Bedzevi "in memoriam Srebrenica"
-
Duh sa sjekirom
#1 Bedzevi "in memoriam Srebrenica"
Mnogi imaju svoju znacku, simbol necega, najpoznatiji je onaj cvjetak za poginule na iskrcavanju 11/11 na Normandiju.
Primjetio sam neko je spomenuo na Srebrenica blogu da se napravi nesto slicno sto bi mi nosili svakog 11 Jula in memoriam Srebrenica sto bi bilo jako dobro i jako bitno.
Mogla bi se prikupiti i znacajna sredstva a ideja za izgled istog mislim da ima sasvim dovoljno.
Kako pokrenuti ovaj znacajan projekat
Primjetio sam neko je spomenuo na Srebrenica blogu da se napravi nesto slicno sto bi mi nosili svakog 11 Jula in memoriam Srebrenica sto bi bilo jako dobro i jako bitno.
Mogla bi se prikupiti i znacajna sredstva a ideja za izgled istog mislim da ima sasvim dovoljno.
Kako pokrenuti ovaj znacajan projekat
-
dawud
Nije loša ideja mada prvo te bedžove kako ih vec zoves treba izgraditi u srcu i mozgu da budu urezani do kijametskog dana.
Dok se po svim vecim gradovima evrope odrzavaju okrugli stolovi i konferencije o najvecem masakru,zločinu i genocidu poslije II svj.rata u Sarajevu je top vijest kako je DEEN se skunuo gol.Šta reci?
Dok se po svim vecim gradovima evrope odrzavaju okrugli stolovi i konferencije o najvecem masakru,zločinu i genocidu poslije II svj.rata u Sarajevu je top vijest kako je DEEN se skunuo gol.Šta reci?
-
The_Fluid
dawud, zar ti nisi vec rekao ovdje: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=15805 ? 
--
Glede teme,
krenes sa malenom serijom, i fino odes u potocare prije 11.jula ili se povezes sa majkama Srebrenice i zajednicki to uradite.
--
Glede teme,
krenes sa malenom serijom, i fino odes u potocare prije 11.jula ili se povezes sa majkama Srebrenice i zajednicki to uradite.
-
Duh sa sjekirom
Hvala na savjetu ali mi nije namjera praviti privatluk iz toga svega, mislio sam o organizaciji na drzavnom/????? nivouThe_Fluid wrote:dawud, zar ti nisi vec rekao ovdje: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=15805 ?
--
Glede teme,
-
The_Fluid
Ovako, na drzavnom nivou neces uspjeti, jer se oni ne mogu dogovoriti ni oko toga da 11.juli bude praznik na nivou države, zato sam ti i predložio da se spojiš sa organizacijom kao što je Majke Srebrenice, ne misleći da ćeš praviti privatluk od toga, nego da su one možda i pravi izbor dok država ne bude u stanju da preuzme cijeli proces u svoje ruke.Duh sa sjekirom wrote:Hvala na savjetu ali mi nije namjera praviti privatluk iz toga svega, mislio sam o organizaciji na drzavnom/????? nivouThe_Fluid wrote:dawud, zar ti nisi vec rekao ovdje: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=15805 ?
--
Glede teme,
-
suncica13
Izvrsna ideja.
Konacno nesto sto bi moglo konkretno pomoci.
Sto ne bi bila suplja prica.
Moj prijedlog: Kako postoji bijeli rubac (zavoj) koji se svakog prvog jula nosi u znak solidarnosti sa siromasnim u Africi, da pokrenemo inicijativu da se crna traka oko ruke nosi svakog 11. JULA kao znak sjecanaj na Srebrenicu.
"Duh sa sjekirom" ako si spreman pokrenuti ovako nesto, javi, pa da organizujemo dogovor s majkama Srebrenice, a ja znam jos nekih organizacija i pojedinaca koji bi se ukljucili.
I podrzali ovakvo nesto
Moj prijedlog: Kako postoji bijeli rubac (zavoj) koji se svakog prvog jula nosi u znak solidarnosti sa siromasnim u Africi, da pokrenemo inicijativu da se crna traka oko ruke nosi svakog 11. JULA kao znak sjecanaj na Srebrenicu.
"Duh sa sjekirom" ako si spreman pokrenuti ovako nesto, javi, pa da organizujemo dogovor s majkama Srebrenice, a ja znam jos nekih organizacija i pojedinaca koji bi se ukljucili.
I podrzali ovakvo nesto
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nemojte petljati Majke u to....suncica13 wrote:Izvrsna ideja.
I podrzali ovakvo nesto
trebate razraditi ideju, i sa gotovom idejom otici do njih....
sto se izgleda bedza tice, treba biti sto jednostavniji.....
cisto sumnjam da bi se iko oglusio na takvo nesto
-
hananah
Majke Srebrenice nemaju sredstava za takvo nesto, ali ako neko ima ideju o nekoj organizaciji koja bi mogla pomoci takvo nesto moze mi se javiti na pp pa cu da ga/je povezem sa Majkama Srebrenice.
Bijele marame koje su danas nosene na Dzenazi su donacija Turske ambasade.
-
mIRCerka
ma niko ne bi od njih trazio sredstva, nego treba ideju razviti do te mjere da bude stvarno izvodljiva, a ne da to bude jos jedan od pokusaja i obecanja....hananah wrote:Majke Srebrenice nemaju sredstava za takvo nesto, ali ako neko ima ideju o nekoj organizaciji koja bi mogla pomoci takvo nesto moze mi se javiti na pp pa cu da ga/je povezem sa Majkama Srebrenice.
ideja sa bedzevima je super, jer bi ta sredstva isla Majkama...
e sada, ima puno nekakvih udruzenja majki srebrenice i zepe, tako da sam ja licno za to da sredstva idu teta Muniri i njenom udruzenju....jer samo za njih znam da su non stop aktivne....
ostala udruzenja ne poznajem najbolje....
-
hananah
Na teta Muniru sam i mislila Micerko. Ako neko ima nesto konkretno nije problem, u biti imam jednu ideju.
Napravljene su razglednice na kojima su crtezi sa porukom za mir djece Srebrenice i Bratunca. Ako bi se mogli kako organizovati da se te razglednice prodaju, npr. ljudi koji rade u firmama mogli bi vidjeti da se nesto razglednica otkupi, cijena je 1 euro ili 2 km. Sve sredstva idu za skolovanje i obrazovanje djece.
Takodjer da se prodaju crtezi te djece, svaki crtez ima na sebi odnosno iza ime i prezime djeteta koje ga je crtalo. Nesto se prodalo na proslogodisnjem Bazaru Medjunarodnog udruzenja zena. Ja sam bila inicijator ovoga oko crteza i strogo je vodjeno racuna o tome da ono dijete ciji je crtez prodan dobije novac od tog crteza. Mnoge djevojcice i djecaci su se obradovali prvom zaradjenom novcu. Lijepo je to sto se jako puno djece odazvalo tome, ali na zalost, puno vise je bilo crteza od onih koji su bili zainteresirani da ih kupe. Pa eto, ako ko zeli da kupi neki od tih crteza moze mi se obratiti sa pp.
Ili ako neko ima ideju kako razglednice i crteze prodati u vecim kolicinama super. Dosta razglednica je otislo u Holandiju.
Takodjer ovi koji zive vani mogu da vide da u radnjama gdje se prodaju rukotvorine od prirodnih materijala, kao sto su priglavke i rukavice mogu mi se obratiti, to nema puno veze sa udruzenjem ali ima veze sa zenama Srebrenice koje stanuju u jednom naselju blizu Ilijasa. Do sad sam uspjela pokriti Svedsku, Belgiju i Holandiju
Da napomenem da sva sredstva od prodatih rukotvorina idu zenama koje su to i radile. Naravno radnje koje otkupe iste mogu da stave cijenu koju zele, a tzv. otkupna cijena ovih radova je fixsna.
Napravljene su razglednice na kojima su crtezi sa porukom za mir djece Srebrenice i Bratunca. Ako bi se mogli kako organizovati da se te razglednice prodaju, npr. ljudi koji rade u firmama mogli bi vidjeti da se nesto razglednica otkupi, cijena je 1 euro ili 2 km. Sve sredstva idu za skolovanje i obrazovanje djece.
Takodjer da se prodaju crtezi te djece, svaki crtez ima na sebi odnosno iza ime i prezime djeteta koje ga je crtalo. Nesto se prodalo na proslogodisnjem Bazaru Medjunarodnog udruzenja zena. Ja sam bila inicijator ovoga oko crteza i strogo je vodjeno racuna o tome da ono dijete ciji je crtez prodan dobije novac od tog crteza. Mnoge djevojcice i djecaci su se obradovali prvom zaradjenom novcu. Lijepo je to sto se jako puno djece odazvalo tome, ali na zalost, puno vise je bilo crteza od onih koji su bili zainteresirani da ih kupe. Pa eto, ako ko zeli da kupi neki od tih crteza moze mi se obratiti sa pp.
Ili ako neko ima ideju kako razglednice i crteze prodati u vecim kolicinama super. Dosta razglednica je otislo u Holandiju.
Takodjer ovi koji zive vani mogu da vide da u radnjama gdje se prodaju rukotvorine od prirodnih materijala, kao sto su priglavke i rukavice mogu mi se obratiti, to nema puno veze sa udruzenjem ali ima veze sa zenama Srebrenice koje stanuju u jednom naselju blizu Ilijasa. Do sad sam uspjela pokriti Svedsku, Belgiju i Holandiju
Da napomenem da sva sredstva od prodatih rukotvorina idu zenama koje su to i radile. Naravno radnje koje otkupe iste mogu da stave cijenu koju zele, a tzv. otkupna cijena ovih radova je fixsna.
-
mIRCerka
par srednjih skola u Sarajevu je uspostavilo saradnju sa SFORom i preko njih su prodavali razglednice....
meni sad pade na pamet nesto sto sam vidjela kod jednog BHFanaticosa:
znas one vezice, kako li se vec zovu, za mobitel? oko vrata?
kad se prave naveliko, onda te jedna dodje 60 FENINGA....
iako ce mnogima to djeovati smijesno, i to bi moglo uci u obzir....
meni sad pade na pamet nesto sto sam vidjela kod jednog BHFanaticosa:
znas one vezice, kako li se vec zovu, za mobitel? oko vrata?
kad se prave naveliko, onda te jedna dodje 60 FENINGA....
iako ce mnogima to djeovati smijesno, i to bi moglo uci u obzir....
-
hananah
Mircerko, ima puno ideja i prezivjele porodice i djeca su voljni i jako sretni da bilo sto naprave. Ali je problem gdje to prodati, odnosno problem su kupci
U tom udruzenju nekad zene donesu priglavke koje su radjene od prave vune, i svaki put kad odem hrpa je skoro ista
niko ne kupuje 
U tom udruzenju nekad zene donesu priglavke koje su radjene od prave vune, i svaki put kad odem hrpa je skoro ista
-
mIRCerka
eto vidis, moglo bi se nesto organizovati i na tom polju....hananah wrote:Mircerko, ima puno ideja i prezivjele porodice i djeca su voljni i jako sretni da bilo sto naprave. Ali je problem gdje to prodati, odnosno problem su kupci![]()
U tom udruzenju nekad zene donesu priglavke koje su radjene od prave vune, i svaki put kad odem hrpa je skoro istaniko ne kupuje
prije par godina su Zene Srebrenice imale modnu reviju i dosta dobro su prosle....
ma sve se to da srediti samo se mi moramo sabrati malo
-
mIRCerka
Bumbar, puno je ideja, ali smo svi nekako razapeti pa je tesko realizovati....Bumbar wrote:Hm...mi bismo mogli Humanitarnu organizaciju organizovati![]()
...
Ideje su odlicne...
ali sve se da uraditi....
evo smo preko KUHINJE naucili kako neke stvari idu