Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
-
kosava
#1351 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Iamia ko sto znas samo se moraju platiti porezi i umrijet sve ostalo je opcionalno. 
- Ja_Ja
#1352 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Zaboravih da napisem da su u utorak odrzani i poslijednji stranacki izbori. Zadnji na listi je bio Vasington D.C. Hilari je pobjedila sa osvojenih nesto vise od 78% glasova, te dobila dodatnih 16 delegata. Bernie je pokupio 4. Bernie jos uvijek nije podrza Klintonovu. Postoje neke naznake da ima neke svoje uslove koji ukljucuju izmedju ostalog promjenu celnistva demokrata, eliminaciju superdelegata, otvorene stranacke izbore i opciju da se biraci mogu isti dan registrovati za izbore (ovo bi bila glupost uraditi).
Ako ne pozuri sa podrskom vjerujem da ce se marginizirati jer se vec polahko zahuktava izmedju Trumpa i Klintonove. A ako padne na marginu, onda se citav njegov pokret za promjene moze niz Misisipi bacit.
Ako ne pozuri sa podrskom vjerujem da ce se marginizirati jer se vec polahko zahuktava izmedju Trumpa i Klintonove. A ako padne na marginu, onda se citav njegov pokret za promjene moze niz Misisipi bacit.
-
kosava
#1353 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Nesekiraj se ti za Bernija 40 godina je on u politici, a Hillary treba Bernijeve glasce da pobjedi naradjastog.
- Ja_Ja
#1354 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Pomogli bi joj, ali da ih treba i ne treba ih bas. Samo gledaj novembar i uzivaj.
-
kosava
#1355 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
I te kako ih treba jer je svjesna koliko je los kandidat a jos je Rep. mrze.
- Ja_Ja
#1356 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Toliko je mrze da je vec sada ocigledno da ce rekordan broj republikanaca glasati za nju. Samo pogledaj malo koliko ovih iz vrha GOP-a vec sada najavljuje svoju podrsku HRC, googlaj.. http://www.politico.com/story/2016/06/r ... ton-224431kosava wrote:I te kako ih treba jer je svjesna koliko je los kandidat a jos je Rep. mrze.
-
jefferson
#1357 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ja sam juce prisustvovao jednom sastanku sa okrjelim republikancima. Pola ih se raspitialo za imena likova iz Muppet showa da napisu na listicu a pola ih glasa za Hillary.Ja_Ja wrote:Toliko je mrze da je vec sada ocigledno da ce rekordan broj republikanaca glasati za nju. Samo pogledaj malo koliko ovih iz vrha GOP-a vec sada najavljuje svoju podrsku HRC, googlaj.. http://www.politico.com/story/2016/06/r ... ton-224431kosava wrote:I te kako ih treba jer je svjesna koliko je los kandidat a jos je Rep. mrze.
Meni ovo lici kao opasnost iz za Predstavnicki dom, ne samo Senat. Bijal kuca je ja mislim davno izgubljena.
- Ja_Ja
#1358 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ja o tome pricam poslijednje 62 stranice. Ja sam ubjedjen da ce republikanci izgubiti tonu sjedista u kongresu zbog ovoga. Ljudi ce po inerciji i iz mrznje prema Trumpu glasati za demokrate na listicima.jefferson wrote:Ja sam juce prisustvovao jednom sastanku sa okrjelim republikancima. Pola ih se raspitialo za imena likova iz Muppet showa da napisu na listicu a pola ih glasa za Hillary.Ja_Ja wrote:Toliko je mrze da je vec sada ocigledno da ce rekordan broj republikanaca glasati za nju. Samo pogledaj malo koliko ovih iz vrha GOP-a vec sada najavljuje svoju podrsku HRC, googlaj.. http://www.politico.com/story/2016/06/r ... ton-224431kosava wrote:I te kako ih treba jer je svjesna koliko je los kandidat a jos je Rep. mrze.
Meni ovo lici kao opasnost iz za Predstavnicki dom, ne samo Senat. Bijal kuca je ja mislim davno izgubljena.
-
jefferson
#1359 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ja sam donirao jednom lokalnom republikancu pare jer je: a. normalan tip, 2. ide protiv kretena iz Tea Party i ima vrlo dobre sanse da ga skine, 3. nema teorije da tu demokrata pobjedi. Ovo je za drzavni kongres.Ja o tome pricam poslijednje 62 stranice. Ja sam ubjedjen da ce republikanci izgubiti tonu sjedista u kongresu zbog ovoga. Ljudi ce po inerciji i iz mrznje prema Trumpu glasati za demokrate na listicima.
Imamo rucak cesto, i bas smo pricali i kaze da je njegova sreca sto je distrikt konzervativan i sto njega ljudi znaju. ALi i dalje misli da su demokrate nasle nekoga dobrog da bi imao ogromnih problema. I on nije siguran da ce republikanci zadrzati Predstavnicki dom na federalnom nivou.
Mislim da se ovo trebalo desiti republikancima da malo dodju sebi. Oni fakat moraju napraviti jebenu cistku u svojim redovima.
-
kosava
#1360 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Mozda oni nevole Trumpa ali kad dodje 5 do 12 glasace oni za njega a congress i senat su sigurni.
-
jefferson
#1361 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Mislim da nece.kosava wrote:Mozda oni nevole Trumpa ali kad dodje 5 do 12 glasace oni za njega a congress i senat su sigurni.
Congress i Senat nisu dva razlicita tijela. Senat je dio kongresa.
-
kosava
#1362 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Senator i congresman se ne izabiru na isti nacin niti imaju jednako dug mandat,
Congresman se izabiru svake dvije godine, Senatori svakih 6 i samo 1/3 senata je za izbor svake 2 godine.
Znaci dva doma.
Congresman se izabiru svake dvije godine, Senatori svakih 6 i samo 1/3 senata je za izbor svake 2 godine.
Znaci dva doma.
-
jefferson
#1363 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Jbt, ne mogu vjerovat.kosava wrote:Senator i congresman se ne izabiru na isti nacin niti imaju jednako dug mandat,
Znaci dva doma.
Congress:
Senat
House of Representatives
Znaci DVA TIJELA KOJA CINE KONGRES SU:
Senat (6g)
Hosue of Representatives (2g).
S kim mi diskutujemo o politici Tito dragi.
- Ja_Ja
#1364 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Nemoj vise stomak me boli

-
kosava
#1365 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Sta si pokazao osim sto si potvrdio isto sto sam ja reako? Vecina senatora koji su za reizbor ove godine su Demokrate.jefferson wrote:Jbt, ne mogu vjerovat.kosava wrote:Senator i congresman se ne izabiru na isti nacin niti imaju jednako dug mandat,
Znaci dva doma.
Congress:
Senat
House of Representatives
Senat (6g)
-
kosava
#1366 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Uzmi nesto za to ili idi u canifu.TMIJa_Ja wrote:Nemoj vise stomak me boli![]()
![]()
-
AenemA
#1367 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
A zar je važno koja ce marioneta pobijediti? Jal' Hillary jal' Donald Duck, isto sranje samo u drugom dresu. Od nove administracije ocekujem bezuslovnu podršku Izraelu i udranje po jadnicima po bliskom istoku i nadalje.Idioti u USA ce se i dalje masovno naoruzavati a cijena fakulteta ce po vec ustaljenom skakati po 3+% godišnje kao i cijene zdravstvenog osiguranje ... nama smrtnicima ne gine opet od 8 do 5 svaki dan, tako da cu na listicu napisati mozda Josip Broz ili Bakir Izetbegovic ako mi se ova vještica još više zgadi.
Fuck them all.
Fuck them all.
-
jefferson
#1368 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Haj ti jaro uzmi lijekove pa procitaj sta si napisao, pa sta sam ja.kosava wrote:Sta si pokazao osim sto si potvrdio isto sto sam ja reako? Vecina senatora koji su za reizbor ove godine su Demokrate.jefferson wrote:Jbt, ne mogu vjerovat.kosava wrote:Senator i congresman se ne izabiru na isti nacin niti imaju jednako dug mandat,
Znaci dva doma.
Congress:
Senat
House of Representatives
Senat (6g)
Senatori su KONGRESMENI!
Predstavnici u predstavnickom domu su KONGRESMENI!
Nema senator i kongresmen, SENATOR JE KONGRESMEN!
Kongres je jedan, sa dva doma: Senat i Predstavnicki dom!
Senat im 100 Senatora
Predstavnicki dom ima 435 predstavnika
KONGRES IMA 535 CLANOVA IZ OBA DOMA!
-
kosava
#1369 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Svaki Senator je Kongresmen a nije svaki Kongresmen Senator.
Ponovo da te pitam poslije Sandy Hook gdje je pao napor da se naprave novi zakoni u Kongresu koje ga su kontrolisali Republikanci ili u Senatu koji su kontrolisali Demokrati, da ti opet pomognem u Senatu , Kongres nije nikada ni raspravljao o tom zakonu,
To sto se ti hvatas semantike je drugi par cipela, ti napisa dva tjela koja su odvojena cak i duzinom mandata ergo dva doma.
Ponovo da te pitam poslije Sandy Hook gdje je pao napor da se naprave novi zakoni u Kongresu koje ga su kontrolisali Republikanci ili u Senatu koji su kontrolisali Demokrati, da ti opet pomognem u Senatu , Kongres nije nikada ni raspravljao o tom zakonu,
To sto se ti hvatas semantike je drugi par cipela, ti napisa dva tjela koja su odvojena cak i duzinom mandata ergo dva doma.
-
kosava
#1370 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ja napisa dva doma
Znaci dva doma.[/quote]
Sta si pokazao osim sto si potvrdio isto sto sam ja reako? Vecina senatora koji su za reizbor ove godine su Demokrate.[/quote]
Ovo samo da ti pokazem koliko nemozes pratiti svoje izjave.
Znaci i sam si potvrdio nije dva tijela nego dva doma.
Znaci dva doma.[/quote]
[/quote]jefferson :Jbt, ne mogu vjerovat.
Congress:
Senat
House of Representatives
Senat (6g)
Sta si pokazao osim sto si potvrdio isto sto sam ja reako? Vecina senatora koji su za reizbor ove godine su Demokrate.[/quote]
[/quote]Haj ti jaro uzmi lijekove pa procitaj sta si napisao, pa sta sam ja.Predstavnici u predstavnickom domu su KONGRESMENI!Senatori su KONGRESMENI!
Nema senator i kongresmen, SENATOR JE KONGRESMEN!
Kongres je jedan, sa dva doma: Senat i Predstavnicki dom!
Senat im 100 Senatora
Predstavnicki dom ima 435 predstavnika
KONGRES IMA 535 CLANOVA IZ OBA DOMA!
Ovo samo da ti pokazem koliko nemozes pratiti svoje izjave.
Znaci i sam si potvrdio nije dva tijela nego dva doma.
-
kosava
#1371 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Jeffersone jel dva doma ili dva tijela?

-
jefferson
#1372 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ja bi se na tvom mjestu sakrio u misiju rupu. Pricas o Bosancima koji nemogu naci posao u 60-65 godini, a spizdio si toliko godina u SAD a jos ne znas sta je Kongres.kosava wrote:Jeffersone jel dva doma ili dva tijela?![]()
![]()
Da nije Iamia sta u rodu?
- jeza u ledja
#1373 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Svratio sa druge teme na ovu samo da malo
ovo neznanje osobe koja zeli da se raspravlja o politici. 
Kae "mnogi bi voljeli biti kao ja"
Sta kae senat, kongres, i to?

Kae "mnogi bi voljeli biti kao ja"
Sta kae senat, kongres, i to?
-
kosava
#1374 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Jeffe jel dva doma ili su dva tijela?
Ko ba prico da Bosanci nemogu naci posla ?
Ko ba prico da Bosanci nemogu naci posla ?
-
kosava
#1375 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
jeza u ledja wrote:Svratio sa druge teme na ovu samo da maloovo neznanje osobe koja zeli da se raspravlja o politici.
Kae "mnogi bi voljeli biti kao ja"![]()
Sta kae senat, kongres, i to?![]()
![]()
Pa sam Jeff napisa dva doma ko sto sam rekao.