Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post Reply
madner

#751 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by madner »

Aspekt wrote:
madner wrote:Hajde stani za sekundu na loptu. Kako im je genocid u Srebrenici pomogao u cilju stvaranja Velike Srbije?
BiH je 1992 godine priznata , medjunarodno priznata drzava . Oni vec tada znaju da od Velike Srbije nema nista . Ali , ocisti teritoriju , pobij , protjeraj , napravi genocid , srusi sve vjerske i kuturne objekte koji svjedoce da su bosanski muslimani tu nekada zivjeli i onda cekaj pogodan trenutak . Puno je lakse i jednostavnije pripojiti okupirani dio teritorije bez BiH muslimana i Hrvata nego li sa njima .
Plan je i tada stvoriti Veliku Srbiju. '93 je zadnja ponuda stvaranje 3 republike unutar BiH. Dakle potrebna im je teritorija sa vecinskim Srpskim stanovnistvem (to imaju '95) i medjunarodno priznanje. Prvi cilj su postigli vec '92, drugi cilj je ostao.

Pitao sam te iskljucivo za sam cin genocida. Kako im pomaze da ostvare medjunarodno priznanje ratnog pljena?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#752 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by japin_mutapi »

Aspekt wrote:
madner wrote:To je jedna istina, samo je pogresan zakljucak. Racionalan Srbin bi uvidio da genocidom minira svoju poziciju a nista bitno ne dobija. I onda Besim zakljucuje da to nije uradio Srbin. No istina je da je Mladic tada vec postao dosta iracionalan, sto potvrdjuju tirade pred stranim zvanicnicima o Srbima i Turcima.
:lol: :lol: Ovo moram jos jednom citirati . Kada Srbin postane iracinalan on prestaje da bude Srbin . Metmorfozira se u Bosnjaka . Tako da su bosnjaci u stvari sami sebi napravili genocid . Jer genocidom Srbi nista ne dobijaju , miniraju svoju poziciju . :lol: 8-)
pošto racionalni srbi nisu počinili genocid oni ga negiraju jer su iracionalni i kada bi prihvatili činjenice postali bi racionalni i shvatili da su iracionalni jer su počinili genocidne zločine širom bosne i hercegovine
zbog toga racionalni srbi negiraju masovne zločine i genocid jer oni to nisu počinili nego su to uradili iracionalni koji nisu bili racionalni i tim zločinima bi minirali svoju poziciju i otežali položaj racionalnim koji negiraju da su iracinalni tako što poriču zločine koje su uradili iracionalni koji to nisu uradili

tako nekako sam shvatio ove mudrosti besima spahića profsora i stručnjaka za mentalno stanje duha naroda i pojedinih forumaša branitelja lika i djela
madner

#753 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by madner »

Kratke recenice, moram reci Besimu da mora skratiti recenice za ovu publiku.
saibaba

#754 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by saibaba »

Ako se malo bolje analiziraju njegove govorancije on perfidno izjednacava agresora i zrtvu ...
saibaba

#755 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by saibaba »

ultima_palabra wrote:Čovjek priča priču beogradskih taksista :D Ko je kriv, niko nije kriv... ko puca, svi pucaju... Amerikanci su sve ovo rasturili itd itd.
:thumbup: Dobro si.... prica beogradskih taksista kad voze Bosanca ... Ko nas zavadi majku mu ... kako nam je dobro bilo ... ma zapad je kriv ....
Last edited by saibaba on 08/11/2013 10:47, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#756 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by japin_mutapi »

odoh na džumu
gold'n'brown

#757 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by gold'n'brown »

Ok super, krademo radne dane radi dzume. Zasto onda ne proglasimo petak neradnim danom kao sto je krscanska Evropa napravila nedjelju neradnom. Ipak ovdje u vecini zive muslimani kojima je dzuma obaveza. Naravno nedjelja bi bila regularni radni dan. Hoce li se sa ovim sloziti uvazeni profesor?
Last edited by gold'n'brown on 08/11/2013 10:50, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#758 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ultima_palabra »

saibaba wrote:
ultima_palabra wrote:Čovjek priča priču beogradskih taksista :D Ko je kriv, niko nije kriv... ko puca, svi pucaju... Amerikanci su sve ovo rasturili itd itd.
:thumbup: Dobro si.... prica beogradskih taksista kad voze Bosanca ... Ko nas zavadi majku mu ... kako nam je dobro bilo ... ma zapad je kriv ....
Pa to... nekad okrenu na Hrvate i Slovence, kao oni su se lagano izvukli a vi ste najviše stradali :-)
saibaba

#759 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by saibaba »

ultima_palabra wrote:
saibaba wrote:
Pa to... nekad okrenu na Hrvate i Slovence, kao oni su se lagano izvukli a vi ste najviše stradali :-)
Ma ja kao da je ovdje bio zemljotres ili poplava ...
Havatar

#760 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Havatar »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
skafiskafsnjak wrote:Ma previse laprda ... i sta sad, treba da ignorisemo te dvije-tri izjave ? Laprda o namazima i o vjeri, a nema pojma ni koliko traje namaz. Ma vidi se da nije dobar...i kad prica, podhitno psihicu kakvom .
Pa problem je što od drveta ne vidite šumu. Zbog te izjave ne vidite šta nam svima čovjek poručuje i na šta ukazuje. Ako je tebi OK da na račun vjere ljudi doslovno ukradu dva radna dana onda me i ne čudi što smo u ovakvom stanju kao država. ne može vjera biti ispred države, ne može biti ispred javnog interesa i borbe protiv korupcije zapamti to. Ne mogu hodže, popovi i sveštenici praviti državu a kakva država po mjeri hodža, popova i sveštenika izgleda imamo priliku vidjeti danas.
Kako ukradu dva radna dana kad je dzuma jednom sedmicno :?: :-)
madner

#761 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by madner »

7 radnih dana ako je sat svake sedmice.
paranormalan

#762 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by paranormalan »

japin_mutapi wrote:izvini molim te hoću na džumu šta je problem i džuma je sat vremena max nije pola dana
Nema tu problema i treba da ide svako ko zeli ima mogucnost za to i smatra da ima potrebu, ali Besim je ovdje vjerovatno mislio na svoje kolege profesore koji odu na dzumu i ne vracaju se vise na posao ali ok :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#763 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by KatarinaKosaca »

japin_mutapi wrote:izvini molim te hoću na džumu šta je problem i džuma je sat vremena max nije pola dana
Uvijek sam za slobodnu vjere, kao i slobodu ateizma, sva ljudska prava i ostalo. Čak i nisam neki veliki fun profesora Spahića. Ipak, džuma se zadnjih godina uz svo izvinjenje vjernicima pretvara u vašar, radno vrijeme do 11h, ne vraćanje na posao poslije itd. Nekoliko puta mi se desilo da mi državni službenik kaže, nemoj mi u petak iza 11h dolaziti..
BHCluster

#764 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHCluster »

Najveci problem ovdje nije dr. Besim nego u razumjevanju onoga sta on kaze i necije netrpeljivosti cim to nije kako bi oni to zeljeli. Za to je potrebno samo malo razumjevanja i inteligencije nista drugo.
skafiskafsnjak

#765 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by skafiskafsnjak »

Moze li mi neko reci kako to ukrademo 3 radna dana sedmicno tako sto na dzumu idemo ?

Imao sam 2 iz matematike pa mi valjda zato ne ide ...
ultima_palabra

#766 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ultima_palabra »

To sa džumom je problem discipline u javnom sektoru, a ne džume same po sebi. Baš da mi je vidjeti nekoga ko radi kod privatnika da je zdušio s posla petkom u 11 i nije se vratio...
Last edited by ultima_palabra on 08/11/2013 13:17, edited 1 time in total.
_majevica_

#767 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by _majevica_ »

skafiskafsnjak wrote:Moze li mi neko reci kako to ukrademo 3 radna dana sedmicno tako sto na dzumu idemo ?

Imao sam 2 iz matematike pa mi valjda zato ne ide ...
Prva 4 dana rade se po 10 sati...i et 40 radni sati sedmicno :D
elma89_

#768 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by elma89_ »

Uvijek sam za slobodnu vjere, kao i slobodu ateizma, sva ljudska prava i ostalo. Čak i nisam neki veliki fun profesora Spahića. Ipak, džuma se zadnjih godina uz svo izvinjenje vjernicima pretvara u vašar, radno vrijeme do 11h, ne vraćanje na posao poslije itd. Nekoliko puta mi se desilo da mi državni službenik kaže, nemoj mi u petak iza 11h dolaziti..

Zbog toga pitanje dzume treba zakonski rijesiti,BIH je zemlja gdje 50% ljudi cine muslimani,njihov sveti dan je petak,,nedjelja je vec neradna jer zivimo u dijelu svijeta gdje je krscanstvo vecinsko,ali posto je nasa drzava izuzetak,treba to nekako rijesiti.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#769 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by KatarinaKosaca »

elma89_ wrote:Zbog toga pitanje dzume treba zakonski rijesiti,BIH je zemlja gdje 50% ljudi cine muslimani,njihov sveti dan je petak,,nedjelja je vec neradna jer zivimo u dijelu svijeta gdje je krscanstvo vecinsko,ali posto je nasa drzava izuzetak,treba to nekako rijesiti.
Da ih je i 0,5% imaju svoja vjerska prava. Ipak, i ja kao građanin koji plaća poreze imam pravo da mi se pruži javna usluga u radnom vremenu, radnim danom. Slažem se, regulirati zakonski, ovo sad je haos i često mislim zloupotreba vjere zarad javašluka, nerada i izbjegavanja obveza.
madner

#770 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by madner »

ultima_palabra wrote:To sa džumom je problem discipline u javnom sektoru, a ne džume same po sebi. Baš da mi je vidjeti nekoga ko radi kod privatnika da je zdušio s posla petkom u 11 i nije se vratio...
7 radnih dana godisnje ako je "samo" sat vremena.

Mada je problem lako rjesiv, neka narade drugih danima ako ne moraju biti prisutni (salter sluzba) i zdravo.
skafiskafsnjak

#771 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by skafiskafsnjak »

Pa ja sam bio na dzumi danas . Od 11;45 do 12:40 sam odsutan bio .

Ne znam kako sam ukrao 3 radna dana .
ZmaJ-BiH

#772 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ZmaJ-BiH »

Ako krscani mogu imati slobodnu cijelu nedjelju za odlazak u crkvu, zasto muslimani ne bi mogli imati slobodno petkom da odu na dzumu??
skafiskafsnjak

#773 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by skafiskafsnjak »

Shvatam ja da je to do ljudi tj. do njihovog bezobrazluka i nediscipline. Ali ovaj kvaziprofesor je to rekao na taj nacin kao da treba skroz zabraniti to ...
madner

#774 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by madner »

Ili regulisati.

7 radnih dana manje godisnje nije malo.
ultima_palabra

#775 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ultima_palabra »

madner wrote:
ultima_palabra wrote:To sa džumom je problem discipline u javnom sektoru, a ne džume same po sebi. Baš da mi je vidjeti nekoga ko radi kod privatnika da je zdušio s posla petkom u 11 i nije se vratio...
7 radnih dana godisnje ako je "samo" sat vremena.

Mada je problem lako rjesiv, neka narade drugih danima ako ne moraju biti prisutni (salter sluzba) i zdravo.
Taj na šalteru neka se dogovori sa nekim ko ne ide na džumu da ga mijenja.

Ovaj drugi neka iskoristi pauzu za taj dan u to vrijeme i eventualno još nešto naradi.
Post Reply