Bez prava na samoodređenje konstitutivnost šuplja priča
-
Matej
#1 Bez prava na samoodređenje konstitutivnost šuplja priča
Tako u magazinu Status piše profesor sa Univerziteta Istočno Sarajevo.
Što kažete na to?
Što kažete na to?
-
mostarac
#2 Re: Bez prava na samoodređenje konstitutivnost šuplja priča
Konstitutivnost podrazumjeva glagol GRADITI, a ne glagol RAZGRADITI, ali nasi politicari su ionako cobani, samo mi zao sto uvrijedih cobane.Matej wrote:Tako u magazinu Status piše profesor sa Univerziteta Istočno Sarajevo.
Što kažete na to?
- kekec
Protiv profesorove, ali da je neka (mladja) profesorica ili njegova asistenticaumro je mostar wrote:nista efikasnoToozla wrote:...sta ti imas protiv guzice...
u pitanju, e, tu bi se naslo nesto mnogo efikasno. Imam ja jednog
jarana, koji ne bira, slatkohran je pravo. Ne pravi pitanje, "...i na guske
i na patke, a tek na curke..."
-
Tariq_rambo
Ma profesorska rijec se danas i ne cijeni mnogo,
A i ko neki Univerzitet. ???????????????????????????????????
A i ko neki Univerzitet. ???????????????????????????????????
-
St.Germain
#13 Re: Bez prava na samoodređenje konstitutivnost šuplja priča
jakog magazina i jos jaceg univerzitetaMatej wrote:Tako u magazinu Status piše profesor sa Univerziteta Istočno Sarajevo.
Što kažete na to?
a posto vam se Boban i Karadzic vec nisu izborili za to, necete ni vi sigurno
- Alfons Kauders
#14 Re: Bez prava na samoodređenje konstitutivnost šuplja priča
Ne budi tako siguran, s ovim nasim budalama je sve moguce.St.Germain wrote:jakog magazina i jos jaceg univerzitetaMatej wrote:Tako u magazinu Status piše profesor sa Univerziteta Istočno Sarajevo.
Što kažete na to?
a posto vam se Boban i Karadzic vec nisu izborili za to, necete ni vi sigurno
-
St.Germain
koliko god da je dejtonski sporazum los, jer se ne moze mijenjati (kocnica boljitku: ukidanje RS-a), utoliko je dobar jer ne predvidja pravo na samoodredjenje pojedinih naroda. A vecinu za promjenu Ustava nece dobit NIKADA 
- Alfons Kauders
Ko' sto vec rekoh, s nasim budalama je sve moguce...St.Germain wrote:koliko god da je dejtonski sporazum los, jer se ne moze mijenjati (kocnica boljitku: ukidanje RS-a), utoliko je dobar jer ne predvidja pravo na samoodredjenje pojedinih naroda. A vecinu za promjenu Ustava nece dobit NIKADA
-
St.Germain
izbivam iz nedodjije vec par ljeta...zar je stanje bas tako
- Alfons Kauders
Vjeruj mi... A vjerovatno i sam znas kako to ide kod nas... I mater bi rodjenu ti prodali...St.Germain wrote:![]()
izbivam iz nedodjije vec par ljeta...zar je stanje bas tako
-
St.Germain
Alfonse, ima nekih stvari koje masonima fala
ne zavise od nas...BIH se nece raspasti
sto ne znaci da ce njeni stanovnici jos bar 2 decenije zivjeti u oskudici. Jer to postoji predugo da bi se raspalo 
- Alfons Kauders
Optimista...St.Germain wrote:Alfonse, ima nekih stvari koje masonima falane zavise od nas...BIH se nece raspasti
sto ne znaci da ce njeni stanovnici jos bar 2 decenije zivjeti u oskudici. Jer to postoji predugo da bi se raspalo
BiH ce se raspasti, jer je to svim mocnicima trenutno u interesu, samo se ceka da se i stranci uvjere...
-
St.Germain
posto sam u daljini, a ti to nisi (vidim po IP-u
), imam mozda bolji pregled desavanja
mijenjanje granica je nesto sto niko vise ne zeli u Evropi, da je tako, Kosovo bi bilo vec davno nezavisno, ali ono to nije i NIKAD nece biti. Nazovi to predosjecajem, poznavanjem politickih prilika, gledanjem u grah il u fildzan: ja sam uvjeren da nikakvih promjena granica nece biti (osim vec izvjesnog priznanja CG-a kao drzave) niti u skorijoj niti u daljnoj buducnosti, pa se nadam da cemo ovaj cunami primitivizma koji trenutno vlada svim porama javnog i politickog zivota u BIH vec nekako prezivjeti....
mijenjanje granica je nesto sto niko vise ne zeli u Evropi, da je tako, Kosovo bi bilo vec davno nezavisno, ali ono to nije i NIKAD nece biti. Nazovi to predosjecajem, poznavanjem politickih prilika, gledanjem u grah il u fildzan: ja sam uvjeren da nikakvih promjena granica nece biti (osim vec izvjesnog priznanja CG-a kao drzave) niti u skorijoj niti u daljnoj buducnosti, pa se nadam da cemo ovaj cunami primitivizma koji trenutno vlada svim porama javnog i politickog zivota u BIH vec nekako prezivjeti....
-
rei
St.Germain wrote:posto sam u daljini, a ti to nisi (vidim po IP-u), imam mozda bolji pregled desavanja
mislis prezivjet cemo mi ovdje u BiH , OK vi iz daljine
- Alfons Kauders
Pazi, ne radi se iskljucivo o mijenjanju granica, mi smo vec podijeljeni unutar ovih granica... Ni ja ne ocekujem neke promjene granica, ali unutrasnje uredjenje je druga prica... Eto, FBiH postoji jos od 1994. ali i dan danas podrucje koje je bilo pod upravom HRHB je na neki nacin izdvojeno od ostatka FBiH, a vec deceniju u istoj drzavi. Nije nemoguce da se HDZ izbori za treci entitet, kad - tad. RS je (skoro) drzava, eventualna reforma policije i oruzanih snaga to nece promijeniti...St.Germain wrote:posto sam u daljini, a ti to nisi (vidim po IP-u), imam mozda bolji pregled desavanja
-
St.Germain
sve sto se od dejtona do danas desavalo je reintegracija drzave i tako ce biti i u buducnosti...mozda se tebi ovakvo stanje cini bezizglednim, ali bice bolje vjerujAlfons Kauders wrote:Pazi, ne radi se iskljucivo o mijenjanju granica, mi smo vec podijeljeni unutar ovih granica... Ni ja ne ocekujem neke promjene granica, ali unutrasnje uredjenje je druga prica... Eto, FBiH postoji jos od 1994. ali i dan danas podrucje koje je bilo pod upravom HRHB je na neki nacin izdvojeno od ostatka FBiH, a vec deceniju u istoj drzavi. Nije nemoguce da se HDZ izbori za treci entitet, kad - tad. RS je (skoro) drzava, eventualna reforma policije i oruzanih snaga to nece promijeniti...St.Germain wrote:posto sam u daljini, a ti to nisi (vidim po IP-u), imam mozda bolji pregled desavanja
-
kub lajkan
Što bi mudri tibetanski mudraci rekli:
Bez prava na šuplju priču, konstitutivnost je samoodređenje!

Bez prava na šuplju priču, konstitutivnost je samoodređenje!