Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- Mis mekinjas
#5827 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja presla sa punih 6 mjeseci na NAN2.PurpurHazel wrote:@Miš mekinjaš i ostale ženice koje ste koristile NAN, kad ste prešle s keca na dvicu?
I da, rižine pahuljice od Nestlea, dodavati postepeno navečer u jedan obrok u AD ili ne još?
Uspješno smo laganim koracima zasad probali jabuku jednu sedmicu, zatim mrkvicu, i ne da jede, nego guta kašikicu, ne može dočekati da joj prinesem do usta, ko ptić mali ih otvara, umiremo joj od smijehaHvala svima na dobrim savjetima.
Sa 11 na NAN3.
- CherryLips
#5828 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Danas sam im malo gledala cizmice na netu,kad stignem trknucu da vidim:)suza81 wrote:Deichman ima dosta modela i pristupacne cijene.ciki4 wrote:Ja sam svojoj u cicibaniu kupila gumene futrovane,pravo tople-50 KM.CherryLips wrote:Pitanje za mame sa starijom djecicom,kakve ste im cizmice kupovali? Mora mu nogica ostati suha i topla a gledam cifre sve po 150+,suludo mi davati tolike pare jer kojim mu tempom nogica raste,sve ce biti malo do februara. Gumenjaci hladni,bas ne znam sta da gledam i kupim..?
-
EliasVeskot
#5829 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ako kasljes, stavi masku dok dojis, ima u apoteci kupiti ona zelena. ja pijem i antibiotike, i imam upalu krajnika. ali dojim, beba zdrava hB. Mislim da sam procitala sa bebe dobijaju "antibiotike" kroz majcino mlijeko. zato je bolje nastaviti dojenje i dok je mama bolesna.sanjam-te wrote:sad sam malo mirnija, ovih dana pokušavam bar malo da je udaljim od sebe, ali eto za dojenje sam se baš plašila.
Samo treba sacekati sa vakcinom ukoliko je bilo ko bolestan i treba tempirati kad su svi zdravi i izbjegavati kontakt sa potencijalnim prenosiocima.
- sanjam-te
#5830 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ne kašljem, samo užasna glavobolja i temperatura, ali evo već popušta, blizi se i termin vakcine ali eto nadam se do tad da će sve biti ok.EliasVeskot wrote:
Ako kasljes, stavi masku dok dojis, ima u apoteci kupiti ona zelena. ja pijem i antibiotike, i imam upalu krajnika. ali dojim, beba zdrava hB. Mislim da sam procitala sa bebe dobijaju "antibiotike" kroz majcino mlijeko. zato je bolje nastaviti dojenje i dok je mama bolesna.
Samo treba sacekati sa vakcinom ukoliko je bilo ko bolestan i treba tempirati kad su svi zdravi i izbjegavati kontakt sa potencijalnim prenosiocima.
- manekenka u penziji
#5831 Re: Bebe - ALL ABOUT!
I ja sam istu brigu brinula kada sam dojila. Ovo za antitijela je tacno, to je cak i @vanad pisala 
Beba hvala Bogu nikad nije bila bolesna, a bilo nas je u kuci i pod temperaturom i teskom groznicom. Samo doji i ne sikiraj se.
Sto se tice vakcine, ja vec 4 sedmice kasnim zbog zubica, tako da nisi jedina ako malo zakasnis.
Beba hvala Bogu nikad nije bila bolesna, a bilo nas je u kuci i pod temperaturom i teskom groznicom. Samo doji i ne sikiraj se.
Sto se tice vakcine, ja vec 4 sedmice kasnim zbog zubica, tako da nisi jedina ako malo zakasnis.
-
dama_u_crnom
#5832 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Maloprije procitah na jednom forumu da ne valja dijete u zimskom periodu odvikavati od dojenja jer kao nece napredovati?
Vjerujem da je babska prica. Ali ipak da provjerim s vama, jer je moja curica prije 2 dana konacno skroz prestala s dojenjem.
Teze je meni palo, nego njoj.
- sanjam-te
#5833 Re: Bebe - ALL ABOUT!
A vala i ove vakcine su mi već dosadile...kolko ih ima uopšte? Sljedeću prima sa napunjenih 6 mjeseci.
Jel neko 2x bio na UZV kukova? Mi smo snimale kad je imala oko mjesec, i tad joj ponovo zakazala..ja htjedoh pitati dal nešto nije ok,al su nam doktorice toliko ljubazne da jedva čekam da izađem iz ordinacije
Jel neko 2x bio na UZV kukova? Mi smo snimale kad je imala oko mjesec, i tad joj ponovo zakazala..ja htjedoh pitati dal nešto nije ok,al su nam doktorice toliko ljubazne da jedva čekam da izađem iz ordinacije
-
EliasVeskot
#5834 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Jesil imala Cr pa ti zakazali u Vojnoj ili? Sa prvim nisam, samo jednom, a sad su nas narucili odmah nakon poroda. Navikni se na vakcine, do druge ih ima dosta. Meni je najgore kod vakcine utrefiti kad su svi zdravi i kad nema guzve u DZ...Vakcina se moze koliko god dr ili roditelji smatraju da treba. Ja sam prvo vodila bar mjesec kasnije na svakusanjam-te wrote:A vala i ove vakcine su mi već dosadile...kolko ih ima uopšte? Sljedeću prima sa napunjenih 6 mjeseci.
- Mis mekinjas
#5835 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pa sta ti pise na nalazu?sanjam-te wrote:A vala i ove vakcine su mi već dosadile...kolko ih ima uopšte? Sljedeću prima sa napunjenih 6 mjeseci.
Imas li snimak kukova?
Siroko povijaj ako je beba opet narucena.
- manekenka u penziji
#5836 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mozda je samo rano dosla.
Meni na otpusnom pise uzv kukova nakon 1mj.a niko me nije htio primiti dok beba ne napuni 2 mj. Kazu rano im snimati pa cu morati opet doci za mj.
Meni na otpusnom pise uzv kukova nakon 1mj.a niko me nije htio primiti dok beba ne napuni 2 mj. Kazu rano im snimati pa cu morati opet doci za mj.
- sanjam-te
#5837 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja sam u TZ, ne u SA... na nalazu za zakačeni svi prvi kvadratići,kao je sve ok...ona mi nije ništa rekla osim za to široko povijanje, a to svima govore ovdje... a što se tiče termina za vakcinu do sada sam išla baš na datum kad mi zakažu, šta ja znam da mi neće šta troncati.
-
radenska
#5838 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Evo mene opet. Porodila sam se u srijedu. Rodila predivnu djevojcicu tesku 4 kg. Sad me zanima opet o dojenju. Naime ovaj put sam cvrsto odlucila da ne dajem dohranu. Mlijeko polako nadolazi. Curica fino vuce ali boli uzasno. Strasno. Boli me i potkosulja kad dotakne bradavice. KOliko je to normalno. Kazu da prodje kad malo se grudi naviknu. Da li je to istina. Nekih savjeta jos . Mazem aventovom kremom, zracim,....
- ciki4
#5839 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kao prvo čestitam, velika cura:-) moja kuma je imala isti problem,njoj jedino pomoglo kantarionovo ulje,a probala je sve sto su joj savjetovali. Mene nije toliko boljelo,ali sam mazala svojim mlijekom,onim masnim,zadnjim i bilo je uredu.
-
suza81
#5840 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Cestitam 
To oko bradavica je individualno, bitno je da istrpis a nekad ce sigurno proci. I ja sam sa prvom bebom imala rane nakon desetak dana i pomogli su mi silikonski sesirici da to zaraste i poslije nije boljelo. Mazi svojim mlijekom ili kremom, zraci, potrudi se da beba pravilno uhvati dojku, sav smedji dio i to je otprilike to. Uzivaj sa svojom curom ♡
To oko bradavica je individualno, bitno je da istrpis a nekad ce sigurno proci. I ja sam sa prvom bebom imala rane nakon desetak dana i pomogli su mi silikonski sesirici da to zaraste i poslije nije boljelo. Mazi svojim mlijekom ili kremom, zraci, potrudi se da beba pravilno uhvati dojku, sav smedji dio i to je otprilike to. Uzivaj sa svojom curom ♡
-
krauter
#5841 Re: Bebe - ALL ABOUT!
I ja sam imala isti problem na pocetku dok se beba i ja nismo navikle na dojenje i dok se nismo uhodale. Meni je malo olaksala Palmers krema za bradavice koju sam narucila sa feeluniquea, nije bila skupa, a mislim da je ima i u Hrvatskoj. Proslo je kroz nekih 15 dana.
- CherryLips
#5842 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Čestitke @radenska,uživaj uz svoju curu!:)
-
granita
#5844 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nama su na otpusnom napisali da je preporuka snimiti kukove sa napunjena dva mjeseca. Mi snimali u FM klinici i sve je odlicno, a opet smo naruceni u 6. mjesecu kada beba pocinje da sjedi.manekenka u penziji wrote:Mozda je samo rano dosla.
- starii
#5845 Re: Bebe - ALL ABOUT!
dovoljno je nakon dva mjeseca pogledati kukove, to za sest mjeseci je da ti uzmu pare..na radiologiji kc rade svaki dan od 11h..ja sam svoje dvoje djece vodio i nije bilo problema...granita wrote:Nama su na otpusnom napisali da je preporuka snimiti kukove sa napunjena dva mjeseca. Mi snimali u FM klinici i sve je odlicno, a opet smo naruceni u 6. mjesecu kada beba pocinje da sjedi.manekenka u penziji wrote:Mozda je samo rano dosla.
-
granita
#5846 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Cestitam na curici! Imala isti problem, na kraju zavrsila sa izdajalicom i mali nikako ne doji. Rane mi je stvorio, bolilo me kad se tusiram na mlaz vode, o odjeci da ne govorim. Preporucujem ti da joj das preko silikonskih bradavica (imas Aventove) dok se to malo ne smiri.radenska wrote:Evo mene opet. Porodila sam se u srijedu. Rodila predivnu djevojcicu tesku 4 kg. Sad me zanima opet o dojenju. Naime ovaj put sam cvrsto odlucila da ne dajem dohranu. Mlijeko polako nadolazi. Curica fino vuce ali boli uzasno. Strasno. Boli me i potkosulja kad dotakne bradavice. KOliko je to normalno. Kazu da prodje kad malo se grudi naviknu. Da li je to istina. Nekih savjeta jos . Mazem aventovom kremom, zracim,....
-
granita
#5847 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Heh...ma i ja sam se cudila sto opet za sest. Privatnici...starii wrote:dovoljno je nakon dva mjeseca pogledati kukove, to za sest mjeseci je da ti uzmu pare..na radiologiji kc rade svaki dan od 11h..ja sam svoje dvoje djece vodio i nije bilo problema...granita wrote:Nama su na otpusnom napisali da je preporuka snimiti kukove sa napunjena dva mjeseca. Mi snimali u FM klinici i sve je odlicno, a opet smo naruceni u 6. mjesecu kada beba pocinje da sjedi.manekenka u penziji wrote:Mozda je samo rano dosla.
-
dama_u_crnom
#5848 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ljudi pomoc. Kako zaustaviti proizvodnju mlijeka nakon prestanka dojenja? Grudi su mi konstantno puno, povremeno se izdajam, ali sasvim malo, cisto da ne osjetim preveliku napetost u grudima. Pijem caj od kadulje, stavljam mlake obloge na grudi, imate li jos nekih ideja?
- CherryLips
#5849 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Koliko cesto si bebu dojila prije prestanka dojenja? Moj mali je dojio ujutro i uveče i stvarno nisam ni imala puno mlijeka. Izdajala se pomalo u istim terminima i nisam vadila kupus iz grudnjaka. Treba vremena,samo polako.
- otherside
#5850 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ne mlake obloke, vec hladne ili tusirati hladnom vodom.dama_u_crnom wrote:Ljudi pomoc. Kako zaustaviti proizvodnju mlijeka nakon prestanka dojenja? Grudi su mi konstantno puno, povremeno se izdajam, ali sasvim malo, cisto da ne osjetim preveliku napetost u grudima. Pijem caj od kadulje, stavljam mlake obloge na grudi, imate li jos nekih ideja?
@radenska-cestitam