Bespravna gradnja
- Liberalism
#1 Bespravna gradnja
Mozda ne bi bilo lose malo prokomentarisati o razlicitim oblicima bespravne izgradnje u Gorazdu, kojom se nanosi steta svima koji u ovoj opcini zive.
- BarbaDue
#2 Re: Bespravna gradnja
uh ovo je vruca tema, moglo bi se komentarisati, hajde daj otvori nam jedan slucaj. 
- Liberalism
#3 Re: Bespravna gradnja
Na primjer slucaj dogradnje Croatia osiguranja. Jel to bespravno izgrađeno ili za to ima neka dozvola?
-
mojgrad
#4 Re: Bespravna gradnja
Mozda glupo pitanje ali zar se sva ta bespravna gradnja ne moze legalizovati? Znam da se u Sarajevu to moze, jedan moj poznanik je nedavno nadogradjeni sprat kuce sproveo u kadastar.Liberalism wrote:Mozda ne bi bilo lose malo prokomentarisati o razlicitim oblicima bespravne izgradnje u Gorazdu, kojom se nanosi steta svima koji u ovoj opcini zive.
-
jugoistocnjak
#5 Re: Bespravna gradnja
Nije isto legalizovati jos jedan sprat na sopstvenoj kuci i "prigradak" na zgradi u centru grada. Cinjenica da se radilo o opcinskom vijecniku takodje puno govori o njemu kao pojedincu, o vijecu koje ga je takvog prihvatalo, a gradjevinskog inspektora da i ne pominjemo.
Ma meni je onaj dio od kuce Nedimovica do dvorane pravo kritican. Ima ondje svakojakih politickih prvaka
Ma meni je onaj dio od kuce Nedimovica do dvorane pravo kritican. Ima ondje svakojakih politickih prvaka
-
AO83
#6 Re: Bespravna gradnja
Ma samo nek se nesta desava... 
- BarbaDue
#7 Re: Bespravna gradnja
ne znam sto si se bas na njega i na njegov slucaj osvrnuo. Licno mislim da ima puno gorih situacija, npr. raskrsnica kod dvorane pa sve do dvorane redom.Liberalism wrote:Na primjer slucaj dogradnje Croatia osiguranja. Jel to bespravno izgrađeno ili za to ima neka dozvola?
sto se tice Tafra, naravno da i on spada u ovu kategoriju sa kriticnom situacijom ali mislim da je u njega ipak blaza. recimo on ne zatvara ispred svoje radnje
bukvalno sav trotoar, dok Građan bukvalno prisvaja sav trotoar. Takav je isto slucaj i sa kafanom do COCA...
Mislim ne branim Tafra, ali kada si prije dok nije prigradio ti prosao ispod one tarase na zgradi, ja nisam puno puta..... hocu da kazem da inace nije bio iskoristen
onaj prostor.
-
inspire_me
#8 Re: Bespravna gradnja
BarbaDue wrote:ne znam sto si se bas na njega i na njegov slucaj osvrnuo. Licno mislim da ima puno gorih situacija, npr. raskrsnica kod dvorane pa sve do dvorane redom.Liberalism wrote:Na primjer slucaj dogradnje Croatia osiguranja. Jel to bespravno izgrađeno ili za to ima neka dozvola?
sto se tice Tafra, naravno da i on spada u ovu kategoriju sa kriticnom situacijom ali mislim da je u njega ipak blaza. recimo on ne zatvara ispred svoje radnje
bukvalno sav trotoar, dok Građan bukvalno prisvaja sav trotoar. Takav je isto slucaj i sa kafanom do COCA...
Mislim ne branim Tafra, ali kada si prije dok nije prigradio ti prosao ispod one tarase na zgradi, ja nisam puno puta..... hocu da kazem da inace nije bio iskoristen
onaj prostor.
Ma ja, ne prolazi se tuda, neka gospodin uzme sebi i ogradi koliko mu god treba za vlastite potrebe, nije to prometno mjesto, to je samo centralni trg u gradu
ja rezona dragi Boze
- Liberalism
#9 Re: Bespravna gradnja
Na onom prostoru su se uvijek igrala djeca koja su stanovala u tom naselju. Naravno, sve dok se neko nije sjetio da prezida gradski trg i sebi napravi kancelariju. sta mislite ko je sve u to upetljan? Mozda muftija, koji svakako nelegitimno koristi cijeli prostor gradskog trga i koji se koliko ja sjecam nije bunio sto se gradski trg pregradjuje u privatne svrheBarbaDue wrote:ne znam sto si se bas na njega i na njegov slucaj osvrnuo. Licno mislim da ima puno gorih situacija, npr. raskrsnica kod dvorane pa sve do dvorane redom.Liberalism wrote:Na primjer slucaj dogradnje Croatia osiguranja. Jel to bespravno izgrađeno ili za to ima neka dozvola?
onaj prostor.
-
jugoistocnjak
#10 Re: Bespravna gradnja
Sa aspekta ometanja prostora i zivota, Gradjanov i Mensov prostori jesu radikalniji primjeri uzurpacije i sramota je svim opcinskim sluzbama sta su dozvolile tako nesto. O nacelniku da i ne pricamo.
Ali isto tako nema opravdanja ni za Tafra i ono sto je on uradio, a pogotovo sto je to napravio dok je uzivao polozaj opcinskog vijecnika. Tezi slucaj licemjerstva.
Onaj Sandzo, gradjevinski inspektor je kaznio sa 500KM covjeka u Perjanima zato sto je napravio stalu bez dozvole, a lokalne kabadahije prave poslovne prostore po pjesackim stazama i nikom nista. Blago nama sa ovakvim vlastima.
Ali isto tako nema opravdanja ni za Tafra i ono sto je on uradio, a pogotovo sto je to napravio dok je uzivao polozaj opcinskog vijecnika. Tezi slucaj licemjerstva.
Onaj Sandzo, gradjevinski inspektor je kaznio sa 500KM covjeka u Perjanima zato sto je napravio stalu bez dozvole, a lokalne kabadahije prave poslovne prostore po pjesackim stazama i nikom nista. Blago nama sa ovakvim vlastima.
- BarbaDue
#11 Re: Bespravna gradnja
Liberalism wrote: Na onom prostoru su se uvijek igrala djeca koja su stanovala u tom naselju. Naravno, sve dok se neko nije sjetio da prezida gradski trg i sebi napravi kancelariju. sta mislite ko je sve u to upetljan? Mozda muftija, koji svakako nelegitimno koristi cijeli prostor gradskog trga i koji se koliko ja sjecam nije bunio sto se gradski trg pregradjuje u privatne svrhe
Ma ne branim Tafra, to sam naglasio u proslom postu. Daleko od toga da je on trebao taj prostor zatvoriti i prisvojiti. Naprotiv, nije smio to uraditi.inspire_me wrote: Ma ja, ne prolazi se tuda, neka gospodin uzme sebi i ogradi koliko mu god treba za vlastite potrebe, nije to prometno mjesto, to je samo centralni trg u gradu![]()
![]()
![]()
ja rezona dragi Boze![]()
![]()
Samo naglasavam da su situacije kod Emira i Memsa puno, puno gore i da ih pod hitno treba rijesavati.
Da se ja pitam ja bih te stvari odmah vratio u prvobitni polozaj, i ne samo to nego i druge situacije u gradu.
- Liberalism
#12 Re: Bespravna gradnja
kao i u slucaju bekta, posebno sto njegov neimarski doprinos bespravnoj izgradnji moze nekoga kostati zivota (obzirom na frekventnost saobracaja na zaobilaznici).
- BarbaDue
#13 Re: Bespravna gradnja
ma pusti bekta on bar nesto dorinosi ovom gradu, a sta ovi doprinose...
od ovih iz centra grada samo moš dobiti rinaka...
- Liberalism
#14 Re: Bespravna gradnja
...BarbaDue wrote:ma pusti bekta on bar nesto dorinosi ovom gradu, a sta ovi doprinose...
-
grki
#15 Re: Bespravna gradnja
Dok je Bekta biće nešto od Goražda, kad ode.....BarbaDue wrote:ma pusti bekta on bar nesto dorinosi ovom gradu, a sta ovi doprinose...