Bez bh. državljanstva ostaje milijun i 300 tisuća građana

Podrzavate li ovo?

Da
4
17%
Ne
19
83%

Total votes: 23

Bosna_E

#1 Bez bh. državljanstva ostaje milijun i 300 tisuća građana

Post by Bosna_E »

Vise o ovome na sljedecem linku http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=35084
Ukoliko je ovo tacno mislim da je 100% pogresno. Vasa cjenjena misljenja?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

uhhh... hoce ih zajeeebaaaaat.... :lol: :lol: :lol:
Tulipan

#3 Re: Bez bh. državljanstva ostaje milijun i 300 tisuća građan

Post by Tulipan »

Bosna_E wrote:Vise o ovome na sljedecem linku http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=35084
Što god pročitaš na Pincomu proveri još jedanput iz drugih izvora. Pincom je nešto kao tabloid.
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Nadam se da si u pravu ali ovo nije prvi put da se ova vijest provlaci kroz medije. Ostaje da se vidi. Usvakom slucaju vijest je zaokupila moju paznju i smatram je ozbiljnom.
nineac

Post by nineac »

Ovo je tacno i ja se stvarno bojim da ces e ovo desiti iz dva razloga.
1. SDS nece glasati za izmjenu zakona jer vecina tih ljudi je bosnjackog porjekla, te gubitkom drzavljanstva gube pravo glasa
2. Ovdje vlada konsenzus izmedju nacionalnih stranaka. Iako je dosta tih ljudi bilo sa samo srednjom skolom stekli su zapadne navike, a ima ih dosta koji su itekako dobro obrazovani. S obzirom da su poprimili zapadni mentalitet njima nemozete prodavati jaja za bubrege, te ako s epocnu vracati svasta bi moglo biti, tj. dobit ce dosta glasaca koj misle svojom glavom i koji znaju znacaj izbora.
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Razlozi za strah su nam isti...
Novi_Nick

#7 Re: Bez bh. državljanstva ostaje milijun i 300 tisuća građan

Post by Novi_Nick »

Bosna_E wrote:Vise o ovome na sljedecem linku http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=35084

PETICIJA U VEZI UKIDANJA (DVOJNOG) BH DRZAVLJANSTVA NA:
http://www.step2make.com/BH2/BH_peticija.cfm

Potpisite ovu peticiju!
senada

Post by senada »

Predstavnici bh dijaspore tražili su i izmjenu zakona o državljanstvu. U zakonu stoji da bh. državljani koji imaju državljanstvo neke druge zemlje gube bh. državljanstvo ako s tom zemljom nemamo potpisan bilateralni sporazum.
ako je vjerovati ovim navodima onda ce samo 1% dijaspore imati bh drzavljanstvo.....
svi moji prijatelji u dijaspori, sa kompletnim sirokim familijama sami se zele odreci bh drzavljanstva....
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Vezano za ovu temu...

Prihvaćen Ugovor o dvojnom državljanstvu s Hrvatskom
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... z=7&isasp=

Znaci ovim cinom oni koji posjeduju drzavljanstva susjedih nam drzava ne treba da brinu. Treba da se zabrinemo mi na zapadu. Takodze je odmah jasno da mi ovo najvise stetilo bosnjackom narodu. Ko onda tezi ovom zakonu?
_galaksija

Post by _galaksija »

Pa ja predlazem da se odreknu BiH drzavljanstva svi oni koji su otisli van iz BiH.I onako im BiH drzavljanstvo nicem ne sluzi :sad:
senada

#11 Re: Bez bh. državljanstva ostaje milijun i 300 tisuća građan

Post by senada »

Novi_Nick wrote:

PETICIJA U VEZI UKIDANJA (DVOJNOG) BH DRZAVLJANSTVA NA:
http://www.step2make.com/BH2/BH_peticija.cfm

Potpisite ovu peticiju!
Novi Nik, trebalo bi mi mnogo vremena da nabrojim sve izbjeglice koje ne zele bh drzavljanstvo a velika vecina njih se vec odrekla bh drzavljanstva.samo jedan moj prijatelj, nas ambasador u jednoj americkoj drzavi, ranije u drugoj konzul, za sobom je pokupio ogromnu kompletnu familiju i svi osim njega su se odrekli bh drzavljanstva.da ne govorim o dramaticnim podacima nasih zemljaka u skandinavskim zemljama u kojima i pored najflexibilnijih zakona o dvojnom drzavljanstvu koji im omogucava izuzetno povoljne uvjete da rijese sve imovinsko pravne probleme, prvenstveno vremenske i materijalne koje su nasi ljudi vec odavno iskoristili i sada jedino sto zele je da vise ne vide beiha :-?
flora.sa

Post by flora.sa »

senada wrote:

Predstavnici bh dijaspore tražili su i izmjenu zakona o državljanstvu. U zakonu stoji da bh. državljani koji imaju državljanstvo neke druge zemlje gube bh. državljanstvo ako s tom zemljom nemamo potpisan bilateralni sporazum.
ako je vjerovati ovim navodima onda ce samo 1% dijaspore imati bh drzavljanstvo.....
svi moji prijatelji u dijaspori, sa kompletnim sirokim familijama sami se zele odreci bh drzavljanstva....
izem ti ljude koji su spremni da se odreknu svega sto jesu za saku dolara!!!
ja bih takvim odmah dala otpust iz BiH drzavljanstva, ionako glasaju samo da bi nam bilo gore.
tacka!!!
Bosna_E

Post by Bosna_E »

_galaksija wrote:Pa ja predlazem da se odreknu BiH drzavljanstva svi oni koji su otisli van iz BiH.I onako im BiH drzavljanstvo nicem ne sluzi :sad:
Vidis nece ga se odreci svi. Oni sto su iz svakojakih razloga pobjegli u susjedne nam drzave ce imati BH drzavljanstvo i imati glasacka prava u biranju BH vlasti. A ima i takvih poprilican broj da utjecu na ishod pa koliko-toliko. Uzet cu samo primjer istocne Bosne i Podrinja. Poznato je da je vecinom taj narod protjeran u trece zemlje. Nakon steknutog drzavljastva nekih zapadnih zemalja te zrtve stradanja nece imat pravo glasa u biranju vlasti, imat ce ih oni koji su ih protjerali. Jel to pravda? Pitam se jesi li zaista svjesna cinjenica ili ti kao takve odgovaraju? Po tom receptu se moze uskratit pravo protjeranima, a dat onima koji su ih istjerali i tako se "dokazat" da je RS potpuno "legalna" voljom njenog skoro pa 100%-nog stanovnistva (oni makar i imali srbijansko drzavljanstvo imaju pravo na dvojno drzavljanstvo sa BiH i samim tim pravo glasa u BiH). To nije ni dobro ni legalno i potpuno je neprihvatljivo.
_galaksija

Post by _galaksija »

Iskreno receno,ja kad bih napustila Bosnu vise me ne bi zanimalo glasanje i slicne gluposti,jer godinama poslije rata nista se nije bolje desilo.Sem toga, ni za kog ne glasam ,a zivim u BiH.Ako mi ista treba u zivotu , glasanje i politika mi vise ne trebaju. :x
senada

Post by senada »

flora.sa wrote:
senada wrote:

ja bih takvim odmah dala otpust iz BiH drzavljanstva, ionako glasaju samo da bi nam bilo gore.
tacka!!!
svi ti nasi zemljaci su ambasadori, ili imaju poslove pri ambasadama, konzulatima, univerzitetski profesori, mnogi recimo u Engleskoj predaju njihov maternji jezik, pored ostalih izuetno dobro placenih poslova i takva je situacija u Americi, Engleskoj, Norveskoj i svim skand.zemlj., u Australiji, Kanadi, N.Zelandu itd... itd. i svi, bas svi ne zele bh drzavljanstvo :(
_galaksija

Post by _galaksija »

Jel ima mozda neki ambasador da bi me zenio??? :roll:
flora.sa

Post by flora.sa »

senada wrote:
flora.sa wrote:
senada wrote:ako je vjerovati ovim navodima onda ce samo 1% dijaspore imati bh drzavljanstvo.....
tacka!!!
svi ti nasi zemljaci su ambasadori, ili imaju poslove pri ambasadama, konzulatima, univerzitetski profesori, mnogi recimo u Engleskoj predaju njihov maternji jezik, pored ostalih izuetno dobro placenih poslova i takva je situacija u Americi, Engleskoj, Norveskoj i svim skand.zemlj., u Australiji, Kanadi, N.Zelandu itd... itd. i svi, bas svi ne zele bh drzavljanstvo :(
divno...ambasadori nase zemlje, ljudi koji predstavljaju nasu drzavu u svijetu ne zele nase drzavljanstvo... :roll: :x :x :x
ne znam je li ovo za smijati se ili za plakati...
:roll: :( :(
Bosna_E

Post by Bosna_E »

senada wrote:svi ti nasi zemljaci su ambasadori, ili imaju poslove pri ambasadama, konzulatima.... i svi, bas svi ne zele bh drzavljanstvo :(
Ovo je u stilu nadrealista. Otkud ambasadori jedne zemlje ne zele njeno drzavljanstvo? Imaju ponudu da rade za neku drugu bolju ili..? Jer ukoliko ga ne zele nece moci da vise zgrcu pare na tim finim i dobro placenim diplomatskim "duznostima."
Ova izjava prevazilazi sve granice...
senada

Post by senada »

Bosna_E wrote:Vezano za ovu temu...

Znaci ovim cinom oni koji posjeduju drzavljanstva susjedih nam drzava ne treba da brinu. Treba da se zabrinemo mi na zapadu. Takodze je odmah jasno da mi ovo najvise stetilo bosnjackom narodu. Ko onda tezi ovom zakonu?
Bosnjaci u beiha nemaju nikakvo pravo izjasnjavati se o pravima nasih zemljaka u dijaspori.Mozemo mi potpisati peticiju o dvojnom drzavljanstvu ali ne u ime drugih a problem i jeste u tim nasim drugima, koji hoce ako to vec nisu uradili, potpisati peticiju za odricanje bh drzavljanstva, to su relevantni, i sluzbeni i nesluzbeni podaci :( .
Bosna_E

Post by Bosna_E »

senada wrote:Bosnjaci u beiha nemaju nikakvo pravo izjasnjavati se o pravima nasih zemljaka u dijaspori.
E bas to Bosnjaci u BiH i rade. Samo ko im dade ta i tolika ovlastenja. Mislim ako tebe i tvoje prijateljo to ne zanima to je tvoja licna stvar, ali sta sa nama drugima? Ja sam Bosanac i ne vjerujem da su oni na vlasti ista veci Bosanci od mene. Nisu mi oni dali to drzavljanstvo i kako mi ga mogu oduzet?
flora.sa

Post by flora.sa »

senada wrote:

Bosnjaci u beiha nemaju nikakvo pravo izjasnjavati se o pravima nasih zemljaka u dijaspori.Mozemo mi potpisati peticiju o dvojnom drzavljanstvu ali ne u ime drugih a problem i jeste u tim nasim drugima, koji hoce ako to vec nisu uradili, potpisati peticiju za odricanje bh drzavljanstva, to su relevantni, i sluzbeni i nesluzbeni podaci :( .
konkluzija:
...Bosnjaci u dijaspori nemaju nikakva prava izjasnjavati se o pravima njihovih zemljaka u BiH...
ne cini li ti se sada ovo malo nelogicno... :roll:
Bosna_E

Post by Bosna_E »

flora.sa wrote: konkluzija:
...Bosnjaci u dijaspori nemaju nikakva prava izjasnjavati se o pravima njihovih zemljaka u BiH...
Dobra uporedba da se objasni. Svaka cast. Svako ima pravo da donosi odluke o sebi ali koliko to mogu jedni o drugima? Ako mene pitas ne mogu. Nije svako otisao sto je htio nego sto je morao, a neko je morao i ostati...
senada

Post by senada »

flora.sa wrote:
senada wrote:

konkluzija:
Bosnjaci (nas termin koji bh muslimani vani ne prihvataju) u dijaspori ne zele ni da znaju svoja prava vezana za beiha a kamoli da ih koriste, nevezano o kom se pravu radi osim sto se hoce jos kako zaloziti za svoje legitimno pravo po pitanju odricanja svih svojih prava u beiha, jer povrat, odnosno prodaja prijeratne imovine kao jedina veza sa domovinom je okoncan.
Bosna_E

Post by Bosna_E »

senada wrote:odnosno prodaja prijeratne imovine kao jedina veza sa domovinom je okoncan.
Ma meni se sve cini da se tu radi o ljudima koji nikad nista nisu ni imali pa tako da nemaju nit sta da prodaju nit ih sta veze za ono dole. Udarila im dobrota u glavu i ko yebe Bosnu. Oni su ko pilici koji se izlegu iz inkubatora pa im svejedno. A sta sa drugima Senada? Sta sa onim koje za BIH ne vezu samo materijalna sredstva? Gdje je osjecaj ljubavi za domovinu, mezare najdrazih? Pilici se ne sahranjuju njima je svejedno...
flora.sa

Post by flora.sa »

senada wrote:
flora.sa wrote:
senada wrote:Bosnjaci u beiha nemaju nikakvo pravo izjasnjavati se o pravima nasih zemljaka u dijaspori.Mozemo mi potpisati peticiju o dvojnom drzavljanstvu ali ne u ime drugih a problem i jeste u tim nasim drugima, koji hoce ako to vec nisu uradili, potpisati peticiju za odricanje bh drzavljanstva, to su relevantni, i sluzbeni i nesluzbeni podaci :( .
konkluzija:
Bosnjaci (nas termin koji bh muslimani vani ne prihvataju) u dijaspori ne zele ni da znaju svoja prava vezana za beiha a kamoli da ih koriste, nevezano o kom se pravu radi osim sto se hoce jos kako zaloziti za svoje legitimno pravo po pitanju odricanja svih svojih prava u beiha, jer povrat, odnosno prodaja prijeratne imovine kao jedina veza sa domovinom je okoncan.
oj gluposti majko mila :D ...ne Senada tvog posta, nego tih idiota koji razmisljaju na taj nacin.
ponavljam pokazali su svoju vrijednost time sto su prodali sebe, svoje porijeklo, ono sto jesu za saku dolara...
takvi nam ionako ne trebaju...
Post Reply