dok ne vidim slike, ne znam sta da ti kazem.Friesian wrote:malo mi je to cudna kombinacija jer je ris puno veci od obicne macke... ris iz nasih podrucija je tezine do 40 kg a domaca macka moze u nekim uslovima do 8 kg...
Beba ris na cuvanje
Moderator: anex
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#26 Re: Beba ris na cuvanje
- Friesian
#27 Re: Beba ris na cuvanje
u pravu si...
sve u svemu sigurno je lijepo...
sve u svemu sigurno je lijepo...
- Lucie
#28 Re: Beba ris na cuvanje
neznam sta da kazem ali kada vidim ono zanimanje za cuvanje risa, malo sam tuzna oko toga. Stalno neki macici trebaju kucu za njih maltene niko nemari /cast izuzetcima/ i zbog cuvanje risa bi se i rat izbio i svi koji nemaju mjesto za jednu izgubljenu macu bi nasli mjesto za risa. samo neka je neobicno i odmah se sve moze. Nekako mi to cudno :-(
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#29 Re: Beba ris na cuvanje
Lucie, ne sekiraj se. Vecina koja se javila za risa su ljudi koji ionako nisu kuci nikad, i imaju dvoriste i bastu, gdje bi ris mogao skakat da ne demolira stan.Lucie wrote:neznam sta da kazem ali kada vidim ono zanimanje za cuvanje risa, malo sam tuzna oko toga. Stalno neki macici trebaju kucu za njih maltene niko nemari /cast izuzetcima/ i zbog cuvanje risa bi se i rat izbio i svi koji nemaju mjesto za jednu izgubljenu macu bi nasli mjesto za risa. samo neka je neobicno i odmah se sve moze. Nekako mi to cudno :-(
Vecina aktivnih forumasha vec ima najmanje jednu macku ili psa (nova si pa da ti kazem da ih u mojoj porodici ima 11, do neki dan bilo 13).
- Lucie
#30 Re: Beba ris na cuvanje
pa da tebe sam skuzila i zato sam pisal i cast izuzetcima. ali ipak :-(Vecina aktivnih forumasha vec ima najmanje jednu macku ili psa (nova si pa da ti kazem da ih u mojoj porodici ima 11, do neki dan bilo 13).
-
alijadzigibau
#31 Re: Beba ris na cuvanje
ti izgleda razmisljas tako sto su ti sladzi macici...za tvoju info ris je veoma ugrozena vrsta na podrucju balkana pogotovo bih sto apsolutno nije slucaj sa domacom mackom...Lucie wrote:neznam sta da kazem ali kada vidim ono zanimanje za cuvanje risa, malo sam tuzna oko toga. Stalno neki macici trebaju kucu za njih maltene niko nemari /cast izuzetcima/ i zbog cuvanje risa bi se i rat izbio i svi koji nemaju mjesto za jednu izgubljenu macu bi nasli mjesto za risa. samo neka je neobicno i odmah se sve moze. Nekako mi to cudno :-(
- Lucie
#32 Re: Beba ris na cuvanje
to vase textove citam i razmisljam o tome samo ja???
zasad jedno veliko slepo mace mislenje jednog veta je da bi mogao biti jedan od roditelja ris
i vi ga vec pustate strucno u prirodu i prozivate ga ugrozenom vrstom ???
Na ono sto sam ciljala --- ma vise nema veze, nako je jedno :-(
zasad jedno veliko slepo mace mislenje jednog veta je da bi mogao biti jedan od roditelja ris
i vi ga vec pustate strucno u prirodu i prozivate ga ugrozenom vrstom ???
Na ono sto sam ciljala --- ma vise nema veze, nako je jedno :-(