Dragi dobri ljudi,
imam prijatelja koji ima i muzjaka i zenku Beagle-a. Obzirom da psi zive skupa nisu bas spremni da se pare, a vlasnik bi jako volio imati mlade. Da li neko zna ili ima Beagle-a koji je spreman za parenje - oba pola dolaze u obzir mada zenke imaju prednost jer je vlasnikov prioritet da dobije mlado svoga muzjaka.
Hvala svima na informacijama. Zivjeli!
Beagle - parenje
Moderator: anex
- Amazonka27
#2 Re: Beagle - parenje
Koliko su stari? Dzaba mu ako se ko javi ko ima psa za parenje ako njegovi psi nisu u "tjeranju". Mozda ipak da pita veterinara za savjet.
-
Mahnitura prava
#3 Re: Beagle - parenje
Muzjak je star 9 godina, a zenka 3. Ona trenutno nema tjeranje, ali sad se raspitujemo da sve bude spremno kad za to dodje vrijeme 
- Friesian
#4 Re: Beagle - parenje
a zasto ne bi bili spremni za parenje ako su skupa? bitan je samo pravi trenutak... i ono sto je najbitnije da li zenka uopste prihvata muzijaka.. kod pasa postoje zenke koje su veoma izbirljive kad je muzijak u pitanju.. da li je on ikad ranije pario?
-
Mahnitura prava
#5 Re: Beagle - parenje
Kazu uceni ljudi da se psi koji zive zajedno haman pa nikada ne pare. Nije on imao sta pokusavati da ih pari kad su ovi non-stop skupa i kad sami to obavljaju. Par puta je muzjak i pokusao nesto, ali ga je mlada dama uvijek sikanirala. A on dusa draga nije bas bio "sivonja" - vidio ne moze i odustao 
- chengaba
#6 Re: Beagle - parenje
Meni ovo kada se desi uglavnom posaljem nekoliko tura pica...Mahnitura prava wrote:Par puta je muzjak i pokusao nesto, ali ga je mlada dama uvijek sikanirala.
- Friesian
#7 Re: Beagle - parenje
iskreno mislim da je bezveze to misljenje o zajednickom zivotu, bez uvrede..
prije ce biti da je zenka jednostavno izbirljiva...