besmrtna meduza

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Gaia

#1 besmrtna meduza

Post by Gaia »

mi ljudi volimo misliti da smo vrhunac evolucije ali dokazi ne podrzavaju nasu teoriju:

besmrtna meduza vrvi svijetom

Image

:-D
Vincent Raine

#2 Re: besmrtna meduza

Post by Vincent Raine »

"Besmrtni su, a prije ili kasnije završe kako nečiji doručak – to se zove kozmička pravda" navode u Klik.hr :-D
Atrus

#3 Re: besmrtna meduza

Post by Atrus »

Mislim da je konacna destinacija evolucije besmrtnost. Ako bi uspijeli da razotkrijemo mehanizam po kojem ova meduza okrece proces starenja ka podmladjivanju, dostigli bi besmrtnost (a, religije bi propale).
sesalmir

#4 Re: besmrtna meduza

Post by sesalmir »

Pa kakav im je ovo zivot, cuj cim dostignu sexualnu zrelost, opet se vracaju nazad, znaci samo do puberteta dodju i sve ispocetka. Pa kad bi i mi tako, svi bi vjecno osnovna skola bili , i vjerovatno nebi jos ni tocak otkrili :-D
Atrus

#5 Re: besmrtna meduza

Post by Atrus »

sesalmir wrote:Pa kakav im je ovo zivot, cuj cim dostignu sexualnu zrelost, opet se vracaju nazad, znaci samo do puberteta dodju i sve ispocetka. Pa kad bi i mi tako, svi bi vjecno osnovna skola bili , i vjerovatno nebi jos ni tocak otkrili :-D
Bolje u osnovnoj skoli nego u starackom domu. :wink:
sesalmir

#6 Re: besmrtna meduza

Post by sesalmir »

Atrus wrote:
sesalmir wrote:Pa kakav im je ovo zivot, cuj cim dostignu sexualnu zrelost, opet se vracaju nazad, znaci samo do puberteta dodju i sve ispocetka. Pa kad bi i mi tako, svi bi vjecno osnovna skola bili , i vjerovatno nebi jos ni tocak otkrili :-D
Bolje u osnovnoj skoli nego u starackom domu. :wink:
Doduse ne znam ni ko bi drzao predavanja u takvoj skoli, direktor 13-ogodisnjak :lol: pa bili bi na nivou majmuna da ovo postignemo, neka hvala.
armin_tz

#7 Re: besmrtna meduza

Post by armin_tz »

pa kad bi to otkrili, ne bismo vjerovatno samo do puberteta dolazili...
potpuni stranac

#8 Re: besmrtna meduza

Post by potpuni stranac »

Atrus wrote:Mislim da je konacna destinacija evolucije besmrtnost. Ako bi uspijeli da razotkrijemo mehanizam po kojem ova meduza okrece proces starenja ka podmladjivanju, dostigli bi besmrtnost (a, religije bi propale).
ali zato poskapali od gladi, te na kraju na isto dođe.
fenjer1982

#9 Re: besmrtna meduza

Post by fenjer1982 »

ne kontam?
zar bi htio zivjeti beskonacno na ovom svijetu ?
a sta planiras s ovim:
gdje ces smjetiti sve ljude ako niko ne umire, a novi se radaju ?
Epitop

#10 Re: besmrtna meduza

Post by Epitop »

Sami kažu da nisu sigurni da meduza može ovaj proces obavljati beskonačno, nego samo vjeruju. Na isti način se svake godina otkrije lijek za karcinom, ali opet ništa jer ne mora značiti da je djelotvoran za sve bolesne.
Ako je kojim slučajem ova meduza besmrtna to mi nikada nečemo saznati i dokazati jer mi nismo tako da neko ko tvrdi da će religije zog toga propasti grdno se vara.
Post Reply