Beograde.... priznaj!
- JBT
#1 Beograde.... priznaj!
Svijet je priznao, a Beograd...
Srpska vojska je u BiH pocinila genocid, potvrdio je Hag u svojoj presudi generalu Radoslavu Krsticu koji je ucestvovao u napadu na Srebrenicu jula 1995. godine, nakon cijeg zauzimanja je likvidirano oko 10.000 Bosnjaka. Namjera za unistenje ljudi zbog etnicke pripadnosti, sustinski element genocida, ne odnosi se samo na Srebrenicu vec ga je tadasnji srpski vrh namjenio cijeloj BiH. Sjecamo se, Radovan Karadzic je u Skupstini prijetio kako bi u ratu Bosnjackog naroda moglo nestati. “Tucite Velusuce, tamo nema srpskog zivlja mnogo”, naredjivao je Ratko Mladic svojim artiljercima tokom granatiranja Sarajeva. Svijet je to znao odmah, ali je politika kreirana u Parizu i Londonu, uz suzdrzani Vasington, govorila o “stranama u sukobu”, a ne o - provodjenju genocida nad narodom kojem je tako jedini izlaz bio da se odbrani! Istina o ratu u BiH koja konacno iz Haga pocinje izbijati pred oci cijelog svijeta, zabrinula je Beograd. Novi ministar odbrane SCG Prvoslav Davinic, kuka zbog moguce ratne odstete, pa jos govori o losem uticaju tuzbe na dobrosusjedske odnose. I prvo i drugo ce taj ministar prezivjeti. Ali, ima i trece. Svijet je priznao, pa ce, mozda, jednom morati i oni. Suociti srpski narod sa istinom - o genocidu nad Bosnjacima. Tek tada ce dobrosusjedski odnosi biti iskreni i moguci.
Edin KREHIC
..... mozda bi se onda preko neceg i preslo....
Srpska vojska je u BiH pocinila genocid, potvrdio je Hag u svojoj presudi generalu Radoslavu Krsticu koji je ucestvovao u napadu na Srebrenicu jula 1995. godine, nakon cijeg zauzimanja je likvidirano oko 10.000 Bosnjaka. Namjera za unistenje ljudi zbog etnicke pripadnosti, sustinski element genocida, ne odnosi se samo na Srebrenicu vec ga je tadasnji srpski vrh namjenio cijeloj BiH. Sjecamo se, Radovan Karadzic je u Skupstini prijetio kako bi u ratu Bosnjackog naroda moglo nestati. “Tucite Velusuce, tamo nema srpskog zivlja mnogo”, naredjivao je Ratko Mladic svojim artiljercima tokom granatiranja Sarajeva. Svijet je to znao odmah, ali je politika kreirana u Parizu i Londonu, uz suzdrzani Vasington, govorila o “stranama u sukobu”, a ne o - provodjenju genocida nad narodom kojem je tako jedini izlaz bio da se odbrani! Istina o ratu u BiH koja konacno iz Haga pocinje izbijati pred oci cijelog svijeta, zabrinula je Beograd. Novi ministar odbrane SCG Prvoslav Davinic, kuka zbog moguce ratne odstete, pa jos govori o losem uticaju tuzbe na dobrosusjedske odnose. I prvo i drugo ce taj ministar prezivjeti. Ali, ima i trece. Svijet je priznao, pa ce, mozda, jednom morati i oni. Suociti srpski narod sa istinom - o genocidu nad Bosnjacima. Tek tada ce dobrosusjedski odnosi biti iskreni i moguci.
Edin KREHIC
..... mozda bi se onda preko neceg i preslo....
- Saian
Meadow, pa otvori temu "Vozuca" pa nek se tamo raspravlja o njoj, a ako na ovo nemas nista drugo osim bezvezne kontre (sve sta covjek iz ovog moze zakljuciti je da Srebrenicu i sve druge grozote tipa Omarske, Trnopolja, Manjace... Vozuca opravdava koji qrac? kakav je to rezon? ) moj savjet : fino temu otvori i cekaj hoce li neko zagrist, pa da
-
DonDavudes
ako je tebi strijeljanje oko 8000 ljudi (od kojih su mnogi bili djecaci i starci) "nastavak price" stvarni si djubre
- Saian
ma niko nije rekao da nisu povezani, meni samo smeta sto ti nisi otvorio odmah poslije njega temu "Sarajevo...priznaj", jer s ovim postom sto si napisao ispod si po mom nisljenju presao preko Srebrenice, i svega o cemu se govori u clanku ko da nisu spomenute, pazi ja mislim da bi i u tebi trebao biti bar djelic ljudskosti koji ce reci nekih par rijeci razumijevanja s tim ljudima u Srebrenici, a ako hoces raspravljati o Vozuci pa kao sto rekoh otvoris temu, a ne odmah poceti o tome kako je to "oko za oko , zub za zub", bas beeezzee, pa koliko sam skontao i ti si iz BIH, a ovdje se govori o ratnoj odsteti, zar ti ne bi htio da drzava u kojoj si rodjen dobije nesto zbog ovog visegodisnjeg haranja po njoj?
-
Qwert
"SARAJEVO - Ministar vanjskih poslova Državne zajednice Srbije i Crne Gore Vuk Drašković izjavio je u utorak u Sarajevu kako je on za povlačenje tužbe BiH protiv SCG, kao i tužbe Srbije protiv NATO-a. “Ako se kunemo da ćemo u Europu, da moramo normalizirati i unaprijediti odnose, okrenuti se budućnosti, ne možemo prijateljstvo graditi na neprijateljstvu, na tužbama: ni Srbija sa Bosnom, ni Hrvatska sa Srbijom, ni Srbija s NATO-om. Mi hoćemo Partnerstvo za mir, a tužimo NATO, Hrvatska i BiH hoće svestrano unaprjeđenje i najširu suradnju sa Srbijom, a tuže Srbiju. Mislim kako to nije logično i nešto mora da bude bačeno u korpu. Ja sam za to da svi povuku tužbe protiv svih”, riječi su Vuka Draškovića."
-----------------------------------------------------------
Negdje '91, '92 isti taj Draskovic kaze: Ako i jednog vidite sa bajrakom secite mu ruku. (Obracajuci se svojoj gardi pri ispracaju na pohode po Bosni)
-----------------------------------------------------------
Negdje '91, '92 isti taj Draskovic kaze: Ako i jednog vidite sa bajrakom secite mu ruku. (Obracajuci se svojoj gardi pri ispracaju na pohode po Bosni)
-
DonDavudes
livado, koju bolan uzrocno posljedicnuu vezu!!
znaci bosnjaci su krivi sto sdu ih cetnici pobili.
koja je , majke ti, veza za 1500 ubijene djece u sarajevu
tvoj cinizam poodavno je presao u bezobrazluk
a i sam znas da su zlocini u ARBiH bili incident, dok su cetnici svu borbu bazirali na zlocinu
znaci bosnjaci su krivi sto sdu ih cetnici pobili.
koja je , majke ti, veza za 1500 ubijene djece u sarajevu
tvoj cinizam poodavno je presao u bezobrazluk
a i sam znas da su zlocini u ARBiH bili incident, dok su cetnici svu borbu bazirali na zlocinu
- Saian
da to i zaboravih, u Srebrenici su to bili vecinom civili, na Vozuci ti rece zarobljeni vojnici sto naravno ne mijenja cinjenicu da je i to sje..., ali kao sto Don rece moras naci snage pa ta dva dogadjaja gledati drugacije, ovi su uzeli puske i dosli sami do Vozuce neki i iz Nisa
, ja mislim da nijedan Srebrenicanin nije dobrovoljno dohodao do stratista, a to da se nasao u Srebrenici je zato sto je tamo rodjen i zivio
-
RPM
"SARAJEVO - Ministar vanjskih poslova Državne zajednice Srbije i Crne Gore Vuk Drašković izjavio je u utorak u Sarajevu kako je on za povlačenje tužbe BiH protiv SCG, kao i tužbe Srbije protiv NATO-a. "
ne vjeruj hercegovcu ni kad darove nosi ...
... pa jedino se oni mogu konju u supak uvuc' ... 
ne vjeruj hercegovcu ni kad darove nosi ...
- Saian
osamica wrote:
zar ti ne bi htio da drzava u kojoj si rodjen dobije nesto zbog ovog visegodisnjeg haranja po njoj?
-------------
zelim samo zaslueno ...![]()
a ... dzaba ...... ili na prevaru ...
![]()
ne zelim ...
posteno ...... ???!!!
kakvu prevaru, za dzaba pa znas li ti po cemu/kome ti sve pljujes s ovim nebulozama, pa meni se cini da ti imas neki organ koji selektira na ulazu sta cuti i vidjeti. Pa je... kakva prevara, pa ja bih bio najsretniji da su svi mrtvi, streljani, logorasi, protjerani, pretuceni, zastraseni, terorizirani(o boldiranom znam malo vise jer sam iz Banjaluke) tvornice sje.., kuce porusene , privreda unistena, na bilo kojoj od strana samo foluska, blef, ali nisu tako da ja ne kontam sta ti mislis kad kazes dzabe
- JBT
Livadicu, ovdje se radi o osudi neceg sto je svijet i Haag okarakterisao kao genocid i posljedicu agresije na BiH. Ne balije, nego svijet. A Beograd jos nije priznao.
Sve sto Haag osudi, okarakterise kao zlocin, istog momenta to osudjujem i ja. I ne samo ja nego 99% raje na ovom forumu a i svi oni koji misle BiH dobro.
Kada ovi slucajevi, koje si ti naveo, prodju istu proceduru u Haag-u onda mozemo o njima donositi sud. Ovako je to cisto mlacenje prazne slame, jer ma koliko covjek bio objektivan bit ce shvacen kao pristrasna strana u diskusiji. Haag je mjerodav i nepristrasan, dakle, prema njemu nam se ravnati. Ili mozda ne mislis da je Haag upravo takav?
Sve sto Haag osudi, okarakterise kao zlocin, istog momenta to osudjujem i ja. I ne samo ja nego 99% raje na ovom forumu a i svi oni koji misle BiH dobro.
Kada ovi slucajevi, koje si ti naveo, prodju istu proceduru u Haag-u onda mozemo o njima donositi sud. Ovako je to cisto mlacenje prazne slame, jer ma koliko covjek bio objektivan bit ce shvacen kao pristrasna strana u diskusiji. Haag je mjerodav i nepristrasan, dakle, prema njemu nam se ravnati. Ili mozda ne mislis da je Haag upravo takav?
- Fair Life
Da se nije - jeste. I davilo, i silovalo i klalo i sta sve nije se radilo. Nije to upitno. Zna se sve, a sto jos ne znamo ili necemo da znamo Hag ce nas obavijestiti.
Moja baba je pregrmila za svog vijeka nekoliko gospodara, nekoliko vojski i ratova. Sve je prolazilo, a ona je ostajala. Znala je reci ponekad: "Sacuvaj me Boze i okupacije i oslobodjenja. Okupatori odu kad- tad, a oslobodioci ostanu. Valjalo se je s njima naguravati malo duze."
Nadati se da ce se pravda udostojiti zakucati na vrata iza kojih se na nju ceka. A ceka se, ceka ... Strpljen, spasen ... Ko ceka "mere bit' bidne, a mere bit' i ne bidne" pochami cekajuci.
Ljudski je nadati se.
Moja baba je pregrmila za svog vijeka nekoliko gospodara, nekoliko vojski i ratova. Sve je prolazilo, a ona je ostajala. Znala je reci ponekad: "Sacuvaj me Boze i okupacije i oslobodjenja. Okupatori odu kad- tad, a oslobodioci ostanu. Valjalo se je s njima naguravati malo duze."
Nadati se da ce se pravda udostojiti zakucati na vrata iza kojih se na nju ceka. A ceka se, ceka ... Strpljen, spasen ... Ko ceka "mere bit' bidne, a mere bit' i ne bidne" pochami cekajuci.
Ljudski je nadati se.
-
sekula1
Saian moja drzava je ona druga strana ni ti zelim da tz bih dobije ni mrvicu ostete kako ce srpski narod iz iz tz bih biti ogresor u svojoj zemlji znaj jos da sam ja 13 mjeseci bio u hrvasko muslimanskom logoru .Hvala bogu da ste bili manjina jel ni jedan srbin iz tomislavgrada nebi izasao iz tog grada
- Hemel
sekula,sekula1 wrote:Saian moja drzava je ona druga strana ni ti zelim da tz bih dobije ni mrvicu ostete kako ce srpski narod iz iz tz bih biti ogresor u svojoj zemlji znaj jos da sam ja 13 mjeseci bio u hrvasko muslimanskom logoru .Hvala bogu da ste bili manjina jel ni jedan srbin iz tomislavgrada nebi izasao iz tog grada
dobro ti nama dosao.
- Saian
pazi to sta ti zelis nije toliko vazno, koliko medjunarodno pravo i cinjenica da je na teritoriju BIH poslije priznanja bila prisutna vojska druge drzave i njeni gradjani (ima par scena u "Lepa sela, lepo gore" sto naravno nije neki dokaz( s pravnog stajalista), ali nije ni "Lepa sela, lepo gore" naucna fantastika nazalost), eh pa sad ako ta ratna odsteta bude isplacena, i ti kao gradjanin BIH dobijes neku lovu, ako mislis da je nisi zasluzio, a ti je fino daj u dobrotvorne svrhe ili je vrati, tvoj izbor
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
prosječnom srbinu u beogradu i čitavoj srbiji je do 1992.
smo svi bili bosanci
ne znam kako je danas ali taj narod tamo se digurno ne osjeće krivim
bila je to jaka propaganda a i danas je

smo svi bili bosanci
bila je to jaka propaganda a i danas je
- Danguba
komi,komi wrote:prosječnom srbinu u beogradu i čitavoj srbiji je do 1992.
smo svi bili bosanci
bila je to jaka propaganda a i danas je![]()
ne zaboravi da vojnici nisu duhovi,dakle znaju oni dobro ko je harao,pljackao i ubijao po hrvatskoj i bih,to nije pojedinac to je masa,
e ako se oni ne osjecaju krivim za sve sto su uradili onda stvarno neka im je bog na pomoci,
ti nemozes u tudje dvoriste uci bez dopustenja a ne onolika masa sto regularnih sto dobrovoljaca koji su vrsljali po hrvatskoj i bih
kad tad kazna stigne u nekom obliku
nije mi do novca koliko do moralne satisfakcije koja je veca od neceg materijalnog
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
jesi li ti čitao načertanije
oni su htjeli pripojiti STRANE TERITORIJE pazi sada...
sjeverna albanija
zapadna bugarska
dio mađarske koji su vratili poslije 1. sv. rata
ZNAČI ČITAVU BIH POLA HRVATSKE CRNU GORU MAKEDONIJU KOSOVO VOJVODINU ONI SMATRAJU DOMAĆAOM TERITORIOM

oni su htjeli pripojiti STRANE TERITORIJE pazi sada...
sjeverna albanija
zapadna bugarska
dio mađarske koji su vratili poslije 1. sv. rata
ZNAČI ČITAVU BIH POLA HRVATSKE CRNU GORU MAKEDONIJU KOSOVO VOJVODINU ONI SMATRAJU DOMAĆAOM TERITORIOM