Besplatni SIP nalozi,postoje li ?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
hjasko

#1 Besplatni SIP nalozi,postoje li ?

Post by hjasko »

Pozdrav ! Ima li neko iskustva da li postoje funkcionalni besplatni - free SIP nalozi na nekom serveru ?
Prvenstveno me interesuje glasovni poziv,ne video ili nešto slično... Eksperimentišem nešto pa mi trebaju
dva takva,da ne bih morao ganjati se sa asteriskom ili nekim sličnim softverom ...

HJasko
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#3 Re: Besplatni SIP nalozi,postoje li ?

Post by gentoo »

Samo extenzije bez DID i trunk ? U prevodu, samo bih da zoves broj1 na broj2 bez "vanjskih" dolaznih i odlaznih poziva ?
hjasko

#4 Re: Besplatni SIP nalozi,postoje li ?

Post by hjasko »

Huaweidzija wrote:Evo pogledaj ovdje https://www.lifewire.com/free-sip-providers-3426672
Hvala na linku ! Gledao sam ranije ali nisam siguran koji radi kako treba, naveo sam da mi treba funkcionalan nalog, misleći
na isproban :-) ... Kako kažu za te pojedine sajtove u našoj staroj izreci "Gdje ti puno obećaju,malu torbu ponesi...!" :-)

gentoo wrote:Samo extenzije bez DID i trunk ? U prevodu, samo bih da zoves broj1 na broj2 bez "vanjskih" dolaznih i odlaznih poziva ?
Da, samo ekstenzije bez DID broja i svega ostalog ( eventualno da podržava FAX ) , samo da između tih brojeva ide komunikacija bez ikakvih
problema ... Namjeravam eksperimentisati nešto sa uvezivanjem dva modema sa SIP-VOIP funkcijom u jedinstvenu mrežu, bez potrebe da sam
pravim neki PBX (asterisk ili 3cx ili...) ...

Hvala na odgovorima !

HJasko
Post Reply