Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post Reply
zlata

#876 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by zlata »

pike wrote:
wolf07 wrote: Konacno, kad je vec potegnuto pitanje dzume. Sekularizam jeste zanimljiv princip sam po sebi ali dajte mi primjer gdje to stvarno funkcionise. Otkud vjerski praznici u sekularnim drzavama? Otkud "In God We Trust" na americkom dolaru? Otkud kicenje jelki i sila rasvjete koja guta more struje danima prije i poslije Bozica. Da se razumijemo, nisam uopste protiv toga, cak to u meni budi lijepe emocije iako sam musliman. Ja nemam nista protiv Bozicne euforije ali zbog cega se napada dzuma a onda istovremeno pljuje po efendiji Cericu kad on progovori dvije-tri protiv "deda Mraza" kojeg serviraju izmedju ostalog i muslimanskoj djeci, a znamo svi da je to sv.Nikola.
Funkcionise u Kandi i Americi odlicno. In God We Trust su stavli petesetih da se zainate sovjetskom savezu.

Kicenje jeliki je stari evropski obicaj jos prije krscanstva. Vjerovatno ima paganske korijene, jer nisu ovi abrahamovi/ibrahimovi dosli i donjeli jelku iz svoje pustinje sigurno. Ista stvar je sa deda mrazom i svetim nikolom, serviraju se i krscanskoj i muslimanskoj djeci stari paganski obicaji. Ti se obicaji njeguju u Evropi vec hiljadama godina i neka ih. Zasto bacati svoje da se ugodi tudjem.
Oprosti, ali TO u Kanadi i u ostatku svjeta nisu paganski obicaji,
nego krscanski. :D
Da se razumimo oko toga.
Ako su bili paganski, to je bilo prije Isusa, Petra, Pavla, Tome i Ante. ;-)

Izbjegavas SRZ rasprave.

Kanada i SAD su tolerantne drzave,
kad njima ta tolerancija stima.
Ali i u toj njihovoj toleranciji ima puno rupa i provalija.
Krushna mrva

#877 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Krushna mrva »

Pametan covjek, druga je prica sto mnogi nacionalisti ne mogu ni ispratiti sta Besim prica.
pike

#878 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by pike »

zlata wrote:
pike wrote:
wolf07 wrote: Konacno, kad je vec potegnuto pitanje dzume. Sekularizam jeste zanimljiv princip sam po sebi ali dajte mi primjer gdje to stvarno funkcionise. Otkud vjerski praznici u sekularnim drzavama? Otkud "In God We Trust" na americkom dolaru? Otkud kicenje jelki i sila rasvjete koja guta more struje danima prije i poslije Bozica. Da se razumijemo, nisam uopste protiv toga, cak to u meni budi lijepe emocije iako sam musliman. Ja nemam nista protiv Bozicne euforije ali zbog cega se napada dzuma a onda istovremeno pljuje po efendiji Cericu kad on progovori dvije-tri protiv "deda Mraza" kojeg serviraju izmedju ostalog i muslimanskoj djeci, a znamo svi da je to sv.Nikola.
Funkcionise u Kandi i Americi odlicno. In God We Trust su stavli petesetih da se zainate sovjetskom savezu.

Kicenje jeliki je stari evropski obicaj jos prije krscanstva. Vjerovatno ima paganske korijene, jer nisu ovi abrahamovi/ibrahimovi dosli i donjeli jelku iz svoje pustinje sigurno. Ista stvar je sa deda mrazom i svetim nikolom, serviraju se i krscanskoj i muslimanskoj djeci stari paganski obicaji. Ti se obicaji njeguju u Evropi vec hiljadama godina i neka ih. Zasto bacati svoje da se ugodi tudjem.
Da se razumimo oko toga.

Izbjegavas SRZ rasprave.

Jednostavno nisi u pravu, ovdje svi kupuju poklone i kite jelke za bozic, (kao i ja sam) a ni neznaju kako crkva iznutra izgleda jer nikad nisu ni bili u crkvi niti ih intresuje. Bozic, bar vamo, nema nikakv vjerski smek, vise lici na noc vjestica (opet pagani). To je jedan komercijalni dogadjaj koji ima intresantnu historiju. Isus, petar, i pavle su uljezi u cjeloj prici, i drago mi je sto mogu rec da su manje vise na zapadu izbaceni i zamjenjeni deda mrazom, jelkom, i sisarkama.

Mozel koji primjer provalija u toleranciji?
Aspekt

#879 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Aspekt »

Haaalo tema je Besim Spahic kakva jelka i sveti nikola petar i pavle , sta vam je ljudi . Ovom padobrancu iz Canade . Slusaj decko ako hoces da ucestvujes u temi krenes od prve stranice i procitas barem 70 posto pa se ukljucis a ne dodjes na 50 stranicu i kao grom iz vedra neba istovaris svoje gace iz te usrane Canade . Procitaj naslov bolan ne bio , ko tebi pokaza put u Canadu Bog te u sumu okrenuo
pike

#880 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by pike »

Aspekt wrote:Haaalo tema je Besim Spahic kakva jelka i sveti nikola petar i pavle , sta vam je ljudi . Ovom padobrancu iz Canade . Slusaj decko ako hoces da ucestvujes u temi krenes od prve stranice i procitas barem 70 posto pa se ukljucis a ne dodjes na 50 stranicu i kao grom iz vedra neba istovaris svoje gace iz te usrane Canade . Procitaj naslov bolan ne bio , ko tebi pokaza put u Canadu Bog te u sumu okrenuo
A ti si kao moderator ili sta? Procito sam ja temu ne sekiraj se ti, i nemam sta rec sto vec nije receno u drideset i kusur stranica o Besimu. Ali mi je zato zapalo za oko ovo satro serviranju muslimanima "krscanskog" deda mraza koji ti i tvoj ahbab wolf ovdje prosipate upravo na ovj temi. Pa reko u stilu Besima Spahica da krenemo od nekih historijskih cinjenica prije nego se pocne vristat kako neko nekom nesto servira.

I poradi malo na kulturi dijaloga decko.
Paranoid

#881 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Paranoid »

Besim La Boheme... :janpi:
Aspekt

#882 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Aspekt »

pike wrote:
Aspekt wrote:Haaalo tema je Besim Spahic kakva jelka i sveti nikola petar i pavle , sta vam je ljudi . Ovom padobrancu iz Canade . Slusaj decko ako hoces da ucestvujes u temi krenes od prve stranice i procitas barem 70 posto pa se ukljucis a ne dodjes na 50 stranicu i kao grom iz vedra neba istovaris svoje gace iz te usrane Canade . Procitaj naslov bolan ne bio , ko tebi pokaza put u Canadu Bog te u sumu okrenuo
A ti si kao moderator ili sta? Procito sam ja temu ne sekiraj se ti, i nemam sta rec sto vec nije receno u drideset i kusur stranica o Besimu. Ali mi je zato zapalo za oko ovo satro serviranju muslimanima "krscanskog" deda mraza koji ti i tvoj ahbab wolf ovdje prosipate upravo na ovj temi. Pa reko u stilu Besima Spahica da krenemo od nekih historijskih cinjenica prije nego se pocne vristat kako neko nekom nesto servira.
Poradi malo na kulturi dijaloga decko
.
Slazem se decko nisam te htio uvrijediti a ti se drzi teme . Alergican sam na religiju i o njoj ima podforum . Tamo ni mrtav ne svracam . Zlo mi je od religije .Ja nisam spomunuo djeda mraza i te stvari . Kazem ti muka mi je od vjere .
Last edited by Aspekt on 11/11/2013 22:41, edited 1 time in total.
Aspekt

#883 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Aspekt »

Paranoid wrote:

Besim La Boheme... :janpi:
:lol: :lol: Bolje bi mu bilo da nastavi karijeru kao sansonjer . Ko su ovi ljudi sa njim poznti su , cini mi se Jevrem Brkovic prava legenda ...
zlata

#884 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by zlata »

pike wrote:
zlata wrote:
pike wrote: Funkcionise u Kandi i Americi odlicno. In God We Trust su stavli petesetih da se zainate sovjetskom savezu.

Da se razumimo oko toga.

Izbjegavas SRZ rasprave.

Jednostavno nisi u pravu, ovdje svi kupuju poklone i kite jelke za bozic, (kao i ja sam) a ni neznaju kako crkva iznutra izgleda jer nikad nisu ni bili u crkvi niti ih intresuje. Bozic, bar vamo, nema nikakv vjerski smek, vise lici na noc vjestica (opet pagani). To je jedan komercijalni dogadjaj koji ima intresantnu historiju. Isus, petar, i pavle su uljezi u cjeloj prici, i drago mi je sto mogu rec da su manje vise na zapadu izbaceni i zamjenjeni deda mrazom, jelkom, i sisarkama.

Mozel koji primjer provalija u toleranciji?
Ha, ha, smjesan si.
http://www.huffingtonpost.ca/2013/09/17 ... 41269.html
http://www.huffingtonpost.ca/tag/canada-islamophobia

Pa imas i National Post, nacionalni list Kanade,
najobicnije, islamofobicno, pseudo-intelektualizirano preseravanje
uz mudro dozirane ispade rasizma, sovinizma i etnocentrizma.

Ne zelim dalje kvarit temu o profesoru.
Toliko od mene na tu sporednu temu.....

ps. imam vrlo blisku rodicu u Kanadi.
Mala je tek frtalj "muslimanka". Da si vidio kako se prepala,
kad sam joj nesto spominjala o nasoj famEliji,

i kako je jadna, brizno i hitro objasnjavala svome muzu Kanadjaninu,
kako su BH muslimani "moderni i tolerantni".

Da nebi jadan co'ek pomislio da je u braku sa teroristom..... ;-)
Tesla10

#885 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Tesla10 »

Ovaj profesor Besim Spahić je legenda :bih: .
Aspekt

#886 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Aspekt »

Tesla10 wrote:Ovaj profesor Besim Spahić je legenda :bih: .
po cemu
Krushna mrva

#887 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Krushna mrva »

Aspekt wrote:
po cemu
Po tome sto nacionalistima u brk govori kakvi su i na kojoj razin. Radi ono sto nacionaliste najvise nervira, rastavlja im logiku na sastavne dijelove
zlata

#888 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by zlata »

Krushna mrva wrote:
Aspekt wrote:
po cemu
Po tome sto nacionalistima u brk govori kakvi su i na kojoj razin. Radi ono sto nacionaliste najvise nervira, rastavlja im logiku na sastavne dijelove
Da, da.
Sve genijalno. :roll:

Njemu je ISTI "nacionalista",
onaj koji gleda sebe, i slijedi svoje obicaje,

kao i onaj koji se nakanio iztrijebit svoje susjede,

da bi sto vise njegovih
imali sto vise lebensrauma....

da isto i oni gledaju svoja posla i slijede svoje obicaje.
cyprus

#889 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by cyprus »

Nacionalisti koji samo ''gledaju sebe'' su mit... Kažu da postoje, ali nikad ih niko nije vidio...

PS ovo nevezano za Spahića...
Krushna mrva

#890 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Krushna mrva »

zlata wrote:Da, da.

da bi sto vise njegovih

uklapas se u opise prof. Spahica: Nek je nase, taman da je govno.
Ne dopire to do vas, can ni kad je taj lebensraum bas trenutacno opsesija tvojih.
Sutra ce biti nekih drugih, tak da je sve u dure.
fakat

#891 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by fakat »

Ko se ne slaze sa prof. Spahicem taj je nacionalista, a ko ne zna pjevati francuske sansone je najobicniji seljak i primitivac, eto bas taki... :D
relativno84

#892 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by relativno84 »

Krushna mrva wrote:Po tome sto nacionalistima u brk govori kakvi su i na kojoj razin. Radi ono sto nacionaliste najvise nervira, rastavlja im logiku na sastavne dijelove
:thumbup: ajd da se i mi oko necega slazemo, samo sto je to ovdje dzaba govoriti jer cim nisi strogo usmjeren protiv lijevih i desnih komsija njihov si :-) a to ti je gore biti nego lopov koji u ime jednog od ovih naroda pljackaju sve sto se moze opljackati.
DoZeN

#893 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by DoZeN »

Besim Spahic ne odgovara onima koji imaju svoju ideologiju,koja se zasniva na otupljivanju naroda.
U RS postoji jedna ideologija,a u Federaciji druga.....Spahici i Cenicka ne mogu proci kod takvih,jer njima trebaju Komsici i Dodik i Krug 99.
Izmedju njih je narod koji hebe majku pogresnim :roll:
zlata

#894 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by zlata »

Krushna mrva wrote:
zlata wrote:Da, da.

da bi sto vise njegovih

uklapas se u opise prof. Spahica: Nek je nase, taman da je govno.
Ne dopire to do vas, can ni kad je taj lebensraum bas trenutacno opsesija tvojih.
Sutra ce biti nekih drugih, tak da je sve u dure.
Ne mogu ti tu pomoc ni njemacki schlageri, ni talijanske canzone, ni francuski chansonnieri.

Mozda u nekoj malo vjerojatnoj novoj reprizi rata
budu svi "isti",
i mozda onda budemo navijali za moje i tvoje,
ali ovaj zadnji rat je bio izmedju nevinog, vecinom nenaoruzanog naroda i vojske JNA.

Dabome da bivse cinkarosi i komunjare nece tako nesto izjavit....
Nece se oni nikad nekom "zamjerit"
optuzivajuc ih za genocid

Najlakse je optuzit tamo nekog u Berlinu ili Washingtonu,
sto u Tomasici smrde i gnjiju mrtvi "Turci" ;-)

Za takve kao prof. Besim, i istina mora bit "nacionalna",

a zrtve moraju djelit krivicu s' krvnicima,
da bi Spahic mogao izigravat "balkanskog supermena mirotvorca"
i svojom gitarom, glumit "Francuza sa Vlasica".

Ali ne mogu vise slusat preseravanja te kvazi-intelektualne ofucane "elite"
koja je godinama navikla lagati narodu.

Zato je nevin narod tako gadno stradao.
zlata

#895 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by zlata »

fakat wrote: Ko se ne slaze sa prof. Spahicem taj je nacionalista,
a ko ne zna pjevati francuske sansone
je najobicniji seljak i primitivac,
eto bas taki... :D
:D
I ovi Francuzi mora da su BH nacionalisti.
Ne vidim kako bi se mogli slozit s' nasim "nad-nacionalistima" nakon ovih zadnjih chasona sa njihovih TV-a.

Evo najnovije "francuske" ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=o40Pa7aNLM4
http://www.youtube.com/watch?v=xYhVMzCrMik

"Les hameaux serbes autour du charnier à quelques dizaines de mètres du charnier
ont gardé le silence depuis plus de 20 ans.
Les opérations d’extermination ont durées de mai à aout 1992. Durant toute cette période des équipes organisées ont défilées avec les corps à travers Prijedor et les hameaux jusqu’à ce charnier."
Last edited by zlata on 12/11/2013 08:33, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#896 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ultima_palabra »

DoZeN wrote:Besim Spahic ne odgovara onima koji imaju svoju ideologiju,koja se zasniva na otupljivanju naroda.
U RS postoji jedna ideologija,a u Federaciji druga.....Spahici i Cenicka ne mogu proci kod takvih,jer njima trebaju Komsici i Dodik i Krug 99.
Znači Komšić koji se borio da njega i njegovu porodicu sada ne nalaze po masovnim grobnicama ne valja, ali zato valja Cenićka koja je bila savjetnik Nikole Koljevića koji je osmislio te masovne grobnice :-)

Genocidaška logika...
ZmaJ-BiH

#897 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ZmaJ-BiH »

Uskoro ce istina biti nepopularna. Zbog politicke korektnosti i (laznog) suzivota bilo kakvo spominjanje srpskih zlocina, agresije, i genocida nece biti tolerisano, odnosno svako onaj ko to spomene ce biti proglasen nacionalistom a mozda cak i gore do toga. Istina ce postati laz, a laz ce postati istina.

Ovo sam sam osjetio na svojoj kozi kad sam u par navrata spomenuo neke historijske cinjenice u nekim razgovorima, i automatski sam od "svojih" dobio komentare tipa -ma hajde sta to spominjes, ti si nacionalista, bilo pa proslo, svi su cinili zlocine... itd...

Ovo je vrlo opasno. Pored toga sto nasa djeca nemaju pojma o agresiji jer im mi nista ne govorimo (da ih ne bi ucili "mrznji"), cak i oni koji znaju nesto o tome sta se ovdje desilo polako nasijedaju na lafinu -mir mir svi su krivi.

Poznate izreke - historija je uciteljica zivota, ko zaboravi njemu se ponovi -, nama nista ne znace.

:sad:
DoZeN

#898 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by DoZeN »

ultima_palabra wrote:
DoZeN wrote:Besim Spahic ne odgovara onima koji imaju svoju ideologiju,koja se zasniva na otupljivanju naroda.
Znači Komšić koji se borio da njega i njegovu porodicu sada ne nalaze po masovnim grobnicama ne valja, ali zato valja Cenićka koja je bila savjetnik Nikole Koljevića koji je osmislio te masovne grobnice :-)

Genocidaška logika...
Za tebe koji si bio na strani gdje i Komsic da,medjutim ne djelis BIH samo sa takvim,i neces je nikada ni djeliti samo sa onim kojim je Komsic idol.
Ti si primjer najbolji da ne razumijes Besima,cinicno se smijes taksistima iz BG i Srbije, a u BIH stanje grozno.
Ne treba ici u Beograd, treba otici u komsiluk i vidjeti one koji isto kazu da im se ne bi desio ponovo Jasenovac ili Turci da su morali da idu na komsiju,a onda potpisana RS i priznata BIH, zavisi ko cita jaro
Kazem ti ja ideologija :roll:
ultima_palabra

#899 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ultima_palabra »

Jasenovac, Turci i Kosovo su inače joker u Milijunašu... opravdavaju svaku moguću situaciju, bez obzira koliko je vremena prošlo :roll: Kakvu budućnost možeš graditi s nekim kome su Turci svaki dan na pameti?
_mufljuz_

#900 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by _mufljuz_ »

i tako ko nas bre zavadi,
juce rodjak posta na FB sliku "da zive srbi bosnjaci i hrvati u ljubavi"....

inace polukatolik polumusliman - zviznula mu ustaska i cetnicka granata blizu avlije.
jebo ti bosanca kad je glup.
Post Reply