vanad wrote:Postoji 7 metoda kako da se odnauci beba nocnom hranjenju. Posto je moja bebana jos mala meni se ovaj cini mozda naj bolji. Jednostavno odredim hranjenje na svaka 3-4 sata. Kad se beba probudi mimo taj trenutak, dobije flasicu sa cajem. To ce je zavarati ali nece i nahraniti. Svaku noc pravimo sve blazi i blazi caj dok nedodjemo do ciste vode. Fazon je u tome sto tim cajem odnosno vodom dijete ne nahranimo tako da ce traziti vise hrane preko dana.
Ja sam probala dvije varijante.
Nisam nikad ni razmisljala o tom da treba prestati dojiti po noci, dok nisam vidjela dvogodisnjeg sina od prijatelja, sa sve i jednim pokvarenim zubom, navodno sve od nocnog dojenja. dotad mi je bilo normalno da, kad god se po noci budi - naravno da se budi da jede, nema mu sta drugo faliti
Onda sam naisla upravo na ovo gore. Napravili caj i kad se probudio, pokusali mu dati, ma nema sanse. nece i nece. pokusali to par noci, nista ne pomaze.
drugi put sam odlucila da cu ga samo pokusati umiriti kad bi se probudio. Dojio je nedavno svakih sat vremena po noci. ova metoda je kao, pokusaj da se produzi vrijeme izmedju podoja, dok se ne pomjeri skroz do jutra. i tako bih ja, kad zaplace, jednom ga smirim, sljedeci put doji, pa sljedeci smirim i tako ukrug, do 2 ujutro, kad bi se on totalno probudio i poceo se igrati, pricati i smijati. onda tako sve do 5, a onda krene plakanje pola sata.
ja odlucih da zasad ne pomjeram podoje.