Berlin - Milion pitanja

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
lejla_usa

#1 Berlin - Milion pitanja

Post by lejla_usa »

Mene zanima otprilike sve o Berlinu. Postoji nekakva sema da se preselim tamo ubrzo ako hocu, a nemam bas nekih kredibilnih izvora informacija. :)

Pa ovako...

1. Koliko kosta osrednji jednosoban stan u normalnijem dijelu grada?
2. Koliko mi treba za prevoz (mislim na gradski prevoz) i hranu?
3. Kakvom procentu takse na licni prihod se mogu nadati? Idem sama.
4. Ima li nase rulje tamo?

Eto, to bi bila neka preliminarna pitanja. Ako ima ovdje iko iz Berlina, rado bih cula misljenja i odgovore.

:-D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

...ne znam sta ima...al nema vise berlinskog zida... :D
jednonogi_Jack

#3 Re: Berlin - Milion pitanja

Post by jednonogi_Jack »

lejla_usa wrote:Mene zanima otprilike sve o Berlinu. Postoji nekakva sema da se preselim tamo ubrzo ako hocu, a nemam bas nekih kredibilnih izvora informacija. :)

Pa ovako...

Eto, to bi bila neka preliminarna pitanja. Ako ima ovdje iko iz Berlina, rado bih cula misljenja i odgovore.

1.250-300 Eura neka prosjecna cijena
2. 67 Eura mjesecna karta
3. To sa taksom je skroz razlicito do 400 Eura malo(10-tak %) do 800 (25 men' se cini) i vise je standardno 40% i vise (ovo je sve otprilike)
4. Ima ,ali ih je sve manje jer za razliku od zapada Njemacke nam jos uvijek ne daju vize nego se moras snalaziti sa atestima tako da smo sada za njih vjerovatno najludji narod na svijetu ,jer svaki drugi ima potvrdu da se mora lijeciti :sad:
Za dalja pitanja se mozes uvijek obratiti :)
lejla_usa

#4 Re: Berlin - Milion pitanja

Post by lejla_usa »

jednonogi_Jack wrote:
lejla_usa wrote:Mene zanima otprilike sve o Berlinu. Postoji nekakva sema da se preselim tamo ubrzo ako hocu, a nemam bas nekih kredibilnih izvora informacija. :)

Pa ovako...

1.250-300 Eura neka prosjecna cijena
2. 67 Eura mjesecna karta
3. To sa taksom je skroz razlicito do 400 Eura malo(10-tak %) do 800 (25 men' se cini) i vise je standardno 40% i vise (ovo je sve otprilike)
4. Ima ,ali ih je sve manje jer za razliku od zapada Njemacke nam jos uvijek ne daju vize nego se moras snalaziti sa atestima tako da smo sada za njih vjerovatno najludji narod na svijetu ,jer svaki drugi ima potvrdu da se mora lijeciti :sad:
Za dalja pitanja se mozes uvijek obratiti :)
Puno hvala Jednonogi. Provjeri svoj pm. :D
Post Reply