Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
... jedini koji su mene bas mogli da iznerviraju su Sarajlije Nebojsa Pajkic i njegova naci ljuba, Isidora Bjelica. Ovaj prvi degenije je valjda Sarajlija, mada je kukao kako su mu muslimani u nekoj selendri opljackali kucu.
Tamo su do jaja prihvaceni. Prvi je univerzitetski profesor i reziser, a druga proslavljeni pisac, cija se rec postuje kao Dobricina, svojevremeno. Eh da je samo pisac, nego i modni kriticar, psihijatar, psiholog, politicki analiticar, i sta sve ne.
Iskreno... yebem ti takav grad koji je do te mere otisao u fasizam.
Last edited by Ljubitelj Zabara on 31/10/2006 16:12, edited 1 time in total.
štzngrm wrote:godine 2001. sam bio u bg, prvo sam se naježio na granici u zvorniku kada su nas odvojili i pitali gdje smo bili u ratu, a potom i na autobuskoj stanici u bg kad me dočekao četnički štand sa suvenirima i majicama na kojima se nalze likovi mladića i karadžića(oba puta proživio sam ispočetka cijeli rat) nakon toga super doček beograđana, zajebancija k'o da su osamdesete, naravno pod uslovom da ne spominješ godine koje su ti obilježile život-
-jebeš to,
da,upravo tako.
sve stima,sve je ok,dok je zajebancija u pitanju..cim se povuce tema rata..tu se vec maske skidaju,na zalost
tema rata se ne povlaci... ko nas bre zavadi, a kako smo lepo ziveli... cula sam to vec...
kakav rat... a bosnom je prosao tamo neki tsunami... ako niste znali...
..oni su samo branili"svoj"narod ..a mi smo sami na sebe pucali..itd.i sl
sve sam vec cula,i milijon puta izasla iz prostorije,a sad mi je krivo zasto sam to uradila
cak me je jedna zena i pitala"sta mi pricaju o stricu?,pitam je;kojem stricu?,kaze ;pa karadzicu?..ajmee ehehehhe
reko odoh ja ,cigare kupit...
..oni su samo branili"svoj"narod ..a mi smo sami na sebe pucali..itd.i sl
sve sam vec cula,i milijon puta izasla iz prostorije,a sad mi je krivo zasto sam to uradila Rolling eyes
cak me je jedna zena i pitala"sta mi pricaju o stricu?,pitam je;kojem stricu?,kaze ;pa karadzicu?..ajmee ehehehhe Laughing
reko odoh ja ,cigare kupit...
ma nije do njih do nas je nama je u mozak ugradjen genetski kod zrtve.mi smo vec treca generacija koja treba objasnjavati bg-u kako nas h.ndre
Jimmy_The_Saint wrote:Čuj šta, opaši se s 12 kila Vitezita pod kaputom, i priždij u tom javnom prevozu.
to prepustam velikim cyber herojima, jer kako cu se hvaliti raji ako to napravim? Kako ce mi davati virtualne aplauze? Posveticete mi temu, i tema ce trajati dva tri dana i to je to...
Jimmy_The_Saint wrote:Čuj šta, opaši se s 12 kila Vitezita pod kaputom, i priždij u tom javnom prevozu.
to prepustam velikim cyber herojima, jer kako cu se hvaliti raji ako to napravim? Kako ce mi davati virtualne aplauze? Posveticete mi temu, i tema ce trajati dva tri dana i to je to...
Mirci, nemoj da placas kartu u prevozu.
Neka te uhvate ridze. Daj im CIPS-ovu licnu, pa neka ti pisu kaznu.
Zanima me koliko treba vremena da stigne kazna u Sarajevo.
Javi mi...
Bio sam ,prvi puta nakon rata, u Beogradu 2001.Bilo je ljeto,splavovi postajali sve aktuelniji, na Skadarliji mi , kao gostu iz Sarajeva pjevali : "Vino piju age Sarajlije"....Vodili me na sva moguća mjesta za koja bi pomislili da me mogu interesirati, čak i na akšam u Bajrakli džamiju.....
I sve je bilo lijepo taj prvi dan mog boravka u Beogradu,dok nisam počeo razgovarati sa ljudima o ratu u BiH, ulozi Srbije u njemu......
Kad su vidjeli da neće moći ignorirati moju priču, a nakon što su više puta pokušali da promijene temu, ti Beograđani, za koje i danas smatram da su bolji dio Beograda, jednostavno su pokušali da mi objasne da sam previše opterećen ratom, da je prošlo "čak" šest godina od njegovog završetka, da bih morao početi, "poradi svoga mentalnoga zdravlja", da zaboravljam rat, da mislim na "lepe" stvari, a "lepih" stvari je toliko oko mene, samo ih treba prepoznati, da oni razumiju kroz šta smo mi ovdje prolazili, ali da su ti zli političari zavadili narod, da , zapravo, jelte, niti jedan narod ne želi rat, da su ljudi bili zaluđeni porukama političara, itd, itd.....
Čak su mi savjetovali da potražim stručnu pomoć, ističući , da su oni, zapravo i u najgore "vreme", 1999, kad ih je NATO poprskao bombicama,čuvali duh Beograda kao kosmopolitskog grada, ali da su se trudili i uspjeli da zaborave sve silne traume, koje su izazvali zvuci NATO bombardera i s ponosom mi pričali o njihovom otporu "pesmom i igrom" upriličenom ispod Savskog mosta,kao načinom očuvanja mentalnog zdravlja....
Ahmmed wrote:Bio sam ,prvi puta nakon rata, u Beogradu 2001.Bilo je ljeto,splavovi postajali sve aktuelniji, na Skadarliji mi , kao gostu iz Sarajeva pjevali : "Vino piju age Sarajlije"....Vodili me na sva moguća mjesta za koja bi pomislili da me mogu interesirati, čak i na akšam u Bajrakli džamiju.....
I sve je bilo lijepo taj prvi dan mog boravka u Beogradu,dok nisam počeo razgovarati sa ljudima o ratu u BiH, ulozi Srbije u njemu......
Kad su vidjeli da neće moći ignorirati moju priču, a nakon što su više puta pokušali da promijene temu, ti Beograđani, za koje i danas smatram da su bolji dio Beograda, jednostavno su pokušali da mi objasne da sam previše opterećen ratom, da je prošlo "čak" šest godina od njegovog završetka, da bih morao početi, "poradi svoga mentalnoga zdravlja", da zaboravljam rat, da mislim na "lepe" stvari, a "lepih" stvari je toliko oko mene, samo ih treba prepoznati, da oni razumiju kroz šta smo mi ovdje prolazili, ali da su ti zli političari zavadili narod, da , zapravo, jelte, niti jedan narod ne želi rat, da su ljudi bili zaluđeni porukama političara, itd, itd..... Čak su mi savjetovali da potražim stručnu pomoć, ističući , da su oni, zapravo i u najgore "vreme", 1999, kad ih je NATO poprskao bombicama,čuvali duh Beograda kao kosmopolitskog grada, ali da su se trudili i uspjeli da zaborave sve silne traume, koje su izazvali zvuci NATO bombardera i s ponosom mi pričali o njihovom otporu "pesmom i igrom" upriličenom ispod Savskog mosta,kao načinom očuvanja mentalnog zdravlja....
joj ta pjesma i igra to je nesto najpateticnije sto sam ikada vidio, a pogotovu kad god sam vidio one mete sto su stavljali na ledja to mi je bilo najdraze samo su jos GPS antene trebali staviti picke pateticne (ovo se odnosi na onaj dobri dio beograda, o losem necu ni da govorim)
nemoj bre tako--mi smo pevali pod mostovima dok su nas Nato agresori bombardirali---pevali smo i dok smo očeve i decu slali, da vas bosančerose,onako fino po beogradski kokaju.
Znamo bre mi vas glupe bosančerose--oprostit ćete vi a i zaboravit--jesmo li bre bracike ili ne---pusti bre rat--što je bilo-bilo--jest da smo vas pokokali al hajd uzdravlje--do vas je.
DONY jarančino---vidiš li ti koliko stranica posvetiše monstrumu?
muha_sa wrote:nemoj bre tako--mi smo pevali pod mostovima dok su nas Nato agresori bombardirali---pevali smo i dok smo očeve i decu slali, da vas bosančerose,onako fino po beogradski kokaju.
Znamo bre mi vas glupe bosančerose--oprostit ćete vi a i zaboravit--jesmo li bre bracike ili ne---pusti bre rat--što je bilo-bilo--jest da smo vas pokokali al hajd uzdravlje--do vas je.
DONY jarančino---vidiš li ti koliko stranica posvetiše monstrumu?
ma ,tek smo na pocetku. ovo je prava Tema...kad nema bolje.. .
trazili su ...pa neka gledaju,.. koliko smo PIGLU..
pošto nam je država takva kakva je (znači nikakva) i pošto nije zauzela nikakav stav po pitanju Beograda, onda ne može ni biti generalnog mišljenja, tek pojedinačni stavovi. Znači nema ništa čudno u tome što neko nalazi nešto interesantno u tom gradu te ide da se upoznaje sa njegovim znamenitostima, a neko drugi ga mrzi iz dna duše, pogotovo nema nakon što je npr veliki patriota Merlin napisao pjesmu o Beogradu otpEvanu by ceca i obrađenu by neki lik (nikad da skontam ko tačno pjeva).
Znači svi mi možemo reći svoje lično mišljenje i (ne)poštovati tuđe o tome. Ja lično nemam namjeru nikome da šutim il se pravdam, upoznao sam par beograđana i beograđanki za koje mogu reći da su sasvim ok likovi i sa njima sam se napatio u rasprava o tome "ko nas, bre, zavadi". Kako li bi tek bilo sa nekim zadrtijim koji su, nažalost, još uvijek većina tamo (što je i osnovna razlika u odnosu na Zagreb - tamo je bar većina onih sa kojima se može pričati, a budale su konačno u manjini), mogu samo zamisliti.
Mene lično ništa ne privlači u Beograd (i ne samo Beograd, komplet Srbiju) i nemam namjeru nikada tamo ići u provode, turističke posjete i sl. Jedino me može put nanijeti poslovno ili kao neka prolazna stanica na nekom dužem putu.
Grad kao grad može biti lijep, ali ipak na kraju grad čine ljudi - a tamo ih je jako malo. Na jednu Natašu Kandić (ili da se spomenu Đole i Rambo al oni nisu beograđani pa ne idu u ovu temu) dođe bar 100 idiota koji će "prigodno" izgrafitirati plakate o genocidu u Srebrenici.
Daleko im kuća od moje
van Basten wrote:pošto nam je država takva kakva je (znači nikakva) i pošto nije zauzela nikakav stav po pitanju Beograda, onda ne može ni biti generalnog mišljenja, tek pojedinačni stavovi. Znači nema ništa čudno u tome što neko nalazi nešto interesantno u tom gradu te ide da se upoznaje sa njegovim znamenitostima, a neko drugi ga mrzi iz dna duše, pogotovo nema nakon što je npr veliki patriota Merlin napisao pjesmu o Beogradu otpEvanu by ceca i obrađenu by neki lik (nikad da skontam ko tačno pjeva).
Hvala na objektivnom misljenju
ono sto mene strasno boli jeste licemjerstvo ljudi, ne samo nekih forumasha, koji na sav glas vicu CETNICI ili USTASE a onda se zanogetaju pa trce po diskotekama i klubovima....jer dolazi CEca...JK....stoja....
kako god, potrudicu se da se javim iz BG, pa cu iskreno prenijeti jel me ko dir'o i sta pricaju
do tada, sayonara