Being Lamija Tanovic
-
Vingo
#1 Being Lamija Tanovic
I sta se desi?
SDA ti ne dozvoli da postanes rektor Univerziteta...
A onda, posto nisi dovoljno glasno rekla NE ustavnim promjenama....odnosno, nisi svoju stranku svrstala u "Patriotski blok...", Safet Halilovic te za kaznu iskljuci iz Bolonja grupe.
Ostaje nam da vidimo ko ce to umjesto Lamije pregovarati o Bolonjskom procesu...?
Meliha Alic?
Ako neko ima danasnje Oslobodjenje....bilo bi lijepo da stavi cijeli tekst.
A onda, posto nisi dovoljno glasno rekla NE ustavnim promjenama....odnosno, nisi svoju stranku svrstala u "Patriotski blok...", Safet Halilovic te za kaznu iskljuci iz Bolonja grupe.
Ostaje nam da vidimo ko ce to umjesto Lamije pregovarati o Bolonjskom procesu...?
Meliha Alic?
-
senada
Jesam u tadasnjim meni najtezim zivotnim uvjetima privatne, subjektivne i objektivne prirode, sigurna sam da se niko od mene glasnije i jace nije suprotstavljao tom scenariju.Vingo wrote:Nisi vjerovatno vjerovala ni kada se desavao "slucaj Rektor".....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#12 Re: Being Lamija Tanovic
problem je sto je gdja Tanovic pismena zena, poliglota, a TAKVI NAM NE VALJAJU I NE TREBAJU NI U JEDNOJ RADNOJ GRUPI...Vingo wrote:I sta se desi?
Meliha Alic?
pa jebemu, kako ce mnoge moje kolege zaraditi svoj novac?
sinoc sam gledala i cudu se cudila...cim ne das da te gaze, onda te skinu sa neke funkcije...
pas im mater, bude li Meliha Alic dio te grupe, BICE BELAJ, JER NIKO NORMALAN NE BI SMIO DOZVOLITI DA obrazovanjem i obrazovnim reformama upravlja neko ko svoju djecu skoluje vani...
a da prostite, ja sam u Sa studirala sa jednom od Lamijinih kcerki
stoga, iako to nije moja favorite stranka, Tanovicka ima moju 100% podrsku, koliko god beznacajna ja u svemu bila.
-
Vingo
novel wrote:plizzz pojasni"slucaj Rektor".....
Dr. L. Tanovic:
Za rektora Univerziteta u Sarajevu sam se prijavila na nagovor mnogih mojih kolega u uvjerenju da sam sa mojim naucnim i strucnim referencama, sa znacajnim medjunarodnim iskustvom i detaljnim poznavanjem evropske reforme u visokom obrazovanju, sasvim kompetentna da tu duznost obavim kvalitetno. U poretku raznih grupacija fakulteta, dosao je red na rektora iz moje grupacije, a sigurno je bilo i krajnje vrijeme da prvi put u istoriji sarajevskog univerziteta zena bude rektor. Bila sam jedini kandidat do posljednjeg sata pred zatvaranje konkursa. Drugi kandidat, prof. Hasan Muratovic je, medjutim, imao veoma snaznu politicku podrsku svoje stranke i Senat Univerziteta mu je dao prednost.
To je sve sto sam ja u vezi s tim imala da kazem, prije i sada.
-
sarajevac
a na koji problem je u nasoj novijoj istoriji reagovala ta studenstka populacija? ili mladi generalno? ako izuzmemo postavljanje reklame za web site na mjesto protesta ispred skupštinesenada wrote:Vingo, bila sam shokirana sutnjom studentske populacije koje se taj problem najvise 'doticao'.
-
Vingo
sarajevac wrote:a na koji problem je u nasoj novijoj istoriji reagovala ta studenstka populacija? ili mladi generalno? ako izuzmemo postavljanje reklame za web site na mjesto protesta ispred skupštinesenada wrote:Vingo, bila sam shokirana sutnjom studentske populacije koje se taj problem najvise 'doticao'.
Nemoj tako....jel ono bijashe ukidanje 14tog ispitnog roka...ili nemogucnost prebacivanja 34 ispita u narednu skolsku godinu....?
-
idic
Sami smo krivi, pa nek nam bude još sto puta crnje nego sada. Birali smo ih ili svojim neglasanjem samo ih indirektno izabrali.
U ovoj i ovakvoj vlasti i državi nema mjesta za inelektualce kao gđa Tanović, al zato ima mjesta na pretek za papke i kriminalce koji vladaju od 90-te do danas.
Žalosno je što gospođa Tanović prvenstveno nema podršku svojih kolega univerzitetskih profesora koji prevashodno znaju o kakvom se kapacitetu radi. Nego treba izabrati Akšamšule profesora Muratovića i čistačicu za sudiju ustavnog suda (Palavrićka koja je osvjedočeno u ratu završila pravo za godinu ipo).

U ovoj i ovakvoj vlasti i državi nema mjesta za inelektualce kao gđa Tanović, al zato ima mjesta na pretek za papke i kriminalce koji vladaju od 90-te do danas.
Žalosno je što gospođa Tanović prvenstveno nema podršku svojih kolega univerzitetskih profesora koji prevashodno znaju o kakvom se kapacitetu radi. Nego treba izabrati Akšamšule profesora Muratovića i čistačicu za sudiju ustavnog suda (Palavrićka koja je osvjedočeno u ratu završila pravo za godinu ipo).
- vedderedi
Tako je, mozda sveprisutna gospoDŽa AliČ u narednom mandatu prosiri polikliniku svog muza "Bosanes" i na salu za fizicko u II gimnaziji.senada wrote:..... ma daj Mirci pored diplomiranog pedagoga i uskoro dipl. pravnika Mirnesa, pa nadasve intelEgentnog Safeta H., casne Melihe Alic i ostale intelektualne, akademske eliite..... sta tu ima da trazi jedna Lamija Tanovic.....
- Bumbar
I reci da je najpismenija bosnjakinjaidic wrote:Žalosno je što gospođa Tanović prvenstveno nema podršku svojih kolega univerzitetskih profesora koji prevashodno znaju o kakvom se kapacitetu radi. Nego treba izabrati Akšamšule profesora Muratovića i čistačicu za sudiju ustavnog suda (Palavrićka koja je osvjedočeno u ratu završila pravo za godinu ipo).![]()
![]()
![]()