Beskucnici i respekt prema njima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sephora

#1 Beskucnici i respekt prema njima

Post by Sephora »

Sve cesce smo u situaciji vidati na YT, FB , kako mladi snimaju, fotografisu beskucnike,ako je taj isti jos i sa umnim problemima onda je to jos veca zabava za snimatelja.. :roll:

Upravo vidjeh jedan video na YT, kako ga ismijavaju, prate, svasta govore ..Gdje respekt prema njima koje je to zadovoljstvo snimati beskucnika, i ismijavati mu se, ..?

Zar mu nije dovoljna njegova muka, ulica, glad, zima ..Stvarno ne razumijem ljude, da se mogu smijati tudoj nevolji, i onda postavljati to na drustvene mreze!!!!!!!!!!!!!

Zar postoji zadovoljstvo u necemu, sto mi ne bi da nam drugi rade, a mi to radimo drugome... pa stvarno, zasto to ..?

Kuda nas sve ovo nosi..? :?
Drvosjeca iz Dejcica

#2 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Novi sistem vrijednosti. Doduše nisu svi isti pa je tako odnos prema njima individualan. Doduše mi u svoje vrijeme nismo imli ni kamere, mobitele, YT niti FB, da jesmo ko zna kako bi to sve izgledalo. Ali eto ovako subjektivno vjerujem da su ove nove generacije gore po tim nekim stvarima.
mali_balon

#3 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by mali_balon »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Novi sistem vrijednosti. Doduše nisu svi isti pa je tako odnos prema njima individualan. Doduše mi u svoje vrijeme nismo imli ni kamere, mobitele, YT niti FB, da jesmo ko zna kako bi to sve izgledalo. Ali eto ovako subjektivno vjerujem da su ove nove generacije gore po tim nekim stvarima.
U moje vrijeme nije bilo beskucnika i ako je bio to je bio alkos kojeg je zena izbacila iz kuce. Ali nije bilo "ekonomskih" beskucnika.
Sephora

#4 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by Sephora »

mali_balon wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Novi sistem vrijednosti. Doduše nisu svi isti pa je tako odnos prema njima individualan. Doduše mi u svoje vrijeme nismo imli ni kamere, mobitele, YT niti FB, da jesmo ko zna kako bi to sve izgledalo. Ali eto ovako subjektivno vjerujem da su ove nove generacije gore po tim nekim stvarima.
U moje vrijeme nije bilo beskucnika i ako je bio to je bio alkos kojeg je zena izbacila iz kuce. Ali nije bilo "ekonomskih" beskucnika.
Pa ako nije bilo, nije razlog danas ako ih ima, da im se ismijava na nacine koje vec navedoh...
BarbaDue

#5 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by BarbaDue »

takav je trend današnjeg - "savremenog čovjeka", u prilici sam da hodam po kancelarijama u svojoj firmi i da imam uvid šta se radi i kako.
vjerujte, najveća strast "savremenog čovjeka" je uzeti slabijeg na foru, poniziti ga i smijati mu se do besvjeti.

mislim da je to ta bolest!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by Truba »

35 godina igram po pravilima pa nigdje nemam respekt :? :? :?

žao mi ljudi
postoje institucije da se bave njima i da im pomažu, kad mogu dam nešto za narodne kuhinje

ali često je sve to povezano s deprom i nekim psihičkim oboljenjem te velikim nizom nesreća
Sephora

#7 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by Sephora »

BarbaDue wrote:takav je trend današnjeg - "savremenog čovjeka", u prilici sam da hodam po kancelarijama u svojoj firmi i da imam uvid šta se radi i kako.
vjerujte, najveća strast "savremenog čovjeka" je uzeti slabijeg na foru, poniziti ga i smijati mu se do besvjeti.

Ja tu uvijek reagujem, presutit ne mogu..pa ne znam ko da je u pitanju ! Svi smo ljudi i svi zasluzujemo podjednako pravo na respekt !
SaraFina

#8 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by SaraFina »

Očigledno da danas u društvu preovladava poremećen sistem vrednovanja, pa sve one nekad kontrolirane stvari poput bezobrazluka, nakaradnog načina zabave i sl dolaze do punog izrazaja. Uz klicanje i odobravanje masa sljedbenika.

Pokazati sućut i simpatije, pomoći nekom nemoćnom kome je pomoć prijeko potrebna jednostavno nije INN.

Ljudi traze trenutna zadovoljstva, zele biti primijećeni i okupirati paznju, bez obzira koliko drugima nanijeli zla svojim bezumnim i neopravdanim činom zabave ili isticanja u drustvu.
mali_balon

#9 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by mali_balon »

Sephora wrote:
mali_balon wrote:
Pa ako nije bilo, nije razlog danas ako ih ima, da im se ismijava na nacine koje vec navedoh...
Image
Sephora

#10 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by Sephora »

Black swan wrote:35 godina igram po pravilima pa nigdje nemam respekt :? :? :?

žao mi ljudi
postoje institucije da se bave njima i da im pomažu, kad mogu dam nešto za narodne kuhinje

ali često je sve to povezano s deprom i nekim psihičkim oboljenjem te velikim nizom nesreća
Ne odustajati, ni u kojem slucaju... !!!!!!Svi imamo ista prava na zemlji..na zivot, medusobni respekt..
razonoda

#11 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by razonoda »

BarbaDue wrote:takav je trend današnjeg - "savremenog čovjeka", u prilici sam da hodam po kancelarijama u svojoj firmi i da imam uvid šta se radi i kako.

Prevedeno --to je 'trend Bosne', pogotovo Sarajeva.Strast je ZGAZI umjesto POMOZI.
Sephora

#12 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by Sephora »

razonoda wrote:

Prevedeno --to je 'trend Bosne', pogotovo Sarajeva.Strast je ZGAZI umjesto POMOZI.
:?

Zalosno i istinito..
broj dva

#13 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by broj dva »

razonoda wrote:

-----
Nije to samo u BiH nego u cjelom svjetu, beskucnici su izlozeni ne samo podrugivanju nego i nasilju.
Vecina supaka sto to rade omladina i tinejdzeri, dakle osobe koje jos nisu formirane sto se tice moralni vrjednosti i koje su ocigledno lose odgojene, isfrustrirane i agresivne, ali ima nade da ce "odrasti" i postiditi se svoji djela.
razonoda

#14 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by razonoda »

Black swan wrote:35 godina igram po pravilima pa nigdje nemam respekt :? :? :?

žao mi ljudi

Ako je oboljnje kod tih osoba onda i ne prihvataju neku profesionalnu pomoc.
Neki dan sam bila ocevidac----ispred prodavnice ,na kanti za smece , ostavljen karton sa nekim konzervama. Naidje beskucnik, pogleda sta ima u kutiji, uze jednu konzervu i ostavi Dolar , i nastavi hodati. :shock: Nisam mogla vjerovati.
Vecinom oni traze novac, ne ostavljaju.
insomnia78

#15 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by insomnia78 »

Cekaj, sta podrazumjevas pod respekt
Nenapadanje i neponizavanje beskucnika ili bilo koga drugog se podrazumjeva

A neki aman respekt?
Kako respektovati ljude koji su, najcesce svojim pogresnim odlukama sebe doveli u takvu situaciju?
Sephora

#16 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by Sephora »

insomnia78 wrote:Cekaj, sta podrazumjevas pod respekt
Nenapadanje i neponizavanje beskucnika ili bilo koga drugog se podrazumjeva

A neki aman respekt?
Kako respektovati ljude koji su, najcesce svojim pogresnim odlukama sebe doveli u takvu situaciju?
Bez obzira čijom greškom dosli u situaciju u kojoj su ne zaslužuju ismijavanje, da budu pokradeni i sl.

Vidala sam video gdje jedan krade sitninu iz kutije koja je ispred beskućnika - a drugi crče od smijeha i svu scenu!

Mislis li da je to u tedu?
insomnia78

#17 Re: Beskucnici i respekt prema njima

Post by insomnia78 »

Napis'o sam na pocetku posta
Post Reply