jefferson wrote:Ti opet fakat ili ne kontas ili si fakat postao zaludjen tom kampanjom.
Evo hajde odgovori ovo. Kako ce BS kada postane predsjednik uciniti Louisiana State University besplatnim za stanovnike LA? Eto de konkretan odgovor.
Nece nikako i to ptice na grani znaju. Kad je Obama onomad imao kampanju 2008 za univerzalno zdravstvo, ja sam tada tvrdio da to nece nikad proci. I nije proslo kada je lik imao i Dom i Senat po kontrolom Demokrata, a to se desava jednom u 100 godina. Cini mi se da mu je Liberman falio da provuce pisljivi "Public Option" i nije mu dao. Zasto? Lova i lobi.
Bernie je u goroj situaciji jer mu ne puse u ledja losa zaostavstina Busha i ekonomski krah koji se desio. Da ne govorimo da ce imati i Predstavnicki Dom i Senat pod kontrolom Republikanaca tako da sto se tice njegovih planova o dzabnom skolstvu i zdravstvu moze samo "**rcu svirat'.
Bernie kao predsjenik bio bio dobar zbog drugih stvari. Imidz u svijetu, smanjenje tenzija u vanjskoj politici, balansiranost u politici na Bliskom Istoku (Izrael-Palestina) i guranje prema lijevom centru u Ustavnom Sudu, koji je veoma bitan za buduce generacije. Ovo blebetanje "free" za ovo, "free" za ono je za sire narodne mase. Kao i Trumpov zid prema Meksiku.

Ja ga naravno preferiram i zbog toga sto bi bio prvi otvoreno sekularni predsjednik. Tesko da ce uspjeti. AIPAC je izabrao svog kandidata (Hilary), a ostalo je samo bespotrebno naglabanje. Zna se ko se pita u USA.