BBI centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nosara

#201 Re: BBI centar

Post by nosara »

komi wrote:gledajući svoje prijetelje koji kupuju markiranu odjeću
mislim kako vlast biraju baš ti gladni i bosi :mrgreen:
Dobra, brate... :lol:
nova_korisnica

#202 Re: BBI centar

Post by nova_korisnica »

ne mozes otvoriti H&M na fransizu...
zonbirile

#203 Re: BBI centar

Post by zonbirile »

jarane đaba priča,za par mjeseci,vašar kao i Skenderija.
holowey

#204 Re: BBI centar

Post by holowey »

zonbirile wrote:jarane đaba priča,za par mjeseci,vašar kao i Skenderija.
sumnjam... ovdje imas jednog gazdu koji cijeni svoje vlasnistvo i sigurno nece dopustiti da se njegov ugled srozava... a skenderija je i svacija i nicija, kao mahalski cuko, koji je svaciji kad nocu laje na nepoznate u mahali, a niciji kad ga treba nahraniti...
zonbirile

#205 Re: BBI centar

Post by zonbirile »

ja nabavio manje meče,pa ako ne dadnu tu,odoh onda na Skenderiju
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#206 Re: BBI centar

Post by Truba »

ako propadne prije završetka onog čuda na kovačićima...

moze se islamska zajednica preseliti u BBI
simbabimba

#207 Re: BBI centar

Post by simbabimba »

komi wrote:ako propadne prije završetka onog čuda na kovačićima...

moze se islamska zajednica preseliti u BBI
A, odakle si ono ti?
Truba

#208 Re: BBI centar

Post by Truba »

iz surdulice kraj niša :mrgreen:

ne znam ti ja dalje od čengić vile

kovači kovačići vratnik meni to sve isto :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
simbabimba

#209 Re: BBI centar

Post by simbabimba »

E vidis, ja ne znam nikog ko je iz Sarajeva, da ne kazem - ko je proveo rat u Sarajevu a da ikad u zivotu KOVACE zamijeni sa Kovacicima ili Vratnikom ili ne znam ni ja cim - od one prve dzenaze prvih sedam sehida, pa do onog pretuznog bjelila mora mezara...
Truba

#210 Re: BBI centar

Post by Truba »

e jebaji ga nemamo svi iste svece :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Irm@

#211 Re: BBI centar

Post by Irm@ »

ja sam jako uzbudjena :-D (zensko k'o zensko) :D
konacno sve sto mi treba na jednom mjestu... da ne moram ici po Robotima, Merkatoru i sl...
josh kad bude Cinema City... :-D
i krajnje je vrijeme da se nest ovakvo otvori u Sarajevu...
zonbirile

#212 Re: BBI centar

Post by zonbirile »

ja bih ko muško pitao hoće li biti plazanje niz štangu
Irm@

#213 Re: BBI centar

Post by Irm@ »

ja sam neki dan vidjela da BBI banka ima Serijatski odbor... a predsjednik toga necega je vrli Reis...
pa et ti odg :-D :D
terra_incognita

#214 Re: BBI centar

Post by terra_incognita »

pa to nigdje nema

reis nam upravlja telecomom, bankama...cccc
zonbirile

#215 Re: BBI centar

Post by zonbirile »

Irm@ wrote:ja sam neki dan vidjela da BBI banka ima Serijatski odbor... a predsjednik toga necega je vrli Reis...
pa ne moraju u tangama,eno imaju takmičenja u plazanju i nema kičenja među cice.
terra_incognita

#216 Re: BBI centar

Post by terra_incognita »

zonbirile wrote:
Irm@ wrote:ja sam neki dan vidjela da BBI banka ima Serijatski odbor... a predsjednik toga necega je vrli Reis...
pa ne moraju u tangama,eno imaju takmičenja u plazanju i nema kičenja među cice.

samo provučeš kreditnu karticu BBI banke
zonbirile

#217 Re: BBI centar

Post by zonbirile »

na kasi,ili između cica.
mdlux

#218 Re: BBI centar

Post by mdlux »

samo da se pojasni nekim ljudima par stvari, sto se tice otvaranja toliko prozivanih radnji... Sto se tice H&M-a oni nikad nece doci u BiH dok god nismo u EU, ljudi ne zele da se peglaju sa razno raznim zakonima, zato H&M-a nema ni u Hrvatskoj recimo, koja ima ipak koliko toliko vece trziste od naseg... Sto se tice ZARA-e ona je pristala na otvaranje svoje radnje u BBI centru ali uz oderdjene uslove, da uzmu cijeli jedan sprat i da im je mjesecna kirija 1KM... naravno ovi investitori na to nisu bili spremni, sto na neki nacin i razumijem... Zara je brend koji diktira svoje uslove i Zara "dovodi" musterije u taj centar, a ja mislim da jos uvijek niko kod nas nije spreman da daje nekome "besplatan" prostor, na racun posjecenosti Zare koja kasnije povlaci posjecenost i drugih dijelova centra... ;-) toliko o ta dva brenda... mnogi su pokusavali dosad da dovedu i kontaktiraju te brendove, medjutim dosad niko nije imao uspjeha ili interesa... dotad u obliznje nam drzave EU-a po toliko zeljenu garderobu... :-D
zonbirile

#219 Re: BBI centar

Post by zonbirile »

mdlux wrote:samo da se pojasni nekim ljudima par stvari, sto se tice otvaranja toliko prozivanih radnji... Sto se tice H&M-a oni nikad nece doci u BiH dok god nismo u EU, ljudi ne zele da se peglaju sa razno raznim zakonima, zato H&M-a nema ni u Hrvatskoj recimo, koja ima ipak koliko toliko vece trziste od naseg... Sto se tice ZARA-e ona je pristala na otvaranje svoje radnje u BBI centru ali uz oderdjene uslove, da uzmu cijeli jedan sprat i da im je mjesecna kirija 1KM... naravno ovi investitori na to nisu bili spremni, sto na neki nacin i razumijem... Zara je brend koji diktira svoje uslove i Zara "dovodi" musterije u taj centar, a ja mislim da jos uvijek niko kod nas nije spreman da daje nekome "besplatan" prostor, na racun posjecenosti Zare koja kasnije povlaci posjecenost i drugih dijelova centra... ;-) toliko o ta dva brenda... mnogi su pokusavali dosad da dovedu i kontaktiraju te brendove, medjutim dosad niko nije imao uspjeha ili interesa... dotad u obliznje nam drzave EU-a po toliko zeljenu garderobu... :-D
-----------------------------------------------
kako će dati te merhametlije ,kakali su o šerijatskoj banci pa derali veću kamatu od ostalih,samo nije se zvala kamata,nego fol ugovor o zajedničkom ulaganju.Klasični lopovluk u celofanu,sramotno da se spominje šerijat.Pusti ozbiljne teme,znaš li šta za ova plazanja niz štangu.
upravnik

#220 Re: BBI centar

Post by upravnik »

holowey wrote:
sumnjam... ovdje imas jednog gazdu koji cijeni svoje vlasnistvo i sigurno nece dopustiti da se njegov ugled srozava... a skenderija je i svacija i nicija, kao mahalski cuko, koji je svaciji kad nocu laje na nepoznate u mahali, a niciji kad ga treba nahraniti...
i vila park je imala jednog gazdu... :D
zonbirile

#221 Re: BBI centar

Post by zonbirile »

tačnije 4 braće Daltona.Oni ipak nisu BBI,biće pljačke sigurno.
holowey

#222 Re: BBI centar

Post by holowey »

upravnik wrote:
holowey wrote:
i vila park je imala jednog gazdu... :D
ali je vila park konceptualno bila potpuno drugacija od ovoga... gazda vile park ne vidi dalje od kafane, tako da je vila park imala vise kafica nego radnji... a znamo koliko kafici prijavljuju promet i na kraju gazdu kafica ne mozes uhvatiti ni za rep ni za rogove da plati kiriju...
osim toga, ni lokacijski se ne mogu ni porediti...
zonbirile

#223 Re: BBI centar

Post by zonbirile »

raspitaj se koliko je m2 najma,pa onda diskutuj.Na Otoci u Merkur 10 m2 2 000KM mjesećno,fol imaš plačenu struju i vodu.
HomeArt

#224 Re: BBI centar

Post by HomeArt »

Ja samo znam da ce dezurni kriticari prvi poletjeti u BBI kad se otvori kao sto su poletjeli i u prvi Merkator kad se otvarao a kao nista "posebno" nije. Dobro je neko rekao sve komplekasi.
karanana

#225 Re: BBI centar

Post by karanana »

zonbirile wrote:raspitaj se koliko je m2 najma,pa onda diskutuj.Na Otoci u Merkur 10 m2 2 000KM mjesećno,fol imaš plačenu struju i vodu.

jesi 100% siguran za ovu cifru? iz prve ruke? nesto mi brate puno 200 maraka kvadrat.
Locked