Bez prava na samoodređenje konstitutivnost šuplja priča

Matej

#1 Bez prava na samoodređenje konstitutivnost šuplja priča

Post by Matej »

Tako u magazinu Status piše profesor sa Univerziteta Istočno Sarajevo.

Što kažete na to?
mostarac

#2 Re: Bez prava na samoodređenje konstitutivnost šuplja priča

Post by mostarac »

Matej wrote:Tako u magazinu Status piše profesor sa Univerziteta Istočno Sarajevo.

Što kažete na to?
Konstitutivnost podrazumjeva glagol GRADITI, a ne glagol RAZGRADITI, ali nasi politicari su ionako cobani, samo mi zao sto uvrijedih cobane.
kekec

Post by kekec »

"Bez prava na samoodređenje konstitutivnost šuplja priča"

A kada dobijemo pravo na samoodredjenje, onda cemo se
ODkonstituisati od BiH i konsituisati sa SCG.
E, malo morgen profesore! :razz:
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Ne treba njih ni SCG. Ionako imaju dovoljno svojih problema.
kekec

Post by kekec »

Nenadv24 wrote:Ne treba njih ni SCG. Ionako imaju dovoljno svojih problema.
Tacno, ali kada ce oni to i da li ce shvatiti ? :?

"Lakse metar u guz..cu, nego milimetar u glavu"

( Gavrilo, ako ovo procitas i ovo je simbolika) :D
Toozla

Post by Toozla »

...sta ti imas protiv guzice... :D
mostarac

Post by mostarac »

Toozla wrote:...sta ti imas protiv guzice... :D
nista efikasno :D
kekec

Post by kekec »

umro je mostar wrote:
Toozla wrote:...sta ti imas protiv guzice... :D
nista efikasno :D
Protiv profesorove, ali da je neka (mladja) profesorica ili njegova asistentica
u pitanju, e, tu bi se naslo nesto mnogo efikasno. Imam ja jednog
jarana, koji ne bira, slatkohran je pravo. Ne pravi pitanje, "...i na guske
i na patke, a tek na curke..." :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Konstitutvno skak'o ?!
gavrilo

Post by gavrilo »

kekec wrote:( Gavrilo, ako ovo procitas i ovo je simbolika) :D
Image
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

Ma profesorska rijec se danas i ne cijeni mnogo,

A i ko neki Univerzitet. ???????????????????????????????????
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

a ima 13 fakulteta nisam vjerovao kada sam prije 2 godine posjetio taj site.
St.Germain

#13 Re: Bez prava na samoodređenje konstitutivnost šuplja priča

Post by St.Germain »

Matej wrote:Tako u magazinu Status piše profesor sa Univerziteta Istočno Sarajevo.

Što kažete na to?
jakog magazina i jos jaceg univerziteta :D

a posto vam se Boban i Karadzic vec nisu izborili za to, necete ni vi sigurno ;)
Alfons Kauders

#14 Re: Bez prava na samoodređenje konstitutivnost šuplja priča

Post by Alfons Kauders »

St.Germain wrote:

Što kažete na to?
jakog magazina i jos jaceg univerziteta :D

a posto vam se Boban i Karadzic vec nisu izborili za to, necete ni vi sigurno ;)
Ne budi tako siguran, s ovim nasim budalama je sve moguce. :roll:
St.Germain

Post by St.Germain »

koliko god da je dejtonski sporazum los, jer se ne moze mijenjati (kocnica boljitku: ukidanje RS-a), utoliko je dobar jer ne predvidja pravo na samoodredjenje pojedinih naroda. A vecinu za promjenu Ustava nece dobit NIKADA :evil:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

St.Germain wrote:koliko god da je dejtonski sporazum los, jer se ne moze mijenjati (kocnica boljitku: ukidanje RS-a), utoliko je dobar jer ne predvidja pravo na samoodredjenje pojedinih naroda. A vecinu za promjenu Ustava nece dobit NIKADA :evil:
Ko' sto vec rekoh, s nasim budalama je sve moguce... :-?
St.Germain

Post by St.Germain »

:cry:

izbivam iz nedodjije vec par ljeta...zar je stanje bas tako :roll:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

St.Germain wrote::cry:

izbivam iz nedodjije vec par ljeta...zar je stanje bas tako :roll:
Vjeruj mi... A vjerovatno i sam znas kako to ide kod nas... I mater bi rodjenu ti prodali...
St.Germain

Post by St.Germain »

Alfonse, ima nekih stvari koje masonima fala :D ne zavise od nas...BIH se nece raspasti :) sto ne znaci da ce njeni stanovnici jos bar 2 decenije zivjeti u oskudici. Jer to postoji predugo da bi se raspalo ;)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

St.Germain wrote:Alfonse, ima nekih stvari koje masonima fala :D ne zavise od nas...BIH se nece raspasti :) sto ne znaci da ce njeni stanovnici jos bar 2 decenije zivjeti u oskudici. Jer to postoji predugo da bi se raspalo ;)
Optimista... :D

BiH ce se raspasti, jer je to svim mocnicima trenutno u interesu, samo se ceka da se i stranci uvjere...
St.Germain

Post by St.Germain »

posto sam u daljini, a ti to nisi (vidim po IP-u :D ), imam mozda bolji pregled desavanja
mijenjanje granica je nesto sto niko vise ne zeli u Evropi, da je tako, Kosovo bi bilo vec davno nezavisno, ali ono to nije i NIKAD nece biti. Nazovi to predosjecajem, poznavanjem politickih prilika, gledanjem u grah il u fildzan: ja sam uvjeren da nikakvih promjena granica nece biti (osim vec izvjesnog priznanja CG-a kao drzave) niti u skorijoj niti u daljnoj buducnosti, pa se nadam da cemo ovaj cunami primitivizma koji trenutno vlada svim porama javnog i politickog zivota u BIH vec nekako prezivjeti....
rei

Post by rei »

St.Germain wrote:posto sam u daljini, a ti to nisi (vidim po IP-u :D ), imam mozda bolji pregled desavanja
mijenjanje granica je nesto sto niko vise ne zeli u Evropi, da je tako, Kosovo bi bilo vec davno nezavisno, ali ono to nije i NIKAD nece biti. Nazovi to predosjecajem, poznavanjem politickih prilika, gledanjem u grah il u fildzan: ja sam uvjeren da nikakvih promjena granica nece biti (osim vec izvjesnog priznanja CG-a kao drzave) niti u skorijoj niti u daljnoj buducnosti, pa se nadam da cemo ovaj cunami primitivizma koji trenutno vlada svim porama javnog i politickog zivota u BIH vec nekako prezivjeti....

mislis prezivjet cemo mi ovdje u BiH , OK vi iz daljine :-)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

St.Germain wrote:posto sam u daljini, a ti to nisi (vidim po IP-u :D ), imam mozda bolji pregled desavanja
Pazi, ne radi se iskljucivo o mijenjanju granica, mi smo vec podijeljeni unutar ovih granica... Ni ja ne ocekujem neke promjene granica, ali unutrasnje uredjenje je druga prica... Eto, FBiH postoji jos od 1994. ali i dan danas podrucje koje je bilo pod upravom HRHB je na neki nacin izdvojeno od ostatka FBiH, a vec deceniju u istoj drzavi. Nije nemoguce da se HDZ izbori za treci entitet, kad - tad. RS je (skoro) drzava, eventualna reforma policije i oruzanih snaga to nece promijeniti...
St.Germain

Post by St.Germain »

Alfons Kauders wrote:
Pazi, ne radi se iskljucivo o mijenjanju granica, mi smo vec podijeljeni unutar ovih granica... Ni ja ne ocekujem neke promjene granica, ali unutrasnje uredjenje je druga prica... Eto, FBiH postoji jos od 1994. ali i dan danas podrucje koje je bilo pod upravom HRHB je na neki nacin izdvojeno od ostatka FBiH, a vec deceniju u istoj drzavi. Nije nemoguce da se HDZ izbori za treci entitet, kad - tad. RS je (skoro) drzava, eventualna reforma policije i oruzanih snaga to nece promijeniti...
sve sto se od dejtona do danas desavalo je reintegracija drzave i tako ce biti i u buducnosti...mozda se tebi ovakvo stanje cini bezizglednim, ali bice bolje vjeruj ;)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Što bi mudri tibetanski mudraci rekli:

Bez prava na šuplju priču, konstitutivnost je samoodređenje!
:D
Post Reply