Besplatna sterilizacija vlasničkih i uličnih pasa 30.5-30.6

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
DON_eARL

#2 Re: Besplatna sterilizacija vlasničkih i uličnih pasa 30.5-3

Post by DON_eARL »

Code: Select all

http://radiosarajevo.ba/novost/112066/mjesec-dana-besplatnih-sterilizacija-pasa-u-sarajevu
Velika akcija besplatne sterilizacije napuštenih i vlasničkih pasa koju provodi organizacija Dogs Trust održat će se u Sarajevu od 30. maja do 30. juna 2013. godine. Informacije o dobijanju termina i sve druge detalje možete saznati pozivom na broj 033 837 649.

Sterilizacija i kastracija pasa je najhumaniji način rješavanja problema napuštenih pasa na ulicama, sprečavanja njihovog daljnjeg razmnožavanja, ali i čin odgovornog ponašanja vlasnika pasa.

Zbog iznimne važnosti koju sterilizacija i kastracija napuštenih životinja na ulicama imaju, građani se pozivaju da podrže projekat i doprinesu humanom i postepenom smanjenju broja uličnih životinja, da spasu životinje osuđene na lutanje, patnju i nasilnu smrt.
Lou-lou

#3 Re: Besplatna sterilizacija vlasničkih i uličnih pasa 30.5-3

Post by Lou-lou »

Ej, klixovci... Da li je neko vodio svog cuku na ovu kastraciju? Zanima me da li je sve besplatno ili će mi na kraju reći da ipak se nešto plaća, a kraj mjeseca je ;) te da li je potrebno ponovo ići da se skidaju konci ili na neku kontrolu?
O'zone
Globalni moderator

#4 Re: Besplatna sterilizacija vlasničkih i uličnih pasa 30.5-3

Post by O'zone »

Prvo provjeriti ko radi kastraciju i koliko je stručan u tome da se ne ponove Hadžići.
Lou-lou

#5 Re: Besplatna sterilizacija vlasničkih i uličnih pasa 30.5-3

Post by Lou-lou »

Na veterinarski fakultet ga vodim. Raspitat cu se sutra. A šta se to desilo u Hadžićima, nisam u toku? Sad si me zabrinuo :/
DON_eARL

#6 Re: Besplatna sterilizacija vlasničkih i uličnih pasa 30.5-3

Post by DON_eARL »

http://radiosarajevo.ba/novost/116491/sterilizacija-privremeno-obustavljena-u-hadzicima
ozon3

#7 Re: Besplatna sterilizacija vlasničkih i uličnih pasa 30.5-3

Post by ozon3 »

Lou-lou wrote:Ej, klixovci... Da li je neko vodio svog cuku na ovu kastraciju? Zanima me da li je sve besplatno ili će mi na kraju reći da ipak se nešto plaća, a kraj mjeseca je ;) te da li je potrebno ponovo ići da se skidaju konci ili na neku kontrolu?

Sve je besplatno, ali ako ne zelis da pripravnici vrsljaju po tvom psu, odvedi ga na stup. Tamo rade vec obrazovani i iskusni doktori (mladi i stari).
O'zone
Globalni moderator

#8 Re: Besplatna sterilizacija vlasničkih i uličnih pasa 30.5-3

Post by O'zone »

Lou-lou wrote:Na veterinarski fakultet ga vodim. Raspitat cu se sutra. A šta se to desilo u Hadžićima, nisam u toku? Sad si me zabrinuo :/
Ne preporučujem da gledaš ali postavljam link samo iz razloga što mi je muka da svaki kreten može raditi kastracije doke se pare vrte :evil:

http://www.d epo.ba/hronika/niti-jedna-zivotinja-ne-zasluzuje-ovakvu-sudbinu-sokantne-posljedice-sterilizacije-pasa-u-hadzicima
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9 Re: Besplatna sterilizacija vlasničkih i uličnih pasa 30.5-3

Post by Truba »

ma izgleda da je to ono naše... svak se može svime baviti
jebo školu
Lou-lou

#10 Re: Besplatna sterilizacija vlasničkih i uličnih pasa 30.5-3

Post by Lou-lou »

Pročitala sam šta se desilo. A taj dr. link ne usudim se ni otvoriti. Čovječe, pa koliko loš vet moraš biti da ti se to desi. Baš me prpa :/
Lou-lou

#11 Re: Besplatna sterilizacija vlasničkih i uličnih pasa 30.5-3

Post by Lou-lou »

Evo samo da javim svoje iskustvo s kastracijom. Vodila sam ga jučer na veterinu i moram priznati da sam se ugodno iznenadila jer mi je pas dosao k sebi odmah nakon što je popustila anestezija. Bio je vrckav i na nogama. Kupila
sam mu okovratnik da ne liže ranu i to je to. U utorak idemo na kontrolu, pa ću 100% znati kako je sve prošlo što se tiče zarastanja rane.
Post Reply