Ma ja, a Načertanije je napisao CIA agent, to je svima jasno.PM72 wrote:ja se u potpunosti slažem.Mladić je izvršio naredbu.Čiju? E to je pitanje.Nema šanse da je Mladić odlučio i projektovao Srebrenicu. Taj ko to misli neka se odmah javi neuropsihijatru. Samo onaj ko Srbe mrzi sa dna kace mogao bi uraditi Srbima ono što im je urađeno. Svi su svoje uloge dobili i samo su igrali po njima. Slobo ti ćeš biti katil dželat, Alija ti ćeš isto to biti, ako preživiš hvala bogu imaćete i vi svoj dio i imaćeš svoju naciju, ali ne možete biti muslimanska nacija jer to nigdje ne postoji. Franjo pošto niste sačuvali katoličanstvo na Drini dobićeš ovu enklavu u Hercegovini, ali morate pravoslavce istjerati. To je dogovor po diktatu izvana. Pa Alija je rekao da Srbi moraju dobiti svoj procenat u BiH.
Besim Spahić... gdje je, šta radi?
-
Vipsilon
#301 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
-
PM72
#302 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Vipsilon wrote:Nije, bio je u Sloveniji i primao profesorsku platu, i rat gledao na TV-u.PM72 wrote:insomnia78 wrote:Pa ono, vjerujem da je i Mladic posteniji od njih ali nije to tema ove emisije![]()
Samo što je Besim mrži mnogim Bošnjacima od Mladića.Zato što priča istinu.Besim nije bio u Njemačkoj kao recimo Zvizdić ili u Turskoj kao komplet Alijina familija ili Švrakići,Hadžibajrići,Čengići,Silajdžići...
Opet je bolji od gore nabrojanih,oni su bili na državnim jaslama a ništa nisu radili.Pardon,"prikupljali" su NAM pomoć.
-
PM72
#303 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Pitanje je - u čijoj je glavi projektovana Srebrenica? Nije u Garašaninovoj.Vipsilon wrote:Ma ja, a Načertanije je napisao CIA agent, to je svima jasno.PM72 wrote:ja se u potpunosti slažem.Mladić je izvršio naredbu.Čiju? E to je pitanje.Nema šanse da je Mladić odlučio i projektovao Srebrenicu. Taj ko to misli neka se odmah javi neuropsihijatru. Samo onaj ko Srbe mrzi sa dna kace mogao bi uraditi Srbima ono što im je urađeno. Svi su svoje uloge dobili i samo su igrali po njima. Slobo ti ćeš biti katil dželat, Alija ti ćeš isto to biti, ako preživiš hvala bogu imaćete i vi svoj dio i imaćeš svoju naciju, ali ne možete biti muslimanska nacija jer to nigdje ne postoji. Franjo pošto niste sačuvali katoličanstvo na Drini dobićeš ovu enklavu u Hercegovini, ali morate pravoslavce istjerati. To je dogovor po diktatu izvana. Pa Alija je rekao da Srbi moraju dobiti svoj procenat u BiH.
-
dezurni_ucenik
#304 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Salonjerosi su zakon
. Kad treba kritikovati srpsku politiku nema ih nigdje. Ali zato aktivni su na ovakvim i slicnim temama. Ubise se pokusavajuci da se izjednacimo svi. Vidim na onim ratnim temama doslo se do price da su Srbi mogli i vise unistavati Sarajevo tijekom rata ali nisu htjeli
.
-
KENJAC
#305 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Grebo ? Zdravko Grebo ?
-
dezurni_ucenik
#306 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
R A V E N wrote:
Dobro rečeno, mada ih ja ne bih nazvao imbecilima, jer im vrijeđanje daje samo poticaj. No hoću da objektivno govorim i da kažem da ljudima kao što su:
· Danis Tanović
· onaj neki drugi režiser
· Jasmila Žbanić
· Abdulah Sidran
· Sulejman Haljevac Memo (imam osjećaj da taj čovjek se namjerno trudi da govori što izokrenutije i nepravilnije jer misli da je to cool)
· Ahmed Burić
· Senad Hadžifejzović
· Muharem Bazdulj (valjda sin Nure Bazdulj-Hubijar, pa porodičnim uticajem ima mjesto u medijima)
· Muhamed Filipović
· Slavo Kukić
· Vedad Pašić (unuk gradonačelnika Tuzle iz doba Prve Jugoslavije, pa na osnovu toga valjda je relevantan da daje analize)
· Sujelman Bugari (ciči u Centralnom Dnevniku dok započne rečenicu u jednom smislu, pa završi je u drugom, nekoherentnom i nepovezanom)
· Salih Fočo
· Zdravko Grebo
· Indira Kučuk-Sorguč
· Asocijacija nezavisnih intelektualaca "KRUG 99"
stvarno nije mjesto u medijima. A razlog je u tome da su u stanju da govore po 40-ak minuta, a jedino što kažu za to vrijeme su dvije tvrdnje koje se govore ovdje u medijima barem od 1990.-e (dakle 27 godina):
(a) da je ekonomsko stanje u državi teško
(b) da nacionalisti rasturaju državu
i to sa 0% korisnog efekta.
Kao da nije moguće nekako zakupiti autorska prava sa YouTube-a i emitovati predavanja nekog profesora o ekonomiji, starogrčkoj historiji, muzici... Sve se to može titlovati, pa da se ljudi ne "obrazuju" iz Hollywood-skih filmova i Priča Broja Jedan.
Stvar je u tome da je naš medijsko-intelektualni prostor kokošinjac površine 2 m², gdje su gorespomenuti "veliki pijetlovi". Izvan granica u regionu dobace donekle, a u svijetu skoro nigdje.
ovo je nesto najpametnije sto sam procitao na ovom forumu.
-
Vipsilon
#307 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Zastupaš bolesne stavove i zaista žao mi je što ti ovo moram reći. Dakle, nimalo osjećaja za žrtve, kriv ti Alija, a nije kriv Ratko i velikosrpski projekt. Čovjek naredio egzekuciju preko 8000 duša i ti dalje bleblećeš, braniš nekoga, lupaš, porediš kruške i jabuke. Izmišljaš neke mitove, samo da ne bi Srbi bili krivi. Sve ćeš da povjeruješ, samo nećeš ono što je očigledno i evidentno. Postoje haški dokazi, materijali, telefonski razgovori, video snimci, slike, svjedoci.
-
Fudo387
#308 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Besim je haza budala, pici svoju budalastu mantru i ne odustaje, ako se jos koja hablecina primi, super, dobro njemu, dobro njima. Jeftinije je od drogiranja.
Last edited by Fudo387 on 18/04/2017 21:25, edited 1 time in total.
-
PM72
#309 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Prvi dio neću komentarisati - previše je khm...dezurni_ucenik wrote:Salonjerosi su zakon. Kad treba kritikovati srpsku politiku nema ih nigdje. Ali zato aktivni su na ovakvim i slicnim temama. Ubise se pokusavajuci da se izjednacimo svi. Vidim na onim ratnim temama doslo se do price da su Srbi mogli i vise unistavati Sarajevo tijekom rata ali nisu htjeli
.
Drugi dio ...zar nisu? Po meni,nisu imali naredbe a mogli su ga sravnati.Nismo osjetili šta su avioni,rakete i avio bombe.Nisu ih imali ? Nisu nas gađali raketama zemlja - zemlja.A imali su ih.Nisu nas gađali VBR-ovima tipa Oganj i Orkan.To su oni na kamionima.Nisu ih imali? Gađali i da su dobili naredbu.
Što se tiče samih četnika na liniji,u mnogim slučajevima nisu htjeli pucati.A mogli su.Dodijalo ili nisu htjeli- ko će ga znati.Kolega s posla mi priča kad su sjekli borove pod špicastom stijenom da ih je jednu noć sa stijene otjerao četnik riječima " ti u džemperu nemoj više dolaziti po drva"...
I ja sam imao priliku da pucam na ljude sa druge strane.Civile.Nisam htio.Hvala Bogu što nisam.
-
iz Mostara
#310 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Meni je važan pun frižider ostalo me zaboli

-
Vipsilon
#311 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Pa Srbi su uvijek solidarni bili. Davali su nam i plin, pogotovo po noći, kada narod zaboravi da zavrne ventile u toku dana, a onda po noći nabiju pritisak, i poguše ih.dezurni_ucenik wrote:Salonjerosi su zakon. Kad treba kritikovati srpsku politiku nema ih nigdje. Ali zato aktivni su na ovakvim i slicnim temama. Ubise se pokusavajuci da se izjednacimo svi. Vidim na onim ratnim temama doslo se do price da su Srbi mogli i vise unistavati Sarajevo tijekom rata ali nisu htjeli
.
- insomnia78
#312 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Isprojektovali je KlinKton i Alija
-
dezurni_ucenik
#313 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
PM72 wrote:
Prvi dio neću komentarisati - previše je khm...
Drugi dio ...zar nisu? Po meni,nisu imali naredbe a mogli su ga sravnati.Nismo osjetili šta su avioni,rakete i avio bombe.Nisu ih imali ? Nisu nas gađali raketama zemlja - zemlja.A imali su ih.Nisu nas gađali VBR-ovima tipa Oganj i Orkan.To su oni na kamionima.Nisu ih imali? Gađali i da su dobili naredbu.
Što se tiče samih četnika na liniji,u mnogim slučajevima nisu htjeli pucati.A mogli su.Dodijalo ili nisu htjeli- ko će ga znati.Kolega s posla mi priča kad su sjekli borove pod špicastom stijenom da ih je jednu noć sa stijene otjerao četnik riječima " ti u džemperu nemoj više dolaziti po drva"...
I ja sam imao priliku da pucam na ljude sa druge strane.Civile.Nisam htio.Hvala Bogu što nisam.
Pa da, Nisu mogli navece spavati od muke, grizla ih savjest sto terorisu nevini narod, odlazili da im se strava saljeva.
-
PM72
#314 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Vipsilon wrote:Zastupaš bolesne stavove i zaista žao mi je što ti ovo moram reći. Dakle, nimalo osjećaja za žrtve, kriv ti Alija, a nije kriv Ratko i velikosrpski projekt. Čovjek naredio egzekuciju preko 8000 duša i ti dalje bleblećeš, braniš nekoga, lupaš, porediš kruške i jabuke. Izmišljaš neke mitove, samo da ne bi Srbi bili krivi. Sve ćeš da povjeruješ, samo nećeš ono što je očigledno i evidentno. Postoje haški dokazi, materijali, telefonski razgovori, video snimci, slike, svjedoci.
Nisu ovo bolesni nego stavovi čovjeka koji ne ide kod drugih po svoje mišljenje.Ti ili si glup ili si ćorav pa ne vidiš šta pišem.Ratko je izvršilac naredbe.
-
Fudo387
#315 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Jebo te zivot, frajer fakat uslik'o frizider.
Ovo nema u tri pmaterine.
-
PM72
#316 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Znaš li kuda ide plinovod?Vipsilon wrote:Pa Srbi su uvijek solidarni bili. Davali su nam i plin, pogotovo po noći, kada narod zaboravi da zavrne ventile u toku dana, a onda po noći nabiju pritisak, i poguše ih.dezurni_ucenik wrote:Salonjerosi su zakon. Kad treba kritikovati srpsku politiku nema ih nigdje. Ali zato aktivni su na ovakvim i slicnim temama. Ubise se pokusavajuci da se izjednacimo svi. Vidim na onim ratnim temama doslo se do price da su Srbi mogli i vise unistavati Sarajevo tijekom rata ali nisu htjeli
.
-
dezurni_ucenik
#317 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Humanitarna organizacija "Vojska Republike Srpske".
-
Vipsilon
#318 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Mogli su nas ubijati ko zečeve, ali ne, taj dobri srpski narod nas je nježno granatirao.
-
iz Mostara
#319 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Fudo387 wrote:Jebo te zivot, frajer fakat uslik'o frizider.
![]()
-
PM72
#320 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Glavni ventili na plinovodu iz Rusije preko Srbije su u Zvorniku i u Srednjem.Sve pod kontrolom VRS.Glavno izvorište vode u Sarajevu bilo je na Bačevu.Pod kontrolom VRS.Struja dolazila preko Rajlovca.Pod kontrolom VRS.
Last edited by PM72 on 18/04/2017 21:34, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#321 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
I dan danas kad se sjete sta su radili, vene sebi rezu od tuge.dezurni_ucenik wrote:Humanitarna organizacija "Vojska Republike Srpske".
Na sta su njih Alija i Krikton nagovorili, sram da ih bude.
-
KENJAC
#322 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Razocaran sam ! A ono " kupujmo domace " ?iz Mostara wrote:Meni je važan pun frižider ostalo me zaboli![]()
-
iz Mostara
#323 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Bato kupuje se šta mi je ćeif, kakvo domaće/strano za svoje pare uzimam šta meni ležiKENJAC wrote:Razocaran sam ! A ono " kupujmo domace " ?iz Mostara wrote:Meni je važan pun frižider ostalo me zaboli![]()
-
Vipsilon
#324 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Banovati KENJAC i Mostarac. Na sve moguće načine pokušavaju da preusmjere i obezvrijede temu samo da se ne piše o profesoru Blesimu i njegovim jeftinim mađioničarskim trikovima.
-
iz Mostara
#325 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?
Vipsilon wrote:Banovati KENJAC i Mostarac. Na sve moguće načine pokušavaju da preusmjere i obezvrijede temu samo da se ne piše o profesoru Blesimu i njegovim jeftinim mađioničarskim trikovima.