Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- CherryLips
#6651 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma ja,ja na netu pregledala
- JanuaryJones
#6652 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Super, hvala tiCherryLips wrote:Ma ja,ja na netu pregledala
-
dama_u_crnom
#6653 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Drage mame, u nedjelju smo se vratili sa mora i bukvalno otkako smo stigli kuci kcerkici je poceo curiti nosic, kaslje i ima proljev. Jos uvijek se nije smirilo, samo mi se cini da joj je sve gore. Temperaturu nema. Da napomenem da je na moru bilo sve ok. Sta joj je najbolje davati da ublazim ovu prehladu?
- Ma.Le.Na
#6654 Re: Bebe - ALL ABOUT!
da nije fasovala one alge na koje su upozoravali
kazu da su simptomi isti kao kod prehlade
kazu da su simptomi isti kao kod prehlade
- vazi
#6655 Re: Bebe - ALL ABOUT!
drage mame, ima li pravilo u povijanju bebe djecaka i polozaja pishe?
U moj vakat je bilo pravilo da se pisha obavezno podigne prema gore, namaze sve fino bademovom i vodi racuna da se tako i povije, nikako s pishom prema dole tj prema guzi.
Danas u porodilistu mladu majku babica pouci da radi suprotno od ovog sto rekoh pa me to bas zbunilo ...
Kako vi radite, vazni su mi vasi odgovori
Edit: kad kazem povijanje mislim na mijenjanje pelene a na povijanje ko birvaktile u povoje
U moj vakat je bilo pravilo da se pisha obavezno podigne prema gore, namaze sve fino bademovom i vodi racuna da se tako i povije, nikako s pishom prema dole tj prema guzi.
Danas u porodilistu mladu majku babica pouci da radi suprotno od ovog sto rekoh pa me to bas zbunilo ...
Edit: kad kazem povijanje mislim na mijenjanje pelene a na povijanje ko birvaktile u povoje
-
mali_balon
#6656 Re: Bebe - ALL ABOUT!
mi smo kupovali u onoj prodavnici na Cobaniji, mislim Mars da se zove. puno povoljnije nego u dm.maki222 wrote:Mame, znate li gdje se moze kupiti silikonska zastita za coskove, i ostale "zastite" da mi ne otvara ladice, frizider...itd, a da nije DM?
- CherryLips
#6657 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ništa pishu nismo namještali,stoji kako stojivazi wrote:drage mame, ima li pravilo u povijanju bebe djecaka i polozaja pishe?
- _turpija_
#6658 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pozdrav drage mame,.. Trebam pomoc, na pola sam luda...
Prije par dana sarah /14 mjeseci/ je pocela da kaki uz vristanje izvijanje plac koji do sad jos nisam cula.... cim se iskakila nakon sto sam je oprala sve ok...
Sutradan vidim podrucje oko cmara osip kao mali plikovi, i odvedem je pedijatru, dala nam neku crvenu tecnost eozin 1 % da joj stavljam kao oblogu i da nastavimo sa kremom protiv ojeda ... i dva dana nije htjela da kaki, tek evo sad uz polusatno vristanje i plakanje uspjela je samo malo...
Tu tecnost i kremu protiv ojeda koristimo vec dva dana, poboljsanja nema, cak sta vise djeluje mi da se lagano siri..
Bas se vidi da je boli, pece, ma kad krenem pelenu samo da presvucem to je horor..
kontrola u ponedeljak... ja ne mogu srce mi se raspada kad je gledam koliko se muci...Ne koristimo vlazne maramice, nije nista novo jela, nije joj tvrda kaka.. ne znam sta bi moglo biti..
Imate li kakav savjet?
Hvala puno
Prije par dana sarah /14 mjeseci/ je pocela da kaki uz vristanje izvijanje plac koji do sad jos nisam cula.... cim se iskakila nakon sto sam je oprala sve ok...
Sutradan vidim podrucje oko cmara osip kao mali plikovi, i odvedem je pedijatru, dala nam neku crvenu tecnost eozin 1 % da joj stavljam kao oblogu i da nastavimo sa kremom protiv ojeda ... i dva dana nije htjela da kaki, tek evo sad uz polusatno vristanje i plakanje uspjela je samo malo...
Tu tecnost i kremu protiv ojeda koristimo vec dva dana, poboljsanja nema, cak sta vise djeluje mi da se lagano siri..
Bas se vidi da je boli, pece, ma kad krenem pelenu samo da presvucem to je horor..
kontrola u ponedeljak... ja ne mogu srce mi se raspada kad je gledam koliko se muci...Ne koristimo vlazne maramice, nije nista novo jela, nije joj tvrda kaka.. ne znam sta bi moglo biti..
Imate li kakav savjet?
Hvala puno
-
safran
#6659 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pretpostavljam da rastu četvorke. Moji su u tom periodu imali strava kiselu kaku - po tome sam i znala da negdje neki zub probija. Sin mog prijatelja je također imao probleme kakve si opisala u fazi rasta zuba. Ja sam problem rješavala bepanten mast+vodeni ekstrakt propolisa, istisnem bepanten u neku manju kutijicu (1/3 tube) i dodam 10-15 kapi vodenog ekstrakta propolisa i promiješam. Tim smo mazali i brzo je prolazilo.
- maki222
#6660 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nema vise tamo te prodavnice, otvorili banku u medjuvremenumali_balon wrote:mi smo kupovali u onoj prodavnici na Cobaniji, mislim Mars da se zove. puno povoljnije nego u dm.maki222 wrote:Mame, znate li gdje se moze kupiti silikonska zastita za coskove, i ostale "zastite" da mi ne otvara ladice, frizider...itd, a da nije DM?
- _turpija_
#6661 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ima samo keceve i dvice, ostalo jos nista na vidiku...safran wrote:Pretpostavljam da rastu četvorke. Moji su u tom periodu imali strava kiselu kaku - po tome sam i znala da negdje neki zub probija. Sin mog prijatelja je također imao probleme kakve si opisala u fazi rasta zuba. Ja sam problem rješavala bepanten mast+vodeni ekstrakt propolisa, istisnem bepanten u neku manju kutijicu (1/3 tube) i dodam 10-15 kapi vodenog ekstrakta propolisa i promiješam. Tim smo mazali i brzo je prolazilo.
Fakat mi nije jasno, inace joj je osjetljiva koza, i pazim aman zaman, kontam posto ona lize sve, stavlja sve u usta mozda je tako kakvu baju mlatnula... ne znam... Hvala puno na savjetu
- Mis mekinjas
#6662 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Eozinu ili antiseptiku treba 5-6 dana da ima efekta.
Od rasta zubica padne imunitet, moze biti da je od toga, ali vise izgleda kao ojed obicni. Ali valjda doktor zna sta je.
Namazi jekodermom. Nece odmoci.
Od rasta zubica padne imunitet, moze biti da je od toga, ali vise izgleda kao ojed obicni. Ali valjda doktor zna sta je.
Namazi jekodermom. Nece odmoci.
- vazi
#6663 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Puno hvala @cherryCherryLips wrote:Ništa pishu nismo namještali,stoji kako stojivazi wrote:drage mame, ima li pravilo u povijanju bebe djecaka i polozaja pishe?
Edit: kad kazem povijanje mislim na mijenjanje pelene a na povijanje ko birvaktile u povoje, evo danas cundari haman tri godine,ništa joj ne fali:)
I moja kcerka tako kaze kao i ti ... Novi vakat - novi obicaji , hvala jos jednom
- JanuaryJones
#6664 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mame, jel koja od vas kupovala ove Helen Harper pelene? Čije su, gdje se proizvode? Valjaju li?
- CherryLips
#6665 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ima li koja od friskih mama,je li jos aktuelan žuti Plivasept za bebe nakon poroda?
-
krauter
#6666 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Prije godinu dana je bio. Mi smo se kupali Plivaseptom nekih 15 dana nakon poroda. Nije nam isušilo kožu...
- Cholina_Lokica
#6667 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mi ga nismo koristili, koristili ga malo kad je bebi bilo mjesec i pol zbog nekog osipa, mada sad kontam nismo trebali ali haj, dr rekao tako pa uzeli... mada ja sam se porodila u vojnoj, ne znam kako je na jezeru.CherryLips wrote:Ima li koja od friskih mama,je li jos aktuelan žuti Plivasept za bebe nakon poroda?
- JanuaryJones
#6668 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Prije haman 2 god, kad se rodio sinčina, plivasept je bio aktuelan tek u pisanjima po forumu. Kupili ga, eno još stoji u polici. Nismo ga koristili niti nam je ko sugerisao (a imamo pedijatra u porodici). Porod takodje u VojnojCholina_Lokica wrote:Mi ga nismo koristili, koristili ga malo kad je bebi bilo mjesec i pol zbog nekog osipa, mada sad kontam nismo trebali ali haj, dr rekao tako pa uzeli... mada ja sam se porodila u vojnoj, ne znam kako je na jezeru.CherryLips wrote:Ima li koja od friskih mama,je li jos aktuelan žuti Plivasept za bebe nakon poroda?
- CherryLips
#6669 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mi smo malog kupali Plivaseptom,doduse porod na Jezeru,a ima tome skoro tri godine. A ne čujem bas neke priče o mrsi kao prije. Pomalo razmišljam sta nam sve treba od onih djidja pa se sjetih i Plivasepta
- manekenka u penziji
#6671 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Najveca muka kod sokovnika mi je njegovo pranje.
Jucer iscjedim cveklu i bebara ne popije sve. Ostane jedna casa i stavim je u frizider.
Smijem li joj dati taj jucerasnji sok?
Jucer iscjedim cveklu i bebara ne popije sve. Ostane jedna casa i stavim je u frizider.
-
Natural
#6672 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nisam bebara ali redovno pijem domaci cijedjeni sok od cvekle po 2 danamanekenka u penziji wrote:Najveca muka kod sokovnika mi je njegovo pranje.
- manekenka u penziji
#6673 Re: Bebe - ALL ABOUT!
OK, znaci nije frka ako odstoji 
Mada ga i nije popila, sad je počela uveliko da bira sta ce jesti, valjda omudrala pa nece splacine
Sad ima fazu sa maslinama, pojede ih po 15
Mada ga i nije popila, sad je počela uveliko da bira sta ce jesti, valjda omudrala pa nece splacine
Sad ima fazu sa maslinama, pojede ih po 15
-
dama_u_crnom
#6674 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Drage mame, u zadnje vrijeme svaki izlazak sa mojom djevojcicom (2 godine) je postaon uzas. Naime, ima vec jedno mjesec dana kako konstantno hoce da se nosi. U kuci ne toliko, ali vani kad izadjemo, bukvalno cim sidjemo ispred zgrade pocinje : nosi, nosi i naravno ako je ne uzmem, vristi i histerise. Znam je pustiti i po 10 min da stoji i vristi, ali ne odustaje sve dok je ne ponesem. Ne znam sta da radim i sta je odjednom spopalo s tim nosanjem. Ali postaje nepodnosljivo. Je li se neko susretao s ovim??
- JanuaryJones
#6675 Re: Bebe - ALL ABOUT!
+1 (skoro 21 mjesec). Nosamo, šta ćemo.dama_u_crnom wrote:Drage mame, u zadnje vrijeme svaki izlazak sa mojom djevojcicom (2 godine) je postaon uzas. Naime, ima vec jedno mjesec dana kako konstantno hoce da se nosi. U kuci ne toliko, ali vani kad izadjemo, bukvalno cim sidjemo ispred zgrade pocinje : nosi, nosi i naravno ako je ne uzmem, vristi i histerise. Znam je pustiti i po 10 min da stoji i vristi, ali ne odustaje sve dok je ne ponesem. Ne znam sta da radim i sta je odjednom spopalo s tim nosanjem. Ali postaje nepodnosljivo. Je li se neko susretao s ovim??