Bendovi koje ste gledali live / uspomene
Moderator: _BataZiv_0809
-
Okudzava
#1 Bendovi koje ste gledali live / uspomene
Evo moje prve teme, posle više od tri godine kako sam član, heh. Dobih ideju u temi o najavama koncerata gde nas je nekoliko nabrojalo svoje liste, pa da ne idemo tamo van teme... uvek sam voleo da čitam izveštaje sa koncerata drugih forumaša, utiske, ozvučenje, raspoloženje mase, dužina koncerata... bila je slična tema i na forumu.hr, pa kad neko npr. navede da je gledao Hendrixa u Nemačkoj 1969, a-uh!
Evo i moje liste. Dakle, sve ovo sam gledao u Srbiji, osim Yusufa u Minhenu, pošto su šanse da dodje u Srbiju minimalne (žao mi što ga propustih u Sarajevu 1997). Nažalost put me nije još naveo da vaših krajeva (eh, da nisam imao sedam godina te 1985. videlo bi me Sarajevo na tročasovnoj svirci Rorija Galagera!), nadam se da će u skorije vreme nešto naići za mene.
Ennio Morricone & Rome Sinfonietta Orchestra
Roger Waters
Bob Dylan
Leonard Cohen
Yusuf Islam
Clapton & Winwood
Robert Plant
The White Stripes
AC/DC
Rolling Stones
Metallica (2x)
ZZ Top
Sex Pistols
Motorhead
Guns N' Roses
Wolfmother
The Cult
The Hives
Johnny Winter (2x)
Jeff Beck
Grinderman
Big Audio Dynamite
The Cardigans
The Datsuns
Portishead
Biohazard
Pro-Pain (3x)
Madball
Suicidal Tendencies
Bad Brains
Soulfly
Machine Head
Ministry
Prodigy (2x)
Madness
The Answer (2x)
Shane Macgowan
Marky Ramone (2x)
Queens of the stone age
Propustio sam Pepperse, Santanu dvaput, Iron Maiden dvaput, Deep Purple dvaput, Gary Moore dvaput, Prodigy triput, Soulfly puno puta nažalost, Rammstein, Satriani, Vai, Blackmore... Uglavnom problem love... a neke od gore nabrojanih nikad ne bih gledao (The Cardigans, Portishead, itd) da ih nisam uhvatio na Exitu čekajući grupe zbog kojih sam zapravo došao.
Što se dužine koncerata tiče, Leonard Cohen je na prvom mestu, 210 minuta, najkraće su bile festivalske svirke naravno, Pro-Pain, Soulfly, 50-ak minuta.
Po grandioznosti definitivno Morricone, mada možda i nije trebalo da ga stavljam u ovakvu listu, ali vrlo mi je drag.
Zvuk - The White Stripes na Exitu, nikad nisam čuo tako kristalno čist zvuk. Najmuljaviji - Biohazard u SKC-u.
Što se atmosfere tiče, opet bih pomenuo Cohena, vrlo dirljivo, ali i neki drugi tip atmosfere, npr. kad sam video svoj prvi strani bend, Pro-Pain '98 u SKC-u, a-uh, moja faca je bila k'o ona u hipika na Monterey festivalu '67 kad su The Who razbijali instrumente.
Tol'ko zasad, udrite vi dalje.
P.S. domaće bendove nisam navodio, ali šibajte i njih slobodno, obrni-okreni najviše sam nekako gledao Disciplinu, Brejkerse, Vlatka Stefanovskog, KUD Idijote.
Evo i moje liste. Dakle, sve ovo sam gledao u Srbiji, osim Yusufa u Minhenu, pošto su šanse da dodje u Srbiju minimalne (žao mi što ga propustih u Sarajevu 1997). Nažalost put me nije još naveo da vaših krajeva (eh, da nisam imao sedam godina te 1985. videlo bi me Sarajevo na tročasovnoj svirci Rorija Galagera!), nadam se da će u skorije vreme nešto naići za mene.
Ennio Morricone & Rome Sinfonietta Orchestra
Roger Waters
Bob Dylan
Leonard Cohen
Yusuf Islam
Clapton & Winwood
Robert Plant
The White Stripes
AC/DC
Rolling Stones
Metallica (2x)
ZZ Top
Sex Pistols
Motorhead
Guns N' Roses
Wolfmother
The Cult
The Hives
Johnny Winter (2x)
Jeff Beck
Grinderman
Big Audio Dynamite
The Cardigans
The Datsuns
Portishead
Biohazard
Pro-Pain (3x)
Madball
Suicidal Tendencies
Bad Brains
Soulfly
Machine Head
Ministry
Prodigy (2x)
Madness
The Answer (2x)
Shane Macgowan
Marky Ramone (2x)
Queens of the stone age
Propustio sam Pepperse, Santanu dvaput, Iron Maiden dvaput, Deep Purple dvaput, Gary Moore dvaput, Prodigy triput, Soulfly puno puta nažalost, Rammstein, Satriani, Vai, Blackmore... Uglavnom problem love... a neke od gore nabrojanih nikad ne bih gledao (The Cardigans, Portishead, itd) da ih nisam uhvatio na Exitu čekajući grupe zbog kojih sam zapravo došao.
Što se dužine koncerata tiče, Leonard Cohen je na prvom mestu, 210 minuta, najkraće su bile festivalske svirke naravno, Pro-Pain, Soulfly, 50-ak minuta.
Po grandioznosti definitivno Morricone, mada možda i nije trebalo da ga stavljam u ovakvu listu, ali vrlo mi je drag.
Zvuk - The White Stripes na Exitu, nikad nisam čuo tako kristalno čist zvuk. Najmuljaviji - Biohazard u SKC-u.
Što se atmosfere tiče, opet bih pomenuo Cohena, vrlo dirljivo, ali i neki drugi tip atmosfere, npr. kad sam video svoj prvi strani bend, Pro-Pain '98 u SKC-u, a-uh, moja faca je bila k'o ona u hipika na Monterey festivalu '67 kad su The Who razbijali instrumente.
Tol'ko zasad, udrite vi dalje.
P.S. domaće bendove nisam navodio, ali šibajte i njih slobodno, obrni-okreni najviše sam nekako gledao Disciplinu, Brejkerse, Vlatka Stefanovskog, KUD Idijote.
Last edited by Okudzava on 05/06/2014 04:47, edited 1 time in total.
- Better Man
#2 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
The Rolling Stones gledao 2 puta, Pearl Jam gledao 2 puta, U2 gledao 2 puta R.E.M., Massive Attack, Metallica, Iron Maiden, Manu Chao, Simple Minds, Deep Purple, Sade Adu, Red Hot Chili Peppers, Bruce Springsteen And E-Street Band, Spinal Tap kao predgrupa Metallici. Sinoć gledao Brit Floyd.
- So What!
#3 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
Gledao sam gomilu domaćih bendova po raznim lokalnim festivalima, a tu bi se mogao izdvojiti Kerber, Night shift, Dubioza Kolektiv, Regina, Ergoene Zone i moram istaći da sam kao klinac gledao koncert Halida Bešlića
.
A sad od velikih bendova gledao sam Biohazard, Exodus, za mene je Aesthetic Empathy veliki bend, a gledao sam i njih, Suicidal Angels, Metallica, Gojira i Machine Head. S obzirom da sam mlad i da je ovo tek početak ja vjerujem da će tu biti još koncerata.
Najbolji party su napravili defininitivno momci iz Biohazarda, a najbolji dan u mom životu je bio 5. maj 2012. godine i koncert Metallice, MH i Gojire u Beogradu.
A sad od velikih bendova gledao sam Biohazard, Exodus, za mene je Aesthetic Empathy veliki bend, a gledao sam i njih, Suicidal Angels, Metallica, Gojira i Machine Head. S obzirom da sam mlad i da je ovo tek početak ja vjerujem da će tu biti još koncerata.
Najbolji party su napravili defininitivno momci iz Biohazarda, a najbolji dan u mom životu je bio 5. maj 2012. godine i koncert Metallice, MH i Gojire u Beogradu.
-
dezurni_ucenik
#4 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
Prodigy,Skrillex,Caspa,Chemical Brothers,Placebo,The Horrors,Faith No More,LCD Soundsystem,Exploited,Josh Wink,Asian Dub Foundation,Pendulum,Royksopp,Atari Teenage Riot,..
Od domacih, Adi Lukovac nekoliko puta,SCH,Letu Stuke,Dubioza u ranoj fazi...
Od domacih, Adi Lukovac nekoliko puta,SCH,Letu Stuke,Dubioza u ranoj fazi...
-
swanfilter
#5 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
The Prodigy, The Offspring, S.O.A.D, Bruce, Rammstein. Ovo mi je bila zelja-ovo sam dozivjeo ..
-
radio_sa
#6 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
Poslije Prodigy-a u Bg u septembru , jučerašnji koncertni doživljaj najbolji ove godine. Strava 
- So What!
#7 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
A da imam želju da pogledam Dream Theater, Megadeth, Anthrax, Linkin Park (želja iz djetinjstva iako to ne bi bilo to), EXIT festival, Rock Am Ring, Tool, DRI, Emir Hot, Nickelback, neki reunion Southern Storm ili još bolje Neon Knightsa i ako mi na um padne još koja grupa ili muzičar, dodat ću.
-
Tesori
#8 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
Gagi band na splavu u beogradu
Juzni Vjetar
Dip Parpl
Juzni Vjetar
Dip Parpl
- Kemal Malovčić
#9 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
Yes
T2
King Crimson
Magma
Meho Hrshtich Orchestra
i još neki drugi progressive bendovi
T2
King Crimson
Magma
Meho Hrshtich Orchestra
i još neki drugi progressive bendovi
-
Okudzava
#10 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
Fine liste drugari
. Better Man, gde si uhvatio Brusa... je li imao maratonski set kako ga bije glas?
So What, kao što reče i sam, mlad si, ima vremena za dobre svirke
... i ja sam sebe sad iznenadio svojom listom, dosta toga se nakupilo, ali 90-ih sa ludim Slobom je stvarno bila potpuna oseka, svi su nas zaobilazili, jedino pamtim Prodigy '95, Kiss '97, Biohazard i Pro-pain isto tih godina. Pa '98 kad sam prvi put gledao neki strani bend bio sam već u svojoj dvadesetoj godini... no, bilo pa prošlo.
Ipak bih u kategoriju "shit zvuk" umesto Biohazarda stavio Grinderman na Exitu, ustvari bili su preglasni (pozicionirao sam se kod mix pulta ali i tu je bila opšta kakofonija), gitarski solo bih eventualno čuo kad bih zapušio uši (ko nam je kriv kad ne nosimo one čepiće kao zapadnjaci, heh heh). Sva sreća pa sam bio na vreme upozoren (čini mi se da ih je 'cvikerash' gledao u HR pre toga) pa sam znao da begam iz prvih redova.
Kao i 'swanfilter', i ja bih rekao da ono što sam hteo da vidim mi se i ostvarilo... još samo Rage Against the Machine, The Who (bile su velike šanse za Exit 2010, ali nisu naši imali love), Paul McCartney... Wilko Johnson (ex-Dr. Feelgood) i to bi bilo to...
So What, kao što reče i sam, mlad si, ima vremena za dobre svirke
Ipak bih u kategoriju "shit zvuk" umesto Biohazarda stavio Grinderman na Exitu, ustvari bili su preglasni (pozicionirao sam se kod mix pulta ali i tu je bila opšta kakofonija), gitarski solo bih eventualno čuo kad bih zapušio uši (ko nam je kriv kad ne nosimo one čepiće kao zapadnjaci, heh heh). Sva sreća pa sam bio na vreme upozoren (čini mi se da ih je 'cvikerash' gledao u HR pre toga) pa sam znao da begam iz prvih redova.
Kao i 'swanfilter', i ja bih rekao da ono što sam hteo da vidim mi se i ostvarilo... još samo Rage Against the Machine, The Who (bile su velike šanse za Exit 2010, ali nisu naši imali love), Paul McCartney... Wilko Johnson (ex-Dr. Feelgood) i to bi bilo to...
-
swanfilter
#11 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
Da, i meni je zelja RATM bila vidjeti live. Imam priliku skoro svaki mjesec vidjeti koncert dobrih grupa i izvođaca ali, eto, ne idem. Malo zbog love, a i nije mi za gledati svaku "zvijezdu". O nekakvim Come Back koncertima, nekada slavnih faca ne zelim nit razmisljati ... A, da, Nick Cave jos pao i Zucchero. Sam ne znam zasto ali Talijan mi je nekada faca bio...
- DaysleepeR
#12 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
Yu Metal Fest
(Bombarder, Heller, Formula 4, Osvajači, Divlje Jagode) - sve i jedan bend mi je i tadsa 14 godina kao i sad sa 36 bio smiješan i ne kontam ljude koji ih danas dižu u zvijezde, niđe veze, posebno Bombarder
Bruce Dickinson u Sarajevu '94 - jedan od najboljih koncerata ikad
Rock Under The Siege - svirao i gledao zna se već ko je svirao
Rock Under Siege B - gledao
U2 na Koševu - šta reći
Fun Da Mental - Trg Heroja na tamiću, beton svirka
Ex Yu sam izbjegavao masovno, dobar je bio Fiju Briju na Grbavici sa drogiranim Majkama
Jamiroquai - vrh
Simple Minds - odlično
Eros Ramazzoti - super
Deep Purple - odlično
Iron Maiden Split - zvuk loš
AC/DC - beton betona
ZZ Top - sjajno
Metallica Zg - zvuk i vrijeme odron
Death Angel, Suicidal Angels, Rotting Christ, Pro Pain, Madball, sve jednako dobro
Kataklysm - najbolji do sad koncert u Sarajevu
Exodus - u Zg esktra, u Sarajevu nako, nije bilo Holta
Sepultura u Zg - do jaja
Destruction - super
Iced Earth - sjajno
Simphony X - beton
Megadeth - bez energije na kraju prekinuto radi famoznog kamena
Fear Factory - bezveze
Vader - OK
Behemoth - vrh
Blind Guardian - smiješno
Alestorm - beton
Grand Magus - beton
Kreator - beton
Moonspell - sjajno
Ostatak festivala sve OK
Whitesnake - super ali Coverdale je prestar za većinu pjesama
Judas Priest - vrh
Rammstein - možda najbolji
Ozzy - nema se šta reći spektatkl sa gostima Slash, Geezer Butler i Zakk Wylde
Black Label Society - euforija, dosta loš zvuk
The Cult - oderali
Paradise Lost - razočarenje
The Horrors - kao što ime kaže, grozno preseravanje
PIL - jebiga legenda je legenda
The Darkness - Spektakl
Faith No More - predobro
Brit Floyd - super događaj
izostavio sam bruku bendova, ne mogu da se sjetim više, ako se sjetim dodaću
(Bombarder, Heller, Formula 4, Osvajači, Divlje Jagode) - sve i jedan bend mi je i tadsa 14 godina kao i sad sa 36 bio smiješan i ne kontam ljude koji ih danas dižu u zvijezde, niđe veze, posebno Bombarder
Bruce Dickinson u Sarajevu '94 - jedan od najboljih koncerata ikad
Rock Under The Siege - svirao i gledao zna se već ko je svirao
Rock Under Siege B - gledao
U2 na Koševu - šta reći
Fun Da Mental - Trg Heroja na tamiću, beton svirka
Ex Yu sam izbjegavao masovno, dobar je bio Fiju Briju na Grbavici sa drogiranim Majkama
Jamiroquai - vrh
Simple Minds - odlično
Eros Ramazzoti - super
Deep Purple - odlično
Iron Maiden Split - zvuk loš
AC/DC - beton betona
ZZ Top - sjajno
Metallica Zg - zvuk i vrijeme odron
Death Angel, Suicidal Angels, Rotting Christ, Pro Pain, Madball, sve jednako dobro
Kataklysm - najbolji do sad koncert u Sarajevu
Exodus - u Zg esktra, u Sarajevu nako, nije bilo Holta
Sepultura u Zg - do jaja
Destruction - super
Iced Earth - sjajno
Simphony X - beton
Megadeth - bez energije na kraju prekinuto radi famoznog kamena
Fear Factory - bezveze
Vader - OK
Behemoth - vrh
Blind Guardian - smiješno
Alestorm - beton
Grand Magus - beton
Kreator - beton
Moonspell - sjajno
Ostatak festivala sve OK
Whitesnake - super ali Coverdale je prestar za većinu pjesama
Judas Priest - vrh
Rammstein - možda najbolji
Ozzy - nema se šta reći spektatkl sa gostima Slash, Geezer Butler i Zakk Wylde
Black Label Society - euforija, dosta loš zvuk
The Cult - oderali
Paradise Lost - razočarenje
The Horrors - kao što ime kaže, grozno preseravanje
PIL - jebiga legenda je legenda
The Darkness - Spektakl
Faith No More - predobro
Brit Floyd - super događaj
izostavio sam bruku bendova, ne mogu da se sjetim više, ako se sjetim dodaću
-
Okudzava
#13 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
Kralju
Svidjaju mi se kratki i precizni opisi svirki
Imam druga koji je BLS fan, isto kaže da je zvuk bio muljav, al' kad je Ozzy izašao sa ekipom naravno sve je bilo savršeno; slično je bilo sa Machine Head pre Metallice (na Gojiru nisam stigao, ali kažu ljudi da su se jedva uopšte i čuli, evo 'So What' je bio)... ali tako je to, velika riba jede malu ribu
Imam druga koji je BLS fan, isto kaže da je zvuk bio muljav, al' kad je Ozzy izašao sa ekipom naravno sve je bilo savršeno; slično je bilo sa Machine Head pre Metallice (na Gojiru nisam stigao, ali kažu ljudi da su se jedva uopšte i čuli, evo 'So What' je bio)... ali tako je to, velika riba jede malu ribu
- DaysleepeR
#14 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
to je neko pravilo da su bendovi koji sviraju ranije pušteni sa pola snage u odnosu na glavni bend. to je normalna praksa.Okudzava wrote:KraljuSvidjaju mi se kratki i precizni opisi svirki
![]()
- So What!
#15 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
I ja sam došao na polovinu Gojire, a MH sam odgledao cijeli i mada volim taj bend to mi je bilo nekako mučno iskustvo. Problem je ležao u tome što ja nisam bio jedini tu koji je tako mislio. 98% ljudi je došlo da gleda Metallicu, a s obzirom da je Metallica davno preraslo samo metal žanr nego postala rock klasik pa je slušaju ljudi koji vole te kalsik bendove poput AC/DC, Sabbatha, Maidena i sl. pa su im death metal ili groove metal odvratna dernjava. Eh takvi ljudi su bili u masi u BG pa tako da su psovali Robu Flynnu i molili ga da siđe sa scene jer je svirka zvučala grozno, ali ja mislim da je to više zbog toga što je bend loše usviran. Gledao sam pro-shot svirke sa njihovih europskih ovogodišnjih nastupa i zvuči isto kao i u Beogradu - loše! A naravno slabije ozvučenje je tome potpomoglo, Gojira mi je nekako bolje zvučalo, ali njhi je gledalo nekih 15-ak hiljada ljudi uglavnom slabije upoznatih sa njihovim radom, ali nisam primjetio da je bilo vrijeđanja.Okudzava wrote:KraljuSvidjaju mi se kratki i precizni opisi svirki
![]()
- DaysleepeR
#16 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
Machine Head nije loše usviran! Nijedan bend tog nivoa ne ispada na svirkama osim naravno Metallice 
Jednostavno ako sviraš prije Maidena, Metallice i sličnih veličina zvučaćeš loše. Desilo se Volbeatu u Zg i Machine Head-u u Bg. To je tako.
Jednostavno ako sviraš prije Maidena, Metallice i sličnih veličina zvučaćeš loše. Desilo se Volbeatu u Zg i Machine Head-u u Bg. To je tako.
-
Jay Gatsby
#17 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
"Vještice", nekad davno u CDA.
- fatamorgana
#18 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
Fairport convention - jedan od najboljih koncerata koji sam ikad vidio
Jorma Kaukonen - u duetu
Jimmy Smith - bio je već bolestan, par mjeseci poslije je umro, RIP.
B.B.King - klasika
King Crimson - tehnički perfektno ali meni sterilno
Deep purple - original postava, prva liga
Peter Gabriel 3x - prvi put išao u Budimpeštu, prije rata
Steve Winwood - pravi rock gentlmen, koncert sjajan
Manu Katche 2x - sa dva različita kvartete, vrlo dobro, sofisticirano
Jan Garbarek 3x - jednom sa perkusionisticom Marylin Mazur (za mene bolja i od samog Manu Katche-a), šta reći, kraj svjetova
Ralph Towner 4x - bog na zemlji
Oregon - neopisivo
Cassandra Wilson - MRAK!
Gino Vannelli - veliki umjetnik, nevjerovatan koncert, band prvoklasan!
Cristina Branco - kvalitetan moderni fado, band odličan
Elton John - prije rata u Zetri, odličan
Mafalda Arnauth - fado, vrlo dobra
ako se još sjetim stavim ....
Ah, Dire Straits u Beogradu , prije rata, neopisivo, vrhunski kvalitetno
Joan Armatrading u Zagrebu, prava muzika, band vrhunski
Jorma Kaukonen - u duetu
Jimmy Smith - bio je već bolestan, par mjeseci poslije je umro, RIP.
B.B.King - klasika
King Crimson - tehnički perfektno ali meni sterilno
Deep purple - original postava, prva liga
Peter Gabriel 3x - prvi put išao u Budimpeštu, prije rata
Steve Winwood - pravi rock gentlmen, koncert sjajan
Manu Katche 2x - sa dva različita kvartete, vrlo dobro, sofisticirano
Jan Garbarek 3x - jednom sa perkusionisticom Marylin Mazur (za mene bolja i od samog Manu Katche-a), šta reći, kraj svjetova
Ralph Towner 4x - bog na zemlji
Oregon - neopisivo
Cassandra Wilson - MRAK!
Gino Vannelli - veliki umjetnik, nevjerovatan koncert, band prvoklasan!
Cristina Branco - kvalitetan moderni fado, band odličan
Elton John - prije rata u Zetri, odličan
Mafalda Arnauth - fado, vrlo dobra
ako se još sjetim stavim ....
Ah, Dire Straits u Beogradu , prije rata, neopisivo, vrhunski kvalitetno
Joan Armatrading u Zagrebu, prava muzika, band vrhunski
-
dezurni_ucenik
#19 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
Jel Winwood onaj sto pjeva Higher Love (il tako nekako,mrsko mi googlati ,halali mi
).Gdje si to bio na njegovom koncertu ?
- DaysleepeR
#20 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
evo jedna sjajna izvedba sa Santanom sa Montereux-aCVIKERASH wrote:Jel Winwood onaj sto pjeva Higher Love (il tako nekako,mrsko mi googlati ,halali mi).Gdje si to bio na njegovom koncertu ?
- fatamorgana
#21 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
Winwood je poćeo svirati još kao 15-togodišnjak u Spencer Davies Group, pa Traffic u 70-tim, Blind Faith sa Claptonom, napravio odličaN COME BACK U 80-tim i nastavio da svira sve do danas iako ima mislim preko šest banki ....CVIKERASH wrote:Jel Winwood onaj sto pjeva Higher Love (il tako nekako,mrsko mi googlati ,halali mi).Gdje si to bio na njegovom koncertu ?
ja vidjeh ovu postavu ....
- fatamorgana
#22 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
halalite, morao sam,
-
sickle_and_hammer
#23 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
page & plant, duran duran, u2, deep purple, jamiroquai, smak, majke, stefanovski trio, drugi nacin i jos pun sepet ovih domacih bendva.
- fatamorgana
#24 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
A jes' Vlatko Stefanovski & Miroslav Tadić - dom policije
Paolo Fresu sa bandom - dom policije
oba vrhunska ....
Paolo Fresu sa bandom - dom policije
oba vrhunska ....
-
Okudzava
#25 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene
'sickle_and_hammer', Page & Plant u Zagrebu '98? Još se šutiram u dupe što nisam otišao... i to su DVA puta svirali te godine tamo... jeste da sam gledao Planta '07 na Exitu... ali ZoSo nije bio tu...
Sad kad se setim, žao mi i Nirvane u Sloveniji '94, mesec-dva pred Kurtovu smrt... ali tek sam napunio 15 godina i nema šanse da bi me pustili moji...
Opako dobra lista, 'fatamorgana'... Fairport Convention, mmm... Deep Purple marta '75 u Jugi, Beograd ili Zagreb? U Beogradu (Hala Pionir) je predgrupa bila Smak, posetioci su se žalili na prejak razglas za DP (110 decibela navodno).
Winwood je vrlo, vrlo darovit muzičar... kad je bio u BG-u sa Spororukim svi su samo pričali o Eriku... ali ja sam došao pre svega zbog Stivija... i kad je pustio glaščinu
... ma kao na onom snimku iz Hyde Parka '69 
Sad kad se setim, žao mi i Nirvane u Sloveniji '94, mesec-dva pred Kurtovu smrt... ali tek sam napunio 15 godina i nema šanse da bi me pustili moji...
Opako dobra lista, 'fatamorgana'... Fairport Convention, mmm... Deep Purple marta '75 u Jugi, Beograd ili Zagreb? U Beogradu (Hala Pionir) je predgrupa bila Smak, posetioci su se žalili na prejak razglas za DP (110 decibela navodno).
Winwood je vrlo, vrlo darovit muzičar... kad je bio u BG-u sa Spororukim svi su samo pričali o Eriku... ali ja sam došao pre svega zbog Stivija... i kad je pustio glaščinu
Last edited by Okudzava on 05/11/2012 00:35, edited 2 times in total.