BeHa Zajednica u Houston, TX.
-
Aorta
#1 BeHa Zajednica u Houston, TX.
Zdravo, narode. Zanima me da li ima iko iz Houstona na forumu? Cula sam da nas tamo ima relativno mnogo, te da imamo "zdravu" zajednicu, whatever that means. 
-
BimmerX
#3 Re: BeHa Zajednica u Houston, TX.
Aorta wrote:Zdravo, narode. Zanima me da li ima iko iz Houstona na forumu? Cula sam da nas tamo ima relativno mnogo, te da imamo "zdravu" zajednicu, whatever that means.
-Zdravu zajednicu..? dobro je imati zdravu zajednicu, kod nas ovdje u Tenness.. gripa zavladala, pa nam malo zajednica bolesna, al' valjda ce ozdravit'
-
BimmerX
-Nineac, ja sam ti u Nashville-u,....slabo care, slaba ti ne nafaka ovdje, neki su pokusavali otvarati nase kafice, al' nije uspijevalo.....nineac wrote:Gdje si ti bimmer u tenn? Tamo sam cesto, bar u proljece, pa bas me interesovalo imal nekih nasih kafica i sl?
Zato ameri imaju dobre izlaske jer ipak ovo je grad muzike (kakve-takve)
Ja skoknem do kentucky-a do Bowlen greena nekada bude nase muze itd...
Nineac ti si u Alabami jel'......???
-
u.prolazu
Zavisi shta podrazumijevash pod "zdravom zajednicom"
Do prije dvije godine nasha zajednica u Houstonu tako reci nije ni postojala. Onda je osnovana Bosnjachka Kulturna Zajednica koja napreduje veoma dobro. Prije par mjeseci je kupljen objekat za dzamiju. Jednom mjesechno se organizuju roshtilji. Imamo fudbalski tim. Ove godine se otvorio i jedan nash restoran.
Shto se kafica tice, imamo samo jedan koji se bash i nemoze nazvati "nashim" uzimajuci u obzir da mozesh sjediti cijelu noc a ne chuti nijednu nashu pjesmu i gdje mozesh vidjeti vishe arapa nego bosanaca
Zalosno ali istinito.
Od pjevacha nam niko ne dolazi, tako da na koncerte uvijek idemo u druge drzave koje vjerovatno imaju malo zdraviju zajednicu ili mozda samo vishe bosanaca
Do prije dvije godine nasha zajednica u Houstonu tako reci nije ni postojala. Onda je osnovana Bosnjachka Kulturna Zajednica koja napreduje veoma dobro. Prije par mjeseci je kupljen objekat za dzamiju. Jednom mjesechno se organizuju roshtilji. Imamo fudbalski tim. Ove godine se otvorio i jedan nash restoran.
Shto se kafica tice, imamo samo jedan koji se bash i nemoze nazvati "nashim" uzimajuci u obzir da mozesh sjediti cijelu noc a ne chuti nijednu nashu pjesmu i gdje mozesh vidjeti vishe arapa nego bosanaca
Od pjevacha nam niko ne dolazi, tako da na koncerte uvijek idemo u druge drzave koje vjerovatno imaju malo zdraviju zajednicu ili mozda samo vishe bosanaca
- repeater
i prolazim ja tako kroz atlantu na 75ici. umoran od puta. upalim radio, i prvo sto cujem je "put putuje latifaga." odmah sam zavolio taj grad.tech10 wrote:U Atlanti je velika zajednica, ali da li je zdrava to ne znam.
-
FFK as Lucy01
repeater wrote:i prolazim ja tako kroz atlantu na 75ici. umoran od puta. upalim radio, i prvo sto cujem je "put putuje latifaga." odmah sam zavolio taj grad.tech10 wrote:U Atlanti je velika zajednica, ali da li je zdrava to ne znam.
- repeater
a da komedija bude veca, u pitanju nije bila nasa radio stanica. radilo se o world music programu. i za redom su pustali sevdalinke, kao da sam ih ja birao. what a fuck up.Lucy01 wrote:repeater wrote:i prolazim ja tako kroz atlantu na 75ici. umoran od puta. upalim radio, i prvo sto cujem je "put putuje latifaga." odmah sam zavolio taj grad.tech10 wrote:U Atlanti je velika zajednica, ali da li je zdrava to ne znam.![]()
![]()
![]()
eh i ovo da cujem
-
nineac
Ne bi ja tamo kukao jer sam vec gore zivio, stoga znam o cemu pricam.repeater wrote:amer. jug ima vise zajednickog sa bosnom nego sto se mnogima na prvi pogled cini.
nineac ti da se preselisi u northeast onda bi kukao kao se ljudi tamo samo proseravaju i tako sve u krug.
Drugo je Austin ili Atlanta. Iskreno, mogao bi sew zamisliti zivjeti u Atlanti, ali ovo ostalo, gradovi poput Montgomery-ja ili jacksona i sl, boze sacuvaj.
-
nash
Nashville je fina carsija. Tu sam svaki dan. Izlazim s rajom. BimmerX gdje ti izlazis?BimmerX wrote:-Nineac, ja sam ti u Nashville-u,....slabo care, slaba ti ne nafaka ovdje, neki su pokusavali otvarati nase kafice, al' nije uspijevalo.....nineac wrote:Gdje si ti bimmer u tenn? Tamo sam cesto, bar u proljece, pa bas me interesovalo imal nekih nasih kafica i sl?
-
nash
#19 Re: BeHa Zajednica u Houston, TX.
Pitaj Semira Osmanagica. On ti je tamo glavni u zajednici...Aorta wrote:Zdravo, narode. Zanima me da li ima iko iz Houstona na forumu? Cula sam da nas tamo ima relativno mnogo, te da imamo "zdravu" zajednicu, whatever that means.
-
adisio
Nasa zajednica u Houstonu nije losa mislim da smo u zadnje vrijeme se dosta bolje organizovali... ali opet zavisi sta te najvise zanima. Rasprostranjenost i velicina grada nedozvoljava da naprimjer svi Bosanci budu u jednom dijelu grada tako da to nemozes ocekivati. Al sto se tice npr vjere organizovani smo dobro imamo svoju Bosnjacku Kulturnu Zajednicu u cijem je sastavu Dzemat, onda imamo nasu dzamiju i naseg Aziza Efendiju, tako da mozes Dzumu odklanjat s nasim ljudima, ramazanom imamo organizovane zajednicke iftare, za Bajram uvjek neko prikladno obiljezavanje itd.
Nedavno je otvorena i Cevapdzinica, i mogu ti reci da su cevapi za svaku pohvalu, imamo jedan nas kafic, u koji u zadnje vrijeme sve vise stranci dolazi, onda taj isti gazda je i otvorio i Pizzeriju. Imamo fudbalski klub koji se takmici u dvoranskom fudbalu i gazi sve pred sobom i... to je to ja mislim.
posjeti houstonraja.info
Nedavno je otvorena i Cevapdzinica, i mogu ti reci da su cevapi za svaku pohvalu, imamo jedan nas kafic, u koji u zadnje vrijeme sve vise stranci dolazi, onda taj isti gazda je i otvorio i Pizzeriju. Imamo fudbalski klub koji se takmici u dvoranskom fudbalu i gazi sve pred sobom i... to je to ja mislim.
posjeti houstonraja.info
-
adisio
#21 Re: BeHa Zajednica u Houston, TX.
Nemoze niko bit "glavni" u zajednici. Ali ti mogu rec da Semira ovdje svi cijene i da je to jedva velika licnost, prvo kao covjek a tek onda sve ostalo. Semir je u svoje vrijeme ucinio nekoliko gestova za koje zasluzuje svaku hvalu. Znam da je u samom pocetku kad je nasa zajednica bila vrlo mala i naravno siromasna, trebao da se odrzi teferic ali nije bilo novca, tad je Semir sam na sebe to preuzeo i financijski podrzao taj dogadjaj. Sjecam se da je jednim slucajem kada je drzao promociju svoje knjige, sav prilog od prodanih knjiga donirao jednoj porodici koja je tad bila u vrlo teskoj situaciji.nash wrote:Pitaj Semira Osmanagica. On ti je tamo glavni u zajednici...Aorta wrote:Zdravo, narode. Zanima me da li ima iko iz Houstona na forumu? Cula sam da nas tamo ima relativno mnogo, te da imamo "zdravu" zajednicu, whatever that means.
Ako je to na sto si mislio "glavni" onda se slazem s tobom.
-
nash
#22 Re: BeHa Zajednica u Houston, TX.
Mislio sam malo vise sarkasticno, ali mi je drago cuti da je covjek dobricina. Ipak je on najpoznatiji Bosanac iz Houstona ako ne i sire.adisio wrote:Nemoze niko bit "glavni" u zajednici. Ali ti mogu rec da Semira ovdje svi cijene i da je to jedva velika licnost, prvo kao covjek a tek onda sve ostalo. Semir je u svoje vrijeme ucinio nekoliko gestova za koje zasluzuje svaku hvalu. Znam da je u samom pocetku kad je nasa zajednica bila vrlo mala i naravno siromasna, trebao da se odrzi teferic ali nije bilo novca, tad je Semir sam na sebe to preuzeo i financijski podrzao taj dogadjaj. Sjecam se da je jednim slucajem kada je drzao promociju svoje knjige, sav prilog od prodanih knjiga donirao jednoj porodici koja je tad bila u vrlo teskoj situaciji.nash wrote:Pitaj Semira Osmanagica. On ti je tamo glavni u zajednici...Aorta wrote:Zdravo, narode. Zanima me da li ima iko iz Houstona na forumu? Cula sam da nas tamo ima relativno mnogo, te da imamo "zdravu" zajednicu, whatever that means.
Ako je to na sto si mislio "glavni" onda se slazem s tobom.
-
BimmerX
-Ah... onako znas nashville, ima par finih mjesta, graham station, nashv.. bar, bivsa red iguana (ne znam sada kako se vabi) ma ima ih.....nash wrote:Nashville je fina carsija. Tu sam svaki dan. Izlazim s rajom. BimmerX gdje ti izlazis?BimmerX wrote:-Nineac, ja sam ti u Nashville-u,....slabo care, slaba ti ne nafaka ovdje, neki su pokusavali otvarati nase kafice, al' nije uspijevalo.....nineac wrote:Gdje si ti bimmer u tenn? Tamo sam cesto, bar u proljece, pa bas me interesovalo imal nekih nasih kafica i sl?
Nego sada je sezona bajkera pa ja sa motorom cesto na brodveju kod exxon benziske
-
Tuzlachina
Austin TX ko zmaj ... raja normala,svi veseli i zive u svom filmu ....sto zbog haluge na sve strane sto zbog samog grada sa nickom "music capital of the world" ... i to sve na tonama vode koja je na svakom cosku u Austin .... kad pozelim bosanskog ciganluka, tipa dzigere,masnih cevapa i smrdljivo oznojenih bosancerosa,ispalim se preko bare ili u bivsi komsiluk Dallas ....
ha ja ... veri jednostavno zar ne ?
ROCK ON !!!!

ha ja ... veri jednostavno zar ne ?
ROCK ON !!!!