Bečlije, jeste li živi?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Čovjek i po'

#1 Bečlije, jeste li živi?

Post by Čovjek i po' »

Selim se u Bec u narednih 10-15 dana.
Moze li neko preporuciti dobar caffe bar za svakodnevnu kaficu, da je nas, a da je normalan?
Hvala svima na sugestijama i predlozima :thumbup:
Le_La

#2 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Le_La »

Willkommen in Wien :bih:

Evo ti link sa par stotina nasih kafica/restorana i ostalog pa izaberi nesto.
http://www.becka-raja.at/adresar/bezirk.php?id=1
Da li su normalni, eh :? :D odluci sam.

Inace ti ne bih preporucila nista nase za ispijanje kafa, ima boljih beckih, ali zato ima par dobrih restorana kada se pozeli nasa klopa :run:
Čovjek i po'

#3 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Čovjek i po' »

Hvala na dobrodoslici.

Prema statistici koju nudi statistik.at u Becu zivi negdje oko 20tak hiljada gradjana BiH koji ne posjeduju austrijsko drzavljanstvo i cirka jos toliko onih koji imaju austrijsko drzavljanstvo :) Bas iz tog razloga sam pretpostavio da ima neki nas lokal gdje se moze popiti kafica.

Vise mislim na objekat "mahalskog tipa", gdje mozes doci i popiti kafu i to. Za becke kavane vec nije frke :)
Ja btw dolazim u deseti becirk (Favoriten).
Jazz_Junkie

#4 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Jazz_Junkie »

Dobrodosao u Bec. Kako vidim, susjedi smo posto ja zivim u Simmeringu (11om Bezirku). Ne mogu ti pomoci oko "nasih" lokala posto se ne krecem u tim krugovima, ali ti mogu preporuciti dosta dobrih lokala koji ne nose neciji etiket, naravno kada budes odlucio prosiriti horizont. :D Inace se nadam da ce ti se ovdje svidjeti i zelim ti puno uspjeha.
Čovjek i po'

#5 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Čovjek i po' »

Hvala na dobrodoslici.
Pod nasim podrazumjevam lokale sa prostora ex-yu koji nemaju nacionalisticke predznake :)
Sto se tice i drugih, nije frke, samo ako se moze popiti kafica i procitati novine bez neke frke.
Dobio sam posao u Becu u struci, tako da se nadam da cu imati srece sa novim gradom!
pirmin

#6 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by pirmin »

Dobro nam dosao! :thumbup:

A sto se tice "nasih lokala" ...ja ne znam za neki dobar a i koji ce ti Q? :D
Čovjek i po'

#7 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Čovjek i po' »

Pa da popijem kafu i malo odmorim glavu :)
Vazda je lakse kad si sa nasim! :run:
pirmin

#8 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by pirmin »

Čovjek i po' wrote:Pa da popijem kafu i malo odmorim glavu :)
Jesi navalio, od nasih te samo glava zaboli (velika cast rijetkim izuzecima koji vrijede zlata!)...al`dobro skontat ces i sam. :wink:
Ne znam kakav te milije zanima.
Ako je shabanski, toga ima na svakom koraku, narocito u Balkan-Bezirku Ottakringu...gdje da udjes cuces Cece, Cice, Seke, i njima slicne karafeke.Da`l na nasem, da`l na turskom.

A ako spadas u manjinu gastosa koji se ne lozi na gore navedene uzorke onda mozda mozes probati sa Jugo-nostalgicarskim lokalom "Marsal" u Herbststrasse.Ne znam da li trenutno rade, ako da onda ga mirne duse mogu preporuciti na osnovu par fino provedenih veceri.Nesto slicno je bio i Melon, par ulica nize u pravcu Ottakringerstr.

Uzmi ovo sa rezervom, ne pamtim kad sam se zadnji put kretao tim vodama. :wink:
kotace

#9 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by kotace »

Čovjek i po' wrote:Pa da popijem kafu i malo odmorim glavu :)
:shock: :run: Mojne puno ,s nasim.Odmah uspostavi kontakt sa domicilnim Austrijskim stanovnistvom.Pogotovo sa svabicama,predpostavljam da si mlad,odmah daju,a ne boli te glava ko sa ovim nasim. :bih: :thumbup: :bih: :thumbup:
melodija1

#10 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by melodija1 »

Zna li iko da li i gdje tacno se u Becu mogu razmijeniti KMovi u Eure? Recite mi da moze. :D
Jazz_Junkie

#11 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Jazz_Junkie »

melodija1 wrote:Zna li iko da li i gdje tacno se u Becu mogu razmijeniti KMovi u Eure? Recite mi da moze. :D
U banci. :D
melodija1

#12 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by melodija1 »

:D
Ne moze. Probala. Ne primaju.
Jazz_Junkie

#13 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Jazz_Junkie »

Nemoguce. U kojoj si banci bila? Zasto ne probas u bankama koje imaju ispostave u BiH kao Raiffeisen Bank ili Sparkasse? Ili nesto mutis? :D
Le_La

#14 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Le_La »

melodija1 wrote::D
Ne moze. Probala. Ne primaju.
:shock:
Nemaju ih odmah tu, u mnogim bankama, ali ako se najavis ili sakcaks 1-2 dana ne bi trebao biti problem kao i svugdje drugo na planeti :lol:
Jazz_Junkie

#15 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Jazz_Junkie »

Bosanska "kultura" u Becu:

Image
Čovjek i po'

#16 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Čovjek i po' »

Nakon nekoliko mjeseci provedenih u Becu, mogu sasvim slobodno da kazem da je Bec najvece balkansko selo na svijetu. Odustao sam od posla i vracam se odakle sam i dosao. :run:
BornInHell

#17 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by BornInHell »

Čovjek i po' wrote:Nakon nekoliko mjeseci provedenih u Becu, mogu sasvim slobodno da kazem da je Bec najvece balkansko selo na svijetu. Odustao sam od posla i vracam se odakle sam i dosao. :run:
i sta bi, jesili popio ti tu ex yu kafu u becu?
immuno

#18 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by immuno »

pa zar nisi uspio nigdje kafanu naci da popijes kaficu i ono novine procitas aaaaaa :-)
Čovjek i po'

#19 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Čovjek i po' »

immuno wrote:pa zar nisi uspio nigdje kafanu naci da popijes kaficu i ono novine procitas aaaaaa :-)
Jesam, ali bolje da nisam :run:
BornInHell

#20 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by BornInHell »

Čovjek i po' wrote:
immuno wrote:pa zar nisi uspio nigdje kafanu naci da popijes kaficu i ono novine procitas aaaaaa :-)
Jesam, ali bolje da nisam :run:
izgleda da je bila pravo gorka :-) :roll: :lol: :x :mrgreen:
immuno

#21 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by immuno »

evo ovi krkani u najvecem balkanskom selu se javljaju da smo u petak imali koncert sevdah and friends a sav novac od koncerta ce se koristiti za kupovinu djackih torbi ( djeci u Bosni i Hercegovini)....nazalost nepopih kafeeeea jooooj
Bilki

#22 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Bilki »

immuno wrote:evo ovi krkani u najvecem balkanskom selu se javljaju da smo u petak imali koncert sevdah and friends a sav novac od koncerta ce se koristiti za kupovinu djackih torbi ( djeci u Bosni i Hercegovini)....nazalost nepopih kafeeeea jooooj
koliko ja znam Bec je jedan od centara kulture, sjediste mnogih organizacija i jedan od najboljih gradova za zivjeti, koliko vidim ti ovdje nazivas sve krkanima i seljacima, to sto ti nisi imao gdje popiti kafu( nisi znao naci pravo mjesto ili si isao u lokale koji su na jakom glasu) od stotina lokala kojima su vlasnici Jugovici, nemozes ti Bec upoznati na osnovu par mjeseci provedenim u njemu jer je nemoguce da obidjes sve za tako kratko vrijeme.
immuno

#23 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by immuno »

Bilki langsaaaam ovo je ironicno receno gospodinu/gospodji koji eto upravo nakon mjesec dva kaze da je Bec najvece balkansko selo i da u njemu zive samo krkani .....mozda nisi u toku a ja sam samo htjela da mu kazem da se u Becu itekako moze lijepo provesti i sa nasim ljudima...
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#24 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Priorat »

Čovjek i po' wrote:Nakon nekoliko mjeseci provedenih u Becu, mogu sasvim slobodno da kazem da je Bec najvece balkansko selo na svijetu. Odustao sam od posla i vracam se odakle sam i dosao. :run:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :arrow:
Bilki

#25 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Bilki »

immuno wrote:Bilki langsaaaam ovo je ironicno receno gospodinu/gospodji koji eto upravo nakon mjesec dva kaze da je Bec najvece balkansko selo i da u njemu zive samo krkani .....mozda nisi u toku a ja sam samo htjela da mu kazem da se u Becu itekako moze lijepo provesti i sa nasim ljudima...
izvinjavam se nisam pratio temu od pocetka, zivili vi meni a ja odo malo prosetati po Prateru i usput negdje svratiti na kafu:))
Post Reply