Sigurno, od djevera mali, isto prvo bijela tackica pa onda zubic izasao. A kod moje su bila dva baloncica 2 dana prije nego ce izbiti zubiciCherryLips wrote:Bijele izbocine na desnima bebice,nesto ne znam da mi je stariji sin ovo imao....na mjestu jedinice bijela tackica , a malo dalje kao manje zrno graska ...ne djeluje mi kao soor..?? Je li moguce ovako rano da je naznaka zubica....?
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- Cholina_Lokica
#6801 Re: Bebe - ALL ABOUT!
- CherryLips
#6802 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Oooo pa nemamo ni dva mjeseca....Cholina_Lokica wrote:Sigurno, od djevera mali, isto prvo bijela tackica pa onda zubic izasao. A kod moje su bila dva baloncica 2 dana prije nego ce izbiti zubiciCherryLips wrote:Bijele izbocine na desnima bebice,nesto ne znam da mi je stariji sin ovo imao....na mjestu jedinice bijela tackica , a malo dalje kao manje zrno graska ...ne djeluje mi kao soor..?? Je li moguce ovako rano da je naznaka zubica....?
- Cholina_Lokica
#6803 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ima takvih bebaca, mada ovom malom je ta tackica bila preko 20 dana dok je izasao zubicCherryLips wrote:Oooo pa nemamo ni dva mjeseca....Cholina_Lokica wrote:Sigurno, od djevera mali, isto prvo bijela tackica pa onda zubic izasao. A kod moje su bila dva baloncica 2 dana prije nego ce izbiti zubiciCherryLips wrote:Bijele izbocine na desnima bebice,nesto ne znam da mi je stariji sin ovo imao....na mjestu jedinice bijela tackica , a malo dalje kao manje zrno graska ...ne djeluje mi kao soor..?? Je li moguce ovako rano da je naznaka zubica....?
-
suza81
#6804 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ima li koja mama da preporuci kakav carobni sirup od kojeg dijete dobije apetit, ojaca imunitet i ako jos ima kakvih vitamina u njemu nije viska, ali da nije neka klasicna multivitaminska hemija? Djetetu skoro dvije godine.
- CherryLips
#6805 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mi pijemo Pikovit,a savjet koji sam dobila za apetit jeste po fildzan caja od mente tri puta dnevno prije dorucka,rucka i vecere. Samo ga bas ne provodimo dosljedno...
-
Zoya
#6806 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja ovo nikad nisam kontala. Mislim na te bobe, sirupe i čuda koje pospješuju apetit. U principu dijete pojede onoliko koliko mu traži organizam. Jedina magija je u tome da mu se ne daju nikakvi keksici između obroka. Manite se gluposti. Dodje period tako kada se djetetu jednostavno ne jede puno.
-
suza81
#6807 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Draga Zoya ja ti zelim da to nikada i ne skontas i nadam se da razumijes sta ti zelim time reci.
A pikovit mi je bas multivitaminska hemija, radije bih nesto prirodnije tipa neke travke od koje se djeca projedu
A pikovit mi je bas multivitaminska hemija, radije bih nesto prirodnije tipa neke travke od koje se djeca projedu
-
Zoya
#6808 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma u redu sve to Samo razmisli o ovisnosti o tih travki.
- JanuaryJones
#6809 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Voli li jogurt, med, šta uopšte jede?suza81 wrote:Draga Zoya ja ti zelim da to nikada i ne skontas i nadam se da razumijes sta ti zelim time reci.
-
suza81
#6810 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kod njega je sve bingo i jedino je cokolada sigurica
stalno u kyci neki rezim zbog njega da se ne kupuju slatkisi. Hoce med.. samo nek je slatko
prodje i malo jogurta uz dorucak... jede on sve u principu ali bas male kolicine. Nekad samo 5 zalogaja. Ponekad vidim da mu se zgadi zalogaj i nema sanse da ce vise otvorit usta. Nije uvijek takav... ima faza kad bas rado jede al ga svaka viroza poremeti i onda opet hajmo ispocetka.
Ima 11 kg i 22 mjeseca.
Sestra mu susta suprotnost i svi mi u kuci bas poguzije a on ko da nije nas
Ima 11 kg i 22 mjeseca.
- ¤ jelena ¤
#6811 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Možda riblje ulje, znam da se to generacijama koristilo u situacijama koje odgovaraju ovom opisu.suza81 wrote:Ima li koja mama da preporuci kakav carobni sirup od kojeg dijete dobije apetit, ojaca imunitet i ako jos ima kakvih vitamina u njemu nije viska, ali da nije neka klasicna multivitaminska hemija? Djetetu skoro dvije godine.
Danas postoje svakave perle ili granule ribljeg ulja za djecu pa pokušajte s tim.
Naravno, provjerite kod ljekara može li se to dati tako malom djetetu.
edit: težina u granicama normale.
Last edited by ¤ jelena ¤ on 24/01/2016 10:13, edited 1 time in total.
- CherryLips
#6812 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Jedina travka koje se jos ja sjecam od svog djetinjstva za apetit je pelin,koji je gorak ko cemer...suza81 wrote:Draga Zoya ja ti zelim da to nikada i ne skontas i nadam se da razumijes sta ti zelim time reci.
- JanuaryJones
#6813 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Probaj napraviti neki koktel sa medom i propolisom i sušenim voćem i orašastim plodovima (izblendano naravno). Moram naći receptsuza81 wrote:Kod njega je sve bingo i jedino je cokolada siguricastalno u kyci neki rezim zbog njega da se ne kupuju slatkisi. Hoce med.. samo nek je slatko
prodje i malo jogurta uz dorucak... jede on sve u principu ali bas male kolicine. Nekad samo 5 zalogaja. Ponekad vidim da mu se zgadi zalogaj i nema sanse da ce vise otvorit usta. Nije uvijek takav... ima faza kad bas rado jede al ga svaka viroza poremeti i onda opet hajmo ispocetka.
Ima 11 kg i 22 mjeseca.
- Mis mekinjas
-
dama_u_crnom
#6815 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kakvo biciklo kupiti djevojcici od dvije i po godine?Dajte mi neke prijedloge, i gdje da kupim? Hvala 
- CherryLips
#6816 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nas mali se nije skidao sa onoga bica bez pedala,prilicno dobro drzao ravnotezu,kupili u baby centru,bbi. Pogledaj kod njih,onda Bimaco,ne znam ima li Master kids u Titovoj bicikle,znam da imaju romobile...
-
dama_u_crnom
#6817 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Za koji je uzrast taj bez pedala? Mislila sam uzeti bas pravo biciklo s pedalama, ali mozda ni ovaj nije posa opcija.CherryLips wrote:Nas mali se nije skidao sa onoga bica bez pedala,prilicno dobro drzao ravnotezu,kupili u baby centru,bbi. Pogledaj kod njih,onda Bimaco,ne znam ima li Master kids u Titovoj bicikle,znam da imaju romobile...
- CherryLips
#6818 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Za uzrast ti ne znam reci,pretpostavljam od 3+,ali ako je curica visocija kao nas djecak taman je. Mi smo ga vec prerasli i na proljece ako Bog da kupujemo pravo biciklo.
I uglavnom sam manju djecu vidjala bas na ovim biciklima bez pedala jer su odlicna za ucenje odrzavanja ravnoteze
I uglavnom sam manju djecu vidjala bas na ovim biciklima bez pedala jer su odlicna za ucenje odrzavanja ravnoteze
- CherryLips
#6819 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Je li dr Vukovic dolazi u privatne posjete i da li neko ima njen br tel,u slucaju da nasa dr ne bude mogla doci? Bebac mi hasta,a zlo mi kad pomislim na guzvu sad kako je samo u Vrazovoj dezura vikendom...
- JanuaryJones
#6820 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ne znam dolazi li Gordana privatno al znam da Dr. Dervišević dolazi (dobila sam preporuke za nju od jednog roditelja) http://mz.ks.gov.ba/ordinacije/ambulant ... dervisevicCherryLips wrote:Je li dr Vukovic dolazi u privatne posjete i da li neko ima njen br tel,u slucaju da nasa dr ne bude mogla doci? Bebac mi hasta,a zlo mi kad pomislim na guzvu sad kako je samo u Vrazovoj dezura vikendom...
Imaš pp.
- okanomalo
#6822 Re: Bebe - ALL ABOUT!
moj unuk za par dana puni 11 mjeseci.desno oko mu i dalje "leti".kad navrsi godinu odvest cemo ga na pregled. da li neko ima iskustva sa pregledom kod oftamologa i kod kojeg ga odvesti ?svejedno dal privatno ili na kliniku. 
- _turpija_
#6823 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mojoj malenoj tako ponekad pobjegne vodili je sa nekih 8 9 mjeseci na oftalmologiju, sve ok vid super, i rekli nam na kontrolu za nekih 8 mjeseci, kao trebalo bi se to samo ispraviti lijen zivac ocni.... Sad bi nekad trebali na kontrolu, smanjilo se poprilicno samo od sebe, i sad joj povremeno znaci pobjeci ali pretezno kad je umorna pospana.. sad joj je godina i pol... Pa cemo vidjeti sta ce reci..okanomalo wrote:moj unuk za par dana puni 11 mjeseci.desno oko mu i dalje "leti".kad navrsi godinu odvest cemo ga na pregled. da li neko ima iskustva sa pregledom kod oftamologa i kod kojeg ga odvesti ?svejedno dal privatno ili na kliniku.
A vi nemojte puno razmisljati, nego odvedite djete i poslusajte sta ce vam reci.. Ja sam htjela privatno, i onda me odgovoril prijateljica koja radi u jednoj ocnoj ordinaciji... stvarno su je na oftalmologiji detaljno pregledali..
- okanomalo
#6824 Re: Bebe - ALL ABOUT!
hvala._turpija_ wrote:Mojoj malenoj tako ponekad pobjegne vodili je sa nekih 8 9 mjeseci na oftalmologiju, sve ok vid super, i rekli nam na kontrolu za nekih 8 mjeseci, kao trebalo bi se to samo ispraviti lijen zivac ocni.... Sad bi nekad trebali na kontrolu, smanjilo se poprilicno samo od sebe, i sad joj povremeno znaci pobjeci ali pretezno kad je umorna pospana.. sad joj je godina i pol... Pa cemo vidjeti sta ce reci..okanomalo wrote:moj unuk za par dana puni 11 mjeseci.desno oko mu i dalje "leti".kad navrsi godinu odvest cemo ga na pregled. da li neko ima iskustva sa pregledom kod oftamologa i kod kojeg ga odvesti ?svejedno dal privatno ili na kliniku.
A vi nemojte puno razmisljati, nego odvedite djete i poslusajte sta ce vam reci.. Ja sam htjela privatno, i onda me odgovoril prijateljica koja radi u jednoj ocnoj ordinaciji... stvarno su je na oftalmologiji detaljno pregledali..
- _turpija_
#6825 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ako Bog da bit ce sve okokanomalo wrote:hvala._turpija_ wrote:Mojoj malenoj tako ponekad pobjegne vodili je sa nekih 8 9 mjeseci na oftalmologiju, sve ok vid super, i rekli nam na kontrolu za nekih 8 mjeseci, kao trebalo bi se to samo ispraviti lijen zivac ocni.... Sad bi nekad trebali na kontrolu, smanjilo se poprilicno samo od sebe, i sad joj povremeno znaci pobjeci ali pretezno kad je umorna pospana.. sad joj je godina i pol... Pa cemo vidjeti sta ce reci..okanomalo wrote:moj unuk za par dana puni 11 mjeseci.desno oko mu i dalje "leti".kad navrsi godinu odvest cemo ga na pregled. da li neko ima iskustva sa pregledom kod oftamologa i kod kojeg ga odvesti ?svejedno dal privatno ili na kliniku.
A vi nemojte puno razmisljati, nego odvedite djete i poslusajte sta ce vam reci.. Ja sam htjela privatno, i onda me odgovoril prijateljica koja radi u jednoj ocnoj ordinaciji... stvarno su je na oftalmologiji detaljno pregledali..nama je pedijatrica rekla da ga odvedemo na pregled kad napuni godinu.tako da se spremamo otici na pregled sledeceg mjeseca.ok onda i mi odosmo na kliniku.