ova moja starija je prvi zub dobila u 10-om mjesecu i docekala prvi rodjendan s tim jednim zubicem
ali moja mama je odmah rekla da sam i ja haman do prvog rodjendana bila bezubica pa se nisam nesto ni brinula.
doduse, moja mama kaze da sam ja pocela pricati prije nego sto sam dobila zub pa neke njene tvrdnje odlozim u SF file
a i ona je isto spavala po 3-4 sata u komadu poslije svake vakcine. ja sam se zezala - lijepi strah
posto je oduvijek ( i dan danas) slabo spavala, imala sam prijedlog da je cesce vodimo na vakcinu
je li vasa doktorica dr aida? nesto me ta prica na nju podsjeca
fakat, ona je medju rijetkim pedijatrima koji se uopce ne osvrcu na grame i kilograme dok je beba zdrava i zivahna.
mojoj rodici koja ima bas naprednu bebu njena pedijatrica poslije vaganja rekla da dodaje formulu u prehrani (a ona doji) zato sto je po njenim "proracunima" beba trebala biti deblja

a fakat kad vidis tu bebu jasno ti je odmah da nema nikakve veze za neuhranjenoscu. naravno, dojenje je vrlo brzo otpalo.
s druge strane, moja curica je bila primjer mrsave bebe

ja sam se toliko sekirala oko toga da sam i ja postala kost i koza... i sve sam probala sem dodavanja formule jer sam se bila napenalila na dojenje.
iako se kasnije pokazalo da sam bila u pravu jer sad fino i sve rucki hB, bila sam izlozena napadima kompletne porodice (izuzimajuci muza) ali dr aida je svaki put mirno zakljucila da ona fino dobija (oko 500 gr mjesecno

) i da budem sretna sto ona nije debela beba, bla bla bla...a ja tuzno gledam te debele bebe i zavidim njihovim roditeljima
kad je imala pola godina, tezila je tacno duplo u odnosu na porodjajnu tezinu - 6200 gr a sa cijelih godinu dana nije uspjela utrostruciti porodjanju tezinu
dr aida na sve ovo nije ni okom trepnula i sve joj je bilo odlicno.
sad smo mashAllah. nije debela ali zgoljo nije definitivno