Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nedavno je bila i prica kako vw kupuje zastavu kragujevac, mislim da je potpuno jasno sta to konkretno znaci za TAS u slucaju da je bio neki nepopravljivi optimista koji se nadao da ce nekad nesto biti od toga.
ako je neko i gajio neke nade da ce biti zapad da ce stranci kupiti, hoce hoce ali istocni, necemo biti zapad bicemo ekonomski podjeljeni na sloveniju, hrvatsku i srbiju/rusiju... ko je sanjao njemacku i austriju - zajebo se.
Procitao ovo jucer u Oslobodenju, austrijanci prodali tom tajkunu... Nadam se da nije neka malverzacija, ali nije iskljuceno da nece biti nista od Media centra, dozvole za pocetak gradnje dobili su jos 2006. i od tada sve stoji na mrtvoj tacki.
Pa neka nam kad smo coravi. koliko puta se ovo uradilo i mi nista. ustvari mi i ne mozemo nista da uradimo. ista stvar se desila sa drugim objektima. cisto pranje para. drzava proda imovinu po bagatelnoj cijeni i ti kupci fol nesto caprkaju i grade tu i onda tu istu imovinu prodaju nekome drugom po 100 puta vecoj cijeni i onda se fino svi namire i ti preprodavaci i lopovi koji su im dali tu imovinu. milion je primjera u krugu od samo 100-200 metara: sirbegovic, importane, oki....jedino su amerikanci ostali posteni i dosljedni i ljudi grade svoju zgradu iako mogu 100-struko zaraditi na onom zemljistu. ali neka mi lajemo na amerikance sto ljudi prave ambasadu a neka ovi lopovi obrcu s nasom imovinom.
Ako se ne varam mi Austrijancima a onda ovi dalje.
Sve cisto ko Sunce.
Cist racun, duga ljubav i kratke pantalone, jel tako nekako ide ona narodna?
i to stoji.
dakle, MI (tacnije nasi seljaci) smo prodali Koruskim seljacima (ozbiljnim partnerima), a oni srbijancima.
(samo da napomenem da se ovo 'Koruska' odnosi na austrijsku pokrajinu Kärnten. da ne bude zabune.)
Prema njegovim saznanjima, Austrijanci, koji su za hotel u privatizaciji dali 42,9 miliona maraka,
preprodajom su zaradili gotovo dvostruko više. Za 74 posto vlasništva Holiday Inna dobili su 32
miliona eura, prodajući uz hotel i atraktivnu lokaciju u centru Sarajeva.