Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
-
radenska
#3251 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Tarikov krevet je napravljen da se ogradica moze podizati i spustati. JA sam mu kupila onaj najdeblji madrac i sad kako je on povisok kad ustane u kreveticu vrlo lahko moze da se prevrne i padne na pod. A prilicno je visok krevetic. Nazalost, dno se ne moze pomjerati pa mu moram uzeti madrac do 10 cm debljine da moze teze ustajati. Gdje to kupiti i da li su pretanki i neudobni za spavanje
-
safran
#3252 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja sam prije godinu i po, imajući slično iskustvo sa prvim djetetom, za drugu bebu kupila najtanji madrac u Nobilu, memorijska pjena - nešto tako, presvlaka se skida i pere u mašini a i lako se navlači. Bio je 60 - 80 KM nisam sigurna. Odlično je poslužio, upravo smo ga oprali i spakovali.
- putujucidzindas
#3253 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Moj mis spava na tankom tvrdom madracu od rodjenja (ikea, cini mi se - dobili smo) - ne zali se
prije nego sto smo dobili, ja sam trazila te tanje i tvrdje madrace, nasla sam ih u dormeu i cini mi se u nobilu. cijene su im 150-200 KM, pa razmisli da li ti se isplati to sad ponovo kupovati. Ima li neko drugo rjesenje - nesto sto se moze nakaciti na ogradicu, tako da bude visocija? mozda druge mame znaju neki fol. a mozda ima negdje i jeftinije
- putujucidzindas
#3254 Re: Bebe - ALL ABOUT!
pa prodaj zeni - povoljnosafran wrote:Ja sam prije godinu i po, imajući slično iskustvo sa prvim djetetom, za drugu bebu kupila najtanji madrac u Nobilu, memorijska pjena - nešto tako, presvlaka se skida i pere u mašini a i lako se navlači. Bio je 60 - 80 KM nisam sigurna. Odlično je poslužio, upravo smo ga oprali i spakovali.
-
safran
#3255 Re: Bebe - ALL ABOUT!
doduše, nije da će mi više zatrebati -putujucidzindas wrote:pa prodaj zeni - povoljnosafran wrote:Ja sam prije godinu i po, imajući slično iskustvo sa prvim djetetom, za drugu bebu kupila najtanji madrac u Nobilu, memorijska pjena - nešto tako, presvlaka se skida i pere u mašini a i lako se navlači. Bio je 60 - 80 KM nisam sigurna. Odlično je poslužio, upravo smo ga oprali i spakovali.vidis da sam ti digla cijenu. al fakat su ove cijene bile kad smo mi gledali
-
bizet
#3256 Re: Bebe - ALL ABOUT!
pozz mile moje
mene vec par sedmica patronazna ubjedjuje da bebi iskljucim jedan vecernji obrok, da joj je 8 mnogo, te da je nahranim oko ponoci pa opet u 6 ujutro...meni to nekako prerano...ona sad ima 3 mjeseca i 20 dana
ne buni se ona ako joj preskocim taj obrok, znam ga prespavati ponekad i kad se probudim oko 4-5 ujutro ona mirno spava, voli i ona odspavati 5 sati u komadu
kad ste vi ukidale jedan vecernji obrok?
ona nije bucka, ima 6900, juce vagana bili na vakcini, ne znam duzinu, ne rece mi sestra ali definitivno mi dijete nije bucka, cak bi i mogla malo da se udeblja
...ma taman je...i kaze pedijatrica da joj pocnem davati sokove, na kasiku, cisto da proba, budem za koji dan dok vakcina prodje
takodje ovaj put, hvala Bogu, nije imala temperaturice nakon vakcine, sve sam odugovlacila odlazak doktoru...fora mi je bilo prosle sedmice kad sam se natjerala da je odvedem cuti doktoricu kako mi govori eto ona izgleda zdravo pa vi ako hocete moze primiti vakcinu danas, kihala je i nesto kao kasljucala tih dana, bez temperature...cuj ako ja smatram da treba primiti vakcinu....a odvela sam je samo radi pregleda da vidim sto kasljzca, grlo cisto super
...i ja se vratim kuci, nije mi palo na pamet da radim njen posao...juce druga doktorica, nije nam ni pomislila ostaviti opciju, pregleda je i kaze vakcinacija...uh misa mu nikako ne volem voditi je na vakcinaciju, a znam da moram i da je tako bolje za nju
jos jedna boljka me boli, povratak na posao i ostavljanje bebe na cuvanje...moram se vratiti u januaru, njoj ce tada biti 6 mjesec, meni to prerano i vec sam na iglama zbog tog...savjetuju mi da je vec sad ostavljam na par sati na cuvanje...probala 2 x i oba sam ujedala sve oko sebe...prvi put preslagala ormare i pripremala zimsku idjecu na spratu, ma sisla sam x puta da je obidjem, pa da joj dam malo caja, fakticki mi teta nije ni trebala sem eto sto joj je pravila drustvo...jedva sam cekala da ode...drugi putse usudim izaci u bastu...ajme kad nisam svisla, iako me basta uvijek obraduje...bila je i druga teta ovaj put...isprobavam ih, sta cu moram...i ova teta je super, samo malo previse super
...nije joj dala da zaspi toliko je sa njom pricala da kad je otisla meni dijete kao da je na kofeinu, nece da jede, sva nekakva usplahirena....zikala sam ja tetu kroz prozor, vidi se iz baste, teta je stvaro ok, ali eto meni ne odgovara...ma nas dvihe smo skoro cijeli dan same i bas nam je lijepo, easy mood, a i ona je dobra beba, mirna samo se smheska, voli malo pricati i voli pjevati
...ne trazi da se nosa, samo neka nije sama i da joj se prica, prava je dobrica...meni je sa njom uzivancija i ne zelim da se navikavamo obe na nekog treceg i drugaciji tempo...kako ovo prevazici, prvenstveno ja...da mi je tetu slicnu meni
seka me moli da idemo na ples ponedjeljkom, a i meni bi pasako zbog kila, nisam smrsala ni grama jos, i tad je muz moze cuvati, ama ne mogu je ni njemu ostaviti, vjerujem mu naravno to nije u pitanju, u pitanju je kako da ja prelomim u sebi da je ostavlham...bas tako jao da je ostavljam i tad proradi osjecaj krivice
uh sori na dugom postu, dugo me nije ni bilo
mene vec par sedmica patronazna ubjedjuje da bebi iskljucim jedan vecernji obrok, da joj je 8 mnogo, te da je nahranim oko ponoci pa opet u 6 ujutro...meni to nekako prerano...ona sad ima 3 mjeseca i 20 dana
ne buni se ona ako joj preskocim taj obrok, znam ga prespavati ponekad i kad se probudim oko 4-5 ujutro ona mirno spava, voli i ona odspavati 5 sati u komadu
ona nije bucka, ima 6900, juce vagana bili na vakcini, ne znam duzinu, ne rece mi sestra ali definitivno mi dijete nije bucka, cak bi i mogla malo da se udeblja
takodje ovaj put, hvala Bogu, nije imala temperaturice nakon vakcine, sve sam odugovlacila odlazak doktoru...fora mi je bilo prosle sedmice kad sam se natjerala da je odvedem cuti doktoricu kako mi govori eto ona izgleda zdravo pa vi ako hocete moze primiti vakcinu danas, kihala je i nesto kao kasljucala tih dana, bez temperature...cuj ako ja smatram da treba primiti vakcinu....a odvela sam je samo radi pregleda da vidim sto kasljzca, grlo cisto super
jos jedna boljka me boli, povratak na posao i ostavljanje bebe na cuvanje...moram se vratiti u januaru, njoj ce tada biti 6 mjesec, meni to prerano i vec sam na iglama zbog tog...savjetuju mi da je vec sad ostavljam na par sati na cuvanje...probala 2 x i oba sam ujedala sve oko sebe...prvi put preslagala ormare i pripremala zimsku idjecu na spratu, ma sisla sam x puta da je obidjem, pa da joj dam malo caja, fakticki mi teta nije ni trebala sem eto sto joj je pravila drustvo...jedva sam cekala da ode...drugi putse usudim izaci u bastu...ajme kad nisam svisla, iako me basta uvijek obraduje...bila je i druga teta ovaj put...isprobavam ih, sta cu moram...i ova teta je super, samo malo previse super
seka me moli da idemo na ples ponedjeljkom, a i meni bi pasako zbog kila, nisam smrsala ni grama jos, i tad je muz moze cuvati, ama ne mogu je ni njemu ostaviti, vjerujem mu naravno to nije u pitanju, u pitanju je kako da ja prelomim u sebi da je ostavlham...bas tako jao da je ostavljam i tad proradi osjecaj krivice
- holowey
#3257 Re: Bebe - ALL ABOUT!
mi smo imali krevetac sa ladicom na dnu, i isto kao i vi kupili deblji madrac (anatomski, memorija, bla bla bla)... krevetac je imao dvije visine a mi smo nakon tog drugog, nizeg nivoa dosli do faze kada smo morali da izvadimo ladicu, izbusimo nove rupe da bi spustili platformu jos nize kako bebac ne bi iskocio...i na tom najnizem nivou, haman do poda spustenom, je bio do 2.5 godine kada smo mu kupili normalan krevet... definitivno ovi debeli madraci prestaju biti prakticni cim se beba pocne dizati iz ogradicuradenska wrote:Tarikov krevet je napravljen da se ogradica moze podizati i spustati. JA sam mu kupila onaj najdeblji madrac i sad kako je on povisok kad ustane u kreveticu vrlo lahko moze da se prevrne i padne na pod. A prilicno je visok krevetic. Nazalost, dno se ne moze pomjerati pa mu moram uzeti madrac do 10 cm debljine da moze teze ustajati. Gdje to kupiti i da li su pretanki i neudobni za spavanje
- Alhemicarkaa
#3258 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Imate u yisku tanki madrac od memorijske pjene - oko 30 markica
-
affidavit
#3259 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Masalah @bizet kod tebe je bebica prava cura. Sto se tice obroka, mogu ti reci na osnovu iskustva sa mojom bebom, to ce sve samo da dodje na svoje. Ja sam do mozda prije mjesec i pol hranila bebu svaka tri sata, kako mi je savjetovala pedijatrica, jer je beba bljuckala, pa kao bolje manji a cesci obroci, i desilo se u jednom trenutku da mi beba nece da jede, krene se izvijati u most, plakati, jednostvno nece. Onda nakon toga ja joj ponudim hranu za sat i opet nista, za dva sata i sve pojede s tim da bi mogla jos. Dakle, sama je htjela rjedje hranjenje i vece porcije. Sad je hranim otprilike na 5 sati i pojede 180 ml, s tim da vise ni ne bljucka. Doduse, ona sada fino drzi glavicu i ovo je period kada bljuckanje polako prolazi.bizet wrote:pozz mile moje
ona nije bucka, ima 6900, juce vagana bili na vakcini, ne znam duzinu, ne rece mi sestra ali definitivno mi dijete nije bucka, cak bi i mogla malo da se udeblja...ma taman je...i kaze pedijatrica da joj pocnem davati sokove, na kasiku, cisto da proba, budem za koji dan dok vakcina prodje
takodje ovaj put, hvala Bogu, nije imala temperaturice nakon vakcine, sve sam odugovlacila odlazak doktoru...fora mi je bilo prosle sedmice kad sam se natjerala da je odvedem cuti doktoricu kako mi govori eto ona izgleda zdravo pa vi ako hocete moze primiti vakcinu danas, kihala je i nesto kao kasljucala tih dana, bez temperature...cuj ako ja smatram da treba primiti vakcinu....a odvela sam je samo radi pregleda da vidim sto kasljzca, grlo cisto super...i ja se vratim kuci, nije mi palo na pamet da radim njen posao...juce druga doktorica, nije nam ni pomislila ostaviti opciju, pregleda je i kaze vakcinacija...uh misa mu nikako ne volem voditi je na vakcinaciju, a znam da moram i da je tako bolje za nju
jos jedna boljka me boli, povratak na posao i ostavljanje bebe na cuvanje...moram se vratiti u januaru, njoj ce tada biti 6 mjesec, meni to prerano i vec sam na iglama zbog tog...savjetuju mi da je vec sad ostavljam na par sati na cuvanje...probala 2 x i oba sam ujedala sve oko sebe...prvi put preslagala ormare i pripremala zimsku idjecu na spratu, ma sisla sam x puta da je obidjem, pa da joj dam malo caja, fakticki mi teta nije ni trebala sem eto sto joj je pravila drustvo...jedva sam cekala da ode...drugi putse usudim izaci u bastu...ajme kad nisam svisla, iako me basta uvijek obraduje...bila je i druga teta ovaj put...isprobavam ih, sta cu moram...i ova teta je super, samo malo previse super...nije joj dala da zaspi toliko je sa njom pricala da kad je otisla meni dijete kao da je na kofeinu, nece da jede, sva nekakva usplahirena....zikala sam ja tetu kroz prozor, vidi se iz baste, teta je stvaro ok, ali eto meni ne odgovara...ma nas dvihe smo skoro cijeli dan same i bas nam je lijepo, easy mood, a i ona je dobra beba, mirna samo se smheska, voli malo pricati i voli pjevati
...ne trazi da se nosa, samo neka nije sama i da joj se prica, prava je dobrica...meni je sa njom uzivancija i ne zelim da se navikavamo obe na nekog treceg i drugaciji tempo...kako ovo prevazici, prvenstveno ja...da mi je tetu slicnu meni
Eh, sad znam da je tesko, ali ja sam konacno prestala da se opterecujem s tim kolika je i koliko je dobila, bilo je tesko to postici, ali desilo se i to
Dakle, samo posmatraj svoju bebu, ako fino jede, spava, ne izgleda kao da je nesto muci, samo se opusti, jer je tvoja beba prosla najkriticniji period, hvala Bogu uspjesno. Ako se sama budi i trazi jedan nocni obrok ti joj naravno ponudi, ako prespava taj period i onda ujutro fino jede onda mirno spavaj.
Za tetu ti ne znam reci, ja imam godinu dana porodiljskog odsustva, i iskreno pokusavam potisnuti razmisljanje o tome kako je ostaviti. Ali, tolike zene su ostavile svoju djecu i od dva mjeseca, pa valjda cemo i mi nekako i to da preguramo.
- klixsach
#3260 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja sam bio na ciglanama u prodavnici kozjih proizvoda po preporuci osobe sa foruma (nalazi se na platou kod UniCredit banke preko puta pijace Ciglane) i vjerujte mi nisam se pokajao radnja se zove "Eco select milk" nasa je firma u pitanju veliki broj kozijih proizvoda, svjeze mlijeko malte ne svaki dan novo dolazi. Ima i sira za ljubitelje kozjih proizvoda mladi i oni zreliji sve u svemu odlicni proizvodi.Alhemicarkaa wrote:9 i po mjeseci joj je.
Otkud mi kozje, a čitala sam negdje da je kozje najsličnije majčinom - u nekoj knjizi biohemije za fakultet.
Davala sam ja njoj AD - jede ta sve što joj daš, nemam ja problem da ona neće prihvatiti. Ali kad vidim koliko popije i koliko košta ta kutija razmišljam da dignem kredit

-
bizet
#3261 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@affidavit, a i ostale mame 
ma i moja jos uvijek bljucka, doduse sve rjedje i rjedje, ali zna ponekad i da povrati, mislim ja da sto smo imale tajming imale smo, sad je trebam hraniti kako mislim da treba, nekad na 3 nekad na 4-5 sati, zavisi koliko je pojela na predhodnom hranjenju, jos uvijek je rano da se potpuno izbaci nocni obrok
mila moja affidavit, kada prestati da se opterecujem njenom tezinom i duzinom...a joj, oko mene beba sve rodjene u terminu i mame doje, ja se osjecam kao da sam totalno zakazala, i tako mi se nekako i obracaju..dodje prijatelj neki dan i onako nonsalantno na moje ponosno "nema veze sto smo se rodili ranije vidi nas koliki smo narasli" on kaze "znas bolje je sto se trudnoca duze iznese" ...a hebem mu misa kao da ja to ne znam, poslije prve trudnoce koja je tragicno zavrsila ako to iko zna onda sam to ja...dodje mi sestra, koja je i patronazna sestra btw, i posmatra mog misa i kaze "cuj ocni joj misisc jos nije dobar, znas normlano je to kod prijevremeno rodjene djece, mozda ce morati nositi naocale...da se razumijemo ne smeta mi da nosi naocale, samo neka je zdrava...no pedijatar kaze sve OK...hele nejse, nakon ovakvih i slicnih komentara kad mi dijete gledaju kao da je siroce tesko da se i ja mogu opustiti na normalu...pa kao da ja ne bih voljela da sam joj mogla dati vise i bolje od sebe...bas su ljudi onako narodski receno konji
mozda je i to dodatni strah pri pomisli da je neko drugi cuva...moram sama sa sobom rascistiti ove gluposti, dijete je zdravo i napreduje normalno, naravno da se sve brinemo za nasu djecu, briga je ista, samo ja trebam sebe naostriti i urazumiti
sinoc mi muz dobaci komentar ti se ponasas kao da su te svi razocarali, a tako se i osjecam, sto su neki i htjeli pomoci ponasali su se tako kao da sam ja nesposobna da se brinem za svoje dijete, prave vrste podrske da te ohrabri nigdje, nego uzdaj se u se i u svoje kljuse, mozda nije najlakse ali je najispravnije
vjerujem da je tesko i nakon godine bolovanja vratiti se na posao i dijete ostaviti drugom na povjerenje, strah je isti, a mora se nekako prelomiti, sto kazes kad su sve i mi cemo, mozda ako uspijem naci pravu tetu to sve bude lakse
ma i moja jos uvijek bljucka, doduse sve rjedje i rjedje, ali zna ponekad i da povrati, mislim ja da sto smo imale tajming imale smo, sad je trebam hraniti kako mislim da treba, nekad na 3 nekad na 4-5 sati, zavisi koliko je pojela na predhodnom hranjenju, jos uvijek je rano da se potpuno izbaci nocni obrok
mila moja affidavit, kada prestati da se opterecujem njenom tezinom i duzinom...a joj, oko mene beba sve rodjene u terminu i mame doje, ja se osjecam kao da sam totalno zakazala, i tako mi se nekako i obracaju..dodje prijatelj neki dan i onako nonsalantno na moje ponosno "nema veze sto smo se rodili ranije vidi nas koliki smo narasli" on kaze "znas bolje je sto se trudnoca duze iznese" ...a hebem mu misa kao da ja to ne znam, poslije prve trudnoce koja je tragicno zavrsila ako to iko zna onda sam to ja...dodje mi sestra, koja je i patronazna sestra btw, i posmatra mog misa i kaze "cuj ocni joj misisc jos nije dobar, znas normlano je to kod prijevremeno rodjene djece, mozda ce morati nositi naocale...da se razumijemo ne smeta mi da nosi naocale, samo neka je zdrava...no pedijatar kaze sve OK...hele nejse, nakon ovakvih i slicnih komentara kad mi dijete gledaju kao da je siroce tesko da se i ja mogu opustiti na normalu...pa kao da ja ne bih voljela da sam joj mogla dati vise i bolje od sebe...bas su ljudi onako narodski receno konji
mozda je i to dodatni strah pri pomisli da je neko drugi cuva...moram sama sa sobom rascistiti ove gluposti, dijete je zdravo i napreduje normalno, naravno da se sve brinemo za nasu djecu, briga je ista, samo ja trebam sebe naostriti i urazumiti
sinoc mi muz dobaci komentar ti se ponasas kao da su te svi razocarali, a tako se i osjecam, sto su neki i htjeli pomoci ponasali su se tako kao da sam ja nesposobna da se brinem za svoje dijete, prave vrste podrske da te ohrabri nigdje, nego uzdaj se u se i u svoje kljuse, mozda nije najlakse ali je najispravnije
vjerujem da je tesko i nakon godine bolovanja vratiti se na posao i dijete ostaviti drugom na povjerenje, strah je isti, a mora se nekako prelomiti, sto kazes kad su sve i mi cemo, mozda ako uspijem naci pravu tetu to sve bude lakse
- CherryLips
#3262 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Zenice,jeste li kupovale zimske vrece za kolica i gdje su najpovoljnije a da ista valjaju?
-
radenska
#3263 Re: Bebe - ALL ABOUT!
kako to izgleda, ja nisam znala ni da postoji 
- CherryLips
#3264 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ma vidjala si garant po gradu,beba fino upakovana,ko u vreci:) https://www.google.ba/search?q=vreca+za ... B800%3B566
uhh ubacih link od metar,hajd nema veze....
- niko_niko_kao_ja
#3265 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Bambini mondo, mi kupili prosle godine, mada sam vidjala i sad da imaju, i super nam je posluzila, kostala je oko 50 KM, univerzalna, moze se montirati na bilo koja kolica. imali smo malih problema sa kaisicima od kolica kad namontiramo vrecu, nismo bebca mogli zakopcati, ali smo to rijesili tako da one bocne kaise uopste nismo provlacili kroz vrecu i tako bi ga bez problema zakopcali.CherryLips wrote:ma vidjala si garant po gradu,beba fino upakovana,ko u vreci:) https://www.google.ba/search?q=vreca+za ... B800%3B566
-
dama_u_crnom
#3266 Re: Bebe - ALL ABOUT!
pozz. imam jedno pitanje. naime moja beba stara skoro 2 mjeseca konstantno doji i jedino tad je smirena. i kad ima grceve, kad uzmem nosati i sl. plac ne prestaje dok je ne stavim na sisu
nekada se zna smiriti kad je uzme neko od porodice, ali to traje par minuta i opet plac. i tako po citave dane, ne stignem nista obaviti jer je jedino mirna kad je na sisi.cak navece kad legnemo da spavamo moze zaspati jedino dok doji i tek kad vidim da je u dubokom snu stavim je u krevetic
ne znam je li se to kod ostalih desava ali kod moje je sisa spas za sve 
- Alhemicarkaa
#3267 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Koliko to dugo traje? Može biti skok u razvoju. Ona je još uvijek mala beba da bi uspostavila neki ritam, preko sise se osjeća sigurno i zna da je blizu tebe. Može potrajati, ali je sigurno da će proći - trebaće ti puno strpljenja i živaca. Sretno.dama_u_crnom wrote:pozz. imam jedno pitanje. naime moja beba stara skoro 2 mjeseca konstantno doji i jedino tad je smirena. i kad ima grceve, kad uzmem nosati i sl. plac ne prestaje dok je ne stavim na sisunekada se zna smiriti kad je uzme neko od porodice, ali to traje par minuta i opet plac. i tako po citave dane, ne stignem nista obaviti jer je jedino mirna kad je na sisi.cak navece kad legnemo da spavamo moze zaspati jedino dok doji i tek kad vidim da je u dubokom snu stavim je u krevetic
-
dama_u_crnom
#3268 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pa zadnjih mozda 10-ak dana se bas ne odvaja od mene, jer je to jedini al stvarno jedini nacin da se smiri. Vidim vec da ce trebati puno strpljenjaAlhemicarkaa wrote:Koliko to dugo traje? Može biti skok u razvoju. Ona je još uvijek mala beba da bi uspostavila neki ritam, preko sise se osjeća sigurno i zna da je blizu tebe. Može potrajati, ali je sigurno da će proći - trebaće ti puno strpljenja i živaca. Sretno.dama_u_crnom wrote:pozz. imam jedno pitanje. naime moja beba stara skoro 2 mjeseca konstantno doji i jedino tad je smirena. i kad ima grceve, kad uzmem nosati i sl. plac ne prestaje dok je ne stavim na sisunekada se zna smiriti kad je uzme neko od porodice, ali to traje par minuta i opet plac. i tako po citave dane, ne stignem nista obaviti jer je jedino mirna kad je na sisi.cak navece kad legnemo da spavamo moze zaspati jedino dok doji i tek kad vidim da je u dubokom snu stavim je u krevetic
-
Sunculish
#3269 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Uhhh, i mi sa sličnim "problemom" kuburimo već 2,5 mjeseca, samo što je kod nas već velika curadama_u_crnom wrote:pozz. imam jedno pitanje. naime moja beba stara skoro 2 mjeseca konstantno doji i jedino tad je smirena. i kad ima grceve, kad uzmem nosati i sl. plac ne prestaje dok je ne stavim na sisunekada se zna smiriti kad je uzme neko od porodice, ali to traje par minuta i opet plac. i tako po citave dane, ne stignem nista obaviti jer je jedino mirna kad je na sisi.cak navece kad legnemo da spavamo moze zaspati jedino dok doji i tek kad vidim da je u dubokom snu stavim je u krevetic
Zadnja 2 mjeseca doji na svakih 1h i ne spava skoro pa nikako navečer, prije toga je bila bebica za primjer, prespava skoro čitavu noć, samo se jednom probudi da doji i spava do 6-7h ujutru.
Zadnja dva mjeseca je non stop na siki uvečer a ujutru već mm nadigne u 4-5h i dernek, ona naspavana a mi ko zombiji.
I ja sam se nadala da je skok u razvoju, ali da toliko dugo traje...
Nadam se da će kod tebe to kratko da traje, ipak, svaka beba je drugačija. Jedino strpljenje je spas kao i saznanje da će sve to brzo da prodje aBd.
-
safran
#3270 Re: Bebe - ALL ABOUT!
sunculish jesi li počela sa dohranom? ako nisi - vrijeme je - pomalo
-
Sunculish
#3271 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Uvela sam ja njoj rižu, krompir, kašice i sokove od jabuke, kruške, banane i mrkve ali ona to neće. Dvije-tri kašike i svaku narednu automatski izbacuje. Ako začinim krompir ili rižu hoće da jede 5-6 kašikica i to je to a ako ne začinim neće ni da proba a iskreno da ti kažem, bojim se da joj solim.Navečer ona zaspi već prije 19h i utvrdi nekad oko 22-23h i tada super spava do nekih 2-3h, tada se lagano budecka, svako malo doji i onda mm ustane nekad oko 4-5h da ja mogu da odspavam do 8h. Zubići još nisu počeli i već dva mjeseca ih iščekujemo pa svaku promjenu njima pripisujemo. Prekjučer je čitav dan imala temperaturu. Kad joj pipnemo glavu- gori, izmjerimo joj temperaturu i bude 36C-36,9C. Kad je opipam prepadnem se ali opet nedovoljno visoka temperatura da je vodim dr. I primjetili smo, kad jede bananu kaki tamno zeleno.
Neznam jel to normalna boja kake kad jede bananu
Neznam jel to normalna boja kake kad jede bananu
- Alhemicarkaa
#3272 Re: Bebe - ALL ABOUT!
sunculish, to je normalna faza tvoje bebe. i meni se vrlo slično desilo u tom uzrastu. To je period kad oni počinju sanjati, aktivno doživljavati svijet oko sebe i traže podršku i blizinu najbližeg, a to je majke, a bebe koje doje to rade dojenjem. Njoj je sisa utjeha, a ne hrana.
Da će proći hoće, kad, ne znam, zavisi od djeteta do djeteta. Eno mojoj je 19 mjeseci probudila se u 4 i to je to od spavanja. A sad je već velika pa zna i da prevari, traži tutu jer zna da ću zbog toga ustati, dam joj tutu ona se igra, čita slikovnice, ali ništa ne uradi. Onda je vratim u krevet sad je gladna, ali neće flašicu, ona hoće njam-njam, ustanem da joj dam da jede, umjesto u kuhinju ode u dnevnu gdje su igračke i kad ja kažem ali hrana je tamo ona samo odgovori tuta
Pri čemu traži da sam ja tu, ništa tata a mama da odspava. Tako sam se jutros od 4 igrala, a u 7 na posao 
Da će proći hoće, kad, ne znam, zavisi od djeteta do djeteta. Eno mojoj je 19 mjeseci probudila se u 4 i to je to od spavanja. A sad je već velika pa zna i da prevari, traži tutu jer zna da ću zbog toga ustati, dam joj tutu ona se igra, čita slikovnice, ali ništa ne uradi. Onda je vratim u krevet sad je gladna, ali neće flašicu, ona hoće njam-njam, ustanem da joj dam da jede, umjesto u kuhinju ode u dnevnu gdje su igračke i kad ja kažem ali hrana je tamo ona samo odgovori tuta
-
affidavit
#3273 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Draga @bizet nemoj se opterećivati, evo tu je još jedna koja je i rodila prije vremena i ne doji. Ako smo najgore majke od svih, pa šta ćemo te smo, a Bog samo zna kako mi je ovih 6 mjeseci, nije da se žalim, ne daj Bože gore. Kada su ljudi u pitanju tu bih ti mogla pričati o svojim iskustvima cijeli dan, ali nije važno spomena. Imaš zdravu i naprednu curicu i samo misli na to, sve ostalo je nebitno.bizet wrote:@affidavit, a i ostale mame
Za žene koje su koristile Hipp mogu li mi reći koja je razlika između Hipp-a 1 i 2, koji ide nakon 6 mjeseci. Znam da mi je rečeno da se Hipp pre može koristiti do 6. mjeseca, ali meni se čini da i Hipp 1 i 2 mogu nakon 6. mjeseca. Malo sam zbunjena glede toga
-
safran
#3274 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja sam koristila Hipp 1 do momenta kad je moj mladi gospodin usvojio žitarice na kašiku (4,5 mjeseca). Fino je klopao i napredovao i ja sam smatrala da mu više ne treba skrob u mlijeku pa sam nakon toga prešla na Laktovit plus koji se pokazao odličnim AD još sa prvim djetetom. Eto, toliko od mojih iskustava.
-
radenska
#3275 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Evo postavicu post i ovdje i na bebe jer bih zaista zeljela da cujem vase misljenje. Moj djecak ima 9 i po mjeseci. Primio je sve vakcine do sada ( o kojima sam ja citala na internetu, jer pedijatrica mi nije nikad ni spomenula koje vakcine ce mi dijete primiti). Posljednju je primio 23. septembra, to je ona sto ide sa 6 mjeseci, i jos jednu sto nisu imali na zalihama a trebao je primiti nekad u martu. Bilo je 5 zena barem u cekaonici koje su odbile da vakcinisu djecu. Ja sam taj dan bila jedina koja je pristala na vakcinu. One se boje, govore da vakcina nije dobra, da mogu naskoditi djeci. Znam i ja jedan primjer. Evo prije par minuta citam drugi na internetu. I ne znam sta da radim. Treba da primi MMR/MPR sad 26. novembra, i tad ce biti star 10 mjeseci i par dana.
Kako doktori znaju da beba nije alergicna na neki sastojak te vakcine. To ispade kao ruski rulet, sta se potrefi i kako bude. Zasto sve vise roditelja odustaje od vakcine.
Kako doktori znaju da beba nije alergicna na neki sastojak te vakcine. To ispade kao ruski rulet, sta se potrefi i kako bude. Zasto sve vise roditelja odustaje od vakcine.