Bec/Wien - transport, smjestaj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Sunrise00

#26 Re: Bec/Wien - transport, smjestaj

Post by Sunrise00 »

nova_korisnica wrote:poz svima
mozda ce mi trebati info, pa da se informisem...
zna li neko ovi autobusi centrotrans, je li polaze sa glavne stanice u becu ili idu sa neke druge?? i moram nekako sa aerodroma doci do stanice...
hvala za info...pozz

jesu autobusi klimatizirani?
jesu, kad sam ja isla u Austriju i iz Austrije bili su oooodlicni autobusi. Udobni, oni moderni :D

Medjutim, moras se dobro informisati gdje dolazi, i odakle krece. Ja sam bila u Grazu pa ne znam za Bec. Kad smo mi trebali krenuti, otisli taj dan da kao cekiramo karte. I kako nismo mogli naci to, nazovemo Centrotrans da vidimo gdje se cekiraju karte. Oni su nas saltali sa linije na liniju i samo govorili da odemo na salter na autobuskoj stanici. Na kraju se ispostavilo da se "cekiranje karte" sastoji u tome da dodjemo tamo gdje smo dosli navece kad autobus krece (naravno, ne zna se tacno vrijeme) i neki momak tu dodje i napise nesto na kartu. Vjerovatno je bolje kad se krece iz Beca, jer je Graz samo usputna stanica :D sretno ti :)
nadimakSA

#27 Re: Bec/Wien - transport, smjestaj

Post by nadimakSA »

zna li neko ovi autobusi centrotrans, je li polaze sa glavne stanice u becu ili idu sa neke druge?? i moram nekako sa aerodroma doci do stanice...
hvala za info...pozz

Autobusi polaze sa Erdberg stanice, imaš U3 liniju, tako se stanica zove. Najlakši ti je način sa aerodroma da hvataš CAT (City Airport Train), koji te doveze do grada za 16 min. na stanicu Landstrasse i tu imas ovu U3 liniju...
Imas i autobus sa aerodrom, ali on te vozi do Schweden Platza, tu imas U4, koji uzmeš i presjedneš na Landstrasse-u na U3..
Jesu klimatizirani i uglavnom dobri...
nova_korisnica

#28 Re: Bec/Wien - transport, smjestaj

Post by nova_korisnica »

hvala vam ljudi za info!!
:)

malo sam se zeznula sto nisam kupila na vrijem kartu iz njemacke, pa cu vidjeti da iskombinujem nesto preko beca ili avionom ili autobusom...pozz veliki!
fatality

#29 Re: Bec/Wien - transport, smjestaj

Post by fatality »

Sunrise00 wrote:
hvala za info...pozz

jesu, kad sam ja isla u Austriju i iz Austrije bili su oooodlicni autobusi. Udobni, oni moderni :D
probao jednom i ne bih se slozio :D
Sunrise00

#30 Re: Bec/Wien - transport, smjestaj

Post by Sunrise00 »

fatality wrote:
Sunrise00 wrote:
hvala za info...pozz

pa, nismo isli istim autobusima :D :D
fatality

#31 Re: Bec/Wien - transport, smjestaj

Post by fatality »

Sunrise00 wrote:
fatality wrote:
Sunrise00 wrote:
pa, nismo isli istim autobusima :D :D
centrotrans ?
Sunrise00

#32 Re: Bec/Wien - transport, smjestaj

Post by Sunrise00 »

fatality wrote: centrotrans ?
jah :D otisla nekim super, vratila se jos boljim.. ne znam modele, ovaj drugi ima "star" u imenu i izgleda kao spejs satl sa nekim plavim svjetlima unutra :D ne znam, meni su bili udobni i super :D
fatality

#33 Re: Bec/Wien - transport, smjestaj

Post by fatality »

Sunrise00 wrote:
jah :D otisla nekim super, vratila se jos boljim.. ne znam modele, ovaj drugi ima "star" u imenu i izgleda kao spejs satl sa nekim plavim svjetlima unutra :D ne znam, meni su bili udobni i super :D
onda smo isli istim ako je onaj sa onim plavim diodama unutra :)
zavisi sve koliki si kao individua :D
Sunrise00

#34 Re: Bec/Wien - transport, smjestaj

Post by Sunrise00 »

fatality wrote:
Sunrise00 wrote:
onda smo isli istim ako je onaj sa onim plavim diodama unutra :)
zavisi sve koliki si kao individua :D
garant :D ma ja nisam neka picajzla sto se toga tice :lol: samo sto su na onom tv-u pustili neki strasni film, a nocna je voznja, pa ti i da hoces da zaspes ne mozes, jer se na tv-u vristi :-? autobusi ko autobusi su meni super :D
Bluemore

#35 Re: Bec/Wien - transport, smjestaj

Post by Bluemore »

moze li mi neko dati informacije o autobusnoj liniji Sarajevo-Bec, iskustva?
bila je negdje tema, ne mogu da nadjem.
Eborg

#36 Re: Bec/Wien - transport, smjestaj

Post by Eborg »

Meni je bilo super, moderan autobus sa klimom, pustili su film u odlasku pa se dao ubiti koji sat. Ja sam išao iz Zenice gdje me pokupio minibus i odvezao do Viteza i tamo sam se smjestio u autobus. Bilo je maksimalno 20 ljudi u autobusu. Stajalo se u Jajcu, Banjoj Luci i Grazu koliko se sjećam.

U povratku isto tako su pustili film (isti :mrgreen: ), vozači su bili vrlo ugodni i počastili su kahvom i sokom. Kada smo došli u Vitez oko 4 ujutro platili su mi taksi do Zenice.

Uglavnom, pozitivno iskustvo, nisam imao nikakvih zamjerki. Centrotransov autobus, mislim da sam povratnu kartu platio 120 KM ili tako nešto.
Bluemore

#37 Re: Bec/Wien - transport, smjestaj

Post by Bluemore »

tnx :)
Eborg

#38 Re: Bec/Wien - transport, smjestaj

Post by Eborg »

Nema na čemu mlada damo, sretno! :wink:
Jazz_Junkie

#39 Re: Bec/Wien - transport, smjestaj

Post by Jazz_Junkie »

nadimakSA wrote:
hvala za info...pozz

Autobusi polaze sa Erdberg stanice, imaš U3 liniju, tako se stanica zove. Najlakši ti je način sa aerodroma da hvataš CAT (City Airport Train), koji te doveze do grada za 16 min. na stanicu Landstrasse i tu imas ovu U3 liniju...
Imas i autobus sa aerodrom, ali on te vozi do Schweden Platza, tu imas U4, koji uzmeš i presjedneš na Landstrasse-u na U3..
Jesu klimatizirani i uglavnom dobri...
Svi autobusi za BiH i obratno polaze sa Erdberga odnosno tu dolaze. Prije se islo sa Südbahnhofa koji je srusen i gdje se sada gradi glavna becka stanica. Do Erdberga se stize linijom U3. Do aerodroma se najbrze stize CAT-om a Landstrasse Wien Mitte. Vlak nigdje ne staje i stigne se za petnaestak minuta, no ukoliko je nekome previse platiti 13 Eura, moze i Schnellbahnom (linija S7 za Wolfsthal), takodjer sa stanice Wien Mitte, a karta kosta 3,60 Eura. Razlika je ta da Schnellbahn sa Wien Mitte prema aerodromu staje na stanicama Rennweg, Geiselbergstrasse, Kaiserebersdorf, Schwechat i Mannswörth, te voznja traje nekih pola sata do 40 minuta. Znam da je vec sve pojasnjeno, ali ukoliko ubuduce netko opet bude trazio kakvih informacija, da ima od cega poceti. :D
bailaor

#40 Re: Bec/Wien - transport, smjestaj

Post by bailaor »

Jel ima neko od forumasa da nudi jeftin smjestaj u Becu za Novu??
Post Reply