Beograd

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

shadow wrote:
sarayewo wrote:Hajd kad je vec tema Beograd, da i ja postavim pitanje, koje doduse nije direktno vezano za sam grad ali je upuceno ovim koji tamo cesto putuju...

U Srbiji nisam bio od prije rata i nemam neku veliku zelju da idem, cisto jer me kao zemlja uopste ne interesuje.

Ali, trebao bih nekad tokom zime ici do Skopja, sto znaci preko Srbije. Dalje, kontao sam ici do Beograda pa se spustiti autoputem do Skopja - put jeste nesto duzi, ali uzimam u obzir da ce biti zima i vjerovatno snijeg, pa bi radije bio na ovim prometnijim cestama nego zaglavio nekoj vukojebini...

Elem, ima li ko kakve savjete, prijedloge. Jel iko do sada imao problema na tom putu, na granici itd...

Putujem sam, autom, pa i nisam bas najopusteniji...
"celicni" vidi ga ba :lol:
pa najlakse ti je da joj kazes da ona dodje u Sa ziv bio, kud ces preko bijela svijeta :D ..jedino ako je grahce na tavce bas tako dobro onda ti je oprosteno :-D
Hej, a ima li gdje kod nas u SA da se kupi one Ohridske "mastike" rakije ba? :D
BackSeatDriver81

Post by BackSeatDriver81 »

Vozdra_123 wrote:
BackSeatDriver81 wrote:
sarayewo wrote:Hajd kad je vec tema Beograd, da i ja postavim pitanje, koje doduse nije direktno vezano za sam grad ali je upuceno ovim koji tamo cesto putuju...

U Srbiji nisam bio od prije rata i nemam neku veliku zelju da idem, cisto jer me kao zemlja uopste ne interesuje.

Ali, trebao bih nekad tokom zime ici do Skopja, sto znaci preko Srbije. Dalje, kontao sam ici do Beograda pa se spustiti autoputem do Skopja - put jeste nesto duzi, ali uzimam u obzir da ce biti zima i vjerovatno snijeg, pa bi radije bio na ovim prometnijim cestama nego zaglavio nekoj vukojebini...

Elem, ima li ko kakve savjete, prijedloge. Jel iko do sada imao problema na tom putu, na granici itd...

Autoput ti je do Niša. Još uvijek se grade dionice od Niša do Leskovca i od Leskovca do granice sa Makedonijom ali put do granice je sređen inače je ranije bio sav razrovan. Svakako ti je bolje autoputem nego "magistralom smrti"(ibarskom) mada za državljane BiH plaćanje putarine je različito odnosno za one koji su iz FBiH je skuplje nego za one iz RS-a.
po cemu znaju odakle si?

koliko znam po tablicama se ne zna :?

e pa eto sada vi FBIH-ovci idite i punite im djepove
Valjda po vozačkoj ne znam! Znam da je bilo obavezno tada. Ne znam da li se promijenilo. To je bilo 2002. godine.
chuchumbamayumbe

BackSeatDriver81 wrote:

Autoput ti je do Niša. Još uvijek se grade dionice od Niša do Leskovca i od Leskovca do granice sa Makedonijom ali put do granice je sređen inače je ranije bio sav razrovan. Svakako ti je bolje autoputem nego "magistralom smrti"(ibarskom) mada za državljane BiH plaćanje putarine je različito odnosno za one koji su iz FBiH je skuplje nego za one iz RS-a.
Niđe veze! 8)
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

Vozac, odakle ti da auto - put ide samo do Nisa?
Valjda ide kroz celu Srbiju i Makedoniju, sve do granice sa Grckom, tj. do Djevdjelije.
emac

Post by emac »

100_KA wrote:
grbavica63 wrote:Kažu da je pogled na Beograd najljepši iz aviona - BOBMBARDERA.
zar nije lepsi ovako preko google-a

jebes vise avione i kamione BG. znam bolje od Sarajeva, odkako su sve ulice promjenile ime, a znas li ti da u BG jos uvijek postoje i Sarajevska i Bosanska i jos koje ja i ne znam, da ih ima....

Image
Jarane ako ti smeta da se umjesto Sveti Sava ulica nazove lupam Ramiz Salcin ili Izet Nanic ili Olga Sucic onda ne znam sta da ti kazem, kakve veze ima on sa Bosnom. Budi pazljiv od kojeg datuma racunas svoju istoriju i identitet
Ljubitelj Zabara

Mora da se zoveš Dino!
Jok, Muhamed.

:D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

BackSeatDriver81 wrote:
Valjda po vozačkoj ne znam! Znam da je bilo obavezno tada. Ne znam da li se promijenilo. To je bilo 2002. godine.
prvi put u zivotu cujem da ti neko trazi vozacku da bi platio putarinu :?
emac

Post by emac »

Auto put ide do Nisa samo garant poslije ide nesto losiji put a mozes i preko Prstine
bpsang

Post by bpsang »

sa ovim nasim drotovima ces imati vise problema nego sa njihovim, sto se tice prelaska granice vazi CIPS licna karta tako da ti pasos ne treba
emac

Post by emac »

Ti onda ne znas sta je srpski pandur...
chuchumbamayumbe

emac wrote:Ti onda ne znas sta je srpski pandur...
Ako si mislio na specijalce, upoznali su ih svi koji su bili u ratu ovdje... A i oni su upoznali nas... A prashinari, kupis ih za "frtalj kile cvaraka"...
chuchumbamayumbe

sember wrote:Ako je neko pozelio srbe da vidi nemora u bg,dovoljno je preko brda,isti su.
Ne treba preko brda ba, ima ih i u Sarajevu, vjerovao ti ili ne! Mozes misliti! Pravi cetnici! Ne znam kako ostaše do sada u gradu??? Sta ti misliš? Mozda su se prerušili, ili možda ipak nisu isti, aaa?
Prije ce biti ovo drugo, jel tako?
ccc....
emac

Post by emac »

hehe dobar si, samo nije isto kad te zustavi pijani srbenda sa kalasom i ovaj nas drotic...
revolver amidza

Post by revolver amidza »

Vozdra_123 wrote:ljeta sam znao provoditi u beogradu
imao sam tamo raje

poslje svega sto ste nam uradili zakleo sam se da moja noga vise nikad nece krociti u srbiju

nadam se da sam odgovorio na tvoje pitanje :D

vas poznati ultra-nacionalista,to jest ja.licno i personalno :D ,je zivio u beogradu,izmedju svoje 9i11 godine,a svake sam godine tamo ljeto provodio,min.mjesec dana,i ljepse mi je bilo nego na .moru
posto sam imao,a jos imam nesto familije tamo,iamo sam u planu da kada odsluzim vojsku tamo i studiram.jednostavno sma zavolio beograd,i cinio mi se grad po mojoj mjeri,odnosno ukusu.tamo sam imao i prijatelja dosta,sa nekima sam i danas u kontaktu.zivio sam na kara-burmi,nesto krace,i u bloku 28.blizu zgrade siv-a.
beograd je za mene bio grad gdje je nemoguce da mi bude dosadno,svidio mi se i zbog klime,velicine(dobro.kosavu nisam nikad podnosio),...dakle moj last visit tamo je bio u ljeto 91, inakon toga,zbog gore navedenog,mislim citiranog vise ne,i ne zelim,mada mogu kad hocu i imam kod koga,jednostavno mi se ne da!
sarayewo

Post by sarayewo »

shadow wrote:

"celicni" vidi ga ba :lol:
pa najlakse ti je da joj kazes da ona dodje u Sa ziv bio, kud ces preko bijela svijeta :D ..jedino ako je grahce na tavce bas tako dobro onda ti je oprosteno :-D
:D Ma grahce na tavce je samo takvo... Al znas kako ti je, sta sve hajvan nece za zensko uradit', pa i u Makedoniju otich :D

A bila ona vech u Sa, sad na mene red... :oops:

Elem, hvala svima na informacijama... Mene je najvise interesovalo to jel iko problema imao... ;)
Ljubitelj Zabara

iamo sam u planu da kada odsluzim vojsku tamo i studiram
Zasto da sluzis vojsku tamo?
Bolje ti je da odsluzis ovde. Ovde je ukinuta. :D
emac

Post by emac »

Koliko sam ja shvatio amidza je odsluzio i dodatni rok 92-96
bpsang

Post by bpsang »

Ne...
bpsang

Post by bpsang »

chuchumbamayumbe wrote:
Ako si mislio na specijalce, upoznali su ih svi koji su bili u ratu ovdje... A i oni su upoznali nas... A prashinari, kupis ih za "frtalj kile cvaraka"...
a nisam ni bio u Ratu da bi ih upoznao, ja samo kazem da su korektniji od nasih BiH policajaca
Ljubitelj Zabara

... aha, sorry, to je Amidza mislio pre 91`.
Moja greska.
sember

Post by sember »

Ne treba preko brda ba, ima ih i u Sarajevu, vjerovao ti ili ne! Mozes misliti! Pravi cetnici! Ne znam kako ostaše do sada u gradu??? Sta ti misliš? Mozda su se prerušili, ili možda ipak nisu isti, aaa?
Prije ce biti ovo drugo, jel tako?

Isto sam i ja to tvrdio samo u Bijeljini!
emac

Post by emac »

De ljudi vi ste imali onda neka internacionalna iskustva, za mene su uvijek bili trauma. Kad si vidio ovdje policajca da seta ulicom sa kalasom. A da ne pricam kazne,maltretiranja i ponizavanja kad ti vide ime. I treba mu manje razloga da bije...
Ne kazem ja da ce iko imati problema kad prolazi kroz Srbiju ali ne znam po cemu su korektniji.
revolver amidza

Post by revolver amidza »

emac wrote:Koliko sam ja shvatio amidza je odsluzio i dodatni rok 92-96
hej,ti si meni car,vidim da pratis moj zivotopis,dadne amidza bajramluka :D
sluzio sam jna u uzicama,odakle sam zbrisao u novembru 91,nakon nekih 7 mjeseci sluzbe,...e onda kao sto uvazeni kolega rece,nastupa onaj za nasu domaju 92-96,alljudi sto mrzim uniformu! :x
Ljubitelj Zabara

... pa kulturniji su jer primaju samo eure.
Jok dinari, jok marke...
everybody hurts

Post by everybody hurts »

Ja vise ne mogu da skontam ko je od ovih sto pisu na ovu temu iz beograda, a ko iz bosne, totalno ste me zbunili.... :( :( :( :D
Locked