Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post Reply

Po vasem misljenju ko ima medju demokratskim kandidatima najvece sanse da osvoji nominaciju ?

Bernie Sanders
46
43%
Hillary Clinton
61
57%

Total votes: 107

jefferson

#276 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jefferson »

sigh wrote:Ja sam nekako uvjeren da ako Hillary dobije nominaciju demokrate gube mjesto predsjednika, i za to ima par dobrih argumenata. Kad je to izabran predsjednik a da uziva nepovjerenje 58 % stanovnista, da ima velike skandale od Bengazija do emailova pa raznih manjih skandala koji su dobro poznati protivnickom taboru i koji ce je razapeti u predizbornoj utrci. Najvece glasacko tijelo u SAD su trenutno independent glasaci koji su potrebni za pobjedu a ona ne kotira dobro medju njima. :-?
Trump je na 70% i to prije nego sto su krenuli napadi na njega. Cekaj dok uzme nominaciju pa svijetlo dana ugledaju kojekavi poslovi itd.
Clintonovu trehaju vec 5 godina da bi joj imidz sjebali.
Sto se tice Sandersa i crnac, Sanders ima bosanski problem. Vecina njegovih pristalica bi promjene ali da neko drugi za njih glasa jerbo valja se odvest do glasackog mjesta.
L u c i f e r

#277 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by L u c i f e r »

Ako tramp bude protukandidat, bice to vrh sou od izbora, idiokratija... :meza1:
L u c i f e r

#278 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by L u c i f e r »

https://mobile.twitter.com/realdonaldtrump

Al mu neko dobro vodi ovaj akaunt, kara ne vadi
relativno84

#279 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by relativno84 »

sigh wrote:Ja sam nekako uvjeren da ako Hillary dobije nominaciju demokrate gube mjesto predsjednika, i za to ima par dobrih argumenata. Kad je to izabran predsjednik a da uziva nepovjerenje 58 % stanovnista, da ima velike skandale od Bengazija do emailova pa raznih manjih skandala koji su dobro poznati protivnickom taboru i koji ce je razapeti u predizbornoj utrci. Najvece glasacko tijelo u SAD su trenutno independent glasaci koji su potrebni za pobjedu a ona ne kotira dobro medju njima. :-?
Ah sto se navlaci voda na Berniev mlin svim silama :lol:

Lik je ok, ali lik je skoro pa mrtav, nema on kuveta da ovo izvede do kraja, gledam ga sinoc, opet kaslje, opet se ruke tresu dok se bori s flasom vode, nije to nesto sto uliva nadu da ima snagu za ovo sto zeli.

Hillary je realnost u duelu s bilo kojom spodobom s desne strane, ova stoka sto glasa za Trumpa je prica za sebe, vode se onom logikom pa uspjesan je samo mu treba dati priliku :D Lik isto kao i Bernie prica ono sto je lijepo cuti ali kad treba konkretne stvari uraditi e onda jbga pa ne ide. Kako ga onaj mali Rubio nagazi na zadnjoj debati, dosta je price imam bolji plan, treba nam vise pobjeda i te gluposti, reci koji je plan, naravno perika okrene pricu :D
jefferson

#280 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jefferson »

relativno84 wrote:
Ah sto se navlaci voda na Berniev mlin svim silama :lol:

Lik je ok, ali lik je skoro pa mrtav, nema on kuveta da ovo izvede do kraja, gledam ga sinoc, opet kaslje, opet se ruke tresu dok se bori s flasom vode, nije to nesto sto uliva nadu da ima snagu za ovo sto zeli.

Hillary je realnost u duelu s bilo kojom spodobom s desne strane, ova stoka sto glasa za Trumpa je prica za sebe, vode se onom logikom pa uspjesan je samo mu treba dati priliku :D Lik isto kao i Bernie prica ono sto je lijepo cuti ali kad treba konkretne stvari uraditi e onda jbga pa ne ide. Kako ga onaj mali Rubio nagazi na zadnjoj debati, dosta je price imam bolji plan, treba nam vise pobjeda i te gluposti, reci koji je plan, naravno perika okrene pricu :D
Ono sinoc u Minnesoti je katastrofa bila. Trebao se naspavati malo.
Totalno potucen je izgledao.
sigh

#281 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by sigh »

@ jefferson @ relativno84

Ma treba biti realan i u vezi Hillary, kad su je to toliko sjebavali ? Ona vazda odgovara kako republikanci kuju neku zavjeru protiv nje i naravno da su negativno uvijek gledali na nju, ali mislim da ona nikad nije bila u poziciji da osjeti svu moc njihovih napada, malo vise nego prosjecni demokrata. :) Pa samo Goldman Sacks i transkripti su joj dovoljni za nocne more. :roll:

A postoji jedna druga stvar koja ce trebati demokratama na izborima a to je visoka izlaznost na izborima a ne vidim situaciju u kojoj ce ona moci to generirati. Njenoj kampanji nedostaje entuzijazma, trebali bi joj i Bernijeve pristalice a medju njima jako lose kotira, trebali bi joj i nezavisni medju kojima takodjer lose kotira. Pa pogledajte izlaznost na ove primarne izbore medju strankama, republikanci imaju skoro duplo vece cifre. :-)

A Bernie jeste star, ali frajer bi mogao imati jedan efektivan mandat. Mogao bi on dosta toga ostvariti, kad vidim kako je progurao neke stvari sa McCainom u odjelu za veterane, frajer teski republikanac a nedavno ocito podrzao Bernija, pored kandidata iz svoje partije. :)
relativno84

#282 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by relativno84 »

2,382 Needed to Win
HIllary Clinton 500
Bernie Sanders 70

Ovi superdelegati cuda cine :-) :D

Kad se na kraju odluce i udruze, Hillary prva zena na toj poziciji, a Bernie kao vice taman dovoljno prostora da ostvari svoje neke ideje :D Jel to moguce po pravilima ili :? na stranu sva parodija te odluke :D
Ja_Ja

#283 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Ja_Ja »

Najbolja opcija bi i bila da bude na vp mjestu. Mogao bi uticati na neke odlkue i usmjeravati Hillary koliko toliko na socio-odgovornu stranu.

Sto se tice vece izlaznosti kod Republikanaca to je sasvim normalno uzimajuci u ozbir koliki broj kandidata imaju. To je jedna citava masinerija koja pokusava da dobije svaki glas. Sto opet nista ne znaci u novembru, jer ce to biti sasvim neka druga prica. Oni vec dvije godine napadaju Hillary u manjem ili vecem obliku i sta god kazu tesko da ce joj moci pera odbiti. Tek kada krenu debate izmedju rep i dem ce se vidi razlika i tu ce neopredjeljeni da se svrstaju na njenu stranu. Ako Trump na kraju bude rep. kandidat samljece ga Hillary.
cyprus

#284 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by cyprus »

Vidim da se ovdje duboko prati, zamantalo mi se od analiza :mrgreen: Mislim, pratio bih i ja, al stvarno nemam vremena... Kako god, uvjeren sam da je Hillary nova predsjednica i gotovo da nemam uopšte sumnji i rezervi da će biti drugačije... Ne bih rekao da Sanders ima realnu šansu, a iskreno se nadam da Ameri nisu toliki debili da izaberu Trumpa... OK, tačno je da su već bili izabrali Busha (x2), ali ovo bi bio sasvim novi nivo debilnosti :-)
sigh

#285 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by sigh »

relativno84 wrote:2,382 Needed to Win
HIllary Clinton 500
Bernie Sanders 70

Ovi superdelegati cuda cine :-) :D

Kad se na kraju odluce i udruze, Hillary prva zena na toj poziciji, a Bernie kao vice taman dovoljno prostora da ostvari svoje neke ideje :D Jel to moguce po pravilima ili :? na stranu sva parodija te odluke :D
Jest moguce ali ne vjerujem da ce Hillary njemu ponuditi tu poziciju, niti bi je Sanders prihvatio ako bi ona ipak ponudila. Superdelegati su glupost totalna. :-) Pa republikanci izgledaju bolje od demokrata po tom pitanju. :)
Ja_Ja

#286 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Ja_Ja »

Ma nisu super delegati neki bauk. Da Sanders krene pobjedjivati i super delegati bi se poceli mjenjati. Oni odmah izadju i podrze kandidata s nadom da ce uticati na svoje glasace da podrze kandidata kojeg oni zele, ali ako super delegatov kandidat izgubi u njegovoj drzavi i on/ona ce brzo da promjeni svoje misljenje ili na slijedecim izborima gubi svoju poziciju. To u Americi zovu "everyday politics".
Idriz

#287 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Idriz »

Ja_Ja wrote:Najbolja opcija bi i bila da bude na vp mjestu. Mogao bi uticati na neke odlkue i usmjeravati Hillary koliko toliko na socio-odgovornu stranu.

Sto se tice vece izlaznosti kod Republikanaca to je sasvim normalno uzimajuci u ozbir koliki broj kandidata imaju. To je jedna citava masinerija koja pokusava da dobije svaki glas. Sto opet nista ne znaci u novembru, jer ce to biti sasvim neka druga prica. Oni vec dvije godine napadaju Hillary u manjem ili vecem obliku i sta god kazu tesko da ce joj moci pera odbiti. Tek kada krenu debate izmedju rep i dem ce se vidi razlika i tu ce neopredjeljeni da se svrstaju na njenu stranu. Ako Trump na kraju bude rep. kandidat samljece ga Hillary.

ti veze nemas, demokrate mogu dobiti samo sa bernijem. hilari jednostavno nema kredibilitet da dobije generalne izbore. ljudi percipiraju trumpa kao iskrenijeg i dace mu glas u vecem broju nego hilari, cak i kad se ne slazu s njim.

ona je imala i ima tako nevjerovatnu i u istoriji nezabiljezenu podrsku cijelog jebenog sistema i svih medija da je berni davno trebao nestati sa scene. da je uopste jos uvijek i matematicki tu je ogroman poraz hilari.

protiv trumpa nema apsolutno nikakve sanse. osim ako se ne desi neki sok tipa da se ispostavi da je nesto muljao sa taxama, ni ova dvojica klovnova a pogotovo kasic mu nista ne mogu. tako da cemo gledati kako je trump dere, osim naravno ako u utorak demokratija ne pobjedi i berni ne porazi cijeli jebeni sistem protiv kojeg se sam bori.
relativno84

#288 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by relativno84 »

http://www.nytimes.com/interactive/2016 ... sults.html

Gledajuci ovo sistem ce i dalje raditi svoje, Bernie je vec gotov :D
Ja_Ja

#289 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Ja_Ja »

Idriz wrote:
Ja_Ja wrote:Najbolja opcija bi i bila da bude na vp mjestu. Mogao bi uticati na neke odlkue i usmjeravati Hillary koliko toliko na socio-odgovornu stranu.

ti veze nemas, demokrate mogu dobiti samo sa bernijem. hilari jednostavno nema kredibilitet da dobije generalne izbore. ljudi percipiraju trumpa kao iskrenijeg i dace mu glas u vecem broju nego hilari, cak i kad se ne slazu s njim.

ona je imala i ima tako nevjerovatnu i u istoriji nezabiljezenu podrsku cijelog jebenog sistema i svih medija da je berni davno trebao nestati sa scene. da je uopste jos uvijek i matematicki tu je ogroman poraz hilari.

protiv trumpa nema apsolutno nikakve sanse. osim ako se ne desi neki sok tipa da se ispostavi da je nesto muljao sa taxama, ni ova dvojica klovnova a pogotovo kasic mu nista ne mogu. tako da cemo gledati kako je trump dere, osim naravno ako u utorak demokratija ne pobjedi i berni ne porazi cijeli jebeni sistem protiv kojeg se sam bori.
:izet: :thumbup: Zdrao!
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#290 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

:-)

Kh...kh..
Idriz

#291 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Idriz »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:

Kh...kh..
Hilari nema nikakve sanse. Dovoljno ljudi zna da je lazov, da je kompromitovana, da je pudlica sistema, da je podrzavala rat u iraku, libiji i siriji, da je prekrsila federalni zakon, da patronizira manjine itd. Itd.

Vecina Sandersovih glasaca zna da je on sistematski sabotiran i od vlastite stranke i od medija i da nepravedno gubi, da nije level playing field i nema teorije da svoje glasove poklone hilari samo kako republikanci ne bi pobjedili.

Trumpster ce je odrati. A to je ono sto demokrate i zasluzuju.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#292 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Idriz wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:

Kh...kh..
Hilari nema nikakve sanse. Dovoljno ljudi zna da je lazov, da je kompromitovana, da je pudlica sistema, da je podrzavala rat u iraku, libiji i siriji, da je prekrsila federalni zakon, da patronizira manjine itd. Itd.

Vecina Sandersovih glasaca zna da je on sistematski sabotiran i od vlastite stranke i od medija i da nepravedno gubi, da nije level playing field i nema teorije da svoje glasove poklone hilari samo kako republikanci ne bi pobjedili.

Trumpster ce je odrati. A to je ono sto demokrate i zasluzuju.
Vecina Sandersovih glasaca je velika manjina u zbiru svih glasaca koji podrzavaju demokrate, tako da.............

...... :run:

P.S. Uh, umolo zaboravih da te pitam, je li ta vecina Sanderovih glasaca djikanska dijaspora? :oops: :razz: :lol:
Idriz

#293 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Idriz »

Sta su djikani?
jeza u ledja

#294 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jeza u ledja »

Idriz wrote: s obzirom koliko ga vlastita partija i sistem sabotira
Idriz wrote:jer ce se osjecati izdati od strane vlastite stranke
Idriz wrote: sistematski sabotiran i od vlastite stranke.
Hmm, interesantno, dva put ponavljas "vlastite partije". Sanders se uclanio u stranku prosle godine da bi se kandidovao za njihove predizbore. Frajer je nezavisni kandidat 3 decenije, al ne bi ti to znao, jer si tek cuo za njega, jelde?
Idriz

#295 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Idriz »

jeza u ledja wrote:
Hmm, interesantno, dva put ponavljas "vlastite partije". Sanders se uclanio u stranku prosle godine da bi se kandidovao za njihove predizbore. Frajer je nezavisni kandidat 3 decenije, al ne bi ti to znao, jer si tek cuo za njega, jelde?
Aha, znaci nije dovoljno demokrata pa je legitimno sabotirati ga? Nije dovoljno u sistemu pa ne valja.

Sam si nehotice objasnio zasto ce Hilari izgubiti izbore ako bude nominovana.

PS Trump kao nekonvencionalni republikanac, bivsi demokrata, nije slucajno prvi ali ti ni to ne kontas izgleda.
jeza u ledja

#296 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jeza u ledja »

sigh wrote:@ jefferson @ relativno84
Ma treba biti realan i u vezi Hillary, kad su je to toliko sjebavali ? Ona vazda odgovara kako republikanci kuju neku zavjeru protiv nje i naravno da su negativno uvijek gledali na nju, ali mislim da ona nikad nije bila u poziciji da osjeti svu moc njihovih napada, malo vise nego prosjecni demokrata. :) Pa samo Goldman Sacks i transkripti su joj dovoljni za nocne more. :roll:
I tebi slicno pitanje, je li ti pratis americku politiku od prije par mjeseci ili...?
Clintonovi su u zizi napada Republikanaca ima vec 20 godina. Prije 8 godina je vecina lobi-dolara bila usmjerena upravo protiv nje, ne protiv Obame.

Bengazi, emailovi i slicne gluposti su N E B I T N I. To malo koga interesuje, a nikoga relevantnog. Sam slucaj da se o tome toliko prica govori ti koliko e vec trosilo na nju. To je tako vec godinama.
No izgleda imamo ljude koji prate americku politiku tek od nedavno, a ovdje iznose dubiozne analize. :-)

Evo jednostavno pitanje, za tebe i sve navijace Sandersa: Ako u novembru bude Trump vs Clinton, za koga cete glasati?
jeza u ledja

#297 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jeza u ledja »

Idriz wrote:
jeza u ledja wrote:
Aha, znaci nije dovoljno demokrata pa je legitimno sabotirati ga? Nije dovoljno u sistemu pa ne valja.

Sam si nehotice objasnio zasto ce Hilari izgubiti izbore ako bude nominovana.

PS Trump kao nekonvencionalni republikanac, bivsi demokrata, nije slucajno prvi ali ti ni to ne kontas izgleda.

Kako sam nehotice objasnio da ce Hillary izgubiti?
Objasni ako moze, u par recenica.

Trump/Sanders, nikakvih tu paralela nema, osim onih koje mediji promovisu.
Prvi ce Sanders to reci.

Za koga ces glasati ako bude Trump vs Clinton?
Idriz

#298 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Idriz »

Poenta ovih izbora je da je ljudima pun kurac mainstream politicara, ljudi sistema i da im ne vjeruju. Obije se stranke cine skoro iste. Outsideri su popularniji nego ikad i to je indikativno koliko establishment gubi na kredibilitetu.

Za Trumpa bez ikakve sumnje.
jeza u ledja

#299 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jeza u ledja »

Idriz wrote: Za Trumpa bez ikakve sumnje.
E bravo. :thumbup:

Eh, vidite kakav je to mentalitet. :D

I love the poorly educated. :pisnuo:
Post Reply