Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja lokacija za Aidu?

Ferhadija
8
16%
BBI
4
8%
SCC
10
20%
Alta
2
4%
Importanne
5
10%
Titova
22
43%

Total votes: 51

Čudna sorta

#51 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by Čudna sorta »

Ridjobrki wrote:Sjetih se ja jedne sitnice...

U ovu komercijalnu baklavu ne idu samo jufka, agda i orasi nego se dodaju i kirija, komunalna taksa, struja (industrijska tarifa!), voda, odvoz smeća, isticanje reklame, plate, penziono, zdravstveno, trošak registracije, knjigovođa, mito inspektoru ovom, mito inpektoru ovom, kazna od inspektora koji nije htio mito, reket lokalnog šerifa...

Kakva nam je država čudo nije gurabija petobanka.
Pa bila bi petobanka da on zaista izmiruje redovno i uredno sve to što si ti naveo... ali obzirom da skoro da ne možeš naći nekoga ko redovno izmiruje navedene obaveze, evidentira svaki promet preko fiskalnog uređaja, ko nema radnike na crno, ko za one koji su prijavljeni izmiruje doprinose (u davanju mita ne ulazim...)... i tako dalje, i tako dalje. Eh, zato nije petobanka, i on nađe računicu i po marku da prodaje.

Što se otvaranje tiče :thumbup:. Evo recimo i u "Torte i to" mislim da je cijena komada oko 5,00 KM, ne vidim nikada da je prazno... kolači su im super, ambijent...
Gray

#52 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by Gray »

Upravo tako, svi se uhvatili oko cijene kao da će biti najskuplji u gradu, a takve cijene su već u torte i to, vatri, metropolisu i sl
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#53 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

Gray wrote:Upravo tako, svi se uhvatili oko cijene kao da će biti najskuplji u gradu, a takve cijene su već u torte i to, vatri, metropolisu i sl
I meni ovo shega, Torte i to uvijek krcato a komad torte 5 KM.
Edin H.

#54 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by Edin H. »

A zasto su u Sarajevu kolac pod nazivom "srpska snita" preimenovali u "bosanska snita"?

Image
karanana

#55 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by karanana »

a KARAdjordjeva snicla u veseli bosanac?

Image
seln

#56 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by seln »

karanana wrote:a KARAdjordjeva snicla u veseli bosanac?

Image
Kojem su jadniku OVO odsjekli?
sorcerer

#57 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by sorcerer »

gdje ovo ovako skrtare na pomfritu :lol: :lol: :lol:
johntra

#58 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by johntra »

još jedno mjesto za skupljanje dokonih guzonja i pokazivanja čiji je veći...nastavak odaberite sami...
Sarayman

#59 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by Sarayman »

Altsa wrote:
Sarayman wrote:Kakvi ljudi jedu kolače za 4-5 KM u ovakvim slatičarnama, pored naših baklava, tulumbi, ružica, kadaifa, tufahija, krempita itd. za 1.5-2 KM?
jedu oni koji ma je pun cosak baklava, tulumbi, ružica, kadaifa, tufahija, krempita...postoji na dunjaluku i nesto drugo osim baklava, tulumbi, ružica, kadaifa, tufahija, krempita...ako se tebi cijeli svijet vrti oko baklava, tulumbi, ružica, kadaifa, tufahija, krempita onda si ti u debelom minusu
Ono što ja pokušavam reći je više iz revolta, ne kontaš me. Ako tebi nije problem da te prave budalom i naplaćuju kolač 4-5 KM, za koji je realno potrebno 1 KM (ili čak manje) troškova da se napravi, onda si ti taj koje je u debelom minusu (kako god okreneš). U ovakvoj situaciji, želim biti patriota (to svakako jesam) i trošiti 1-2 KM na predobre domaće kolače. S druge strane, do sada sam 10-ak puta sjedio u Torte i To sa svojom porodicom i jeli smo kolače, pili cijeđene sokove, i više to sebi ne želim raditi. Carigrad usred Baščaršije je naše trenutno sladilište (usputno dok šetamo), i apsolutno ne primjećujem nikakvu razliku (ne gledajući ambijent), osim što plaćam trećinu cijene iz Torte i To. Orašnica 1.5 KM (pravo kvalitetna i prepuna oraha), baklava 2 KM, kadaif 1.5 KM, predobri vjeruj mi...
sarajevsko_pivo

#60 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by sarajevsko_pivo »

Hoceli biti zeletine u kolacima? :lol:
General_Jackson

#61 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by General_Jackson »

Sarayman wrote: Ono što ja pokušavam reći je više iz revolta, ne kontaš me. Ako tebi nije problem da te prave budalom i naplaćuju kolač 4-5 KM, za koji je realno potrebno 1 KM (ili čak manje) troškova da se napravi, onda si ti taj koje je u debelom minusu (kako god okreneš). U ovakvoj situaciji, želim biti patriota (to svakako jesam) i trošiti 1-2 KM na predobre domaće kolače. S druge strane, do sada sam 10-ak puta sjedio u Torte i To sa svojom porodicom i jeli smo kolače, pili cijeđene sokove, i više to sebi ne želim raditi. Carigrad usred Baščaršije je naše trenutno sladilište (usputno dok šetamo), i apsolutno ne primjećujem nikakvu razliku (ne gledajući ambijent), osim što plaćam trećinu cijene iz Torte i To. Orašnica 1.5 KM (pravo kvalitetna i prepuna oraha), baklava 2 KM, kadaif 1.5 KM, predobri vjeruj mi...
Dozvoljavaš li ti mogućnost, da na ovom svijetu postoje i drugi kolači osim baklave, kadaifa, ružice ... čovjek ti fino kaže i ti opet ponavljaš isto. Prihvati činjenicu da "predobri domaći kolači" nisu svakome baklave, ružice i sl. ako moram platiti 5 KM da bih pojeo neki dobar kolač, možda ću si to priuštiti, a možda neću, ali mi u svakom slučaju alternativa neće biti baklava, ružica ili kadaif.
sorcerer

#62 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by sorcerer »

ovde izgleda niko boeme ne voli..... :D
NeenaSa

#63 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by NeenaSa »

sarajevsko_pivo wrote:Hoceli biti zeletine u kolacima? :lol:
Posto si otvarac teme, na sto konkretno mislis?
P.S.
Usputbudireceno, :D veli se, zhelatin. :D
Sarayman

#64 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by Sarayman »

General_Jackson wrote:
Sarayman wrote: Ono što ja pokušavam reći je više iz revolta, ne kontaš me. Ako tebi nije problem da te prave budalom i naplaćuju kolač 4-5 KM, za koji je realno potrebno 1 KM (ili čak manje) troškova da se napravi, onda si ti taj koje je u debelom minusu (kako god okreneš). U ovakvoj situaciji, želim biti patriota (to svakako jesam) i trošiti 1-2 KM na predobre domaće kolače. S druge strane, do sada sam 10-ak puta sjedio u Torte i To sa svojom porodicom i jeli smo kolače, pili cijeđene sokove, i više to sebi ne želim raditi. Carigrad usred Baščaršije je naše trenutno sladilište (usputno dok šetamo), i apsolutno ne primjećujem nikakvu razliku (ne gledajući ambijent), osim što plaćam trećinu cijene iz Torte i To. Orašnica 1.5 KM (pravo kvalitetna i prepuna oraha), baklava 2 KM, kadaif 1.5 KM, predobri vjeruj mi...
Dozvoljavaš li ti mogućnost, da na ovom svijetu postoje i drugi kolači osim baklave, kadaifa, ružice ... čovjek ti fino kaže i ti opet ponavljaš isto. Prihvati činjenicu da "predobri domaći kolači" nisu svakome baklave, ružice i sl. ako moram platiti 5 KM da bih pojeo neki dobar kolač, možda ću si to priuštiti, a možda neću, ali mi u svakom slučaju alternativa neće biti baklava, ružica ili kadaif.
Prije nego si komentarisao moj post, trebao si pažljivo pročitati i shvatiti poentu. Dakle, ovako glasi, opširnije: poželim li se promjene od baklava, hurmašica, kadaifa i ostalih zalivenih kolača otići ću u Palmu, Ramis, Kup, Jadranku itd, izabrati kolač i platiti ga cca 2-2.5 KM, a nikako više u "Torte" i Vatru da me i dalje pljačkaju. Meni napokon sinulo da to i nije naročito pametno.. A tebi i naročito kolegi ti kojeg braniš, bujrum gdje god hoćete na kolač "za promjenu" od 5-6 KM. Uskoro ćete imati i "Aidu" za još veću promjenu.. :lol: :lol:
Za tebe i kolegu ti specijalna ponuda kolača od 4 do 7 KM:
http://vatra.ba/meni.php?sekcija=slatko&podmeni=7
General_Jackson

#65 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by General_Jackson »

Sarayman wrote:
General_Jackson wrote:
Prije nego si komentarisao moj post, trebao si pažljivo pročitati i shvatiti poentu. Dakle, ovako glasi, opširnije: poželim li se promjene od baklava, hurmašica, kadaifa i ostalih zalivenih kolača otići ću u Palmu, Ramis, Kup, Jadranku itd, izabrati kolač i platiti ga cca 2-2.5 KM, a nikako više u "Torte" i Vatru da me i dalje pljačkaju. Meni napokon sinulo da to i nije naročito pametno.. A tebi i naročito kolegi ti kojeg braniš, bujrum gdje god hoćete na kolač "za promjenu" od 5-6 KM. Uskoro ćete imati i "Aidu" za još veću promjenu.. :lol: :lol:
Za tebe i kolegu ti specijalna ponuda kolača od 4 do 7 KM:
http://vatra.ba/meni.php?sekcija=slatko&podmeni=7
Neću nema baklave .... ni ružice..... a bogami ni kadaifa :run:
ladyblue18

#66 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

Sarayman wrote: apsolutno ne primjećujem nikakvu razliku (ne gledajući ambijent), osim što plaćam trećinu cijene iz Torte i To. Orašnica 1.5 KM (pravo kvalitetna i prepuna oraha), baklava 2 KM, kadaif 1.5 KM, predobri vjeruj mi...
A Carigrad i Torte i to imaju kakve dodirne tacke osim sto i jedni i drugi prodaju kolace?
Torte i to prodaju kolace koji ipak nisu tradicionalni i sukladno tome je i cijena, koja jeste pljacka ali ne mozes reci kako ne primjecujes nikakvu razliku kad njihove ponude nemaju veze jedna sa drugom.
Sarayman

#67 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by Sarayman »

ladyblue18 wrote:
Sarayman wrote: apsolutno ne primjećujem nikakvu razliku (ne gledajući ambijent), osim što plaćam trećinu cijene iz Torte i To. Orašnica 1.5 KM (pravo kvalitetna i prepuna oraha), baklava 2 KM, kadaif 1.5 KM, predobri vjeruj mi...
A Carigrad i Torte i to imaju kakve dodirne tacke osim sto i jedni i drugi prodaju kolace?
Torte i to prodaju kolace koji ipak nisu tradicionalni i sukladno tome je i cijena, koja jeste pljacka ali ne mozes reci kako ne primjecujes nikakvu razliku kad njihove ponude nemaju veze jedna sa drugom.
Razlika je u okusu, izgledu, obliku i nazivu kolača, ali iz obje radnje izađem pun (i prepun) šećera i brašna, i čisto sumnjam da je kvalitet znatno bolji u Tortama i Vatri... Sretniji i zadovoljniji izađem iz Carigrada s kojom KM manje u džepu, za razliku od magarećih ušiju koje mi izrastu svaki put kad izađem iz Torti i Vatre. Vidjela si cjenovnik Vatre? O tome govorim.
ladyblue18

#68 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

Sarayman wrote: Razlika je u okusu, izgledu, obliku i nazivu kolača, ali iz obje radnje izađem pun (i prepun) šećera i brašna, i čisto sumnjam da je kvalitet znatno bolji u Tortama i Vatri... Sretniji i zadovoljniji izađem iz Carigrada s kojom KM manje u džepu, za razliku od magarećih ušiju koje mi izrastu svaki put kad izađem iz Torti i Vatre. Vidjela si cjenovnik Vatre? O tome govorim.
U Vatri sam mozda dva puta u zivotu pojela kolac i bili su odlicni ali da, definitivno preskupo.
U Vatri sam se jednom i razocarala, sreca nisam ja placala, sladoled od 8 maraka, nista nije valjao i da sam sama platila to vjerovatno bih glavom od zid lupala :oops:

Generalno i Vatra i TiT imaju prevelike cijene koje covjek sebi moze priustiti s vremena na vrijeme.
Ali da nema potraznje ne bi ni radili.
Korisničkoime

#69 Re: Odg: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

manekenka u penziji wrote:
Korisničkoime wrote:E nama vala niko ne može ugoditi.
Jednostavna stvar ko hoće neka ide ko neće ne mora. Jbt.mi o svemu nađemo raspravljat.
Ja lično volim svašta probati, volim domaću kuhinju ali volim probati i stranu bez obzira bilo to tradicionalno jelo ili brza hrana. U nas sve sranje KFC, MCG, BK, Starbucks sve lanci koji imaju hiljade filijala tj.koji posluju uspješno skoro u svakom dijelu svijeta ali ne mi ipak znamo bolje, ma ta ostatak svijeta zna mi znamo a zato što znamo i imamo kurku. Jbt kad bi nas neko čuo sa strane rekao bi ovi ljudi pokupili svu pamet svijeta mora da su napredni, razvijeni itd međutim ćorak.
Ne može se MCD mjeriti sa našom jagnjetinom ispod sača ili sa našim burekom, tarhanom, bundevarom, sarmom od vinove loze (uh mene polako glad hvata :) ). Međutim može sa našim hamburgerima ili sa gore nabrojanom hranom u verziji "brza hrana", burek kod šiptara nikad nije i neće biti kao domaći burek zato i košta 1,5-2 KM da je kao domaći bio bi skuplji od MCD.
Šta fali probati, ok cijena razumijem to ali samo neko ko ne zna šta je baklava može reći da imamo svoju baklavu za 1,5 KM ili 2 KM. E pa nemamo niti možete imati našu pravu baklavu sa onim senzacionalnim ukusom za 2 KM po kusu, možemo ako će ugostitelj da radi u minus.
Kada bi htjeli da imamo našu pravu baklavu kao kod kuće kus iste bi koštao također 5 KM ako ugostitelj želi nešto da zaradi a isti ne može i neće da ima zaradu od 10%-20%.
Pljuvati po nečemu samo zato što nije naše i zato što debili od toga prave furku nije fer.
Što se tiče friško i svježe ni naši ugostitelji se ne mogu baš nešto puno pohvaliti. Pored toga u Konzumu imaju oni kolači Jamni i oni se dostavljaju i nisu uopšte tako loši iako nisu uvijek današnji.
Ovo za baklavu se ne slazem nikako. Ne znam da li si ikada pravio baklavu ili kupio materijal potreban za jednu tepsiju, ali se sa 2 KM po komadu pare mogu ne samo vratiti... Kakav crni minus...
Neka je kila oraha 20 KM
Puter 4 KM
Izrada jufke 2 KM
Eventualno tirit 1KM
Agda i limun 3KM
(Cijene sam ugrubo napisala)
Ukupno 30 KM
Neka imaš samo 30 komada baklave po 2 KM ti si vratio potrošeno i zaradio 30KM.
A bude vise od 30 komada garant.
Jok vala ja i kupovati ne daj Bože neko jelo napraviti đe to ima u Bosni :-D
Naravno da sam kupovao na žalost kao većina muškaraca nešto redovno promašim ali dobra volja je ta koja se broji :)
Uz ovo kao što @Brko reče idu i svi drugi troškovi koji jedan ugostiteljski objekat ima i da sa zaradom od 30 KM po tepsiji crno mu se piše.
Ugostitelji se puno zaračunaju a pri tome se rijetko koji stvarno obogati ima i takvih ali to nije pravilo pogotovo kada malo izađeš van Sarajeva gdje nema toliko prometa.
Pored toga koliko si puta pojela baklavu u ugostiteljskom objektu za 2 KM a kao da je domaća. ja nikada nisam imao tu priliku vjerovatno zato što ne stave 1 kg oraha nego 300-400 grama + griz, što jeftiniji puter itd pa tako tepsija izađe 10-15 KM.
Sve zavisi meni je više žao dati 2 KM za podvalu nego 5 KM za pravu stvar jer se u prvoj situaciji osjećam prevaren dao sam pare za nešto što nije ni nalik na ono kako bi trebalo da bude. Druga situacija je po meni poštenija to što hoćeš košta toliko ako ti je puno niko te ne tjera.
Sarayman

#70 Re: Odg: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by Sarayman »

Korisničkoime wrote: Sve zavisi meni je više žao dati 2 KM za podvalu nego 5 KM za pravu stvar jer se u prvoj situaciji osjećam prevaren dao sam pare za nešto što nije ni nalik na ono kako bi trebalo da bude. Druga situacija je po meni poštenija to što hoćeš košta toliko ako ti je puno niko te ne tjera.
Drug, nisi u pravu, ili jednostavno nemaš sluha što te pljačkaju. Koliko realno tebe košta kućna izrada jedne kvalitetne baklave, ili tepsije (kako god hoćeš, lako ćemo izračunati koliko je komad)? Nemam više pitanja...
Korisničkoime

#71 Re: Odg: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

Sarayman wrote:
Korisničkoime wrote: Sve zavisi meni je više žao dati 2 KM za podvalu nego 5 KM za pravu stvar jer se u prvoj situaciji osjećam prevaren dao sam pare za nešto što nije ni nalik na ono kako bi trebalo da bude. Druga situacija je po meni poštenija to što hoćeš košta toliko ako ti je puno niko te ne tjera.
Drug, nisi u pravu, ili jednostavno nemaš sluha što te pljačkaju. Koliko realno tebe košta kućna izrada jedne kvalitetne baklave, ili tepsije (kako god hoćeš, lako ćemo izračunati koliko je komad)? Nemam više pitanja...
Drug ti opet nisi fer tebi daje da pojedeš domaću baklavu po istoj cijeni i kod kuće i u slastičarni.
Neka je 30 KM tepsija iz koje može da se izdvojiš pristojnih 25 komada baklave po 2 KM ti izađe 50 KM tepsija, zarada od 20 KM po tepsiji tj. po 25 komada. 250 komada baklave za zaradu od 200 KM. To međutim još nije zarada je moraš odbiti sve druge troškove.
Mislim da flašica Cole kada je kupuje kafić košta oko 0,60 KM, kafa košta oko 0,30-0,40 KM a pogledaj cijene istih u kafićima i opet rijetko se koji ugostitelj obogatio ima i takvih ali nije to pravilo
Moje pitanje tebi gdje si pojeo domaću baklavu za 2 KM. Te koliko si puta dao 2 KM za nešto što se ne može ni pojesti.
Ukusi su različiti imam i ja prijatelja kojem samo neka je slatko on će pojest i neće se plaho buniti, ja nisam takav.
mayab

#72 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by mayab »

Od mene ce slabo sta zaraditi
strong69

#73 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by strong69 »

ladyblue18 wrote:
Sarayman wrote: Razlika je u okusu, izgledu, obliku i nazivu kolača, ali iz obje radnje izađem pun (i prepun) šećera i brašna, i čisto sumnjam da je kvalitet znatno bolji u Tortama i Vatri... Sretniji i zadovoljniji izađem iz Carigrada s kojom KM manje u džepu, za razliku od magarećih ušiju koje mi izrastu svaki put kad izađem iz Torti i Vatre. Vidjela si cjenovnik Vatre? O tome govorim.
U Vatri sam mozda dva puta u zivotu pojela kolac i bili su odlicni ali da, definitivno preskupo.
U Vatri sam se jednom i razocarala, sreca nisam ja placala, sladoled od 8 maraka, nista nije valjao i da sam sama platila to vjerovatno bih glavom od zid lupala :oops:

Generalno i Vatra i TiT imaju prevelike cijene koje covjek sebi moze priustiti s vremena na vrijeme.
Ali da nema potraznje ne bi ni radili.
Vatra i Torte i to su izvikane kafane. Ali kao sto ti rece, da nema potraznje ne bi bile takve cijene. Odnos cijena i onoga sto nude je nesrazmjeran. PRESKUPO a nekvalitetno. Bolju sam kafu i kapucino popio u Zenici u Dzananovicu nego kod njih. Kad mi donesu kapucino ili machiato dodje mi da zaplacem kad vidim sta je to.
muha_sa

#74 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by muha_sa »

strong69 wrote:
Vatra i Torte i to su izvikane kafane. Ali kao sto ti rece, da nema potraznje ne bi bile takve cijene. Odnos cijena i onoga sto nude je nesrazmjeran. PRESKUPO a nekvalitetno. Bolju sam kafu i kapucino popio u Zenici u Dzananovicu nego kod njih. Kad mi donesu kapucino ili machiato dodje mi da zaplacem kad vidim sta je to.
al kod Džananovica nisi vidjen :-) :D
Altsa

#75 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu

Post by Altsa »

Sarayman wrote:
Altsa wrote:
Sarayman wrote:Kakvi ljudi jedu kolače za 4-5 KM u ovakvim slatičarnama, pored naših baklava, tulumbi, ružica, kadaifa, tufahija, krempita itd. za 1.5-2 KM?
jedu oni koji ma je pun cosak baklava, tulumbi, ružica, kadaifa, tufahija, krempita...postoji na dunjaluku i nesto drugo osim baklava, tulumbi, ružica, kadaifa, tufahija, krempita...ako se tebi cijeli svijet vrti oko baklava, tulumbi, ružica, kadaifa, tufahija, krempita onda si ti u debelom minusu
Ono što ja pokušavam reći je više iz revolta, ne kontaš me. Ako tebi nije problem da te prave budalom i naplaćuju kolač 4-5 KM, za koji je realno potrebno 1 KM (ili čak manje) troškova da se napravi, onda si ti taj koje je u debelom minusu (kako god okreneš). U ovakvoj situaciji, želim biti patriota (to svakako jesam) i trošiti 1-2 KM na predobre domaće kolače. S druge strane, do sada sam 10-ak puta sjedio u Torte i To sa svojom porodicom i jeli smo kolače, pili cijeđene sokove, i više to sebi ne želim raditi. Carigrad usred Baščaršije je naše trenutno sladilište (usputno dok šetamo), i apsolutno ne primjećujem nikakvu razliku (ne gledajući ambijent), osim što plaćam trećinu cijene iz Torte i To. Orašnica 1.5 KM (pravo kvalitetna i prepuna oraha), baklava 2 KM, kadaif 1.5 KM, predobri vjeruj mi...
bravo patriota :-) :lol: :lol: mene niko ne pravi budalom...iz kojeg to revolta ti govoris...jer se tebe licno tice otvaranje ove slasticarne ili si malo nervozan ?...ukoliko si vlasnik neke slasticarne (mislim da nisi) onda si sigurno izrevoltiran jer se otvara slasticrna svjetske klase...ja idem gdje mi odgovora...ako imam novaca platit cu i 5 Km za kolac ako mi je merak...to nije razlog da pljujete po slasticarni koja se jos nije ni otvorila ali sta ces puna je BiH dokonih ljudi koji nisu makli dalje od ilidze i kojima je jos uvijek vrh kolaca tufahija i orasnica...shvati covjece da u nasim slasticarnama se prave jedni te isti kolaci...ja hocu da probam nesto novo a ne da idem u slasticarnu da jedem baklavu :-) tufahije ili nesto od nasi ustaljenih kolaca...ti ako ne zelis tvoja stvar ali na tvoju stetu sigurno
Post Reply