BEST BUY

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

dustaban

#1 BEST BUY

Post by dustaban »

Ne znam je li bila slicna tema, ako jeste pardoniram, ali evo nije na odmet da napravimo nekakav izbor best-buy automobila u svim kategorijama. Na to me nagnala pojava ovih dacia, mislim da trenutno ne moze niko parirati onome sto oni nude za ono para koliko kostaju.
Ili se varam ?

Evo da zapocnem ovim uporednim pregledom preuzetim sa druge rasprave. Ovo mi je bas jaka argumentacija
citroen xm wrote: Sandero(i Logan) Ambiance / Fabija Active 1.2 HTP
14800KM / 14800KM
1.2 16V(4 cilindra)75KS / 1.2 HTP(3 cilindra) 60KS
4Xvazdušni jastuk / 1X vazdušni jastuk
ABS / nema ABS :-)
ESP / nema ESP
servo / servo
klima / nema klime
daljinsko zaključavanje / nema daljinsko
elektro podizač prozora / nema ih
Dakle, prvi best-buy je definitvno Dacia Sandero.
Nastavite vi sa vasim prijedlozima, pozeljno i sa onim iz visih klasa. Best-buy je i automobil od 100.000 koji nudi vise od onoga od 150.000!
:mrgreen:
citroen xm

#2 Re: BEST BUY

Post by citroen xm »

C i D segment, na polju naboljih ponuda mislim da Citroen nema konkurenciju. Pogledaj ponude C4 i C5 na sajtovima. Sve preko D segmenta neću komentarisati jer ne spada u predmet mojih interesovanja i nisam upoznat sa ponudom tih automobila od kada je prestala proizvodnje C6.
kurty

#3 Re: BEST BUY

Post by kurty »

Ova Fabija... Pa brate mili, sta je ono... Prodavati danas auto bez klime, abs, esp, elektricnih podizaca stakla, daljinskog kljucanja i serva... Kao novog auta...
Ja kadgod vidim "Novi xyz vec od 13 ooo KM", kazem... "kad odes ovo kupiti, morat ces i na koljenima moliti da ti bar volan daju, uz auto"

:-) :-) :-) :-)
njegos_j

#4 Re: BEST BUY

Post by njegos_j »

Chevrolet Spark je ngdje oko 15.000-16.000Km, samo nisam siguran koja oprma dolazi za tu lovu,
azdralovic

#5 Re: BEST BUY

Post by azdralovic »

kurty wrote:Ova Fabija... Pa brate mili, sta je ono... Prodavati danas auto bez klime, abs, esp, elektricnih podizaca stakla, daljinskog kljucanja i serva... Kao novog auta...
Ja kadgod vidim "Novi xyz vec od 13 ooo KM", kazem... "kad odes ovo kupiti, morat ces i na koljenima moliti da ti bar volan daju, uz auto"

mislim da je logika kod tih jeftinih fabija da ih uzimaju vecinom firme za sluzbena, obrati samo paznju koliko ih ima po gradu sa reklamama

chevrolet fkt nudi bruku opreme vec na standardnom modelu
Nabucco

#6 Re: BEST BUY

Post by Nabucco »

Cuo sam da je Pug 301 proglašen za Europski Best Buy 13'...
golfiista

#7 Re: BEST BUY

Post by golfiista »

skoda u svim klasama.
citroen xm

#8 Re: BEST BUY

Post by citroen xm »

Neka, stani.
daxon

#9 Re: BEST BUY

Post by daxon »

kurty wrote:Ova Fabija... Pa brate mili, sta je ono... Prodavati danas auto bez klime, abs, esp, elektricnih podizaca stakla, daljinskog kljucanja i serva... Kao novog auta...

Ma po tom škrtarenju se vidi da su pod VW kišobranom, dobro se sjećam kada VW nije davao ni desni retrovizor, već im je bio kao dodatna opcija koja se dodatno plaća.
winkiewinkie

#10 Re: BEST BUY

Post by winkiewinkie »

Eto dacijasa koji su kupili plastikanera da ga dizu u nebesa :lol:
Mlad i Nevin

#11 Re: BEST BUY

Post by Mlad i Nevin »

:mrgreen:
golfiista wrote:skoda u svim klasama.
Ovo će opet otići na vječno prepucavanje Škodilaša i Dačijaša, ili njegovog Veličanstva Wau Vau vs. svega ostalog... :roll:
Naslovnica

#12 Re: BEST BUY

Post by Naslovnica »

Hyundai Ceed?
Kia rio?
milojicabrzi

#13 Re: BEST BUY

Post by milojicabrzi »

Vidim da se sada dosta proizvodjaca, natjece da ponudi best-buy opciju automobila, najcesce u B ili C segmentu.

Kod nekoliko proizvodjaca, pojavile su se trovolumenske limuzine (po narodski-auta sa guzicom i vecim gepekom), koje su izgleda "dobile zadatak" da kostaju izmedju 22-25 hiljada KM (jer je to neka carobna granica za obiteljski auto, zbog slabije kupovne moci na Balkanu).

Tu su npr. Citroen Elyesee, odmah za njim je "dotrcao" Peugeot 301, vidima da i Kia Rio, ima opciju sa limuzinskom varijantom i malo vecim gepekom, Renault je to uradio sa Fluencom, a Skoda se evo, tu gura sa Rapidom, a Dacia je izbacila limuzinskog Logana na trziste, tako da sad u toj grupi, ima 6-7 auta.

Oprema je mislim, najjaca kod Dacia-Renault grupacije, vec medju osnovnim opremama ima klima i ABS a poslovicno se skrtari u Skodi, pomalo u Kia, mislim i da su Citroen i Peugeot sa opremom zlatna sredina, pa sa klimom kostaju hiljadu-dvije vise.

Postoji i bitka u segmentu manjih gradskih auta, gdje se tuku Fabia, Fiesta, Shevrolet Spark, dok neke kompanije kao sto su BMV, Audi, Mercedes, nikada nisu imali interes za guranje svojih modela u ove klase, jer jednostavno, imaju svoje kupce.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#14 Re: BEST BUY

Post by corolla02 »

preludezalude

#15 Re: BEST BUY

Post by preludezalude »

Neki dan kad sam bio na servisu plina, prije mene bila Dacia Logan 1,4 benzin, taxi iz Tuzle. Malo sam pricao sa vozacem i kaze da je ta Dacia presla 780 000 kilometara i jos nije motor otvaran. Tako, sto se tice kvalitete motora, sve je receno.
sLLayer

#16 Re: BEST BUY

Post by sLLayer »

preludezalude wrote:Neki dan kad sam bio na servisu plina, prije mene bila Dacia Logan 1,4 benzin, taxi iz Tuzle. Malo sam pricao sa vozacem i kaze da je ta Dacia presla 780 000 kilometara i jos nije motor otvaran. Tako, sto se tice kvalitete motora, sve je receno.
i ti uzo zdravo za gotovo :lol:
golfiista

#17 Re: BEST BUY

Post by golfiista »

Inace se po Tuzli ukazuju dacije sa predjenih 700.000 km, hodocasnici iz cijele Federacije se raspituju o ugostiteljskim kapacitetima Tuzle i okoline.
Emir92

#18 Re: BEST BUY

Post by Emir92 »

golfiista wrote:Inace se po Tuzli ukazuju dacije sa predjenih 700.000 km, hodocasnici iz cijele Federacije se raspituju o ugostiteljskim kapacitetima Tuzle i okoline.
Inace u TZ sam najvise vidio dacia kao taxi vozila, i pretezno su s plinom :D sad dosta ima i avea na ulicama koliko sam uspio primjetit kad sam zadnji put bio :D
citroen xm

#19 Re: BEST BUY

Post by citroen xm »

PA zato što su jeftine, a za taj posao pružaju sve što je potrebno.
skuterista

#20 Re: BEST BUY

Post by skuterista »

Emir92 wrote:
golfiista wrote:Inace se po Tuzli ukazuju dacije sa predjenih 700.000 km, hodocasnici iz cijele Federacije se raspituju o ugostiteljskim kapacitetima Tuzle i okoline.
Inace u TZ sam najvise vidio dacia kao taxi vozila, i pretezno su s plinom :D sad dosta ima i avea na ulicama koliko sam uspio primjetit kad sam zadnji put bio :D
pa Aveo su ljetos prodavali za 12 milja ,to je bio best buy
relax11

#21 Re: BEST BUY

Post by relax11 »

sLLayer wrote:
preludezalude wrote:Neki dan kad sam bio na servisu plina, prije mene bila Dacia Logan 1,4 benzin, taxi iz Tuzle. Malo sam pricao sa vozacem i kaze da je ta Dacia presla 780 000 kilometara i jos nije motor otvaran. Tako, sto se tice kvalitete motora, sve je receno.
i ti uzo zdravo za gotovo :lol:
:lol: :lol: :lol:
citroen xm

#22 Re: BEST BUY

Post by citroen xm »

Ne znam šta vam je toliko čudno što je ta Dačija prešla toliko. Nije on jedini taksista sa loganom i približnom kilometražom. Pa to je prastari motor koji se pokazao kroz milion modela Renaulta. Atmosferski benzinac najjednostavnije koncepcije i nepreforsiran. Ako je 1.4 sa 75 KS taj može gurati koliko hoćeš.
goran16v

#23 Re: BEST BUY

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Ne znam šta vam je toliko čudno što je ta Dačija prešla toliko. Nije on jedini taksista sa loganom i približnom kilometražom. Pa to je prastari motor koji se pokazao kroz milion modela Renaulta. Atmosferski benzinac najjednostavnije koncepcije i nepreforsiran. Ako je 1.4 sa 75 KS taj može gurati koliko hoćeš.
Ja imam auto sa upravo tim motorom, trenutno je presao cca 240k km, pazim ga, mazim ga, redovno odrzavam i sigurno je pod manjim opterecenjem nego da je na taxiju i bas cu da vidim hoce li bez otvaranja dobaciti bar do 1/2 od tih 700k km ili je to suplja tuzlanskih taksista i internet strucnjaka i ako zamjenu dihtunga glave na 210k km ne pikamo pod otvaranje. :lol: :lol:
citroen xm

#24 Re: BEST BUY

Post by citroen xm »

Pa imao sam i ja taj motor, doduše kao ni ti nisam pregazio ni približno tih 700000 km. Ali nije taj čovjek jedini, eno na srbijanskom dačija forumu taksiste koji je takođe prije pola godine bio prevalio 600000 bez većih problema. Čak je išao i u predstavništvo Dačije da se pohvali. Oni su to uzeli kao reklamu, a njemu poklonili veliki servis, sređivanje trapova i ostalih zajebancija.

Meni nije toliko ni bitno tih 700000 koliko činjenica koja izlazi iz toga, a to je da se prosječan čovjek za male pare može fino navozati sa Loganom.
sema911s

#25 Re: BEST BUY

Post by sema911s »

habate vi to malo auto,.,.,., bolje kupit nesto polovno sa malko vise ugodjaja po mogucnosti rwd nego ta prastara auta koja se prodaju pod novu,., i moja firma prodaje jos uvjek bicikla violet, ponyy,. idu ko ludi samo zato sto ljudi nemaju neznaju i nemaju potrebu za novim kada je jedan probao f6 nakon pony hahah njegove reakcije
Post Reply