Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
radenska

#4676 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by radenska »

Ja sam se toliko bojala MRP vakcine. Hvala Bogu nikakve reakcije aplsolutno nije imao.
Sto se tice hrane nemojte davati prije 6 mjeseci nema potrebe. Mojoj prijateljici su doktori u inostranstvu rekli da su pokvarili stomak uvodjenjem hrane u cetvrtom mjesecu. Po meni je za pocetak najbolja tikva, odmah je prihvatio, brokule, krompiric izblendan s piletinom.
Sad vec sa 17 mjesec zna sta hoe i sta mu se jede. Nekad pojede mnogo nekad samo vodu cijeli dan pije. Ima 17 kg ali je veliki, sinoc bili kod rodjaka stigao je visinom njihovog djecaka od 2,5 godine. Kaze prof. gavrankapetanovic da je to genetika :D
I da, provjerite koliko d3 kapi dajete djeci. Moj je nesto krivio stopaka, zabaccivao nogice i odvedemo ga kod ga kod gavrankapetanovica, ccim ga je vidio kaze nedostatak d vitamina pa mu stvara pritisak na stopala. Cudi se da mu ih je doktorica uopce ukidala. Kaze da mu je zao sto pedijatri djecu ocjenjuju po tablicama, njima je svako dijete isto.
manekenka u penziji

#4677 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by manekenka u penziji »

Usi imaju finu boju :) :) :) hvala Bogu. Ne možeš dijete da ne vakcinises, ali ovaj pristup informacijama i kontraindikacije me slomise.
I te D3 kapi, kad bi se barem mogle nekako drugačije davati, jer nekad imam osjećaj da ih ne popije sve, kao da malo ispljune sa kasikice a još kad na to sve bljucne nemam pojma da li je uzela dnevnu dozu.
Mis mekinjas

#4678 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

manekenka u penziji wrote:Usi imaju finu boju :) :) :) hvala Bogu. Ne možeš dijete da ne vakcinises, ali ovaj pristup informacijama i kontraindikacije me slomise.
I te D3 kapi, kad bi se barem mogle nekako drugačije davati, jer nekad imam osjećaj da ih ne popije sve, kao da malo ispljune sa kasikice a još kad na to sve bljucne nemam pojma da li je uzela dnevnu dozu.
Uvali kapi kad dojis, popice ih. Slobodno ih daj 5. I da iscure jedna dvije, 3 su sad dosta.
Inace D3 kapi se daju cijelu prvu godinu, i jos dvije zime obavezno.
I ne boj se vakcine. Ne drzi dijete u kuci. Pogotovo ako je fino vrijeme.
Ja sam svog cim ih je dobijao u kolica i u voznju. Nije imao nikakvih problema. Kupala ga. Sve najnormalnije radila.
radenska

#4679 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by radenska »

i on kaze kad je toplo vrijeme da ne treba da se dijete previse oblaci, najbolje je da je bos i u nekom kratkom sorcu i majici da ih sunce grije, naravno ono ujutro do podne i predvecer kad nije prejako.
manekenka u penziji

#4680 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Danas smo bile malo vani i vratila joj se boja u lice, a pogotovo je došla sebi poslje kupanja.
Nego, može li se dijete od mjesec nositi u onom kengurku ili kako se već zove, i gdje ima kupiti?

edit: nasla sam na pik-u ali i dalje ne znam je li mi sa mjesec dana mala za tu nosiljku zbog glavice
granita

#4681 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by granita »

manekenka u penziji wrote:Danas smo bile malo vani i vratila joj se boja u lice, a pogotovo je došla sebi poslje kupanja.
Nego, može li se dijete od mjesec nositi u onom kengurku ili kako se već zove, i gdje ima kupiti?

edit: nasla sam na pik-u ali i dalje ne znam je li mi sa mjesec dana mala za tu nosiljku zbog glavice
Imam ja tu nosiljku za curice, a ja cekam decka, a i necu je koristiti jer imam maramu. AKo hoces, mogu ti je pokloniti.
kakavdanakneiskustvu

#4682 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by kakavdanakneiskustvu »

može li biti da beba od 3 i po mjeseca počinje zubiće dobijati?
duboka_misao

#4683 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

granita wrote:
manekenka u penziji wrote:Danas smo bile malo vani i vratila joj se boja u lice, a pogotovo je došla sebi poslje kupanja.

Imam ja tu nosiljku za curice, a ja cekam decka, a i necu je koristiti jer imam maramu. AKo hoces, mogu ti je pokloniti.
Marama rules, meni je kengur nekako nepraktican dok se spegngas dok djete ubacis znoj te oblije
blondina

#4684 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by blondina »

kakavdanakneiskustvu wrote:može li biti da beba od 3 i po mjeseca počinje zubiće dobijati?
Danas je izgleda sve moguce,moja curuca kojoj je danas 25. dan ima zubic na donjoj vilici.Nikao joj prije par dana.Bili smo kod pedijatrice i kaze da zasad stanje pratimo pa cemo vidjeti poslije vakcine sta cemo sa zubicem,mora se i stomatolog ukljuciti u razmatranje.Pravo mi je zao bebe,stalo gura rukicu u usta...i nervozna je... :sad:
Ma.Le.Na

#4685 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Ma.Le.Na »

mamina prijateljica je rodila djevojcicu sa zubom
naime, u trudnoci je morala unositi vise vitamina C i rekose da je to razlog :?
dama_u_crnom

#4686 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

Izbio nam prvi zubic, konacno, sa skoro 9 mjeseci. :D A kako mi se cini, sad ce i drugi. :D
Eh sad mene zanima, kako treba njegovati zubice, cime ih cistiti i to. Vidjela sam u DM-u neke minijaturne cetkice, je li dovoljno samo time prati, bez kaladonta pretpostavljam? :-)
kakavdanakneiskustvu

#4687 Re: Bebe - ALL ABOUT!

koliko se čeka na one poklone iz DM-a?
suza81

#4688 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

Ja sam cekala vise od mjesec dana od dana kad sam se prijavila. Pohvalno je to sto vise ne poklanjaju pelene broj 1, vec 3 :) valjda su i oni skontali dok to dodje svako dijete preraste jedinicu. Osim tog pakovanja pampers pelena dobit ces i kupone sa 25% popusta na neke proizvode za njegu.
kakavdanakneiskustvu

#4689 Re: Bebe - ALL ABOUT!

suza81 wrote:Ja sam cekala vise od mjesec dana od dana kad sam se prijavila. Pohvalno je to sto vise ne poklanjaju pelene broj 1, vec 3 :) valjda su i oni skontali dok to dodje svako dijete preraste jedinicu. Osim tog pakovanja pampers pelena dobit ces i kupone sa 25% popusta na neke proizvode za njegu.

znam za te kupone,čekam tri sedmice pa zato pitam,hvala
JanuaryJones

#4690 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Pitanje za upućenije...jel sunet tokom Ramazana ok? (nismo mi religiozni niti gledamo na to ali ima članova familije koji jesu pa da ne bude tobejarabi, gdje ćete to radit?).

Sent from my iPad using Tapatalk
manekenka u penziji

#4692 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Mala je nevjerovatna a i krevetac. Cudi me da pod težinom ne pukne
vazi

#4693 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vazi »

JanuaryJones wrote:Pitanje za upućenije...jel sunet tokom Ramazana ok? (nismo mi religiozni niti gledamo na to ali ima članova familije koji jesu pa da ne bude tobejarabi, gdje ćete to radit?).

koliko se razumijem nema nikakve prepreke za sunetluk u ramazanu
Magarece_godine

#4694 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Magarece_godine »

JanuaryJones wrote:Pitanje za upućenije...jel sunet tokom Ramazana ok? (nismo mi religiozni niti gledamo na to ali ima članova familije koji jesu pa da ne bude tobejarabi, gdje ćete to radit?).

Gdje ćete sunetit dijete ?

Imal nekih preporuka ?
rosa canina

#4695 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by rosa canina »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Ovo mene ceka, kao da vidim. Svakako sad na meni spava ko krpelj. Zato sam i ja kupila veliki krevetac da mozemo stati. :roll1:

I mene zanima sunet. Koliko su vase bebe bile stare, kako su podnijeli?
:bih:
JanuaryJones

#4696 Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Magarece_godine wrote:

Gdje ćete sunetit dijete ?

Imal nekih preporuka ?
Pa razmišljamo o Sanasi, vidim da većina ima dobra iskustva sa njima.

CherryLips

#4697 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

I mi smo našeg djecaka u Sanasi sunetili,kad mu je bilo 11 mjeseci. Vodili smo ga kad je bio još mladji,možda sa 7-8 mjeseci ali ga je dr vratio jer je bio bucko pa bi mu se čuna uvlačila u salo i morali bi ići na previjanja nakon suneta,a i željezo mu je bilo malkice ispod.granice.
Uglavnom vodite dok su manji,lakše je predeverati,moj tada još nije hodao...meni je to najstresniji period bio od kako se rodio,uglavnom-prije bebaci zaborave na to sve nego vi...
JanuaryJones

#4698 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

CherryLips wrote:I mi smo našeg djecaka u Sanasi sunetili,kad mu je bilo 11 mjeseci. Vodili smo ga kad je bio još mladji,možda sa 7-8 mjeseci ali ga je dr vratio jer je bio bucko pa bi mu se čuna uvlačila u salo i morali bi ići na previjanja nakon suneta,a i željezo mu je bilo malkice ispod.granice.
Uglavnom vodite dok su manji,lakše je predeverati,moj tada još nije hodao...meni je to najstresniji period bio od kako se rodio,uglavnom-prije bebaci zaborave na to sve nego vi...
Mi kontamo čim napuni 6. mj jer ne rade prije.

blondina

#4699 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by blondina »

Drage mame cime vi cistite nosic svojim bebama.Mojoj maloj od danas sam primijetila da malo teze dise.Ima samo 26 dana i ne znam sa cime joj smijem ocistiti nos.Citala sam o nekim pumpicama,fizioloskom rastvoru itd...svaki savjet je dobro dosao.
suza81

#4700 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

blondina wrote:Drage mame cime vi cistite nosic svojim bebama.Mojoj maloj od danas sam primijetila da malo teze dise.Ima samo 26 dana i ne znam sa cime joj smijem ocistiti nos.Citala sam o nekim pumpicama,fizioloskom rastvoru itd...svaki savjet je dobro dosao.
Moze fiziolosli rastvor ili kapi Sunce moje malo. Nakapas i okrenes bebu na stomak da sekret sama izadje. Ako nece ukapas jos malo. Mozes pokusati izvuci i sa vakumskom pumpicom tipa ove

Image

a jos je efikasniji baby vac koji ide na usisivac i moze se za 30-ak maraka kupiti u apoteci

Image
Post Reply