Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Poznati bečki lanac slastičarni „Aida“ se nakon arapskih zemalja širi i na Balkan. Nakon što su ljetos dva mladića iz Hrvatske otvorili prvu filijalu u Zagrebu, očekuje se da će i Sarajevo u aprilu 2014. godine dobiti svoju prvu „Aidu“.
Prema riječima marketinškog šefa „Aide“, Dominika Prouseka, dva mlada bosanskohercegovačka poduzetnika su otkupila prava da u više mjesta širom države otvore filijale ove bečke slastičarne. Slijedećih godina planiraju uložiti do dva miliona eura u razne filijale, rekao je Irfan Oručević, jedan od bh. poduzetnika. Pored Sarajeva planirana su i sjedišta u Banja Luci, Međugorju i drugim gradovima širom BiH.
Trenutno je u toku potraga za odgovarajućim prostorom u kojem će se nalaziti slastičarna, a u užem izboru su dvije do tri adrese u centru grada.
No, torte i kolači će se i dalje proizvoditi u Austriji. „Aida“trenutnosvakih deset do 14 dana isporučujeoko 800 kilograma kolačau Zagreb. Distribucijski lanac bi od sada mogao biti produžen i do Sarajeva.
U ponudi slastičarne „Aida“ trenutno nisu predviđeni bosanski specijaliteti, iako je Prousek otvoren i za to. „Aida“ u Austriji trenutno posjeduje 32 slastičarne.
Last edited by sarajevsko_pivo on 23/02/2014 23:16, edited 1 time in total.
Ne znam za vas ali mene ta ideja o kolačima iz Beča ne privlači ni sekunde. Šta je prvo šta se pita kad se uđe u slastičarnu - "jesul' ti friški?" Dok ti popodne kažu da su jutarnji odmah insan digne nos.
karanana wrote:jebes kolac od 5 eura i becku skolu.
sta fali nasim kolacima havanama, korpicama pa i cokoladnim od dvije marke.
jebes i ovaj forum, treci put pisem post..
Tebi nije lako, samo kukas.
Trazi posao non stop si tu!
zar kukam? pa bas ne kukam i branim ono sto imamo.
a posao imam, samo nista ne radim pa sam non stop ovdje. drzavni garant, jelde.
kad ce onaj sarajevo airport center?
Sarayman wrote:Kakvi ljudi jedu kolače za 4-5 KM u ovakvim slatičarnama, pored naših baklava, tulumbi, ružica, kadaifa, tufahija, krempita itd. za 1.5-2 KM?