Bebekov brat ubijen-slike su shokantne

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Kuca koja je na slici je NAPUSTENA. Obicno sluzi kao narkomansko leglo. Iz te kuce su bebek, bebana i jos jedna maca pokupljeni.
Cika Velja, jeste li prijavili policiji to?
medda

Post by medda »

A dusa mala... :(
Zbog ucestalih zlostavljanja zivotinja ljude treba sokirati ovakvim slikama pa makar i bile pregazene zivotinje.
Jer kako doci do svijesti ljudi/djece i napraviti takve zlocine socijalno neprihvatljivim.
Samo tako i mogu odobriti ovakve sokantne slike jer imaju neki cilj. :(
Phia

Post by Phia »

mIRCerka wrote:
Phia wrote:
Velja wrote: podi sam na adresu Alojza Benca 4, da se razuvjeris i vidis da li u to dvoriste auto moze uci
Velja ja sam dosta puta bila prisutna kad su ljudi mačku koju je auto udarilo bacili sa ceste negdje sa strane da ne bude na cesti.Ne znam ima li tu pored put ali ako ima postoji i šansa da je neko tamo bacio mačka da 'ne gleda narod' :roll:
Macku obicno tada nadjes presovanu, ili su crijeva vani ili ne, ali ovako maloj macki ne bi rebra ostala citava.
http://moja-mahala.com/_grafika/galerija/1190194999.jpg

eto, da ne postiram direktno sliku...
Dobro razumijem ja da se sad hoće po svaku cijenu dokazati da je mačku neko udavio..pa ne kažem ja da nema toga i previše ovdje.Čovječe meni prvi komšija mačku polomio zadnje noge i poslije me ubjeđivali da ga je auto udarilo..ma nema šanse da se dovukao do tog mjesta sa onakvim nogama a još otvorene rane nigdje..ne znam stvarno jer nisam najbolje upoznata sa tom lokacijom gdje je taj mali mačak nađen..ali vjeruj da sam viđele zgaženu manju mačku koje je isto izgledala, jer ima tu dosta faktora..nije auto moralo juriti da bi ga skroz samljelo..a isto ako ga je udarilo možda ga je okrzlo po glavi..stvarno ne znam..u svakom slučaju mi je milion puta gore bilo kad sam vidjela kako je nekoliko mačaka bukvalno obješeno..
Phia

Post by Phia »

medda wrote:A dusa mala... :(
Zbog ucestalih zlostavljanja zivotinja ljude treba sokirati ovakvim slikama pa makar i bile pregazene zivotinje.
Jer kako doci do svijesti ljudi/djece i napraviti takve zlocine socijalno neprihvatljivim.
Samo tako i mogu odobriti ovakve sokantne slike jer imaju neki cilj. :(
Medda postoje ljudi koji kad gledaju ovakve slike uživaju u tome..to su ljudi koji nemaju srca i njih ne dotiču te slike na taj način..ne možemo mi njih šokirati ničim jer su oni ti koji nas šokiraju.Jedini način na koji se može uspjeti je zakon i samo zakon i kažnjavanje ovoga.Slike igraju ulogu ali molim sa upozorenjem i na mjestima gdje je to umjesno..Postavljanjem slika se samo nanosi bol ljudima koji ionako pate kad vide ovakve prizore i treba lijepo upozoriti prije njihovog stavljanja.Ovako ljudi koje zaboli gledanje istih ne mogu i učestvovati u temi a da ne preživljavaju traume..
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pored Djece kukuruza ne bi me cudilo da je neko davio macku...
VeljaPas

Post by VeljaPas »

Phia wrote:
Velja wrote:
ArtefakT wrote:Ja mislim da je auto pregazilo macku.... Tako sam i ja svoju macku naso jednom na cesti, i sjebo se jer joj je takoder oko haman pa ispalo...
hebga... tuzno!
podi sam na adresu Alojza Benca 4, da se razuvjeris i vidis da li u to dvoriste auto moze uci
Velja ja sam dosta puta bila prisutna kad su ljudi mačku koju je auto udarilo bacili sa ceste negdje sa strane da ne bude na cesti.Ne znam ima li tu pored put ali ako ima postoji i šansa da je neko tamo bacio mačka da 'ne gleda narod' :roll:
zbog ovakvih sumnji SOS nikada nije iznio u javnost nesto u sto nije siguran.
ja znam kako izgleda pregazena macka.
u toj se ulici ne moze brzo vozitii
za te mace svi znaju. pogotovo osobe koje ih redovno hrane i odrzavaju u zivotu. oni takodje znaju da neki od susjeda to ne gledaju sa simpatijama.
a kad si pomenula narod.......od njega ne treba nista kriti.
Phia

Post by Phia »

mIRCerka wrote:pored Djece kukuruza ne bi me cudilo da je neko davio macku...
Ma ne bi me ništa čudilo ali mislim da to nije granica do koje idu ta djeca..oni smišljaju mnogo stravičnije scenarije od davljenja..
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Amazonka27 wrote:
trinaesti wrote:zar je macka hodala samo unutar dvorista? ne treba ljudi na prvu ovakve kletve pisati. mozda je fakat pregazilo auto.

ako je pak neko ubio, onda se pitam kakvi ljudi zive na planeti.
:?
Smijati se ili plakati...
baby_angel

Post by baby_angel »

Boze sacuvaj :( Pa koliki monstrum i kreten moras biti.... :( :( :( :( :(
Alica

Post by Alica »

i sta sad..svi se ovdje nesto snebivaju i boze sacuvaj i j..im ja ovo i ono..a sta se radi - NISTAAAAAAAAAAAAA...

pa hajte sad..ne moze Velja sa par ljudi sam sve obaviti...svis e moraju dici na noge, dici svoj glas...treba se zajednickim snagama ovo zaustaviti..

ali ovo je nas mentalitet i nikad se nece promijeniti..stavr je u tome sto je previse SELJAKA i IDIOTA naseljeno sljeglo u ovaj grad, tj. SELO!!!!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Alice, sta ti predlazes da se uradi?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

E sad...
evo sta se moze

http://www.vet.gov.ba/legislativa/u-pri ... id=336,2,1

to je ZAKON O ZAŠTITI I DOBROBITI ŽIVOTINJA

Koji se prvenstveno mora donijeti na drzavnom nivou.
Mozemo kontaktirati Ured za Veterinarstvo sa zajednickim upitom DOKLE SE STIGLO SA OVIM i ZASTO JE JOS UVIJEK U PRIPREMI...

Pokrenuti medije da pricaju o ovome, jer ipak, ruku na srce, ni macka ni pas ni krava ni konj NEMAJU NACIONALNOSTI niti ugrozavaju VITALNE NACIONALNE INTERESE.
Any volunteers?
Na pricu NISMO MI TU DA GURAMO, jesu itekako
1. Misija Ureda za veterinarstvo

Ured za veterinarstvo je utemeljen 18. prosinca 2000. godine, radi osiguranja cjelovitosti u funkcioniranju veterinarske službe u Bosni i Hercegovini provedbom slijedećih aktivnosti:

* predlaganjem propisa i koordiniranjem provedbe jedinstvenih mjera, metoda i postupaka kontrole zaraznih i parazitskih bolesti životinja s lista A i B Međunarodnog zoosanitarnog kodeksa O.I.E.-a;
* predlaganjem veterinarskih uvjeta za međunarodni promet (izvoz iz Bosne i Hercegovine i uvoz u Bosnu i Hercegovinu) životinja, sirovina, otpadaka i proizvoda životinjskog podrijetla;
* predlaganjem uvjeta za registriranje objekata za klanje životinja i provedbom jedinstvenog postupka registriranja objekata za proizvodnju, preradu, obradu, doradu ili pričuvu proizvoda i sirovina životinjskog podrijetla namijenjenih izvozu, odnosno uvozu;
* predlaganjem propisa za provedbu jedinstvenog programa monitoringa i kontrole rezidua u životinjama, te proizvodima i sirovinama životinjskog podrijetla;
* koordiniranjem rada granične veterinarske inspekcije i predlaganjem propisa za utvrđivanje jedinstvene dokumentacije za uvoz, odnosno izvoz životinja, sirovina, otpadaka i proizvoda životinjskog podrijetla te ustrojavanje jedinstvenog informacijskog sustava granične veterinarske inspekcije;
* suradnjom s međunarodnim veterinarskim, zdravstvenim i sličnim institucijama i udrugama (O.I.E., WHO, FAO, Codex Alimentarius, Europska komisija i sl.).
VeljaPas

Post by VeljaPas »

mIRCerka wrote:E sad...
evo sta se moze

http://www.vet.gov.ba/legislativa/u-pri ... id=336,2,1

to je ZAKON O ZAŠTITI I DOBROBITI ŽIVOTINJA

Koji se prvenstveno mora donijeti na drzavnom nivou.
Mozemo kontaktirati Ured za Veterinarstvo sa zajednickim upitom DOKLE SE STIGLO SA OVIM i ZASTO JE JOS UVIJEK U PRIPREMI...

Pokrenuti medije da pricaju o ovome, jer ipak, ruku na srce, ni macka ni pas ni krava ni konj NEMAJU NACIONALNOSTI niti ugrozavaju VITALNE NACIONALNE INTERESE.
Any volunteers?
Na pricu NISMO MI TU DA GURAMO, jesu itekako
1. Misija Ureda za veterinarstvo

Ured za veterinarstvo je utemeljen 18. prosinca 2000. godine, radi osiguranja cjelovitosti u funkcioniranju veterinarske službe u Bosni i Hercegovini provedbom slijedećih aktivnosti:

* predlaganjem propisa i koordiniranjem provedbe jedinstvenih mjera, metoda i postupaka kontrole zaraznih i parazitskih bolesti životinja s lista A i B Međunarodnog zoosanitarnog kodeksa O.I.E.-a;
* predlaganjem veterinarskih uvjeta za međunarodni promet (izvoz iz Bosne i Hercegovine i uvoz u Bosnu i Hercegovinu) životinja, sirovina, otpadaka i proizvoda životinjskog podrijetla;
* predlaganjem uvjeta za registriranje objekata za klanje životinja i provedbom jedinstvenog postupka registriranja objekata za proizvodnju, preradu, obradu, doradu ili pričuvu proizvoda i sirovina životinjskog podrijetla namijenjenih izvozu, odnosno uvozu;
* predlaganjem propisa za provedbu jedinstvenog programa monitoringa i kontrole rezidua u životinjama, te proizvodima i sirovinama životinjskog podrijetla;
* koordiniranjem rada granične veterinarske inspekcije i predlaganjem propisa za utvrđivanje jedinstvene dokumentacije za uvoz, odnosno izvoz životinja, sirovina, otpadaka i proizvoda životinjskog podrijetla te ustrojavanje jedinstvenog informacijskog sustava granične veterinarske inspekcije;
* suradnjom s međunarodnim veterinarskim, zdravstvenim i sličnim institucijama i udrugama (O.I.E., WHO, FAO, Codex Alimentarius, Europska komisija i sl.).
u 15satidolazi hayat da snimi prilog u vezi zakona za dnevniku19 sati. neka neko snimiako moze da imamo za arhivu.
Alica

Post by Alica »

_BosanaC wrote:Alice, sta ti predlazes da se uradi?
Pa za pocetak da se pogleda ovo sto je mIRCerka stavila...dalje da se sastanemo sa Veljom u Drustvu ejdan dan (subota ili endelja) i da se ozbiljno porazgovara odakle krenuti, kome se obratiti..PA NE MOZE ON VISE SAM..Udruzenje ima jako mnogo clanova, od kojih nas par kao nesto ejdluje-radi,pokusava koliko moze, dok ostatak samo prica, sazaljeva, mazi kuce i mace, zovu Udruzenje kako su nasli kucu macu...pa dajte jednom da se svi sastanemo i da vidimo ko sta i gdje moze da uradi...nema to vise smisla..

znaci..VELJO, ZAKAZI SASTANAK I NEKA SE SVI POKAZU NA TOM SASTANKU, NEKA SVI KONKRETNO KAZU/IZJASNE SE STA MOGU A STA NE I DA SE ONDA U TOM PRAVCU POCNE DJELOVATI!
Alica

Post by Alica »

e da i jos nesto:

Kopirajte ovu Legislativu o zastiti zivotinja, posaljite nma email adrese vasih rijatelja..kontaktirajte vase prijatelje, neka se pridruze udruzenju...

Ajmo, malo...mrdnite malo..

ja sam ovo vec uradila...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Velja wrote: u 15satidolazi hayat da snimi prilog u vezi zakona za dnevniku19 sati. neka neko snimiako moze da imamo za arhivu.
Dolaze kod vas? :-)

Najs... :faraon1:
Alica

Post by Alica »

Veljo ja sam do 4 na poslu, ne mogu se izvuci nikako ali sam tu odmah u 4,15 (da s eprobijem kroz guzvu s autom)...

Sretnos a HAYATOM..sve im kazi, nka svi znaju kakvim ljudima smo okruzeni...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Alica wrote:
Pa za pocetak da se pogleda ovo sto je mIRCerka stavila...dalje da se sastanemo sa Veljom u Drustvu ejdan dan (subota ili endelja) i da se ozbiljno porazgovara odakle krenuti, kome se obratiti..PA NE MOZE ON VISE SAM..Udruzenje ima jako mnogo clanova, od kojih nas par kao nesto ejdluje-radi,pokusava koliko moze, dok ostatak samo prica, sazaljeva, mazi kuce i mace, zovu Udruzenje kako su nasli kucu macu...pa dajte jednom da se svi sastanemo i da vidimo ko sta i gdje moze da uradi...nema to vise smisla..

znaci..VELJO, ZAKAZI SASTANAK I NEKA SE SVI POKAZU NA TOM SASTANKU, NEKA SVI KONKRETNO KAZU/IZJASNE SE STA MOGU A STA NE I DA SE ONDA U TOM PRAVCU POCNE DJELOVATI!
Ja to pricam vec godinama, samo sto se svako cese samo i iskljucivo tamo gdje ga svrbi i nigdje vise. Kada budu stajali skupa na jednom mjestu i iz udruzenja za zastitu zivotinja, i demobilisani borci, i penzioneri, i nezaposleni, i svi koji su na bilo koji nacin obespravljeni situacijom u kojoj svi zivimo mozda se nesto i pokrene s mrtve tacke...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
Alica wrote:

Ja to pricam vec godinama, samo sto se svako cese samo i iskljucivo tamo gdje ga svrbi i nigdje vise. Kada budu stajali skupa na jednom mjestu i iz udruzenja za zastitu zivotinja, i demobilisani borci, i penzioneri, i nezaposleni, i svi koji su na bilo koji nacin obespravljeni situacijom u kojoj svi zivimo mozda se nesto i pokrene s mrtve tacke...
po tablama ispred parlamenta, njih ima milion skoro...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:
Alica wrote: Pa za pocetak da se pogleda ovo sto je mIRCerka stavila...dalje da se sastanemo sa Veljom u Drustvu ejdan dan (subota ili endelja) i da se ozbiljno porazgovara odakle krenuti, kome se obratiti..PA NE MOZE ON VISE SAM..Udruzenje ima jako mnogo clanova, od kojih nas par kao nesto ejdluje-radi,pokusava koliko moze, dok ostatak samo prica, sazaljeva, mazi kuce i mace, zovu Udruzenje kako su nasli kucu macu...pa dajte jednom da se svi sastanemo i da vidimo ko sta i gdje moze da uradi...nema to vise smisla..

po tablama ispred parlamenta, njih ima milion skoro...
Znam...
Alica

Post by Alica »

ali mene ovo jako ljuti, ali mnogo me ljuti...samo par clanova (na dvije ruke nas mozete izabrati) pokusavaju nesto, u kontaktu su sa Veljom sa Udruzenjem..sramota je da toliko clanova ima a Udruzenje kuburi s parama, ljudima na terenu, brige u Azilu...pa sramota...sta znaci clan Udruzenja da li svi to znaju...nije samo mozaiti cuku i macu i a brigu o njima ostavljati Udruzenju...

Veljo, daj molim te sazovi sastanak - neka svi clanovi udruzenja budu prisutni - bez izgovora..nema vise smisla..dajte da se otvori neki fond pomoci Udruzenju, neka se pare skupa, pa neka svako od nas odvoji, pored clanarine od 5 km jos 5 za fond...ili bilo sto...daj da se sastanemo i dogovorimo...

Veljo - ZAKAZI SASTANAK
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Alica wrote:ali mene ovo jako ljuti, ali mnogo me ljuti...samo par clanova (na dvije ruke nas mozete izabrati) pokusavaju nesto, u kontaktu su sa Veljom sa Udruzenjem..sramota je da toliko clanova ima a Udruzenje kuburi s parama, ljudima na terenu, brige u Azilu...pa sramota...sta znaci clan Udruzenja da li svi to znaju...nije samo mozaiti cuku i macu i a brigu o njima ostavljati Udruzenju...

Veljo, daj molim te sazovi sastanak - neka svi clanovi udruzenja budu prisutni - bez izgovora..nema vise smisla..dajte da se otvori neki fond pomoci Udruzenju, neka se pare skupa, pa neka svako od nas odvoji, pored clanarine od 5 km jos 5 za fond...ili bilo sto...daj da se sastanemo i dogovorimo...

Veljo - ZAKAZI SASTANAK
Jesil' ti procitala uopste sta sam ja napisao? :sad:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
Alica wrote:ali mene ovo jako ljuti, ali mnogo me ljuti...samo par clanova (na dvije ruke nas mozete izabrati) pokusavaju nesto, u kontaktu su sa Veljom sa Udruzenjem..sramota je da toliko clanova ima a Udruzenje kuburi s parama, ljudima na terenu, brige u Azilu...pa sramota...sta znaci clan Udruzenja da li svi to znaju...nije samo mozaiti cuku i macu i a brigu o njima ostavljati Udruzenju...

Veljo - ZAKAZI SASTANAK
Jesil' ti procitala uopste sta sam ja napisao? :sad:
Nema tu vise sta SAMO udruzenje traziti fakat.
Mislim da kad oni cuju za UG SOS samo odmahnu rukom...
Treba i nas mimo udruzenja....
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

nije to valjda bebana, nije, ona mala crna? :shock:
Alica

Post by Alica »

NARAVNO DA JESAM...ALI MI OVDJE NE PRICAMO O NEZAPOSLENIM DEMOBILISANIM BOCIMA-LJUDIMA....

Mi ovdje pricanmo o Udruzenju - zivotinje...
da li sti ti procitao temu ovog ovdje blog-a?

Ali nebitno, ne zelim se raspravljati...ima vjerovatno forum i za tu grupu o kojoj ti pricas...

Ukljuci se ovdje-TEMA -PROCITAJ, POGLEDAJ SLIKE...
Post Reply