Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post Reply
Jay Gatsby

#526 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Jay Gatsby »

Skijaš wrote:
sadašnji ustav treba revidirati u onoj mjeri koliko je to potrebno za EU integracije, to je moguće i to je realno. A to o čemu ti govoriš je fantaziranje. Ovdje se ginulo zbog puno manjih stvari od tih tvojih "prepreka"
A u kojoj mjeri je potrebno? I realno? U tome i jeste kvaka.

Realnost je da je jedan Kipar (ovakav kakav jeste) u EU.
Skijaš

#527 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Skijaš »

Jay Gatsby wrote:
Skijaš wrote:
sadašnji ustav treba revidirati u onoj mjeri koliko je to potrebno za EU integracije, to je moguće i to je realno. A to o čemu ti govoriš je fantaziranje. Ovdje se ginulo zbog puno manjih stvari od tih tvojih "prepreka"
A u kojoj mjeri je potrebno? I realno? U tome i jeste kvaka.

Realnost je da je jedan Kipar (ovakav kakav jeste) u EU.
To je tema za sebe. Ja mislim da se Dejtonski sporazum može revidirati taman u onoj mjeri

-koliko je potrebno da država ne promoviše diskriminaciju (prema onim koji nisu Srbi, Bošnjaci i Hrvati)

-koliko je potrebno da država funkcioniše bez zloupotreba mehanizma blokada, kojim velikosrbi koče razvoj

I jedno i drugo će se morati uraditi u procesu evroatlanstkih integracija, biće potrebno puno pritiska na neprijatelje zemlje koji preferiraju sadašnje feudalno uređenje, ali su ipak slabi da se tome odupru (i svakim su danom slabiji)

To je izlaz. A ne nekakvo ukidanje konstitutivnosti naroda, stvaranje Trećeg ili razna otcjepljenja. Spahićeva priča je jednako polarizirajuća koliko i Miloradova i zato kažem da je profesor samo Šešelj bez kalašnjikova.
NIN wrote:Zalim vas!
joj nemoj me samo ti žaliti
BHCluster

#528 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHCluster »

Skijaš
A kako revidirati Dejton bez podrske Srba i Hrvata, nemoj samo reci kroz posredovanje MZ jer oni su ga i kreirali, a znamo sta je bilo i u Butmiru itd...

Kako da drzava nepromovise diskriminaciju na drugima kada to radi i na svakome ako nisi "njihov" covjek/zena i ako postoji presuda Suda pravde?

I ovo trece je pokusano ali odbijeno iako se samo odnosilo na pitanja europske integracije.

I to sto si napisao nije izlaz neo jos dosta porazavajuceg pojednostavljenja problema u kojem se nalazi. A kao sto sam vec napisao i ranije Spahic kao Spahic nije bitan bitno je to sto se problemu u kojem se nalazimo treba prici sa strane nauke a ne ulice/mahale/kafane kao sto je bilo do sada.

A da "Spahićeva priča je jednako polarizirajuća koliko i Miloradova i zato kažem da je profesor samo Šešelj bez kalašnjikova" on bi sada bio na vlasti u ovoj drzavi, jer takavo nesto je ovdje veoma moguce pogotovo sa njegovom inteligencom. A sto se tice "ukidanje konstitutivnosti naroda, stvaranje Trećeg ili razna otcjepljenja" to su ti ovi sto su sada na vlasti njih 6 stranaka na drzavnom nivou to si njih opisao i jednom od njih dao svoj glas u njima ti lezi sva krivica a ne u jednom profesoru koji se odlucio da neovisno o bilo kome nesto progovori.
NIN

#529 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by NIN »

auspuh071 wrote:
NIN wrote:Moji prapradjedovi su bili Slavomiri, Miroljubi, Tomislavi kao i @skijasevi samo sto je problem sto bi on volio da su imali danas slavna imena kao, recimo, Fatih, Sulejman itd. al' jebiga, ne more... bilo je kako je bilo, a to sto je bilo ne more se mijenjat pa da si pegamber! :lol:

Zalim vas! :(
pa i ne bas...vezano za imena...i ne zali zive ljude
jok eto, preci su nam se zvali nesto kao Mahatma, Rakes, Rambalas, Narajan, Obales itd. :lol:

Haj nadji kako su se tvoji preci zvali pa nam kazi, svega ti!
direstraits0078

#530 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by direstraits0078 »

NIN wrote:
auspuh071 wrote:
NIN wrote:Moji prapradjedovi su bili Slavomiri, Miroljubi, Tomislavi kao i @skijasevi samo sto je problem sto bi on volio da su imali danas slavna imena kao, recimo, Fatih, Sulejman itd. al' jebiga, ne more... bilo je kako je bilo, a to sto je bilo ne more se mijenjat pa da si pegamber! :lol:

jok eto, preci su nam se zvali nesto kao Mahatma, Rakes, Rambalas, Narajan, Obales itd. :lol:

Nije mi jasno kako su se trebali zvati? I kakve veze ima ime koje covjek nosi i sa cim? Osim u Bosni, naravno...
auspuh071

#531 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by auspuh071 »

NIN wrote:
auspuh071 wrote:

po strukturi i DNK analizama...40% Iliri...20% Slaveni...10% Germani....i tako dalje...moji su došli sa Drača iz Albanije...naselili se u Fočanski srez...i onda poznata migracija stanovnistva prema Sa i tako...tako da tvrdim da mi praprapradjed nije bio i Miro,ni Slavko a valahi ni Tomo.
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 03/06/2023 21:05, edited 3 times in total.
ultima_palabra

#533 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ultima_palabra »

jOFLA wrote:
Haj_Halve wrote:Neka G. Spahic ode na stratista Bosnjaka i ostalih neSrba sirom BiH i neka izvoli laprdati. Neka prica majkama Srebrenice ili nekom logorasu ovu pricu, ili nekoj silovanoj zeni. Ovaj covjek oclignedno nema postovanja sam prema sebi.

Mir-mir-mir niko nije kriv. Britanska obavjestajna sluzba sve pripremila? A komsije skrstenih ruku gledale i nisu htjeli da se mjesaju. Pa ko pokla onoliki narod, ili nije poklan i prognan? Sta, igraju se svi zmire i nisu pobaceni po jamama?

Sto vise mislim o ovom covjeku vise sam ljut a stvarno mi treba puno da se naljutim.

Covjek zna zasr**i kao i onaj drugi Spahic kada igra za repku BiH.Ne znam da li je namjerno, ali vrlo vociferno promovira tezu o gradjanskom ratu, a samim time relativizira sve sto se desilo kao i krivicu za genocid.

Kako je neko već rekao, "Ima drugi dio recenice" u njegovom govoru na tribini u Kaknju. Da se kojim slučajem pažljivije slušalo Besimovo izlaganje u Kaknju, bilo bi jasno da pokolj u Srebrenici Spahić ne negira, već govori da je to bilo isplanirano izvana (dakle dogodilo se, to i on zna), i to je taj drugi dio rečenice.
A za Mladić Ratka u prvom dijelu rečenice kaže da ga nije Ratko projektovao, čime postaje jasno da je Mladić izvršioc genocida (on je genocid sproveo u djelo), a ne da je Mladić onaj koji je genocid projektovao, osmislio. Po Spahiću, genocid u Srebrenici je prpiremljen unaprijed, osmišljen negdje vani. Nema se tu Spahić čega stidjeti.

Nažalost, svijet ovdje vadi iz konteksta tako što čuje samo jedan dio (prvi dio rečenice) i onda ga tumači bukvalno.
A ko ga je to "vani" projektovao? Ickeovi gušteri? :-)

Ja bih uveo obavezno gledanje haaških suđenja kod nas... manje bi ljudi lupetali o nečemu što nije bilo tako davno.
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 03/06/2023 20:51, edited 2 times in total.
palermo

#535 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by palermo »

jOFLA wrote:

Kako je neko već rekao, "Ima drugi dio recenice" u njegovom govoru na tribini u Kaknju. Da se kojim slučajem pažljivije slušalo Besimovo izlaganje u Kaknju, bilo bi jasno da pokolj u Srebrenici Spahić ne negira, već govori da je to bilo isplanirano izvana (dakle dogodilo se, to i on zna), i to je taj drugi dio rečenice.
A za Mladić Ratka u prvom dijelu rečenice kaže da ga nije Ratko projektovao, čime postaje jasno da je Mladić izvršioc genocida (on je genocid sproveo u djelo), a ne da je Mladić onaj koji je genocid projektovao, osmislio. Po Spahiću, genocid u Srebrenici je prpiremljen unaprijed, osmišljen negdje vani. Nema se tu Spahić čega stidjeti.

Nažalost, svijet ovdje vadi iz konteksta tako što čuje samo jedan dio (prvi dio rečenice) i onda ga tumači bukvalno.
Dakle, i ti si na stanovištu da je genocid projektovan od strane međunarodne zajednice.
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 03/06/2023 20:51, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#537 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ultima_palabra »

Mislim da je poprilično jasno da profesor nije mislio na Srbiju u toj izjavi... Srbija je direktno ili indirektno bila jedna od strana u ratu.

Kad smo već kod toga, postoje transkripti u kojima se Milošević čudi i strahuje od toga šta su "oni bolesnici" kako on kaže uradili... i nervozno iščekuje reakciju MZ na Srebrenicu.
holowey

#538 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by holowey »

jOFLA wrote:
Haj_Halve wrote:Neka G. Spahic ode na stratista Bosnjaka i ostalih neSrba sirom BiH i neka izvoli laprdati. Neka prica majkama Srebrenice ili nekom logorasu ovu pricu, ili nekoj silovanoj zeni. Ovaj covjek oclignedno nema postovanja sam prema sebi.

Mir-mir-mir niko nije kriv. Britanska obavjestajna sluzba sve pripremila? A komsije skrstenih ruku gledale i nisu htjeli da se mjesaju. Pa ko pokla onoliki narod, ili nije poklan i prognan? Sta, igraju se svi zmire i nisu pobaceni po jamama?

Sto vise mislim o ovom covjeku vise sam ljut a stvarno mi treba puno da se naljutim.

Covjek zna zasr**i kao i onaj drugi Spahic kada igra za repku BiH.Ne znam da li je namjerno, ali vrlo vociferno promovira tezu o gradjanskom ratu, a samim time relativizira sve sto se desilo kao i krivicu za genocid.

hm...u trenutku kada vrs vojno gubi, narod bjezi, moral pada, bilo je potrebno na neki nacin podici moral vojsci, osvojiti neki lak zalogaj a to su bile demilitarizovane zone... i sad, kad se vec to osvojilo, sta uraditi sa vojnosposobnim? cuvati ih i hraniti u trenutku kada su sve zalihe presusile? pustiti ih da se naoruzaju pa da se vrate sa puskama? svaka cast spahicu, ima on pokoju pametnu ali ziher sam da je mladic bio i planer i izvrsilac, niko sa strane :x
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 03/06/2023 20:51, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#540 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ultima_palabra »

Ja sam zagovornik one teorije da su Karadžić i Mladić znali da se približava neka vrsta dogovora i kraj rata. Vjerovatno su mislili da će takvo zlodjelo spriječiti bilo kakvu mogućnost zajedničke države jer Bošnjaci neće htjeti da žive sa onima koji su im takvo nešto napravili.

Jedino u tom nekom nezavisnom Aušvicu su ta dvojica mogli imati neku budućnost.
BHCluster

#541 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHCluster »

ultima_palabra wrote:Ja sam zagovornik one teorije da su Karadžić i Mladić znali da se približava neka vrsta dogovora i kraj rata. Vjerovatno su mislili da će takvo zlodjelo spriječiti bilo kakvu mogućnost zajedničke države jer Bošnjaci neće htjeti da žive sa onima koji su im takvo nešto napravili.

Pa radilisu isto i u Krajini! I upravo to sto su oni uradili zajedno sa politickim i vojnim vrhom Srbije je osiguralo ta se nikada nemogu odcijepi. Ali vratimo se temi...
ultima_palabra

#542 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ultima_palabra »

BHCluster wrote:
ultima_palabra wrote:Ja sam zagovornik one teorije da su Karadžić i Mladić znali da se približava neka vrsta dogovora i kraj rata. Vjerovatno su mislili da će takvo zlodjelo spriječiti bilo kakvu mogućnost zajedničke države jer Bošnjaci neće htjeti da žive sa onima koji su im takvo nešto napravili.

Pa radilisu isto i u Krajini!
Nisu tako organizovano... neko je bio ubijen, neko protjeran, neko zarobljen. Ovdje je svaki muškarac do kojeg su mogli doći pogubljen, pa kasnije premještan u sekundarne i tercijarne masovne grobnice.
BHCluster

#543 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHCluster »

ultima_palabra wrote:
BHCluster wrote:

Pa radilisu isto i u Krajini!
Nisu tako organizovano... neko je bio ubijen, neko protjeran, neko zarobljen. Ovdje je svaki muškarac do kojeg su mogli doći pogubljen, pa kasnije premještan u sekundarne i tercijarne masovne grobnice.
Grijesis, od logora do masovnog protjerivanja do masovini grobnica i svega ostalog sve isprobano u Krajini samo su imali maturu u Srebrenici.
ultima_palabra

#544 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ultima_palabra »

Ma vidi, slažem se... da ne idemo previše u širinu. Mislim da se Srebrenicom pokušao zabiti zadnji ekser u tabut BiH... nije im uspjelo.
BHCluster

#545 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHCluster »

ultima_palabra wrote:Ma vidi, slažem se... da ne idemo previše u širinu. Mislim da se Srebrenicom pokušao zabiti zadnji ekser u tabut BiH... nije im uspjelo.
Niti ce uspjeti!
Skijaš

#546 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Skijaš »

ultima_palabra wrote:Ma vidi, slažem se... da ne idemo previše u širinu. Mislim da se Srebrenicom pokušao zabiti zadnji ekser u tabut BiH... nije im uspjelo.
i ne samo to, nego je Marš mira svake godine sve masovniji i organizovaniji. Tih 8000 dječaka i muškaraca što su pobili bi bilo raseljeno po Americi i Švedskoj, ovako su najveća prepreka otcjepljenju. Paradoksalno, ali taj klin u ideju suživota je najviše naštetio upravo velikosrpskom projektu. No nije to jedini slučaj gdje su pokazali da nisu baš najbistriji
ultima_palabra

#547 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ultima_palabra »

Skijaš wrote:
i ne samo to, nego je Marš mira svake godine sve masovniji i organizovaniji. Tih 8000 dječaka i muškaraca što su pobili bi bilo raseljeno po Americi i Švedskoj, ovako su najveća prepreka otcjepljenju. Paradoksalno, ali taj klin u ideju suživota je najviše naštetio upravo velikosrpskom projektu. No nije to jedini slučaj gdje su pokazali da nisu baš najbistriji
Da... nikad oni neće razumjeti tu logiku.
wolf07

#548 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by wolf07 »

Evo sinoc gledam odlicno svjedocenje Amora MAsovica u Hagu, otres'o je Karadzica k'o zrelu sljivu.... vise puta! Kaze Besim da Mladic nije planer zlocina, pa de nam onda genije objasni:
1) ko jeste! Bez uopstavanja MZ, masoni, iluminati..... daj imena ljudi!
2) zasto je onda ista ta MZ pomogla sudu u Hagu sa satelitskim snimcima lokacija masovnih grobnica (koje su najcesce sekundarne i tercijarne), prisluskivanim razgovorima, izuzetim dokumentima koje je izuzeo najcesce SFOR-EUFOR odnosno ista ta MZ
3) zasto su tijela poginulih premjestana i cija je to zamisao! Ako progutamo glupost da je ljude pobio "neko iz mase" po nalogu stranih sluzbi i sl. kako cemo progutati ovo premjestanje mrtvih??? To je daleko slozenija i logisticki sveobuhvatnija operacija od same egzekucije i zasto bi je bosanski Srbi realizovali ako nema njihove odgovornosti za planiranje i izvodjenje onih prvih "radova" - egzekucije!
seln

#549 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by seln »

Ma Spahic ne zna ni gdje je supalj.
Teea

#550 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Teea »

wolf07 wrote:Evo sinoc gledam odlicno svjedocenje Amora MAsovica u Hagu, otres'o je Karadzica k'o zrelu sljivu.... vise puta! Kaze Besim da Mladic nije planer zlocina, pa de nam onda genije objasni:
1) ko jeste! Bez uopstavanja MZ, masoni, iluminati..... daj imena ljudi!
2) zasto je onda ista ta MZ pomogla sudu u Hagu sa satelitskim snimcima lokacija masovnih grobnica (koje su najcesce sekundarne i tercijarne), prisluskivanim razgovorima, izuzetim dokumentima koje je izuzeo najcesce SFOR-EUFOR odnosno ista ta MZ
3) zasto su tijela poginulih premjestana i cija je to zamisao! Ako progutamo glupost da je ljude pobio "neko iz mase" po nalogu stranih sluzbi i sl. kako cemo progutati ovo premjestanje mrtvih??? To je daleko slozenija i logisticki sveobuhvatnija operacija od same egzekucije i zasto bi je bosanski Srbi realizovali ako nema njihove odgovornosti za planiranje i izvodjenje onih prvih "radova" - egzekucije!
po ovoj tvojoj logici niko nemoze da osporave 11/9 da je to djelo muslimana,ili niko ne moze da tvrdi da iza alkaidinih nedjela iko drugi stoji osim muslimani jer se oni dizu u vazduh postavljaju bombe pucaju po ambasadama.. i da ne nabrajam

zbog takvih kao ti nikad Bush nece izaci pred sud pravde
Post Reply