Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
- jeza u ledja
#101 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
I onda je svizac smotao cokoladu...
- piupiu
#102 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Na njega bih se kladila samo zato što sam baksuz - garantovana pobjeda Demokratima ...Alfons Kauders wrote:Trump?piupiu wrote:Nije da mi ne bi bilo drago, ali mislim da je to ipak u domenu naučne fantastike.
Ocemo po cenera?
- Alfons Kauders
#103 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
zavisi koga izaberupiupiu wrote:Na njega bih se kladila samo zato što sam baksuz - garantovana pobjeda Demokratima ...Alfons Kauders wrote:Trump?piupiu wrote:Nije da mi ne bi bilo drago, ali mislim da je to ipak u domenu naučne fantastike.
Ocemo po cenera?
Trump protiv Clinton - vjerovatno bi Clintonka prevagnula, glat
Trump protiv Sandersa - hm, covjek je zidov (agnostik/ateist) + socijalista, bilo bi gutavo
doduse, kad bi kojim cudom izabrali Sandersa, vjerovatno bi ga ubio neki fundamentalista
-
Mohamad Sissoko
#104 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Trumpa za predsjednika.
Fuck muslims.!
Fuck muslims.!
- Ali Kemal
#105 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Trump bi bio najbolji izbor, i ako mi se dopada najviše Sandersov program, medjutim previše je star, 75 godina, nema on snage da to svoje istjera.
S druge strane Donald Trump je još uvijek u snazi i jedini je kandidat koji bi donio promjene.
S druge strane Donald Trump je još uvijek u snazi i jedini je kandidat koji bi donio promjene.
-
Ripicipi
#106 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
kakve promjene? Tako sto bi zapoceo rat sa Iranom i protjer'o ili napravio bazu podataka za USA muslimaneAli Kemal wrote:Trump bi bio najbolji izbor, i ako mi se dopada najviše Sandersov program, medjutim previše je star, 75 godina, nema on snage da to svoje istjera.
Trump izjavi da je USA napravila strasnu gresku u dogovoru sa Iranom o nuklearnom programu, on bi sve to razjeb'o i opet uveo sankcije i vjerovatno napao Iran. Nedavno je kritikovao "soft" politiku Obame sto nije ostrije reagovao kada su Iranci u svojim vodama zarobili 2 americka ratna camca, nahranili ih i pustili u roku 24 sata. Valjda ih je trebalo odmah napasti jer su zarobili 2 americka ratna camca u SVOJIM VODAMA.
Totalni ludjak
Jedino sto se slazem sa Trumpom je to da naprave zid na granici sa velikim lijepim vratima kroz koja ces uci samo legalno.
- Ali Kemal
#107 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Pusti religiju bolan, kakvo ratovanje sa Iranom, pročitaj njegov stav o intervenciji i ratu u Iraku.Ripicipi wrote:kakve promjene? Tako sto bi zapoceo rat sa Iranom i protjer'o ili napravio bazu podataka za USA muslimaneAli Kemal wrote:Trump bi bio najbolji izbor, i ako mi se dopada najviše Sandersov program, medjutim previše je star, 75 godina, nema on snage da to svoje istjera.
S druge strane Donald Trump je još uvijek u snazi i jedini je kandidat koji bi donio promjene.![]()
Trump izjavi da je USA napravila strasnu gresku u dogovoru sa Iranom o nuklearnom programu, on bi sve to razjeb'o i opet uveo sankcije i vjerovatno napao Iran. Nedavno je kritikovao "soft" politiku Obame sto nije ostrije reagovao kada su Iranci u svojim vodama zarobili 2 americka ratna camca, nahranili ih i pustili u roku 24 sata. Valjda ih je trebalo odmah napasti jer su zarobili 2 americka ratna camca u SVOJIM VODAMA.
Totalni ludjak![]()
Jedino sto se slazem sa Trumpom je to da naprave zid na granici sa velikim lijepim vratima kroz koja ces uci samo legalno.
"Look at the war in Iraq and the mess that we're in. I would never have handled it that way. Does anybody really believe that Iraq is going to be a wonderful democracy where people are going to run down to the voting box and gently put in their ballot and the winner is happily going to step up to lead the country?," said the host of NBC's "The Apprentice," whose hallmark line is "You're fired."
"C'mon. Two minutes after we leave, there's going to be a revolution, and the meanest, toughest, smartest, most vicious guy will take over. And he'll have weapons of mass destruction, which Saddam didn't have," Trump said in excerpts of the interview released in advance to Reuters.
Hilari je gora po tom pitanju stotinu puta.
-
Ripicipi
#108 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Steta sto ova ljudina nikada nije postala predsjednik USA, to bi bila prava promjena
A ovako su ga izignorisali mediji iako je bio jedan od favorita
A ovako su ga izignorisali mediji iako je bio jedan od favorita
-
Ripicipi
#109 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Da, to je govorio za Irak, ali pogledaj sta govori za Iran. P O G L E D A J !!!Ali Kemal wrote:Pusti religiju bolan, kakvo ratovanje sa Iranom, pročitaj njegov stav o intervenciji i ratu u Iraku.Ripicipi wrote:kakve promjene? Tako sto bi zapoceo rat sa Iranom i protjer'o ili napravio bazu podataka za USA muslimaneAli Kemal wrote:Trump bi bio najbolji izbor, i ako mi se dopada najviše Sandersov program, medjutim previše je star, 75 godina, nema on snage da to svoje istjera.
S druge strane Donald Trump je još uvijek u snazi i jedini je kandidat koji bi donio promjene.![]()
Totalni ludjak![]()
"Look at the war in Iraq and the mess that we're in. I would never have handled it that way. Does anybody really believe that Iraq is going to be a wonderful democracy where people are going to run down to the voting box and gently put in their ballot and the winner is happily going to step up to lead the country?," said the host of NBC's "The Apprentice," whose hallmark line is "You're fired."
"C'mon. Two minutes after we leave, there's going to be a revolution, and the meanest, toughest, smartest, most vicious guy will take over. And he'll have weapons of mass destruction, which Saddam didn't have," Trump said in excerpts of the interview released in advance to Reuters.
Hilari je gora po tom pitanju stotinu puta.
Ko je spomenuo religiju? Jebe se meni za religije, nisam religiozan, samo prenosim ono sto je doticni izjavio.
- MMM1977
#110 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ne znam šta blebećete o nekim tamo bezveznim anketama na Cnn, Nbc i slično kad imate sasvim relevantnu anketu ovdje na temi.

- jeza u ledja
#111 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ama to sto Trump govori i sta bi stvarno uradio kad bi postao predsjednik to su dvije sasvim razlicite stvari.
Lik nije politicar, ne zna kako da radi sa ostalim politicarima i radio bi sve na svoju ruku, to bi bio disaster. Pravi autokrata diktatorcic.
Ja sam predvidjao ljetos da ce biti Bush vs Clinton
, koji zajeb
, ali to je zato sto i dalje stavljam karte na njihov establishment. Mislim pogledajte, Romney, McCain, Bush, Dole, Bush, Reagan, to su im bili kandidati zadnjih 30 godina, ne znam jesam li koga fulio. Nisam mogao nikako vidjeti nekoga tipa Trump ili Cruz, tako da me sad ovo sa Rubijom malo ponovo nagnalo da razmisljam u tom smjeru, mada izgleda totalno nerealno. Vidchemo.
Lik nije politicar, ne zna kako da radi sa ostalim politicarima i radio bi sve na svoju ruku, to bi bio disaster. Pravi autokrata diktatorcic.
Ja sam predvidjao ljetos da ce biti Bush vs Clinton
-
goodbar
#112 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Kako "volEm"ove rasiste i islamofobe,koji se pretstavljaju kao muslimani.Ne mogu izdurat,namah se svrstavaju uz Trampa,pa mu još tepaju.Ali,pustimo njih(a),neka se dave u sopstvenim gov...a.Mislim da je Tramp,ako bi kojim slučajem,a nešto ne vjerujem,došao na mjesto preCednika USA,da bi to bio kraj civilizacije.Inače se nešto klati.Konkretno,za BiH,najbolja solucija je Klintonka.Zanimljivo je da Amerikanci glorifikuju,još i danas,Kenedija koji je,uzgred,započeo rat u Vijetnamu,a mrze Niksona(valjda je to u nekom trenutku bilo IN,kao konzervativac,a sada ćemo svi da budemo hipici i djeca cvijeća,bla...bla...bla...)koji je,opet,izvukao Amerikance iz vijetnamskog gliba i prekinuo taj rat.Zanimljivo je i to,što su Amerikanci imali samo dvojicu neprotestanata za predsjednika-Linkoln(koji je bio Jevrejin)i Kenedi(katolik).Obojica su ubijeni.Kada je došao Obama za predsjednika,to je bilo već opasno.BTW,Klintonka bi ipak malo spustila loptu i već bi se osjećala nekakva relaxacija,globalna.Vrlo brzo.
- dale cooper
#113 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Tačnije bio je uvučen u taj rat od strane vojnog establišmenta koji ga je filovao preuveličanim izvještajima i analizamagoodbar wrote:Kako "volEm"ove rasiste i islamofobe,koji se pretstavljaju kao muslimani.Ne mogu izdurat,namah se svrstavaju uz Trampa,pa mu još tepaju.Ali,pustimo njih(a),neka se dave u sopstvenim gov...a.Mislim da je Tramp,ako bi kojim slučajem,a nešto ne vjerujem,došao na mjesto preCednika USA,da bi to bio kraj civilizacije.Inače se nešto klati.Konkretno,za BiH,najbolja solucija je Klintonka.Zanimljivo je da Amerikanci glorifikuju,još i danas,Kenedija koji je,uzgred,započeo rat u Vijetnamu,a mrze Niksona(valjda je to u nekom trenutku bilo IN,kao konzervativac,a sada ćemo svi da budemo hipici i djeca cvijeća,bla...bla...bla...)koji je,opet,izvukao Amerikance iz vijetnamskog gliba i prekinuo taj rat.Zanimljivo je i to,što su Amerikanci imali samo dvojicu neprotestanata za predsjednika-Linkoln(koji je bio Jevrejin)i Kenedi(katolik).Obojica su ubijeni.Kada je došao Obama za predsjednika,to je bilo već opasno.BTW,Klintonka bi ipak malo spustila loptu i već bi se osjećala nekakva relaxacija,globalna.Vrlo brzo.
o tobožoj prijetnji komunističkog Vijetnama Americi, isto kao što su ga pokušali uvući u sukob sa Kubom.
Mnoge stvari navode da je Kennedy imao spremao plan izlaska iz Vijetnama i da je shvatao koliki je to bio
promašaj. Sve se to promijenilo dolaskom Lyndona Johnsona na vlast.
Nikson je sa druge strane bio paranoik i kontrol freak, koji nije vjerovao nikome o čemu svjedoče mnogobrojni dokumentarni
filmovi kao i svjedočenja bliskih suradnika.
Ne znam, kada gledam sva dešavanja od drugog svjetskog rata pa naovamo stječem dojam da je Kenedijevo ubistvo
bio preloman momenat u istoriji, kao da je to bio taj trenutak kada je sve krenulo u ovom smjeru i ovakvom svijetu
kojem svjedočimo danas.
- jeza u ledja
#114 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Kakva gomila gluposti boze dragi.goodbar wrote:Zanimljivo je da Amerikanci glorifikuju,još i danas,Kenedija koji je,uzgred,započeo rat u Vijetnamu,a mrze Niksona(valjda je to u nekom trenutku bilo IN,kao konzervativac,a sada ćemo svi da budemo hipici i djeca cvijeća,bla...bla...bla...)koji je,opet,izvukao Amerikance iz vijetnamskog gliba i prekinuo taj rat.Zanimljivo je i to,što su Amerikanci imali samo dvojicu neprotestanata za predsjednika-Linkoln(koji je bio Jevrejin)i Kenedi(katolik).Obojica su ubijeni.Kada je došao Obama za predsjednika,to je bilo već opasno.BTW,Klintonka bi ipak malo spustila loptu i već bi se osjećala nekakva relaxacija,globalna.Vrlo brzo.
Kakav Lincoln jevrejin????? Nijedan americki predsjednik nije bio jevrej.
Kennedy nije "zapoceo rat u Vijetnamu". Rat u Vijetnamu je vec trajao prije nego sto su Amerikanci upleteni, a pravi rat u koji su bili aktivno ukljuceni Ameri je poceo nakon incidenta u zaljevu Tonkin, a to je bilo 1964e (Kennedy ubijen 63e). Nixon jeste izvukao Amere iz Vijetnama, vojno, ali rat je dalje nastavljen do pada Sajgona 1975e. (Nixon dao ostavku 74e.)
Sa ovakvom pricom i ova tema ce vrlo brzo biti uvucena u teorije zavjere i slicno.
Last edited by jeza u ledja on 06/02/2016 20:05, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#115 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Kako selektivno gledaspasha078 wrote:Najfriskija anketa, na nacionalnom nivou. Berni i Hillari statisticki izjednaceni
http://abcnews.go.com/Politics/hillary- ... d=36733595
Jedini nacin da se ovo desi je da su minorities u velikom broju prisle Berniju.
Postoje 3 najnovije ankete, Quinnipiac kojeg spominjes gdje je Clinton samo +2%, iz perioda 2/2 do 2/4.
Ali zato Rasmussen Reports iz perioda 2/3 do 2/4 ima Clinton na +18%, i PPP (D) iz 2/2 do 2/3 Clinton na +21%.
No slazem se da je za ocekivati da se razlika izmedju dva kandidata suzi.
-
goodbar
#116 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
jeza i ledja
Nemam naviku raspravljati sa nekim koji je neupućen u osnove savremene historije,ali evo par crtica,da ne ostaneš neinformiran-Rat u Vijetnamu je trajao i prije Kenedija,još kada su se Francuzi vratili poslije '45.u svoje kolonije u Indokini.Kenedi je preuzeo od Francuza taj rat i poslao nekoliko desetina hiljada Amerikanaca,iz Koreje,u Vijetnam,u prvu ofanzivu protiv Vijetkonga.Nikson,koga i danas pljuju je,ne samo povukao Američke vojnike iz Indokine,već je prvi zapadni političar koji je došao u posjet Maovoj Kini i uspostavio odnose USA sa Kinom.Okrenuo je leđa Tajvanu i prihvatio da Maova Kina bude zastupljena u Savjetu Bezbjednosti,kao 5.supersila.Regan je,kasnije,mnogo naučenog,od Niksona,primjenio u svojoj politici,tako da je,zahvaljujući najviše njemu,srušen SSSR i komunizam i istočnoj Evropi.I da,Linkoln je bio iz jevrejske porodice,koja je,kasnije,prihvatila protestantizam,mada se Linkoln nikada nije izjašnjavao kao vjernik bilo koje crkve.
Nemam naviku raspravljati sa nekim koji je neupućen u osnove savremene historije,ali evo par crtica,da ne ostaneš neinformiran-Rat u Vijetnamu je trajao i prije Kenedija,još kada su se Francuzi vratili poslije '45.u svoje kolonije u Indokini.Kenedi je preuzeo od Francuza taj rat i poslao nekoliko desetina hiljada Amerikanaca,iz Koreje,u Vijetnam,u prvu ofanzivu protiv Vijetkonga.Nikson,koga i danas pljuju je,ne samo povukao Američke vojnike iz Indokine,već je prvi zapadni političar koji je došao u posjet Maovoj Kini i uspostavio odnose USA sa Kinom.Okrenuo je leđa Tajvanu i prihvatio da Maova Kina bude zastupljena u Savjetu Bezbjednosti,kao 5.supersila.Regan je,kasnije,mnogo naučenog,od Niksona,primjenio u svojoj politici,tako da je,zahvaljujući najviše njemu,srušen SSSR i komunizam i istočnoj Evropi.I da,Linkoln je bio iz jevrejske porodice,koja je,kasnije,prihvatila protestantizam,mada se Linkoln nikada nije izjašnjavao kao vjernik bilo koje crkve.
- jeza u ledja
-
Idriz
#118 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Svi koji su za status kvo, bilo u medjunarodnoj politici bilo u domacim politikama su za ovu ultradesnicarku klinton. Oni i velika grupa zena koja ce glasati za nju iz seksistickih razloga da izaberu prvu zenu u bijelu kucu.
Svi koji su progresivni su za bernija. Posebno mladi.
Ima i glupana koji kontaju bolje hilari nego berni jer ce onda u office republikanac. Ko da je neka razlika. Ima isto onih jos glupljih koji kontaju klinton ima vecu stelu u kongresu pa ce nesto i napravit dok bernie nece. Glupost, jer klintonka ne bi svakako htjela progurat bilo kakav relevantan zakon samo neku sminku.
Ima i glupana koji kontaju bolje hilari nego berni jer ce onda u office republikanac. Ko da je neka razlika. Ima isto onih jos glupljih koji kontaju klinton ima vecu stelu u kongresu pa ce nesto i napravit dok bernie nece. Glupost, jer klintonka ne bi svakako htjela progurat bilo kakav relevantan zakon samo neku sminku.
- jeza u ledja
#119 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Tebi bilo dobro da naucis komunicirati bez uvreda jer neces dugo izdrzati na forumu.Idriz wrote:Svi koji su za status kvo, bilo u medjunarodnoj politici bilo u domacim politikama su za ovu ultradesnicarku klinton. Oni i velika grupa zena koja ce glasati za nju iz seksistickih razloga da izaberu prvu zenu u bijelu kucu.
-
Idriz
#120 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ko lud sam bez foruma.jeza u ledja wrote:Tebi bilo dobro da naucis komunicirati bez uvreda jer neces dugo izdrzati na forumu.Idriz wrote:Svi koji su za status kvo, bilo u medjunarodnoj politici bilo u domacim politikama su za ovu ultradesnicarku klinton. Oni i velika grupa zena koja ce glasati za nju iz seksistickih razloga da izaberu prvu zenu u bijelu kucu.
- jeza u ledja
#121 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ja Clintonovku organski ne podnosim, ali prije cu glasati za nju nego Republikance. Cuj na granici religiozne veneracije. Koliko je tebi godina?pasha078 wrote:
Ne, vecti gledas selektivno. No kako je tvoja pristrasnost Klintonovoj na granici religiozne veneracije, nemam sta reci.....
Dao sam jos dvije ankete iz istog perioda koje govore drukcije. Ima jos jedna, Morning Consult, koja daje Clintonovki prednost od 16 procenata. Znace od 4 ankete iz ove sedmice, samo jedna stavlja Sandersa u statisticki tie. Ti uzeo bas tu anketu kao neki pokazatelj, ali nisi spomenuo ostale. I ja sam "selektivan i tendenciozan" jer si ti izabrao samo jednu anketu?pasha078 wrote: Ako imas 100 anketa i svaka daje prednost Hilari od 20+ poena, nije vijest niti odraz potencijalno novog trenda ako vodi i u 101 anketi, vec upravo ako je statisticki tie.
Iz tog razloga si ti selektivan i tendenciozan.
Vidim ja da nema fajde s tobom raspravljati.
- jeza u ledja
#122 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Jos jednom ponavljam, s takvim nacinom komunikacije neces dugo izdrzati na forumu.Idriz wrote:Ko lud sam bez foruma.jeza u ledja wrote:Tebi bilo dobro da naucis komunicirati bez uvreda jer neces dugo izdrzati na forumu.Idriz wrote:Svi koji su za status kvo, bilo u medjunarodnoj politici bilo u domacim politikama su za ovu ultradesnicarku klinton. Oni i velika grupa zena koja ce glasati za nju iz seksistickih razloga da izaberu prvu zenu u bijelu kucu.
Nebitno je da li to tebi nesto znaci. Znaci drugima sto nece morati citati tvoje vrijedjanje.
Last edited by jeza u ledja on 07/02/2016 00:23, edited 1 time in total.
-
goodbar
#123 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
JEB'O TE BERNI.
-
Idriz
#124 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Nase desnicarske bosnje vole klintonku kontaju ako neko obecava sukob sa rusima ukinuce i republiku srpsku.
Ali ne, fakat, jebe se njima za amerikance i kako oni zive i za treci svjetski rat.
Ali ne, fakat, jebe se njima za amerikance i kako oni zive i za treci svjetski rat.
-
LARVA
#125 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Predsjednica USA, Hillary Clinton, na postavljanju kamena temeljca za sjedište Goldman Sachs u New Yorku 2005.

Ključaj temu.

Ključaj temu.
Last edited by LARVA on 07/02/2016 04:30, edited 1 time in total.