besplatni kursevi jezika u sarajevu
-
ljekar
#1 besplatni kursevi jezika u sarajevu
ovu temu otvaram da ljudi koji znaju neki bes kurs u sarajevu bilo kojeg jezika da se odrzava da kazu tj da i nama kazu da znamo
- Traktor`
#2 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
imas kod brace u Fahdovoj...
ja koliko sam cuo, imaju samo engleski...
to garant hoces zeni da kazes da ides na kurs engleskog, kao opravdanje dje si pare potrosio...
to garant hoces zeni da kazes da ides na kurs engleskog, kao opravdanje dje si pare potrosio...
- threshold
#3 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Ma mani se braće...
- Angelina84
#4 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Ima u Turaka kod Katedrale. Ako i njih ne smatras jos bracom
- Prolaznik
#5 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 20:21, edited 1 time in total.
- threshold
-
senka2512
#7 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Da li zna neko ima li igdje kurs švedskog jezika?
-
sammo
#8 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Ima u Svedskoj..senka2512 wrote:Da li zna neko ima li igdje kurs švedskog jezika?
-
senka2512
#9 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
sigurna sam da ima .... ista blize nasoj lijepoj domovini, tacnije Sarajevu?sammo wrote:Ima u Svedskoj..senka2512 wrote:Da li zna neko ima li igdje kurs švedskog jezika?
- Elzana
#10 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
i ja bih željela znati je li ima besplatnih kurseva jezika u sarajevu... volim jezike, dodatnih para neJmam, a i mentalnoj kondiciji ne bi štetilo učiti novi jezik
interesira me kurs za bilo koji jezik, mada mi je španjolski <3
- Felidae
#11 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
eh ovako...
besplatni kurseva ima, ali ako si na birou, a bilo bi cudno da trazis besplatne ako radis
imas kurseve u serdi (zgrada energoinvesta,11.sprat) moras ponijeti samo uvjerenje da si na birou.oni imaju kurs engleskog i informatike.2 puta sedmicno imas predavanje, sve je uglavnom mladja raja,tako da je zanimljivo.ja mislim da im sad u septembru pocinje novi ciklus. engleski ti predaju ljudi iz interlingue, a informatiku iz CCED-a.imas ti tu neki kurs motivacije, a to ti je kako napisati CV, kako se ponasati na razgovoru za posao i sl...
sve ovo isto imas i u rodi, ali oni su malo komplikovaniji, i kod njih nisam nista pohadjala...
usput,(ali ako si na birou) treba pratiti javne pozive.2 puta godisnje sluzba za zaposljavanje poziva ljude da nadju neki kurs,seminar u vrijednosti do 300km i sluzba im to placa.....znaci mozes bilo sta naci u bilo kojoj skoli, i oni to plate.
tako je slab odziv na tom javnom pozivu, da je to jadno vjeruj...
nadam se da sam bar nekom dala ideju....
besplatni kurseva ima, ali ako si na birou, a bilo bi cudno da trazis besplatne ako radis
imas kurseve u serdi (zgrada energoinvesta,11.sprat) moras ponijeti samo uvjerenje da si na birou.oni imaju kurs engleskog i informatike.2 puta sedmicno imas predavanje, sve je uglavnom mladja raja,tako da je zanimljivo.ja mislim da im sad u septembru pocinje novi ciklus. engleski ti predaju ljudi iz interlingue, a informatiku iz CCED-a.imas ti tu neki kurs motivacije, a to ti je kako napisati CV, kako se ponasati na razgovoru za posao i sl...
sve ovo isto imas i u rodi, ali oni su malo komplikovaniji, i kod njih nisam nista pohadjala...
usput,(ali ako si na birou) treba pratiti javne pozive.2 puta godisnje sluzba za zaposljavanje poziva ljude da nadju neki kurs,seminar u vrijednosti do 300km i sluzba im to placa.....znaci mozes bilo sta naci u bilo kojoj skoli, i oni to plate.
tako je slab odziv na tom javnom pozivu, da je to jadno vjeruj...
nadam se da sam bar nekom dala ideju....
- beautyfool
#12 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Prolaznost je haman pa 100% za one koji redovno pohadjaju kurs tj oni koji dolaze redovno na casove i trude se uciti. Struktura profesora je odlicna i uvijek imaju gostujuce profesore iz Turske sto je jako pohvalno jer se trude maksimalno da bi njihovi ucenici naucilii Turski a to tvoje nagadjanje sto bi rekli okaci macku o repProlaznik wrote:Дезинформација. "Браћа" наплаћују исто као и остали. Тарифа зависи од тога колико се седмично часова похађа.Angelina84 wrote:Ima u Turaka kod Katedrale. Ako i njih ne smatras jos bracom
Иначе, најтоплије не савјетујем упис турског код њих јер имају катастрофално лошу пролазност. Пролазност ученика није ни 30%. Отиђите и погледајте на огласној табли. Чисто сумњам да су ученици тако лоши да не могу да прођу у виши степен. Прије ће бити да професори и програм не ваљају.
Za Turski ima djabe u Turskom kulturnom centru Konya na skenderiji.
- Prolaznik
#13 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 20:21, edited 1 time in total.
- beautyfool
#14 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Prolaznik wrote:Ни близу истине.beautyfool wrote:Prolaznost je haman pa 100% za one koji redovno pohadjaju kurs tj oni koji dolaze redovno na casove i trude se uciti. Struktura profesora je odlicna i uvijek imaju gostujuce profesore iz Turske sto je jako pohvalno jer se trude maksimalno da bi njihovi ucenici naucilii Turski a to tvoje nagadjanje sto bi rekli okaci macku o repProlaznik wrote:
Дезинформација. "Браћа" наплаћују исто као и остали. Тарифа зависи од тога колико се седмично часова похађа.
Иначе, најтоплије не савјетујем упис турског код њих јер имају катастрофално лошу пролазност. Пролазност ученика није ни 30%. Отиђите и погледајте на огласној табли. Чисто сумњам да су ученици тако лоши да не могу да прођу у виши степен. Прије ће бити да професори и програм не ваљају.i btw kurs se placa ne znam otkud info da je djabe.
Za Turski ima djabe u Turskom kulturnom centru Konya na skenderiji.
Као прво нисам написао да је џабе већ напротив, да се плаћа. Прочитај поново пост али пажљивије.
Пролазност од 100% ти окачи мачку о реп. Иди на огласну и погледај. Пало је око двије трећине или тачније, не иду у слиједећи степен већ могу понављати разред. Они који нису редовни су и тако одустали на пола.
Та прича о гостујућим професорима осим што је комична свакоме ко је тамо једном ушао, опет не држи и опет лажна реклама и пропаганда. Да можда ту не рачунаш на Мурата који је "гостовао" добар мјесец док није добио прекоманду у Египат? То "гостовање" је обично шалтање људи по државама и сељакање. Ове двије што су дошле на крају опет су ту на "гоствању". Дајем руку да ни једну нећеш видјети слиједеће године. Гдје је ту континутиет у учењу у програму? Свако своју причу прича. Нико те не пита шта је претходни "гостујући" радио и докле је стигао јер и тако нико се од њих не држи програма и књиге. Вјероватно је то зато јер на крају испит и тако нема никакве везе са градивом које се ради па ваљда због тога ни не раде по програму. О домаћим професорима и њиховим аферимима и сујетама радије не би.
Ко је тамо провео само мјесец дана омрзо му је турски.
Турски културни центар је прави представник турског јавашлука, импровизације и најобичнији одрон од "школе"
Nas narod voli da se upisuje na kurseve medjutim nisu bas zainteresovani da uce i da ih zavrse tako da svaki put od nekih 15/20 upisanih u grupi na kraju ostane jedno dvoje troje max petero redovnih a ovi ostali dodju ili nedodju kad je ispit, misle Turski lagan pa nemoraju da uce i dovoljno im je jednom ili dva put da se pojave i normalno da nece proci, nece proci niko ko ne savlada gradivo koje se obradjuje na casovima a nazalost nema prepisivanja i dzonova na ispitima, kako su nasi navikli da polazu jer nedaju Turci
.... eh sta ti je nas narod i onda od svega toga neko slozi ovu tvoju pricu iznad....zalosno kakav smo mi jadan narod
- Prolaznik
#15 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 20:20, edited 1 time in total.
- beautyfool
#16 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Bujrum nek popricaju i sa drugima, ja im jos uvijek toplo preporucujemProlaznik wrote:Очито не похађамо исте курсеве. Ако није тајна који то ти курс похађаш па да пређем у њега?beautyfool wrote:zalosti, ovo sto si napisao nema veze sa onim kursem koji ja znam i koji pohadjam
a mani se te rekla/kazala price.
![]()
Nas narod voli da se upisuje na kurseve medjutim nisu bas zainteresovani da uce i da ih zavrse tako da svaki put od nekih 15/20 upisanih u grupi na kraju ostane jedno dvoje troje max petero redovnih a ovi ostali dodju ili nedodju kad je ispit, misle Turski lagan pa nemoraju da uce i dovoljno im je jednom ili dva put da se pojave i normalno da nece proci, nece proci niko ko ne savlada gradivo koje se obradjuje na casovima a nazalost nema prepisivanja i dzonova na ispitima, kako su nasi navikli da polazu jer nedaju Turci![]()
.... eh sta ti je nas narod i onda od svega toga neko slozi ovu tvoju pricu iznad....zalosno kakav smo mi jadan narod
Нема код мене рекла-казала. У мојој групи је више од двије трећине првобитно уписаних изгурало до краја и поред дубоког незадовољства над професорима и "школом". Нема кампањаца јер су људи дошли да уче јер им треба језик. Отиђи иза катедрале и провјери на огласној табли шта сам написао.
И за крај поштеди ме својих паушалних оцјена ко сам ја и колико изостајем. А о твојој плиткој изјави о томе какав смо ми народ и ја са њим не бих да коментаришем и да се спуштам на твој ниво.
Још једном одсавјетујем да се уписује курс турског језика у Центру за учење турског језика Junus Emre у Сарајеву све док буде овако стање какво је сада. Штета пара, времена и труда.
Ко не вјерује нека оде тамо и поприча са неколико полазника. Ако сам ишта слагао има још људи на овом форуму који га похађају па нека напишу.
Uglavnom, da ne skrerecemo vise sa teme, tema su besplatni kursevi a ovaj kurs nije jedan od njih.
-
_22222_d
#17 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Mislim da ima kurs perzijskog jezika u iranskom centru kod vjecne vatre... i to besplatno ili djabe ...
vidjela sam na vratima da ima zalijepljen papir a4 formata na kome pisu informacije, ali nisam detaljno citala...
eto ko hoce bezebaani farsiii da uci ima gdje..
vidjela sam na vratima da ima zalijepljen papir a4 formata na kome pisu informacije, ali nisam detaljno citala...
eto ko hoce bezebaani farsiii da uci ima gdje..
-
Mishill
#18 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Ne znam je li to nekome interesantno, ali mislim da ima bespaltan kurs japanskog (jezika i pisma) u njihovoj ambasadi.
Imaju informacije na njihovoj web stranici čini mi se.
Imaju informacije na njihovoj web stranici čini mi se.
-
kEN0
#19 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
ма дај, који си ти фактор на цирилици?Prolaznik wrote:Дезинформација. "Браћа" наплаћују исто као и остали. Тарифа зависи од тога колико се седмично часова похађа.Angelina84 wrote:Ima u Turaka kod Katedrale. Ako i njih ne smatras jos bracom
Иначе, најтоплије не савјетујем упис турског код њих јер имају катастрофално лошу пролазност. Пролазност ученика није ни 30%. Отиђите и погледајте на огласној табли. Чисто сумњам да су ученици тако лоши да не могу да прођу у виши степен. Прије ће бити да професори и програм не ваљају.
-
Duspa
#20 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Za studente ima besplatan kurs engleskog jezika. Do 27.9. ( u 18:00 u ulici Daniela Ozme 11/2 je testiranje da bi saznali u koju ćete grupu) se trebate prijaviti, odnosno poslati poruku sa sljedećim podacima: Ime i prezime, e-mail i godina studija. Broj mob. na koji šaljete poruku je: 062-714-485
Humanitarna organizacija " Adra" organizuje besplatne kurseve učenja francuskog jezika. Kursevi će trajati tri mjeseca, a održavat će se u prostorijama u Tepebašinoj ulici 7. Prijave putem telefona 442-954.
U Iranskom kulturnom centru ( Ferhadija 2 ) ima besplatan kurs perzijskog jezika. Kontakt broj je 033/443029 , a kontakt osoba je Elza Hasanamidzic.
TO JE RAJA STO TRENUTNO ZNAM, AKO KO ZNA JOS, NEKA JAVI
Humanitarna organizacija " Adra" organizuje besplatne kurseve učenja francuskog jezika. Kursevi će trajati tri mjeseca, a održavat će se u prostorijama u Tepebašinoj ulici 7. Prijave putem telefona 442-954.
U Iranskom kulturnom centru ( Ferhadija 2 ) ima besplatan kurs perzijskog jezika. Kontakt broj je 033/443029 , a kontakt osoba je Elza Hasanamidzic.
TO JE RAJA STO TRENUTNO ZNAM, AKO KO ZNA JOS, NEKA JAVI
- veljaca
#21 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
@ Prolaznik .....
Samo jedno pitanje - zar ti mislis da na svakom ispitu, kursu, obuci - prolaznost mora biti 100% ?
I ja sam u obrazovanju - i dosta mi je misljenja: Platio sam - daj mi diplomu. Kod mene - dok ne pokazes potrebno znanje ( a ja se maksimalno trudim da naucim kandidate ) nema diplome .....
Btw - ovo nevezano za doticne kurseve turskog jezika - nego vise uopceno ....
Evo dodao bih jos nesto: Besplatni kursevi mogu ( apriore ne moraju ) biti mjesto gdje: profesori se ne trude - jer kandidati im nisu platili - pa ne ocekuju da se bune - jer je ionako besplatno, s druge strane - kandidati svjesni da nisu platili ni ne traze previse. Zato, tamo gdje se plati - trazis od onoga kome si platio da profesionalno odradi svoj posao ....
Samo jedno pitanje - zar ti mislis da na svakom ispitu, kursu, obuci - prolaznost mora biti 100% ?
I ja sam u obrazovanju - i dosta mi je misljenja: Platio sam - daj mi diplomu. Kod mene - dok ne pokazes potrebno znanje ( a ja se maksimalno trudim da naucim kandidate ) nema diplome .....
Btw - ovo nevezano za doticne kurseve turskog jezika - nego vise uopceno ....
Evo dodao bih jos nesto: Besplatni kursevi mogu ( apriore ne moraju ) biti mjesto gdje: profesori se ne trude - jer kandidati im nisu platili - pa ne ocekuju da se bune - jer je ionako besplatno, s druge strane - kandidati svjesni da nisu platili ni ne traze previse. Zato, tamo gdje se plati - trazis od onoga kome si platio da profesionalno odradi svoj posao ....
- alica.k
#22 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
danas mi je profesor na mom odsjeku na filozofskom fakultetu rekao da su sva predavanja i vjezbe OTVORENOG tipa, i ko god hoce da dodje uciti jezike niko mu ne brani.
naravno, jedino na kraju nece biti nikakav certifikat, diploma, vec eto, ako vam se uci, imate gdje.
naravno, jedino na kraju nece biti nikakav certifikat, diploma, vec eto, ako vam se uci, imate gdje.
-
sandra01
#23 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
alica.k wrote:danas mi je profesor na mom odsjeku na filozofskom fakultetu rekao da su sva predavanja i vjezbe OTVORENOG tipa, i ko god hoce da dodje uciti jezike niko mu ne brani.
Ima li njemacki jezik ?
Kome se mora obratiti da se samo slusa ?
-
ljekar
#24 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
KAD GDJE STAalica.k wrote:danas mi je profesor na mom odsjeku na filozofskom fakultetu rekao da su sva predavanja i vjezbe OTVORENOG tipa, i ko god hoce da dodje uciti jezike niko mu ne brani.
OBJASNI MALO
- alica.k
#25 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
pa, sve vjezbe i sva predavanja su otvorenog tipa. svi mogu prisustvovati, bez problema. fino odes, i slusas predavanje, odes na vjezbe, popricas s profesorima/asistentima mozes li ucestvovati i tako.
jedino na ispite ne mozete, i nema nikakvih certifikata. jucer mi je profesor OPET ovo govorio. (nama je na arapskom prosle godine dolazio neki momak sto studira na islamskim naukama. da nauci jezik. profesori su mu cak dozvoljavali i da im donese sto je prevodio i prelazili to s njim.)
edit: i pitala sam da li to vazi samo za arapski il za citav fakultet, i on mi je opet samo rekao da su sva predavanja javna i da svi mogu prisustvovati.
samo da kazem, nemojte me BAS drzati za rijec, ako su oni na arapskom ovako susretljivi ne mora uopste znaciti da ce npr na engleskom isto biti. na arapskom su jako male grupe na vjezbama a i na predavanjima nema puno ljudi. na engleskom nemamo gdje sjest kad su vjezbe koliko nas ima. ako neka asistentica ili profesorica bi radije da ne dolazite...tako je kako je.
jedino na ispite ne mozete, i nema nikakvih certifikata. jucer mi je profesor OPET ovo govorio. (nama je na arapskom prosle godine dolazio neki momak sto studira na islamskim naukama. da nauci jezik. profesori su mu cak dozvoljavali i da im donese sto je prevodio i prelazili to s njim.)
edit: i pitala sam da li to vazi samo za arapski il za citav fakultet, i on mi je opet samo rekao da su sva predavanja javna i da svi mogu prisustvovati.
samo da kazem, nemojte me BAS drzati za rijec, ako su oni na arapskom ovako susretljivi ne mora uopste znaciti da ce npr na engleskom isto biti. na arapskom su jako male grupe na vjezbama a i na predavanjima nema puno ljudi. na engleskom nemamo gdje sjest kad su vjezbe koliko nas ima. ako neka asistentica ili profesorica bi radije da ne dolazite...tako je kako je.