I ja se slazem s tobom oko ovog za junice, ali to nije odgovor na pitanje koje sam postavio. Meni nesto zestoko smrdi kad je ovaj covjek u pitanju, imao sam priliku nekoliko puta da ga slusam kao student i uvijek sam imao rezervu, ne toliko prema onome sto govori jer on se nalupa svega i svacega pa nesto mora i da pogodi, ali meni je uvijek bilo sumnjivo pitanje njegovog motiva i ono par stvari koje provuce a meni zapara usi kao sto je pominjanje Filipovica i Durakovica u negativnom kontekstu! Ja i danas tvrdim da je ova zemlja duzna prof.Durakovicu kad je bio najpjaniji vise nego jednom Lagumdziji kad je najtrezveniji, a o M.Filipovicu mislim sve najbolje osim sto se spandj'o sa SBB al' nije niko savrsen!BHCluster wrote:Covjek je aktivni profeso i otvara oci i usi sto pozeljno i to pozitivnim primjerima. Slaem se da vetterinar moze biti uspjesan gradonacelnik, ako kao taj bravar koji je postao drzavnik krene sa dna, pa pojede jednu vrecu soli sto bi narod reko, a ne naguzove... A sto se tice Bosne i Hercegovine, pa zar nevidis da nikada nismo imali ovkvu priliku kao sada. Prvi put u zadnjih 500 - 600 godina mi biramo svoju sudbinu, a to sto neznamo izabrati ili damo glas za junicu ili 50KM to je nasa krivica ne Spahica, Durakovica, Filipovica itd.. nego iskljucivo nasa!wolf07 wrote:Hehehe, vidi koliko je ovih sto su otkrili toplu vodu uz prof.Spahica! Hajmo ovako, zasto prof.Spahic nije clan niti jedne politicke organizacije i zasto ne pokusa da neke stvari mijenja iznutra. Zasto prof.Spahic konacno ne dovede svoju pricu na nivo pravog profesora kad se obraca ljudima u BiH jer sam siguran da ovako ne kupuje Slovence, natjerali bi ga govnjivom motkom drugi dan. Time samo pokazuje isto ono sto i Dodik: ma mogu ja i malko vrijedjat, malko lajat jer raja to voli i bicu popularan, jebes nivo, to svakako slusaju levati. Ovakvih pitanja, koja su manje-vise benigna ima jos hiljadu i sva su za prof.Spahica al'posto cijenjeni prof.nikad na njih nece odgovoriti necu da ih dalje ni postavljam. Sad jedno pitanje svima vama na forumu: ZASTO PROF.SPAHIC NIJE PROPUSTAO PRILIKU DA NAPADNE PROF.NIJAZA DURAKOVICA DOK JE OVAJ BIO ZIV, A PROF.MUHAMEDA FILIPOVICA I DAN DANAS, NEKA VEC JEDNOM KOJU PROGOVORI ZASTO JE NAGULIO IZ BOSNE I HERCEGOVINE I STA JE UCINIO DA OVA ZEMLJA OPSTANE KAD JE TREBALO DA JE RASCUPAJU????? Kad mi neko odgovori na ovo pitanje mozemo nastaviti diskusiju ako bude neke zelje za tim. BTW, mislim da veterinar moze biti uspjesan gradonacelnik, bravar je bio vrlo uspjesan drzavnik, struka s tim nema nikakve veze (osim ako nam prof.Spahic ne kaze drukcije)!
Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
-
wolf07
#176 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
- BHCluster
#177 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Pa eto drug sam si sebi dao odgovor!wolf07 wrote:I ja se slazem s tobom oko ovog za junice, ali to nije odgovor na pitanje koje sam postavio. Meni nesto zestoko smrdi kad je ovaj covjek u pitanju, imao sam priliku nekoliko puta da ga slusam kao student i uvijek sam imao rezervu, ne toliko prema onome sto govori jer on se nalupa svega i svacega pa nesto mora i da pogodi, ali meni je uvijek bilo sumnjivo pitanje njegovog motiva i ono par stvari koje provuce a meni zapara usi kao sto je pominjanje Filipovica i Durakovica u negativnom kontekstu! Ja i danas tvrdim da je ova zemlja duzna prof.Durakovicu kad je bio najpjaniji vise nego jednom Lagumdziji kad je najtrezveniji, a o M.Filipovicu mislim sve najbolje osim sto se spandj'o sa SBB al' nije niko savrsen!BHCluster wrote:Covjek je aktivni profeso i otvara oci i usi sto pozeljno i to pozitivnim primjerima. Slaem se da vetterinar moze biti uspjesan gradonacelnik, ako kao taj bravar koji je postao drzavnik krene sa dna, pa pojede jednu vrecu soli sto bi narod reko, a ne naguzove... A sto se tice Bosne i Hercegovine, pa zar nevidis da nikada nismo imali ovkvu priliku kao sada. Prvi put u zadnjih 500 - 600 godina mi biramo svoju sudbinu, a to sto neznamo izabrati ili damo glas za junicu ili 50KM to je nasa krivica ne Spahica, Durakovica, Filipovica itd.. nego iskljucivo nasa!wolf07 wrote:Hehehe, vidi koliko je ovih sto su otkrili toplu vodu uz prof.Spahica! Hajmo ovako, zasto prof.Spahic nije clan niti jedne politicke organizacije i zasto ne pokusa da neke stvari mijenja iznutra. Zasto prof.Spahic konacno ne dovede svoju pricu na nivo pravog profesora kad se obraca ljudima u BiH jer sam siguran da ovako ne kupuje Slovence, natjerali bi ga govnjivom motkom drugi dan. Time samo pokazuje isto ono sto i Dodik: ma mogu ja i malko vrijedjat, malko lajat jer raja to voli i bicu popularan, jebes nivo, to svakako slusaju levati. Ovakvih pitanja, koja su manje-vise benigna ima jos hiljadu i sva su za prof.Spahica al'posto cijenjeni prof.nikad na njih nece odgovoriti necu da ih dalje ni postavljam. Sad jedno pitanje svima vama na forumu: ZASTO PROF.SPAHIC NIJE PROPUSTAO PRILIKU DA NAPADNE PROF.NIJAZA DURAKOVICA DOK JE OVAJ BIO ZIV, A PROF.MUHAMEDA FILIPOVICA I DAN DANAS, NEKA VEC JEDNOM KOJU PROGOVORI ZASTO JE NAGULIO IZ BOSNE I HERCEGOVINE I STA JE UCINIO DA OVA ZEMLJA OPSTANE KAD JE TREBALO DA JE RASCUPAJU????? Kad mi neko odgovori na ovo pitanje mozemo nastaviti diskusiju ako bude neke zelje za tim. BTW, mislim da veterinar moze biti uspjesan gradonacelnik, bravar je bio vrlo uspjesan drzavnik, struka s tim nema nikakve veze (osim ako nam prof.Spahic ne kaze drukcije)!
- BHCluster
#178 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Upravo tako...-LIBERO- wrote:Nije mi jasno sto pojedini forumasi prozivaju Besima sto se "ne angazuje"!!
Pa nije angazman (bez navodnika) samo ako se aktiviras u nekoj od stranaka i ako si u tom nekom procesu . Cak sta vise, tek snaga intelektualca , ako tezi da bude objektivan i ne pristrasan, je ako svoje znanje, stavove, poglede, kritike, prijedloge javno i otvoreno govori bez straha i kalkulacije da se mozda nece uklopiti u neki interesno odobreni klise neke politicke stranke ili opcije.
Jer tada , sto se da primjetiti iz XY slucajeva raznih profesora, doktora i druge intelektualne elite (ubaciti navodnike po licnom izboru) dolazi do svjesne autocenzure jer interes politicke opcije koju trebas podrzati najcesce se stavlja ispred opsteg izvanstranackog interesa.
I previse je tih intelektualaca koji su se utopili u taj neki stranacko lobisticki konformizam, toliko ih je da se ovi drugi (nezavisni i bez autocenzure) mogu na prste dvije ruke poimenicno pobrojati. I u takvoj opstoj zabokrecini intelektualne elite ispada da je problem prof. Spahic jer kritikuje i proziva, vrlo cesto i poimenicno.
- HAVANA
#179 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
.
Last edited by HAVANA on 16/03/2012 12:51, edited 1 time in total.
-
wolf07
#180 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Svako ko se spusta na nivo da imitira svog neistomisljenika dok govori o njemu za mene je u startu promasen slucaj a ako pogledate bilo koje predavanje ili nastup prof.Spahica uocicete da je to izgleda njegovo najjace oruzje, kraj price! A svi vi koji se odusevljavate Besimom neka vam taj profesor pojasni zasto nije u ratu bio glas pravde ako vec nije uzeo pusku u ruku, ma kakvi, taj je nagulio iz Bosne mlatio pare dok su nas mlatili cetnici. E jest vam uzor ***************!!!
-
shuriken'
#181 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
svatko ko se vrijedja sto neko kritikuje izlapjelog prelivodu Tunju time ponistava svoje druge argumente sve kad bi ih i imao
- Banksy
#182 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Tek sinoć pogledam dio,
Većina stvari koju govori je tačna i nije loše da ide među mlade i pokušava ih zbližiti i malo im očistiti glave, ali smeta relativizacija i podvođenje svih pod istu ravan, u smislu, svi smo krivi, ko nas zavadi i sl.
Zna se odakle je krenulo zlo, zašto je krenulo i koji mu je bio cilj. Profesor to sramno zaboravlja ili ignoriše. Dopuštam da je sasvim drugačija percepcija onoga koji je rat proveo ovdje i prof Spahića koji ga je proveo sklonjen u Ljubljani, ali kako ćeš bolan tvrditi da su Srebreničane pobili ''stranci'' poturajući nevinog Mladića, ili da su Aliju, Franju i Slobu poslali stranci da razvale Jugoslaviju. Pa, to može samo kompletan idiot. I još niz stvari ...
Ja ne znam kako mu nije niko ustao i rekao halo ba, o čemu pričaš ...
To što mu je RTRS dao sat u prajmatajmu dovoljno govori koliko je zastranio. Katastrofa.
Meni je bilo mučno slušati ga.
Većina stvari koju govori je tačna i nije loše da ide među mlade i pokušava ih zbližiti i malo im očistiti glave, ali smeta relativizacija i podvođenje svih pod istu ravan, u smislu, svi smo krivi, ko nas zavadi i sl.
Zna se odakle je krenulo zlo, zašto je krenulo i koji mu je bio cilj. Profesor to sramno zaboravlja ili ignoriše. Dopuštam da je sasvim drugačija percepcija onoga koji je rat proveo ovdje i prof Spahića koji ga je proveo sklonjen u Ljubljani, ali kako ćeš bolan tvrditi da su Srebreničane pobili ''stranci'' poturajući nevinog Mladića, ili da su Aliju, Franju i Slobu poslali stranci da razvale Jugoslaviju. Pa, to može samo kompletan idiot. I još niz stvari ...
Ja ne znam kako mu nije niko ustao i rekao halo ba, o čemu pričaš ...
To što mu je RTRS dao sat u prajmatajmu dovoljno govori koliko je zastranio. Katastrofa.
Meni je bilo mučno slušati ga.
- Comrad
#183 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Ja u neku ruku shvatam ove sto prozivaju Besima da se angazuje, ali opet zar eto i ovaj govor nije neki vid angazmana. Nek je covjek prosvijetlio 10 ljudi, dobro je.
I zar mislite da on nema rjesenje, da nema pametnih osoba koje bi ponudile kako da izadjemo iz govana, ima brate. Ali djaba kad su glavonje napravile sebi sistem gdje se nijedno normalno rjesenje NE MOZE implementirati.
I nacionalizam, izrazeniji nego ikad. Imas muslimančinu i babinog sina Bakira, najveceg Srbina na svijetu rodjenog u Laktašima (BiH) Dodika i lopova nad lopovima kojem euri vire iz usiju Covica. I ta tri covjeka nam kroje sudbinu.
Pa nema te osobe koja me moze ubjediti da ce nam biti bolje.
I zar mislite da on nema rjesenje, da nema pametnih osoba koje bi ponudile kako da izadjemo iz govana, ima brate. Ali djaba kad su glavonje napravile sebi sistem gdje se nijedno normalno rjesenje NE MOZE implementirati.
I nacionalizam, izrazeniji nego ikad. Imas muslimančinu i babinog sina Bakira, najveceg Srbina na svijetu rodjenog u Laktašima (BiH) Dodika i lopova nad lopovima kojem euri vire iz usiju Covica. I ta tri covjeka nam kroje sudbinu.
- Comrad
#184 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Drug, moji roditelji da su imali pamet koju sad imaju jos 91' bi bili u Njemačkoj. Za sta je moj stari dao neke od najboljih godina zivota? Ma daj ba...wolf07 wrote:Svako ko se spusta na nivo da imitira svog neistomisljenika dok govori o njemu za mene je u startu promasen slucaj a ako pogledate bilo koje predavanje ili nastup prof.Spahica uocicete da je to izgleda njegovo najjace oruzje, kraj price! A svi vi koji se odusevljavate Besimom neka vam taj profesor pojasni zasto nije u ratu bio glas pravde ako vec nije uzeo pusku u ruku, ma kakvi, taj je nagulio iz Bosne mlatio pare dok su nas mlatili cetnici. E jest vam uzor ***************!!!
Al buduci da sam ja naucio nesto iz njihovih gresaka, ja sljedeci rat ovdje necu docekati. Pobjeci i ne vracati se. A rata ce biti, dal za 20 ili 50 godina, ali ce ga biti.
Pa samo ce budala ostati ovdje i ginuti za jos vece budale.
Poenta. Covjek pametan, ispalio se na vrijeme.
- Sentinel
#185 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Na prvi pogled predavanje se čini interesantnim. Ne zovu ga uzalud Homo Universalis (ne bih išao tako daleko i nazvao ga polimatom). Lijepo je slušati načitanog čovjeka.
Ipak, bilo bi mnogo efektivnije da je malo sporije pričao, da nije imitirao ljude i da nije govorio o ratu mnogo. Znamo svi gdje je bio tokom rata.
Ipak, bilo bi mnogo efektivnije da je malo sporije pričao, da nije imitirao ljude i da nije govorio o ratu mnogo. Znamo svi gdje je bio tokom rata.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#186 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
dajte ljudi nije bitno gdje je bio u ratu
u krajnjoj soluciji amnestija je bila
u krajnjoj soluciji amnestija je bila
-
wolf07
#187 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Cuj, nije bitno gdje se ko nalazio i sta je ko radio tokom rata???? A sta nam je onda uopste bitno? Nazalost, upravo zbog ovakvog stava mislim da imamo ove probleme i 17 godina nakon sto je taj rat zavrsen onako kako je zavrsen! A sto se tice vas koji sami kazete da biste nagulili odavde cim se ispali prvi metak mogu samo reci da se jos jedino u BiH takvi pitaju i imaju obraza da nesto komentarisu. Pa zamislite da se sad pojavi recimo u Francuskoj neko ko kaze da bi razgulio iz zemlje ako je neka druga drzava napadne i da takav covjek ima kredibilitet da o necemu raspravlja! Katastrofa! Ovo je jedina drzava u kojoj je defetizam i izdaja politicki stav koji se kao treba uvazavati, dati mu prostor i biti tolerantan prema istom. Ja ne govorim o tome da BiH sad nekog napada (ako iko ziv o tome uopste razmislja), ni ja ne bih u tome ucestvovao, ali iznijeti stav da treba pobjec cim se ispali prvi metak protiv BiH je stvarno jadno! Toliko o ovima koji brane prof.Spahica, a sto se tice samog profesora evo jos jedan detalj. Jednom prilikom je nasao za shodno da izmedju ostalog u toku svog predavanja malko "zabavlja" svoje studente na postdiplomskom studiju tako sto je brljavio nesto o Dini Merlinu pa ga onda jos poceo i imitirat (pretpostavite na sta je to licilo)! E taj isti Dino je napunio tri Arene sto nije mogla ni Brena na vrhuncu karijere a da se pri tome nije odrekao ni Bosne, ni Islama ni svoje uloge u ratu. Ja ga nesto posebno ne cijenim kao umjetnika niti pretjerano slusam tu vrstu muzike ali to je dostignuce kakvo ce tesko neko ponoviti. A vi sad zamislite nekog profesora na Oxfordu, Sorboni ili bilo gdje u svijetu koji se krevelji i imitira pjevace i vjerujte da bi mu takvo sta proslo. Vama ocigledno ovaj covjek predstavlja uzor jer kaze nesto sto niko ne govori ali nije to uvijek odlika hrabrih, vrlo cesto to rade i dvorske lude. To sto on nema politickog pokrovitelja za svoje ispade na fakultetu, predavanjima kao sto je ovo, u medijima i sl. ne znaci automatski da je luconosa slobodne misli, upravo suprotno - to znaci samo da je ovo zemlja u kojoj zaista svako moze reci sta hoce a da za to ne ne snosi posljedice ukljucujuci i sirenje najgore antidrzavne propagande. Neka profesor ponavlja ono sto je radio Slobo Milosevic u Hagu i vi slobodno nastavite da mu vjerujete ali nemojte mene i one slicne meni (koji su branili Bosnu jednom, i opet bi ako zatreba) uvjeravati da ste jos u pravu!
- BHCluster
#188 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Pa sva ova granitura politicara sto su bili na vlasti i sto su sada na vlasti su bili u Bosni i Hercegovini citav rat, i sto nam ruze necvjetaju jeli to zbog Spahica mozda?wolf07 wrote:Cuj, nije bitno gdje se ko nalazio i sta je ko radio tokom rata???? A sta nam je onda uopste bitno? Nazalost, upravo zbog ovakvog stava mislim da imamo ove probleme i 17 godina nakon sto je taj rat zavrsen onako kako je zavrsen! A sto se tice vas koji sami kazete da biste nagulili odavde cim se ispali prvi metak mogu samo reci da se jos jedino u BiH takvi pitaju i imaju obraza da nesto komentarisu. Pa zamislite da se sad pojavi recimo u Francuskoj neko ko kaze da bi razgulio iz zemlje ako je neka druga drzava napadne i da takav covjek ima kredibilitet da o necemu raspravlja! Katastrofa! Ovo je jedina drzava u kojoj je defetizam i izdaja politicki stav koji se kao treba uvazavati, dati mu prostor i biti tolerantan prema istom. Ja ne govorim o tome da BiH sad nekog napada (ako iko ziv o tome uopste razmislja), ni ja ne bih u tome ucestvovao, ali iznijeti stav da treba pobjec cim se ispali prvi metak protiv BiH je stvarno jadno! Toliko o ovima koji brane prof.Spahica, a sto se tice samog profesora evo jos jedan detalj. Jednom prilikom je nasao za shodno da izmedju ostalog u toku svog predavanja malko "zabavlja" svoje studente na postdiplomskom studiju tako sto je brljavio nesto o Dini Merlinu pa ga onda jos poceo i imitirat (pretpostavite na sta je to licilo)! E taj isti Dino je napunio tri Arene sto nije mogla ni Brena na vrhuncu karijere a da se pri tome nije odrekao ni Bosne, ni Islama ni svoje uloge u ratu. Ja ga nesto posebno ne cijenim kao umjetnika niti pretjerano slusam tu vrstu muzike ali to je dostignuce kakvo ce tesko neko ponoviti. A vi sad zamislite nekog profesora na Oxfordu, Sorboni ili bilo gdje u svijetu koji se krevelji i imitira pjevace i vjerujte da bi mu takvo sta proslo. Vama ocigledno ovaj covjek predstavlja uzor jer kaze nesto sto niko ne govori ali nije to uvijek odlika hrabrih, vrlo cesto to rade i dvorske lude. To sto on nema politickog pokrovitelja za svoje ispade na fakultetu, predavanjima kao sto je ovo, u medijima i sl. ne znaci automatski da je luconosa slobodne misli, upravo suprotno - to znaci samo da je ovo zemlja u kojoj zaista svako moze reci sta hoce a da za to ne ne snosi posljedice ukljucujuci i sirenje najgore antidrzavne propagande. Neka profesor ponavlja ono sto je radio Slobo Milosevic u Hagu i vi slobodno nastavite da mu vjerujete ali nemojte mene i one slicne meni (koji su branili Bosnu jednom, i opet bi ako zatreba) uvjeravati da ste jos u pravu!
- elmirčo
#189 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
mutan je. ne malo...
lijepo je znati ko smo i sta smo, ali je smorio s pricom o turcima nekim, ferhat pasi ili omeru pasi latasu.
realno, zaboli me spolovilo sto je mihajlo promijenio vjeru ili ferhat...mislim da nam je bitnije rjesavati probleme danasnjice nego proslosti, jer dok mi rjesimo proslost, i sami cemo postati proslost u sadasnjosti...
medjutim, moje kritike nisu sve negativne
svidja mi se, izuzetno, dio kada govori o "muslimanskoj braci " i npr dzamiji kralja fahda, ili univerzitetu u mostaru ili cemu vec, sto su finansirali susjedi...dosta pouka ima ova prica, i zanima me da li ima neka njegova knjiga da procitam, ova metoda silovanja usiju je previse za prvi put.
a dok mi dobijamo rak pluca puseci cigare ispred racunara, ljudi rade radnju...i poslije nam svi krivi..
lijepo je znati ko smo i sta smo, ali je smorio s pricom o turcima nekim, ferhat pasi ili omeru pasi latasu.
realno, zaboli me spolovilo sto je mihajlo promijenio vjeru ili ferhat...mislim da nam je bitnije rjesavati probleme danasnjice nego proslosti, jer dok mi rjesimo proslost, i sami cemo postati proslost u sadasnjosti...
medjutim, moje kritike nisu sve negativne
svidja mi se, izuzetno, dio kada govori o "muslimanskoj braci " i npr dzamiji kralja fahda, ili univerzitetu u mostaru ili cemu vec, sto su finansirali susjedi...dosta pouka ima ova prica, i zanima me da li ima neka njegova knjiga da procitam, ova metoda silovanja usiju je previse za prvi put.
a dok mi dobijamo rak pluca puseci cigare ispred racunara, ljudi rade radnju...i poslije nam svi krivi..
-
wolf07
#190 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Jok eto u pravu je profa Spahic kad kaze da su stranci spakovali sve sto se desavalo u Srebrenici, kakav Mladic kakvi bakraci. Neka on nastavi da imitira efendije i pjevace, to nam je garant izlaz iz svih sranja!BHCluster wrote:Pa sva ova granitura politicara sto su bili na vlasti i sto su sada na vlasti su bili u Bosni i Hercegovini citav rat, i sto nam ruze necvjetaju jeli to zbog Spahica mozda?wolf07 wrote:Cuj, nije bitno gdje se ko nalazio i sta je ko radio tokom rata???? A sta nam je onda uopste bitno? Nazalost, upravo zbog ovakvog stava mislim da imamo ove probleme i 17 godina nakon sto je taj rat zavrsen onako kako je zavrsen! A sto se tice vas koji sami kazete da biste nagulili odavde cim se ispali prvi metak mogu samo reci da se jos jedino u BiH takvi pitaju i imaju obraza da nesto komentarisu. Pa zamislite da se sad pojavi recimo u Francuskoj neko ko kaze da bi razgulio iz zemlje ako je neka druga drzava napadne i da takav covjek ima kredibilitet da o necemu raspravlja! Katastrofa! Ovo je jedina drzava u kojoj je defetizam i izdaja politicki stav koji se kao treba uvazavati, dati mu prostor i biti tolerantan prema istom. Ja ne govorim o tome da BiH sad nekog napada (ako iko ziv o tome uopste razmislja), ni ja ne bih u tome ucestvovao, ali iznijeti stav da treba pobjec cim se ispali prvi metak protiv BiH je stvarno jadno! Toliko o ovima koji brane prof.Spahica, a sto se tice samog profesora evo jos jedan detalj. Jednom prilikom je nasao za shodno da izmedju ostalog u toku svog predavanja malko "zabavlja" svoje studente na postdiplomskom studiju tako sto je brljavio nesto o Dini Merlinu pa ga onda jos poceo i imitirat (pretpostavite na sta je to licilo)! E taj isti Dino je napunio tri Arene sto nije mogla ni Brena na vrhuncu karijere a da se pri tome nije odrekao ni Bosne, ni Islama ni svoje uloge u ratu. Ja ga nesto posebno ne cijenim kao umjetnika niti pretjerano slusam tu vrstu muzike ali to je dostignuce kakvo ce tesko neko ponoviti. A vi sad zamislite nekog profesora na Oxfordu, Sorboni ili bilo gdje u svijetu koji se krevelji i imitira pjevace i vjerujte da bi mu takvo sta proslo. Vama ocigledno ovaj covjek predstavlja uzor jer kaze nesto sto niko ne govori ali nije to uvijek odlika hrabrih, vrlo cesto to rade i dvorske lude. To sto on nema politickog pokrovitelja za svoje ispade na fakultetu, predavanjima kao sto je ovo, u medijima i sl. ne znaci automatski da je luconosa slobodne misli, upravo suprotno - to znaci samo da je ovo zemlja u kojoj zaista svako moze reci sta hoce a da za to ne ne snosi posljedice ukljucujuci i sirenje najgore antidrzavne propagande. Neka profesor ponavlja ono sto je radio Slobo Milosevic u Hagu i vi slobodno nastavite da mu vjerujete ali nemojte mene i one slicne meni (koji su branili Bosnu jednom, i opet bi ako zatreba) uvjeravati da ste jos u pravu!Sto se tice Dine Merline njegova mi se muzika generalno dopada, a nakon toliko izjavljenih stvari kako nece otici nikada u Srbiju itd on jos ugosti Tadica u po Sarajeva a taj mu isti napravi skolu koja se zove "Srbija" nedaleko od Sarajeva i proslavi 20 godisnjicu postojanja RS-a to jeste pocetka genocida u BiH, valjda svako ima cijenu, osim pojedinih koji kao nezavisni profesori rade sta im je posao, oni nasem drustvu netrebaju jer nisu bili tu u ratu a oni koji su bili i sada su na vlasi ili u sluzbi nekoj od stranaka on su dobri, a to sto ih dodik vuce za nos kada mu je go to cejf a oni nemogu nista to je ok isto pa ga jedan Cedo iz Srbije spusti nazemlju, kulturno cinjenicama a ovi tvoji "patriote" se usutise. Ali hajde. Sto se tice odbrane Bosne oni koji su je branili od prvog dana njih je malo u javnom zivotu a oni sto su je krenili braniti kada se je vidjelo da nece pasti nih je jako puno i oni su najbolji za tebe a imamo pola miliona nezaposlenih, trebas se ti drug pitati ko je u pravu?
-
liberty02
#191 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
na ovoj temi me zanimaju ti ljudi sto bi sutra razgulili ako bi se zapucalo. zasto uopste se upustaju u diskusiju?
mislim kakva je logika o necem pricati a drugo raditi
- ellec
#192 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p7203439liberty02 wrote:na ovoj temi me zanimaju ti ljudi sto bi sutra razgulili ako bi se zapucalo. zasto uopste se upustaju u diskusiju?
Pročitaj taj post možda skontaš o kakvom se to "pucanju" radilo.
Besim je realan do kosti, samo nismo mi više ta vrsta naroda od zajedničke svijesti koja bi upila stvari o kojima on priča. Društvo je raskomadano po religiji, nacionalnosti, politici, sopstvenim problemima egzistencije, kriminalu... Previše je faktora koji su nas razdvojili tačnije razapeli da dođemo do neke zajedničke svijesti i akcije. Stvorio se takav zakorjeli maliciozni sistem iz kojeg se kao pojedinac ne možeš mrdnut, nego moraš biti pijun, figura koja igra kako joj oni iznad sviraju inače te nema. Najgora stvar je ta što smo mi u ratu u najtežim trenucima uspjeli naučiti kako se adaptirati datoj situaciji i preživljavati, tako i danas na agresiju koju vrše vladajući samo šutimo i trpimo, dok situacija biva sve gora i gora. Evo kad je bio ovaj haos sa snijegom, ljudi su se obradovali, ko da su jedva dočekali to "ratno" stanje, kupuj ulje, brašno, hljeb, namirnice itd., takvi smo mi, volimo teret, adaptaciju, preživljavanje, ali dok god budemo bili takvi nikad nećemo imat svoje "ja", šutjet ćemo, trpit dok će nas gazat ko god stigne, gulit će nas ko budale ko što i gule naveliko. Treba vremena, što znači proći će ga podosta dok ljudi počev od sebe, svoje okoline pa nadalje ne kreiraju zajedničku svijest potrebnu za konkretne promjene.
- fidoremilienko
- raskopusa
- sana5
#195 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Ne razumijem ove negativne komentare... ali to je taj "nas" mentalitet o kojem Prof. Spahic govori.
Ja sam uzivala slusajuci ga, i voljela bih da mogu ici na njegova predavanja.
Bila bih sretna da imam takvog profesora.
Drago mi je u svakom slucaju da u ovoj jadnoj Bosni ima i ljudi poput njega
Ja sam uzivala slusajuci ga, i voljela bih da mogu ici na njegova predavanja.
Bila bih sretna da imam takvog profesora.
Drago mi je u svakom slucaju da u ovoj jadnoj Bosni ima i ljudi poput njega
- BHF_Manijak
#196 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Da ti od tri predavanja sva tri ista budu, a zamisli tek dvije godine, onda bi skontala da salta jednu te istu pricu, identicne primjere, identicna ismijavanja, identicne ljude ismijava i to bi ti za kratko vrijeme dosadno postalo, stavise stvorilo bi kontraefekat! Toliko o tim "zanimljivim" predavanjima.
PS I da, katkad u po pedavanja, koje je identivno ovome sto si poslusala ubaci i opasku " dakle to vam je djeco marketin.., to vam je sve kreacija imidza" da ne bi bilo da bas 100% odstupa od teme predavanja i redovnog casa.
A mi koji smo kritike iznosili, bar smo to argumentovano radili a ne pricom "ma to je klasicni bosanski mentalitet".
PS I da, katkad u po pedavanja, koje je identivno ovome sto si poslusala ubaci i opasku " dakle to vam je djeco marketin.., to vam je sve kreacija imidza" da ne bi bilo da bas 100% odstupa od teme predavanja i redovnog casa.
A mi koji smo kritike iznosili, bar smo to argumentovano radili a ne pricom "ma to je klasicni bosanski mentalitet".
-
wolf07
#197 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Ako te vec interesuje, 42 (ozenjensana5 wrote:Bas me zanima koliko godina imaju ovi sto pricaju da bi ostali u Bosni da se opet zarati....
-
liberty02
#198 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
besim je svaka cast
knjige su mu same take.
covjek je dobricina vidi se, kada gledas na jutube..
knjige su mu same take.
covjek je dobricina vidi se, kada gledas na jutube..
- Edin Wien
#199 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Vidim da si bivši ili i sadašnji student prof. Spahića. Interesovalo bi me da li je profesor u toku svojihBHF_Manijak wrote:Da ti od tri predavanja sva tri ista budu, a zamisli tek dvije godine, onda bi skontala da salta jednu te istu pricu, identicne primjere, identicna ismijavanja, identicne ljude ismijava i to bi ti za kratko vrijeme dosadno postalo, stavise stvorilo bi kontraefekat! Toliko o tim "zanimljivim" predavanjima.![]()
PS I da, katkad u po pedavanja, koje je identivno ovome sto si poslusala ubaci i opasku " dakle to vam je djeco marketin.., to vam je sve kreacija imidza" da ne bi bilo da bas 100% odstupa od teme predavanja i redovnog casa.![]()
predavanja ili u diskusiji sa studentima spominjao posjetu Martina Luthera Bosni i neke detalje oko toga?
Da li vam je prezentirao ikakve dokaze i istorijske izvore o tome događaju?
Hvala.
- BHCluster
#200 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
A drug jesi li se ikada pitao zasto te ljude ismijavaBHF_Manijak wrote:Da ti od tri predavanja sva tri ista budu, a zamisli tek dvije godine, onda bi skontala da salta jednu te istu pricu, identicne primjere, identicna ismijavanja, identicne ljude ismijava i to bi ti za kratko vrijeme dosadno postalo, stavise stvorilo bi kontraefekat! Toliko o tim "zanimljivim" predavanjima.![]()
PS I da, katkad u po pedavanja, koje je identivno ovome sto si poslusala ubaci i opasku " dakle to vam je djeco marketin.., to vam je sve kreacija imidza" da ne bi bilo da bas 100% odstupa od teme predavanja i redovnog casa.![]()