isti ti velegradjani i metropolisti su dolazili ovdje i ubijali nas seljake u Sarajevu... a moja prva komsinica sprkinja nikad nije imala problema.... a i njena familija... tako da sto se tice tog protjerivanja se*es ko foka... ako hoces da pricamo protjerivanju pocnimo od RS-a.... seljak jedan malogradjanski!!!deepundergraund wrote:dobro proda ju se majice ratnih zlocinac za neke su oni zlocinci za neke heroji;a ti nazivas Sarajevo metropolom,Sarajevo iz koga ste protjerali 200 000 srba,metropola u kojoj ste ubili oko 7000 hiljada srba u ratu.Takvo nesto se nije desilo u Beogradu ni ti ce jer Beograd je metropola evropskiih razmjera:SaraLe wrote:S obzirom da se u Bg prodavaju na standovima majice , slike itd ratnih zlocinaca, a u Sarajevu se tako nesto ne desava, onda je logicno da je Sarajevo metropola za Bg.
Beograd vs Sarajevo
- Qler
- manijak1
- manijak1
- manijak1
Ne vidim ni ja potrebu da upoređujem Beograd i Sarajevo.
Vidiš li šta je Beograd uradio regionu?
Beograd mi ne može ponuditi ništa osim Breskve
i to mi je dovoljno.
A fino piše u naslovu teme Beograd vs Sarajevo , ja to vidim kao Srbija vs BiH ........0 : 10000
Vidiš li šta je Beograd uradio regionu?
Beograd mi ne može ponuditi ništa osim Breskve
A fino piše u naslovu teme Beograd vs Sarajevo , ja to vidim kao Srbija vs BiH ........0 : 10000
- manijak1
Odlično, nek ti nisi
spomenula da slavna artiljerija stiže na cilj.
Nek nisi kokoš već sam ja
po Branimiru
.
Stigla po zadatku?
Nek nisi kokoš već sam ja
Stigla po zadatku?
- manijak1
Sojka, što me na sabahu alergijskim šokom , tretiraš? 
- manijak1
- manijak1
S Beogradom ..... 
- manijak1
Završiću ( pa alergija
-
mmm...
...ovaj... Ljubitelju Žabara, tako čitam ove postove i nije mi baš najjasnije...
mislim, vrlo si kontradiktoran...
kažeš otišo si iz fašističkog Beograda, jer ti nije bilo dobro (bar sam ja tako shvatila, čitajući tvoje postove), a onda si došo u Sarajevo, pa si se pokajao...hm...
pa čoveče, odluči se, gde ćeš i šta ćeš
mislim, vrlo si kontradiktoran...
kažeš otišo si iz fašističkog Beograda, jer ti nije bilo dobro (bar sam ja tako shvatila, čitajući tvoje postove), a onda si došo u Sarajevo, pa si se pokajao...hm...
pa čoveče, odluči se, gde ćeš i šta ćeš
-
Ljubitelj Zabara
Sta je " mmm ", pogodilo te ono " usrane cetnike" ? To ti je zasmetalo? Ili mozda " fasisticki Beograd " ?
Takvima koji ne razumeju nekoga koji nece da odabere stranu tj. busiju, nemam sta da objasnjavam. Zali se upravi vodovoda.
Takvima koji ne razumeju nekoga koji nece da odabere stranu tj. busiju, nemam sta da objasnjavam. Zali se upravi vodovoda.
-
urbanagerila
Odavno pratim temu ali iz principa necu da se ukljucim ali fakat ovaj "ljubitelj" postaje nesnosljiv sa svojim opredeljeno neopredeljenim stavovima .... de ba popusti stvaras tenziju. Uostalom nista te ne razumem kad pises na toj ekavici 
- uvjek dobar gost
Zadnji put sam bio u Beogradu na Europskom prvenstvu u košarci...
Prije toga naravno tamo nisam bio godinama.... ono što želim reći je sljedeće, starosjedioci su super, mislim sa stvarnim beograđanima se može pričati o svemu, cure su im sjajne, noćni život sjajan zaista, ja sam bio dvije noći i sad pravo da vam kažem ne bih se mogao odlučiti koja je noć bila nova godina a koja repriza... fakat sjajno.
Grad je mnogo veći od Sarajeva, drugačiji naravno, ponuda zbog više ljudi je veća, mislim na ponudu svega i svačega....
Srbijanci nisu loši ljudi, kao i bosanci uostalom, spremni su na šalu i sa njima se može popiti.... ali nama svima fali komunikacije i malo više para kako bi češće dolazili jedni drugima u posjete... tad bih shvatili šta smo ko smo i što nam je vako, a sve dok ja o drugim sredinama slušam preko dnevnika ili političkih emisija ja ću biti tvrdo-linijaš..
Jer mediji su krivi što mi imamo takve stavove jedni prema drugima iako smo mentalitetom jako slični, ovo je moj stav...
A što se tiče ikonografije u Beogradu i slika Ratka i Radovana.... to je tamo nešto kao biznis,..... a ja to osuđujem i još nešto teško mi je zaista bilo kad sam vidio Sebilj koji je poklon grada Sarajeva, gradu Beogradu a postavljen je 1989. godine.... da bi nas startovali malo potom i zapalili naš Sebilj....
Sve u svemu opet bih otišao u Bg. jer ima se šta vidjeti i istina je bio sam sa ljiljanima u Kući Cvijeća.....
Vrijeme je da se krene !!!!
Prije toga naravno tamo nisam bio godinama.... ono što želim reći je sljedeće, starosjedioci su super, mislim sa stvarnim beograđanima se može pričati o svemu, cure su im sjajne, noćni život sjajan zaista, ja sam bio dvije noći i sad pravo da vam kažem ne bih se mogao odlučiti koja je noć bila nova godina a koja repriza... fakat sjajno.
Grad je mnogo veći od Sarajeva, drugačiji naravno, ponuda zbog više ljudi je veća, mislim na ponudu svega i svačega....
Srbijanci nisu loši ljudi, kao i bosanci uostalom, spremni su na šalu i sa njima se može popiti.... ali nama svima fali komunikacije i malo više para kako bi češće dolazili jedni drugima u posjete... tad bih shvatili šta smo ko smo i što nam je vako, a sve dok ja o drugim sredinama slušam preko dnevnika ili političkih emisija ja ću biti tvrdo-linijaš..
Jer mediji su krivi što mi imamo takve stavove jedni prema drugima iako smo mentalitetom jako slični, ovo je moj stav...
A što se tiče ikonografije u Beogradu i slika Ratka i Radovana.... to je tamo nešto kao biznis,..... a ja to osuđujem i još nešto teško mi je zaista bilo kad sam vidio Sebilj koji je poklon grada Sarajeva, gradu Beogradu a postavljen je 1989. godine.... da bi nas startovali malo potom i zapalili naš Sebilj....
Sve u svemu opet bih otišao u Bg. jer ima se šta vidjeti i istina je bio sam sa ljiljanima u Kući Cvijeća.....
Vrijeme je da se krene !!!!
Last edited by uvjek dobar gost on 08/12/2006 15:32, edited 1 time in total.
-
Ljubitelj Zabara
Gerilac, na ovoj temi nisam ni rec rekao o ratu, jer nisam tako shvatio temu. Samo sam uporedjivao kvalitet zivota u Beogradu i Sarajevu, kao i mentalitet ljudi. Uglavnom neke sitnije zivotne stvari.
Ali jbg. zajebao sam se jer sam se nasao izmedju 2 vatre, a poznato je da tu opstaju samo oni koji se priklone jednoj strani i pljuju po drugoj.
Jbg. ja nisam karakter coveka Emira Krstilice ili Govnana Bregovica, pa da pljujem po gradu u kome sam rodjen, odrastao i proveo ogroman deo zivota.
Sta ces, ljudi su razliciti.
Mada priznajem da se prevario, sto sam uzeo sebi za pravo da negativno govorim o Sarajevu, a nisam uzeo u obzir kroz sta je ovaj grad prosao.
Ali jbg. zajebao sam se jer sam se nasao izmedju 2 vatre, a poznato je da tu opstaju samo oni koji se priklone jednoj strani i pljuju po drugoj.
Jbg. ja nisam karakter coveka Emira Krstilice ili Govnana Bregovica, pa da pljujem po gradu u kome sam rodjen, odrastao i proveo ogroman deo zivota.
Sta ces, ljudi su razliciti.
Mada priznajem da se prevario, sto sam uzeo sebi za pravo da negativno govorim o Sarajevu, a nisam uzeo u obzir kroz sta je ovaj grad prosao.