Beach / plaza bar u HR?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1 Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

Pozdrav,

Jel ima neko za peporuciti gdje u HR ima neki fin solidan / konfotable :D plaza bar, ono da je nako pravo ususkano - da valja cemu... na prste mogu nabrojati koliko pusta sam bio u HR na moru, a zadnji put malo podavno pa ako neko ima sta da peporuci - halal mu pura, bio bi zahvala.

I kakve su cijene. Jel skupo kao u Norveskoj, znam da je ono mentalietet daj da postanemo bogatasi preko noci. Pa zato pitam...

I gdje ima finih picica :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Domaci izdajnik »

Hookah bar u Vodicama kod Šibenika :wink: A sad što se tiče cijena, pa manje više kao i svuda po HR primorju ako si upoznat sa stanjem 8-)

http://hr-hr.facebook.com/pages/HOOKAH- ... 4781776986
Zviz

#3 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

Hvala. Aboslutno nemam pojma kako se krecu cijene u HR, ono bio sam x broj puta u Istri. Ali nikad u sezoni pretezno krajem augusta mada i tamo me nije bilo dobar boj godina. U Makarskoj zadnji put bio (grubo receno) jos malo pa 20 godina, dobro ima nepunih 15/16 god. Nemogu se ni sjetiti tacno koje godine. :D
Domaci izdajnik

#4 Re: Beach / plaza bar u HR?

E pa Istra je skuplja od Dalmacije poprilično, a sad da ti kažem u kunu ne bih znao varira svake godine. Ali koliko sam skonto ti si iz Danske, a znajući cijene tamo za tebe je to poprilično jeftino :mrgreen:

Kad kontaš tamo pošto i ja namjeravam se spustiti dole možda se i sretnemo :wink:
Zviz

#5 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

Lajavikrelac wrote:E pa Istra je skuplja od Dalmacije poprilično, a sad da ti kažem u kunu ne bih znao varira svake godine. Ali koliko sam skonto ti si iz Danske, a znajući cijene tamo za tebe je to poprilično jeftino :mrgreen:

Ma dobro. Nije samo piti treba i smjestaj (hotel) i ono ovo... ja uvijek volim da podvucem liniju koliko bi zezancija kostala. Ono kod mene se sve planira jos malo pa kad ce se ici i u WC :D Sto se tice Danske i cijena, dobro - nadam se da u HR nemaju danske cijene, jer u suprotnom to bi bila propast za drzavu, jer su plate ipak 6-7 puta nize u prosjeku. U nako prosjecnom baru strano toceno pivo kosta od 48 do 68 kuna. Neki koktejl oko 70-80 mada ims ih i za 140 kuna kao sto je Long Island Tea. Samo cu ti priznati, da ovaj bar mi malo previse izgleda nakrcan, bar prema slikama. Na nekima pravo guzva.
Domaci izdajnik

#6 Re: Beach / plaza bar u HR?

Imaju dva bara isto se zovu, a krcato je kad su neki partiji i tematska dešavanja. Imaš kao dnevni i večernji, dnevni je opušteniji i manja je gužva. A što se tiče smještaja jel te zanima privatni ili baš hotel? Hoteli su u HR baš precijenjeni....
Zviz

#7 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

Sto se mene tice ja mogu i kampovati samo nek ima gdje za tusiranje i cist WC, vise drustvo forsira hotel. Nego nesto gledam, pa vidim da u Makarskoj ima neka Buba Beach Bar, jel valja cemu?
Domaci izdajnik

#8 Re: Beach / plaza bar u HR?

Onako, nekad je Buba bila vrh provod :) ali sad uvođenjem nekih pravila Jevrope i zabranom da se radi poslije 1 ujutro ima neke žuraje preko dana ali to je tanjež za nekadašnju Bubu :| Hookah je daleko bolji :izet:
Ali ako baš hoćeš provesti se bolje su Vodice, i ako te zanima mogu ti za dan - dva poslati u pp kontakt za fin smještaj koji je jako povoljan a i gazde su jako dobri domaćini 8-)
Saian

#9 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Saian »

http://kalypso-zrce.com/rebirth-of-summer\

Disclosure dolazi na Hideout :oops:
Zviz

#10 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

Lajavikrelac wrote:Onako, nekad je Buba bila vrh provod :) ali sad uvođenjem nekih pravila Jevrope i zabranom da se radi poslije 1 ujutro ima neke žuraje preko dana ali to je tanjež za nekadašnju Bubu :| Hookah je daleko bolji :izet:
Ali ako baš hoćeš provesti se bolje su Vodice, i ako te zanima mogu ti za dan - dva poslati u pp kontakt za fin smještaj koji je jako povoljan a i gazde su jako dobri domaćini 8-)

Koja su to pravila? U Danskoj u prosjeku sve radi cak i srijedom neki barovi i klubovi do 4 ujutro. Vikendom do 6:00 ujutro je prosjek. Javim ti za smjestaj cim prije se sa ostalom ekipom dogovorim...
Zviz

#11 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

Saian wrote:http://kalypso-zrce.com/rebirth-of-summer\

Disclosure dolazi na Hideout :oops:

Haj napisi da kontam sta zelis reci? A i ovaj link - necemo na pasnjak turizam :D
Saian

#12 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Saian »

Zvisko, moje je da ti pokazem izvor, a tvoje je hoces li se napit vode ili neces :oops: . Nemoj sta zamjerit'
Domaci izdajnik

#13 Re: Beach / plaza bar u HR?

Zviz wrote:Koja su to pravila?
Pa samo night club radi do sitnih sati, a barovi do 1 ujutro a prije koju godinu sam u Bubi čekao sabah sa šejtanom :evil: :D :izet: Jbg nešto je trulo u državi Danskoj pa nije u EU 8-)

Zrće? Peder-bal sa divljačkim cijenama da su i bahati Britanci iskolačili oči :shock: ni blijeda sjena provoda na Zrću kao prije koju godinu :oops: preporuka: zajebi & zaobiđi :run:
Zviz

#14 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

Lajavikrelac wrote:
Zviz wrote:Koja su to pravila?
Pa samo night club radi do sitnih sati, a barovi do 1 ujutro a prije koju godinu sam u Bubi čekao sabah sa šejtanom :evil: :D :izet: Jbg nešto je trulo u državi Danskoj pa nije u EU 8-)

Zrće? Peder-bal sa divljačkim cijenama da su i bahati Britanci iskolačili oči :shock: ni blijeda sjena provoda na Zrću kao prije koju godinu :oops: preporuka: zajebi & zaobiđi :run:

Imal gdje neka lista kakvih tih beach barova ima po HR? Nesto pokusajemo naci preko googla ali nismo uspjesni. Sve sto smo nasli je svega tri :D

U Danskoj, tacnije kod mene ima jedna Irish house, ja ti inace zivim u strogom centru metroplole oko sebe u krugu od 700m imam svega 14 pizarija 3 7elevna, par kineza (Cajna Box), nesto japanaca (Sushi), Kinga i McD po dva itd. I da ne nabrajam jedno 20tak barova i isto toliko diskoteka, dvije javne kuce, tri stirp bara itd. No taj Irish; Od pon. do srijede do 1 ujutro, cetvrtkom do 2, petkom i subotom do 5 a nedeljom do 24.Tekila bar oni tek u 5 ujutru otvaraju i tamo se sjedi do 12 podne - inace ovdje imas maratonaca po diskotemaka kao 90ih u Njemackoj techno party pocinje cetvrtak navecer te traje do ponedeljka, mozda odes kuci samo odspavas koji sat i nazad u podrum. Ovdje ti bar / disco cvjetaju ko nigdje drugo i ako su cijene pivo cca. 8€ ili vise uvijek su puni ko sibica - u jednom belgiskom baru tamo platim jedno belgisko toceno koliko kosta skoro citava gajba istog u Belgiji :D cijene u Monaku su jeftinije i to je bilo na TV. E jedino ove fast food nekopcam toliko ih je da je to za plakati u jednoj ulici koja ide na L (dvije) hajd nemas sta hodati, nekih 200m te ces vidjeti 9 pizzarija u istoj strani - skoro sve jedna do druge.
Domaci izdajnik

#15 Re: Beach / plaza bar u HR?

Lista...hmmm :-? Većina ti beach barova radi samo preko sezone, tj zakupljuje zemljište od grada tako da nemaju stalnu adresu ili se vode kao klasični ili lounge barovi....ove EU regulative su dosta toga usrale pa ih dosta ne radi više, naime gdje te regulative dođu ugostiteljstvu i provodu ide vječan pomen :oops:
Jbg Danska....pazi nije isto kad ti zemlji sa takvim standardom naplati piće 8 eura, i kad ti pohlepni barba naplati točeno razvodnjeno pivo ili koktel u kome je polovina led 10 eura na Pagu ili Hvaru. Smještaj je iz mog ugla na Pagu bio užas! Soba za dvoje koja je bukvalno bila prepravljeni špajz u julu 40 eura po danu :shock: i to neće da ti izda na period manji od 5 dana :-) Ove bolje apartmane ne smiješ pitati pošto su....Ako bar dajem pare hoću da znam za šta ih dajem, i da dobijem koliko-toliko urednu uslugu a ne da me jebe i uši mi zavće usput :izet: :evil:
Zviz

#16 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

Lajavikrelac wrote:Lista...hmmm :-? Većina ti beach barova radi samo preko sezone, tj zakupljuje zemljište od grada tako da nemaju stalnu adresu ili se vode kao klasični ili lounge barovi....ove EU regulative su dosta toga usrale pa ih dosta ne radi više, naime gdje te regulative dođu ugostiteljstvu i provodu ide vječan pomen :oops:
Jbg Danska....pazi nije isto kad ti zemlji sa takvim standardom naplati piće 8 eura, i kad ti pohlepni barba naplati točeno razvodnjeno pivo ili koktel u kome je polovina led 10 eura na Pagu ili Hvaru. Smještaj je iz mog ugla na Pagu bio užas! Soba za dvoje koja je bukvalno bila prepravljeni špajz u julu 40 eura po danu :shock: i to neće da ti izda na period manji od 5 dana :-) Ove bolje apartmane ne smiješ pitati pošto su....Ako bar dajem pare hoću da znam za šta ih dajem, i da dobijem koliko-toliko urednu uslugu a ne da me jebe i uši mi zavće usput :izet: :evil:
Mi smo tamo davne 2002 ili mozda 2001 godine (znam da je proslo pofino godina) tako zvali jednog za smjestaj - nismo se mogli odluciti gdje da idemo, pa ono da vidimo kako sta, i ja zovnem nekog sto nudi privatan, i veli ima slobodan termin izmednju A i B (bilo cini mi se 10tak dana) Mi trazili samo 7. Kaze nemoze jer mu ostaje dva ili tri dana prazna nece moci kome da izda. Reko ako je tako, sretno u potrazi za osobom kojoj treba toliko dana. Nije proslo ni sedmica, blizi se datum tom koji smo mi trazili, zove cova i pita da li smo jos uvijek u interesu da boravimo 7 dana. Reko mozda, koja cijena, on rece cijenu e ja mu ga suknu reko drug sad su druga vremena, 1/3% popusta. :izet: 4/5 tih sto izdaju privatni smjestaj su gola fukara ako mene pitas.

Mada cijene su kako sam ja cuo nabijene prema gdje najvise iz koje drzave dolazi. U Istri ti je 50% Slovenci (Mada su Slovenci, nesto Italijana i Jugovici iz Svicarske vecinom sve pokupovali po Istri), 30 Nizozemci, 20% njemaca i austrijanca i 10% sve dugo. To je u seznoi. Onda van sezone krajem augusta na septembar imas brdo Madzara, Slovaka i Ceha. Privatni smjestaj sa 50€ noc spadne na 20 - 25€
Domaci izdajnik

#17 Re: Beach / plaza bar u HR?

Istra i Dalmacija nebo i zemlja po smještaju. U Rovinju apartman sa 3 zvjezdice za dvoje sa kablovskom TV, Wi-Fi, kuhinjom 35 Eura po osobi krajem avgusta :wink: Ali je zato smještaj ko bombona, svako jutro dolazi spremačica po smeće i donosi čiste peškire, pita treba li zamjena posteljine i sitnica, ko hotel 8-) Ali je zato Istra skupaaaa :o prošle godine sam bio u Rovinju uši otpadaju od cijena....dva piva i radler 90 Kuna platio :-) kafa u starom gradu pod zidinama 40 Kuna :shock:
Ali zato same Švabe, Austrijanci i Italijani, nisam vidio par registracija sa naših prostora, zato su Gustafi tako pedantni, nije Švabo ko Bosanac i Čeh pa daj šta daš :kiss:
Zviz

#18 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

Lajavikrelac wrote:Istra i Dalmacija nebo i zemlja po smještaju. U Rovinju apartman sa 3 zvjezdice za dvoje sa kablovskom TV, Wi-Fi, kuhinjom 35 Eura po osobi krajem avgusta :wink: Ali je zato smještaj ko bombona, svako jutro dolazi spremačica po smeće i donosi čiste peškire, pita treba li zamjena posteljine i sitnica, ko hotel 8-) Ali je zato Istra skupaaaa :o prošle godine sam bio u Rovinju uši otpadaju od cijena....dva piva i radler 90 Kuna platio :-) kafa u starom gradu pod zidinama 40 Kuna :shock:
Ali zato same Švabe, Austrijanci i Italijani, nisam vidio par registracija sa naših prostora, zato su Gustafi tako pedantni, nije Švabo ko Bosanac i Čeh pa daj šta daš :kiss:

Da u Istri su cijene za neke stvari skoro iste kao i u Danskoj, pizza obicna i ledeni caj oko 52kuna, Caj kosta nekih 12kuna (ona flasa) a pizza 40 kuna sto je isto kao i ovdje, kad nude ono pizza za vrijeme rucka inace u Danskoj je prosjecna cijena oko 55-60 kuna.

Ja sam jako cesto u Francuskoj i htjeo ko da vjeruje ili ne ali cijene u juznoj Francuskoj su na 3 od 4 mjesta u prosjeku jeftinije nego u Hrvatskoj.

Ovaj clanak mozda to i najbolje opisuje. Kvadratni metar u Istri je skuplji nego ako gledam standrad zivota nego u Kopenhagenu ili Oslu. :-)

http://www.novilist.hr/Lifestyle/Dom-i- ... Francuskoj
Domaci izdajnik

#19 Re: Beach / plaza bar u HR?

To je tačno. Meni jaran što tamo živi veli bježi od lokala gdje su svijeće na stolovima i u Rovinju i u Dubrovniku! Oderaće te ko jarca! :run: A odeš u Istri malo van zidina i starih gradova - kafa u jako finom kafiću sve sa dječijom igraonicom oko 2 KM :mrgreen:
Zviz

#20 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

Mene ako pitas, taj citav region hbe mentalitet ona polet za brzim novcem i tako to. Masne provizije, ono da se sto prije opari a kvalitet u 8 od 10 primjera nula bodova. Bogati Njemci i nad prosjecni uopste ne idu u Hrvatsku na more, pretezno idu kampisiti i porodice srenjeg sloja. Ista priza i iz Austrije. Ja dosta njemaca ciji roditelji su na nivou samog vrha... Oni kad idu na odmor zna se gdje, gdje imaju svoje drstvo... gdje ne odskacu previse od drugih... Onda i dan danas najvise turista u HR su dijaspora, Slovenija, BiH, Madjarska to je 3/4. I sulud je marketing preko kojeg se pokusava nabijenim cijenema postici neka slika luksuza... ljudi koji imaju para su vise stedljivi od onih koji nemaju toliko... kod bogatasa ide sve preko licne peporuke... ja poznam par bogatih ljudi koji stvarno imaju para da kupe skoro sta zele... nema kod njih ide sve na preporuku -"ti si bio tu" - i tako to i ono, ja poznam, ja cu te peporuciti, pijateljski ti kazem ti je dobo, ono ovo... ako u HR hoce bogate musrerije onda moraju investirati u ljude izvan HR da ih od usta do usta prodaju. Turizam u HR je propali biznis to mozda zvuci suludo ali jeste... jer otvori bar i nudi 20% nize cijene imti ces za vratom vlasnike i njihove sinove drugih barova. A svi su ko fol skolovani da je ocajno.
PurpurHazel

#21 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by PurpurHazel »

Možda ovako nešto http://www.hulahulahvar.com/ ?
Domaci izdajnik

#22 Re: Beach / plaza bar u HR?

Hvar je strašno precijenjeno mjesto. Bio sam tamo....možda i skuplje od Istre.
PurpurHazel

#23 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by PurpurHazel »

Lajavikrelac wrote:Hvar je strašno precijenjeno mjesto. Bio sam tamo....možda i skuplje od Istre.

Ma naravno, turbo-skupo da boli glava, ali fakat nema nigdje klubova kakve Zviz traži, a da nisu na tim razvikanim i preskupim lokacijama ili na, kako si već reko, pederlook Zrću.
Ovaj je recimo nama blizu, ne mislim da je puno skup, nisam bila zadnja dva ljeta pa ne znam kakva je situacija sad s cijenama, s tim da definitivno nije u rangu luksuza kao ovi gore pobrojani, ali znala je biti dobra zabava:

https://www.facebook.com/pages/beach-cl ... tos_albums
Domaci izdajnik

#24 Re: Beach / plaza bar u HR?

Ono što Zviz traži ima u Vodicama. jedan od najboljih beach lounge barova na primorju - Hookah bar 8-) A Vodice nisu divljački skupe...
Zviz

#25 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

Lajavikrelac wrote:Ono što Zviz traži ima u Vodicama. jedan od najboljih beach lounge barova na primorju - Hookah bar 8-) A Vodice nisu divljački skupe...

Ma dobro cijena nije bas toliko upitna ako je na istom kao u Danskoj (navikao sam da imamo skupe cijene) ili ako je jeftinija, kriticno bi bilo ako bi bilo kao u Norveskoj :D Mada iskren da budem gledam i gdje se moze fino sjesti. Gledam onu Bubu jao drzvene stolice :D Barem su mogli, ovdje ispod mene ima jedan butik prodaju neka ugodna sjedista za sve moguce situacije, pa imaju tamo neka ko nesto za barove, kad sjednes neces da ustanes :D :D Ko je ono skovo svaka mu dala :D
Post Reply