Ma.Le.Na wrote:![]()
Hrčak hrčka poznaje![]()
![]()
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- LieToMe
#6076 Re: Bebe - ALL ABOUT!
-
dama_u_crnom
#6077 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja nisam znala da te kese uopste postoje.
Mi inace svo smece bacamo u kantu na balkonu, pa tako i pelene. 
- Magarece_godine
#6078 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Da li je ok da desetomjesečna beba uglavnom spava na ledjima? On spava super, ali mi nekako nelogično da je vazda na ledjima. Nekad ae malo zabacu na stranu, ali kratko. Inace je lijen, ne puze, ne diže se, mrsko mu se i okretati sa stomaka na leđa. ..
- manekenka u penziji
#6079 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Uh, ti ces imati problema kao i ja. Moja isto spava samo na leđima, a kada sanja, prebaci se na stomak, automatski se budi i doceka na sve cetiri i place i place...
A kako mislis ne puze? Jos nije propuzao ili nece da puze?
Je li buco? Ako jeste, garant je i lijen tako da nemas razloga za brigu.
A kako mislis ne puze? Jos nije propuzao ili nece da puze?
Je li buco? Ako jeste, garant je i lijen tako da nemas razloga za brigu.
- Magarece_godine
#6080 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ima 11,5 kg
i deset i pol mjeseci. Ne puze, jednostavno ne zna... ne brinem se za to, jer u hodalici je i vise nego aktivan...sve razvali.. samo mi zao na pomisao da ga ledja zabole ako stalno spava na njima. ... A ne budi se on, od drugog mjeseca prespava noc u komadu. .od osam do osan...nekad popije mlijeko malo ranije ujutro oko pola sedam i nastavu spavat do deset 
- manekenka u penziji
#6081 Re: Bebe - ALL ABOUT!
MasAllah momcine. Moja ima 8 i po mjeseci i isto toliko kila 
A spava li po danu?
Moja nije spavalica. Po danu spava 2x po sat vremena i onda od 21:00 do 7:00-8:00. Pravo malo spava, a kazu da djeca najbolje napreduju kad spavaju...
A spava li po danu?
Moja nije spavalica. Po danu spava 2x po sat vremena i onda od 21:00 do 7:00-8:00. Pravo malo spava, a kazu da djeca najbolje napreduju kad spavaju...
-
dama_u_crnom
#6082 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@Magarece godine : Moja je sve do prije 2-3 mjeseca (sad joj je 16) spavala samo na ledjima. Tako joj jednostavno godilo, a sad se toliko prevrce, nema u kojoj pozi je ne zateknem.
I ona je isto buca bila, lijena beba pravo, nije puzala, kasno se i pocela okretati, a evo je sad nema mira minute, hoda, puze, bas akivna
Nemas razloga za brigu 
- Magarece_godine
#6083 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hvala puno za odgovore. Ma ja bih iskreno volio da on što duže ostane beba
Apsolutno mi ne smeta što ne puže, naprotiv
Samo ja kada bih spavao na leđima, sve bi me zabolilo, pa kad pomislim na to bude mi žao ... Ali možda to bebe drugačiije doživljavaju...
Hvala dama_u_crnom
Manekenka: On po danu spava možda dva puta po pola sata. Rijetkost je da zaspi sat ili duže ... Tvoja cura mašalah baš napredna
Hvala dama_u_crnom
Manekenka: On po danu spava možda dva puta po pola sata. Rijetkost je da zaspi sat ili duže ... Tvoja cura mašalah baš napredna
-
mali_balon
#6084 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Eh mame koja je nadraza "junk food" vaseg djeteta. Kod nas krompir u svim oblicima, naravno cips je pravi cejf, cips je iznad svega, pa pomfrit,kinder cokoladice i jaja, smoki, monte...ako se jos sjetim dodat cu.
neki dan supruga u DMu kuplia neki bezglutenski smoki od alnature, i kako je nama muskarcima ta zdrava hrana smece ja svojoj curici na njeno pitanje sta je ovo kazem da je neko mamino smece
(na ovo nisam ponosan) ako hoce nek proba i tako ona uzme poroba inista: kako je ta kesica na stolu svako malo naleti i uzme, ono kao da mezi, i jednom je ja pitam sta to jedes kaze "mamino smece"
, helem malo me zena naruzi
da moram pazit sta govorim itd itd, nedavno je pocela psovati "jebem ti" a psuje bas kad treba nije da lupa na pamet. Helem danas me opet pita smije li jesti smece
.
I hajde da vidimo koji se crtani gledaju, kod nas pepa obavezna, masa i medvjed, sizika lulu, haman svi sa kanala mini ultra.
neki dan supruga u DMu kuplia neki bezglutenski smoki od alnature, i kako je nama muskarcima ta zdrava hrana smece ja svojoj curici na njeno pitanje sta je ovo kazem da je neko mamino smece
I hajde da vidimo koji se crtani gledaju, kod nas pepa obavezna, masa i medvjed, sizika lulu, haman svi sa kanala mini ultra.
- Mis mekinjas
#6085 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Od crtanih, ako to mozemo nazvati crtanim filmom, samo Baby Einstein se gleda. Bog dao gospodji Julie Clark.
Great minds start little.
Great minds start little.
- manekenka u penziji
#6086 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Moja bebara uopce ne gleda tv. Plese tj.skace uz muziku, ali tv uopce ne registruje. Hm...
Mozda sto je stalno upaljen pa je ne interesuje?
Ali zato bi daljinski mogla citav dan da tabiri.
I jede sve, ali cisto mlijeko nikako.
Mozda sto je stalno upaljen pa je ne interesuje?
Ali zato bi daljinski mogla citav dan da tabiri.
I jede sve, ali cisto mlijeko nikako.
- otherside
#6087 Re: Bebe - ALL ABOUT!
smoki je No1, kinder cokolade (ali i ostale
), cips rijetko kupimo al ga obrste bez problema.
mislim da bi pojele svaku junk food ali se dovijamo pa isjeckamo voce na male komadice, ubacimo one integralne cokoladne kuglice i eto veselja
btw, mojoj mladjoj glavna hrana je kajmak
cim otvori oci trazi "kamaka"
masha i medvjed je crtani u kome i mama i tata uzivaju, curice naravno imitiraju mashu pa smo ogranicili gledanje
the wiggles su takodje omiljeni a u zadnjim nekoliko mjeseci monster high (to je hit u vrticu)
mislim da bi pojele svaku junk food ali se dovijamo pa isjeckamo voce na male komadice, ubacimo one integralne cokoladne kuglice i eto veselja
btw, mojoj mladjoj glavna hrana je kajmak
masha i medvjed je crtani u kome i mama i tata uzivaju, curice naravno imitiraju mashu pa smo ogranicili gledanje
the wiggles su takodje omiljeni a u zadnjim nekoliko mjeseci monster high (to je hit u vrticu)
-
neoxxx
#6088 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nasmija me s ovim kajmakom - i moj malisa trazi kajmaka i kad grah jede
Mi slatkise (one klasicne) konzumiramo u minimalnim kolicinama, uglavnom jede grozdjice i drugo suho voce pomijesano sa ociscenim sjemenkama od bundeve, voce u svim oblicima, puding, americki palacinci sa javorovim sirupom (to mama vise radi sebe pravi
) i domaci kolaci
Crtani - masa, naravno, pepa, tarzan
Nego, ima li neko neke preporuke za vrtic na relaciji Grbavica-Kovacici?
Mi slatkise (one klasicne) konzumiramo u minimalnim kolicinama, uglavnom jede grozdjice i drugo suho voce pomijesano sa ociscenim sjemenkama od bundeve, voce u svim oblicima, puding, americki palacinci sa javorovim sirupom (to mama vise radi sebe pravi
Crtani - masa, naravno, pepa, tarzan
- JanuaryJones
#6089 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Gdje nabavljaš javorov sirup?neoxxx wrote:Nasmija me s ovim kajmakom - i moj malisa trazi kajmaka i kad grah jede![]()
Mi slatkise (one klasicne) konzumiramo u minimalnim kolicinama, uglavnom jede grozdjice i drugo suho voce pomijesano sa ociscenim sjemenkama od bundeve, voce u svim oblicima, puding, americki palacinci sa javorovim sirupom (to mama vise radi sebe pravi) i domaci kolaci
![]()
Crtani - masa, naravno, pepa, tarzan![]()
- CherryLips
#6090 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Javorov sirup ima u DM-u. Jest da nisi mene pitala al et'....
-
neoxxx
#6091 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nisam ni znala da ima u dm-u, ja moljakam prijatelja da mi kupi u americkom px-u 
- JanuaryJones
#6092 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Taj u DMu je 12KM i nije ni blizu američkim maple syrups, nažalost. Nemam nikog u američkom PXuneoxxx wrote:Nisam ni znala da ima u dm-u, ja moljakam prijatelja da mi kupi u americkom px-u
- ciki4
#6093 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kod nas su štapići i smoki jedini junk,a slatkiše,iako bi mogla sve u neograničenim količinama,sveli na jedno z.carstvo ili kinder jaje + nekoliko pez bombonica. Mamiz (abc namaz
) i putej su nam osnova svakog doručka. Sve vrste sjemenki tamani ko hrcak,a najsmjesnije je kad ih trazi"mama daj sJebite
Masa rules,ponekad pcelica maja
Masa rules,ponekad pcelica maja
-
dama_u_crnom
#6094 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mama daj sjebite hahahahah srce malo. 
Kod nas je jos uvijek Baby tv u fazonu i mislim da cu poluditi od onih pjesmica. haj sto svaku napamet znam nego sam naucila i redoslijed, tacno znam kad jedna zavrsi koja je sljedeca.
Ustvari ona samo voli pjesmice da slusa, tako da pravi crtici kod nje jos ne dolaze u obzir.
A sto se junk food-a tice, smokije, cipseve i ostale grickalice joj ne dajem. Umjesto toga jede one Alnaturine krekere od zitarica i voca bas dosta pojedeu toku dana. S tim da trpa u sebe sta stigne, , mislim da bi joj ove grickalice bile previse. Jedino sto otprilike svaki dan pojede neku cokoladicu/kolacic/keks i to je to.
Kod nas je jos uvijek Baby tv u fazonu i mislim da cu poluditi od onih pjesmica. haj sto svaku napamet znam nego sam naucila i redoslijed, tacno znam kad jedna zavrsi koja je sljedeca.
A sto se junk food-a tice, smokije, cipseve i ostale grickalice joj ne dajem. Umjesto toga jede one Alnaturine krekere od zitarica i voca bas dosta pojedeu toku dana. S tim da trpa u sebe sta stigne, , mislim da bi joj ove grickalice bile previse. Jedino sto otprilike svaki dan pojede neku cokoladicu/kolacic/keks i to je to.
-
mali_balon
#6095 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@ciki
Kako i koje sjemenke joj servirate
@dama u crnom
Uz Charilja i brojeve nasa je naucila brojati na engleskom to su bile scene
, nesta je bilo broja 5 strah
I glavni su bilio hipa hipa hej i bili i bam bam , a pjesmica naravno hokey pokey
. Sad smo na mini ultri pa priceza prica tecni srpski 
Kako i koje sjemenke joj servirate
@dama u crnom
Uz Charilja i brojeve nasa je naucila brojati na engleskom to su bile scene
-
safran
#6096 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nakon Maše logičan slijed je Pat i Mat (A je to) pa dobro vodite računa. Što bi moj stariji rekao za brata - Ne bi on to trebao gledati, daje mu ideje. 
-
radenska
#6097 Re: Bebe - ALL ABOUT!
dajte mi savjet pliiiz.
ovaj moj dvogodisnjak ne zeli da prepusti krevetic sestri. Sta ja sad njoj da kupim. Da kupujem besiku cini mi se da samo par mjeseci moze spavati u njoj, a ovak krevet 120-60 mi je veliki i nemam ga gdje. postoji li nesto izmedju. ja zaita ne zelim da je ucim da spava sa mnom
-
safran
#6098 Re: Bebe - ALL ABOUT!
A gdje bi dvogodišnjak sada trebao da spava?radenska wrote:dajte mi savjet pliiiz.ovaj moj dvogodisnjak ne zeli da prepusti krevetic sestri. Sta ja sad njoj da kupim. Da kupujem besiku cini mi se da samo par mjeseci moze spavati u njoj, a ovak krevet 120-60 mi je veliki i nemam ga gdje. postoji li nesto izmedju. ja zaita ne zelim da je ucim da spava sa mnom
-
radenska
#6099 Re: Bebe - ALL ABOUT!
njemu kupili veci krevet sa ogradicom ali ga ne zeli. Nebitno je to sad jer ce ocito ostati tu gdje je, samo me je zanimalo postoji li krevetic koji je manjih dimenzija od 120-60
- sanjam-te
#6100 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Bil mogla spavati u onoj korpi što se može nakačiti i na kolica?radenska wrote:njemu kupili veci krevet sa ogradicom ali ga ne zeli. Nebitno je to sad jer ce ocito ostati tu gdje je, samo me je zanimalo postoji li krevetic koji je manjih dimenzija od 120-60

Žene jeste li čule za lijek protiv kašlja kod beba: bronhi bombone istopljene u mlijeku?