Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
relevantan

#3101 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by relevantan »

Ja naletih na Ledovu tablicu i nekako se nje držim, najpreglednija mi :) ....e sada, ja sam sedam dana nakon napunjenog 4. mjeseca počela sa uvođenjem kašica, kupujem ih :oops: ne zbog toga što mi je mrsko praviti nego što on toga sada ne pojede puno....jednu teglicu od 120-125 gr. pojede za dan iz dva puta. Svaki okus koji sam mu davala do sada mu se siđa :) inače je poguzija na mamu :krofna: :D .....ove kašice koje sada jede su na bazi voća (jabuka, banana, kruška, riža)....pojeo je jednu hipp sa šljivom i jednu mješavinu sa mrkvom i one su mu :sladoled: :klopa: Kada kupujem pogledam na teglici od koliko mjeseci je i tako mu i kupim :D .....sokiće ne voli nešto, dajem mu od jabuke i onako dođe mu više kao da se igra, inače nije neki ljubitelj tečnosti :roll:
Bananu frišku mu isto dajem onako dobro propasiranu, nekada samu a nekada pomješanu sa sokom od friške jabuke. Napunio je jučer 5. mjeseci tako da ću mu sada neke gurmanske novitete uvoditi :-D ........al' džaba svih ovih voćkastih peksimeta, ako hapa :shmizla: kasni 2 sec., taj odma' :fight: .....i moj se budi u noći i traži da klopa....na to sam više oguglala :cry: :oops: :zid: :-D :-D

Ma samo opušteno, svaka bebica je individua i svaka ima neki svoj tabijat, mi smo tu da im ugađamo :) dadneš bebi št joj se sviđa i mirna Bosna :-D
affidavit

#3102 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by affidavit »

Žene, hvala na iscrpnim odgovorima, moramo od nekud početi, javimo vam se sa prvim iskustvima u ručkanju. :-D
relevantan

#3103 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by relevantan »

affidavit wrote:Žene, hvala na iscrpnim odgovorima, moramo od nekud početi, javimo vam se sa prvim iskustvima u ručkanju. :-D

Ma lijepi dm :D imaš one kaškice 3/1 i super su....duga drška, taman za one njihove kašice od 250 gr.
radenska

#3104 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by radenska »

Ja sam se strogo pridrzavala onih tablica mjesec dana. Na pocetku je jeo svega po kasicicu, nije znao ni da guta hranu kako treba. Sad kad se navikao cim vidi kasike na stolu i on prilazi s hodalicom i otvara usta :lol: AKo mu ne ponudis barem zalogaj vriska po kuci :-)
Neki su griz davali na pocetku. Meni je on vise kad beba napuni 6-7 mjeseci dok vec nauci kako da jede kako treba. NA pocetku mi je super krompir, mrkvai brokula, ili brokula i karfiol, tikvica i mrkva :D

Ja sam jabuke prokuhavala jer ih nije htio svjeze. Samo bih ih ubacila da prokljucaju da izgube onu jacinu.
Alhemicarkaa

#3105 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Sve su ti rekle, ja bih samo dodala - pokušaj uvesti prvo slano, majčino mlijeko, a i AD su slatki, tako ako samo nastaviš sa slatkim postoji mogućnost da odbije slano kasnije (mada ne mora). I ja nisam davala sokiće nikakve, davala sam čisto voće, i vodu. Bolje je djete naučiti da se voće jede, a voda pije, da kasnije ne bi imala sokoovisnika.
Moja u početku uopće nije htjela vodu, ja sam joj stalno nudila, ali nisam tjerala. Sad popije vode ko kamila.
šatirana_ljubičica

#3106 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by šatirana_ljubičica »

Žene, je li ko probao Lumpi pelene(od Merkatora)?
Ako jeste, molim vas za recenziju :D

Hvala!
otherside

#3107 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

šatirana_ljubičica wrote:Žene, je li ko probao Lumpi pelene(od Merkatora)?

Hvala!
ja uzela jednom slucajno, nije bilo onih koje smo redovno koristili.
meni su bile grozne. prilicno krute, kao plasticne, sloj koji ide uz tijelo grublji.
mi smo za obje curice u prvih 3-4 mjeseca uzimali pampers premium a kasnije baby love pelene.
radenska

#3108 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by radenska »

Pitanje za zene koje su sunetile djecake. Koliko dugo traje oporavak od tog stresnog dogadjana :roll: MI razmisljali da to obavimo u sanasi iduce sedmice akobogda pa se vec sekiram :-? :?
Alhemicarkaa

#3109 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

otherside wrote:

Hvala!
meni su bile grozne. prilicno krute, kao plasticne, sloj koji ide uz tijelo grublji.
mi smo za obje curice u prvih 3-4 mjeseca uzimali pampers premium a kasnije baby love pelene.
I meni su bile grozne, samo ovaj plastični sloj je meni izgledao kao karton, baš krute nekako. Mi smo na pampersu activ baby.
šatirana_ljubičica

#3110 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Alhemicarkaa wrote:
otherside wrote:

Hvala!
I meni su bile grozne, samo ovaj plastični sloj je meni izgledao kao karton, baš krute nekako. Mi smo na pampersu activ baby.

Hvala na odgovorima, ma moj dječak ima već godinu i po i koristimo Pampers ali hvale mi Lumpi na svakom koraku pa hajde reko da pitam vas :)
Što se tiče babylove, probali smo, protopili nam svaki put, mada nismo dugo držali i bila je veličina ok.Valjda mali puno piški :D
blufonka

#3111 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by blufonka »

zodi 36
Dijete nikada al bas nikada forsirati da sjedi bez obzira koliko je star nego pustiti da sam ojaca toliko da se moze podignuti i sjesti, sve ostalo je pogresno! Zato se propozira u periodu 5,6 mjeseca starosti bebu stavljati na pod da se valjuska, potom ce polako uciti da puze i podizati se u polozaj kao da se sunca na plazi poslije cega slijedi sjedenje.
Neke bebe to uspiju sa 6 mjeseci neke puno poslije, sve zavisi naravno ali NEMA FORSIRANJA jer nije dobro za kicmu nikako!
Sto se tice hrane tu si vec dobio odgovor ja bih samo dodala da je optimalno poceti negdje oko punih 5 mjeseci i davati djetetu kasice vrlo sporo ispocetka po dvije tri kasicice tek polako da zapravo nauci gutati :)
Last edited by blufonka on 19/09/2013 11:22, edited 1 time in total.
safran

#3112 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Hvala!
Sezona 2006-2007 i 2011-2013 - nama bile perfektne
Probali smo i druge: Pampers smrdi i obavezno protope na trbuščiću (valjda dječaci piške uzbrdo), Babylove - ništa bolje od Lumpi a bitno skuplje, Molfix - ispada onaj gel kad beba počne da se kreće, Violeta - grozne ...... i na kraju smo se zaustavili na Lumpi sa najboljim omjerom cijene i kvaliteta. U istoj klasi su i one što se mogu kupiti samo u Interex-u (Labelle ili tako nešto).
Last edited by safran on 19/09/2013 11:28, edited 1 time in total.
safran

#3113 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

radenska wrote:Pitanje za zene koje su sunetile djecake. Koliko dugo traje oporavak od tog stresnog dogadjana :roll: MI razmisljali da to obavimo u sanasi iduce sedmice akobogda pa se vec sekiram :-? :?
Beba je ko nova za 2-3 dana, mater za 24 sata a ocu, bogami, treba i 10-ak dana da dođe sebi. :lol: :lol: :lol:
Sanasa :thumbup:
blufonka

#3114 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by blufonka »

radenska wrote:Pitanje za zene koje su sunetile djecake. Koliko dugo traje oporavak od tog stresnog dogadjana :roll: MI razmisljali da to obavimo u sanasi iduce sedmice akobogda pa se vec sekiram :-? :?
Ja svog sunetila ljetos, imao 7 mjeseci, doktor me zacudjeno upitao zasto ga nisam donijela i prije, elem s obzirom da je krupan i zdrav fala bogu jedini problem je bio da ga cuvaju prilikom intervencije jer se puno otimao, radi se naravno sa lokalnom anestezijom bebac poslije bude prilicno umoran i iscrpljen i kod mene je zaplakao samo dok se prvi put popiskio!
Sutradan na kontroli doktor skine zavoj pregleda i to je u principu to.
E sad, mogu ja tebe tjesiti i reci ma hajde nije to nista, svi to prodju, ide brzo ne boli blablabla, kako god umirat ces od straha, uzasa koji traje 20tak minuta a izgleda kao vjecnost dok ti ne donesu dijete iz sale, preispitivanja jel se to bas moralo uraditi, boli sto ti dijete pati i ko zna cega jos, ali ako ste odlucili idite cim prije jer je svakako lakse i brze prodje dok su manji! Od mene vam sretno i da akobogda sve prodje dobro :)
šatirana_ljubičica

#3115 Re: Bebe - ALL ABOUT!

safran wrote:

Hvala!
Sezona 2006-2007 i 2011-2013 - nama bile perfektne
Probali smo i druge: Pampers smrdi i obavezno protope na trbuščiću (valjda dječaci piške uzbrdo), Babylove - ništa bolje od Lumpi a bitno skuplje, Molfix - ispada onaj gel kad beba počne da se kreće, Violeta - grozne ...... i na kraju smo se zaustavili na Lumpi sa najboljim omjerom cijene i kvaliteta. U istoj klasi su i one što se mogu kupiti samo u Interex-u (Labelle ili tako nešto).

Hvala :) Nama Pampers protopi samo kad ono baš duugo ne promijenim, ako se desi da zaspi iznenada ranije nego inače...pa ujutro što ti kažeš-protopi na trbuščiću, a sve druge su nam protapale, jedino Lumpi još nismo probali i te Labelle.
CherryLips

#3116 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Mi isli prije mjesec i vratili nas jer a)je beba malcice anemicna b)debelguz pa bi se onda moralo ici na previjanje.
Tako da opet aBd nekad u novembru
CherryLips

#3117 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

a sto se tice pelena,od pocetka samo babylove. Probali pampers,smrdi ko vrag,ponekad uletim malo sa ekobebinim pelenama i to je to.
suza81

#3118 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

Meni opet lumpi bile najbolje :)

Istina nisam kupovala nista osim pampersa prvih 7-8 mjeseci, nisam htjela eksperimentisati, ali cim je beba vise piskila pocele su protapat, smrdi ujutro, onaj gel se napuse, imam neki laicki osjecaj da su one najneprirodnije i pune hemije.
Lounge Act

#3119 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:14, edited 1 time in total.
relevantan

#3120 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by relevantan »

Ja od početka babylove i odlične su nam :) ....a cijena baš pristupačna :thumbup:
funeral blues

#3121 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by funeral blues »

Beba ima osip po bradi i donjem dijelu obraza. Čini nam se da je zbog siperka (nekakav čudan materijal koji joj očito ne prija). Mazala sam dr.Pasha kremom, ali nema nekog efekta. Šta bi moglo pomoći? Možda kamilica?
blugirl

#3122 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by blugirl »

funeral blues wrote:Beba ima osip po bradi i donjem dijelu obraza. Čini nam se da je zbog siperka (nekakav čudan materijal koji joj očito ne prija). Mazala sam dr.Pasha kremom, ali nema nekog efekta. Šta bi moglo pomoći? Možda kamilica?
Koliko je beba stara? Moze bit zbog siperka, ali moze biti i neki dermatits. Moja beba je sa mjesec dana dobila seboreicni dermatitis koji smo morali tretirat kortikosteroidima, tako da bih preporucila svakako posjet doktoru ako se ne povuce u 2-3 dana
Lounge Act

#3123 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:14, edited 1 time in total.
relevantan

#3124 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by relevantan »

*
Last edited by relevantan on 22/09/2013 22:37, edited 1 time in total.
relevantan

#3125 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by relevantan »

Lounge Act wrote:
relevantan wrote:Ja od početka babylove i odlične su nam :) ....a cijena baš pristupačna :thumbup:
probala sam i baby love, djeluju bas prirodno i meni su se bas svidjele
ali beba nam je na pocetku stalno kakila i svaki put prokaki, mada to nam se desavalo i nekoliko puta sa pampersom dok je bila tako skroz mala
a i daleko nam bilo da odemo u susjedni grad svaki put kad nam trebaju pelene, kod nas dm-a nema, a nigdje ih drugo nisam vidjela
sto se tice cijene ne sjecam se koliko su baby love bile, ali znam da sad pampers veliko pakovanje placam 28 KM i muz jednom htio u zenici u dm-u da kupi jer je u toku bila neka akcija, medjutim cijena im je bila 40 KM. ne znam jesu li mu tete tako rekle greskom ili sta, ali razlika od 12 nije uopce mala, za taj novac se moze kupiti jos jedno malo pakovanje pampersa. ne znam kakvo je stanje u drugim trgovinama, znam da su u apotekama uvijek bile skuplje

Ja koristim 3/midi (od 4 do 9 kg), 50 kom = 16,85 km.....kako god skontam, ove najpovoljnije....desilo se 3-4 puta da su nam promočile, al' mislim da je bilo mojom greškom :oops: :roll: trebaju se na sredini dobro raširiti prije stavljanja, onaj rub okolo malo prstima razvući i onda neće protopiti :)
Post Reply