BBC: Sarajevo, glavni grad Hrvatske

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Cazinjanin

#1 BBC: Sarajevo, glavni grad Hrvatske

Post by Cazinjanin »

Posteno i gromoglasno maloprije sam se ismijo... kada na BBC-u kaze voditelj iz Engleske najavljujuci vijest o izborima u Hrvatskoj: "Let`s go now to Croatian capital city Sarajevo..." :D :mrgreen: :-) :lol: hahaha...

Nikako nisu imali svog novinara u Zagrebu i izvjestavali su o izborima u Hrvatskoj iz Bosne i sa bosanskih biralista. A, ovo su prenile i HTV, SuperNova iz Zagreba... Dakle, Englezi smatraju Sarajevo glavni grad Hrvatske!

Ziva istina, nisam izmislio! 8-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Da... :-) ...kakvi debili rade u BBC-u :-) .
Saian

Post by Saian »

ljudi pa mi (Balkan) smo im izmedju lanjskog snijega i welshkog pokreta za nezavisnost :-)
Tornjak

Post by Tornjak »

Dobri novinari dobri sve pod kontrolom ;-) :-D
Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

Ma, nije ni cudo sto za nas niko nista ne zna...

prico sam s nekim covjekom iz Australije, pitao ga znal dje je Bosna, kaze on "znam, to je juzna Rusija".
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Cazinjanin wrote:Ma, nije ni cudo sto za nas niko nista ne zna...

prico sam s nekim covjekom iz Australije, pitao ga znal dje je Bosna, kaze on "znam, to je juzna Rusija".
ti si super, mene su u Francuskoj '96 godine pitali " A zar vi Bosanci niste crnci?"....ma nije im za zamjeriti, ipak su Botswana i Bosna komsijske zemlje....
crniroko

#7 Re: BBC: Sarajevo, glavni grad Hrvatske

Post by crniroko »

Cazinjanin wrote:Posteno i gromoglasno maloprije sam se ismijo... kada na BBC-u kaze voditelj iz Engleske najavljujuci vijest o izborima u Hrvatskoj: "Let`s go now to Croatian capital city Sarajevo..." :D :mrgreen: :-) :lol: hahaha...

Nikako nisu imali svog novinara u Zagrebu i izvjestavali su o izborima u Hrvatskoj iz Bosne i sa bosanskih biralista. A, ovo su prenile i HTV, SuperNova iz Zagreba... Dakle, Englezi smatraju Sarajevo glavni grad Hrvatske!

pa naravno englezi ko englezi. stratezi. uvijek posmatraju stvari unaprijed 25 godina.
_MaYa_

#8 Re: BBC: Sarajevo, glavni grad Hrvatske

Post by _MaYa_ »

Cazinjanin wrote:Posteno i gromoglasno maloprije sam se ismijo... kada na BBC-u kaze voditelj iz Engleske najavljujuci vijest o izborima u Hrvatskoj: "Let`s go now to Croatian capital city Sarajevo..." :D :mrgreen: :-) :lol: hahaha...

BBC inace gledam ,doduse ne ovaj s vjestima nego BBC PRIME koji pun dokumentarraca i zanimljiv...nooo

moje misljenje je da se svakom moze desiti, to su javljanja uzivo i sve je oprosteno, brzima frka panika, dobri su to novinari, a
a

kao da ti znas koji je glavni grad tamo neke lijeve drzavice...

jeste da je novinarka, ali nije vrijedno pljuvanja, jer mislim da se radi o lapsusu!
CuraDrugogSistema

Post by CuraDrugogSistema »

da se o Sarajevu nije pricalo 4 godine iz dana u dan ne bi me mozda iznenadilo.

pa, da nije zalosno bilo bi smijesno !!!
Tornjak

#10 Re: BBC: Sarajevo, glavni grad Hrvatske

Post by Tornjak »

_MaYa_ wrote:

BBC inace gledam ,doduse ne ovaj s vjestima nego BBC PRIME koji pun dokumentarraca i zanimljiv...nooo

moje misljenje je da se svakom moze desiti, to su javljanja uzivo i sve je oprosteno, brzima frka panika, dobri su to novinari, a
a

jeste da je novinarka, ali nije vrijedno pljuvanja, jer mislim da se radi o lapsusu!
Pa nije Bosna na kraj planete bog te mazo! Ali eto valjda je gore za Hrvatsku sto neznaju za Zagreb. :-)
violentjack

Post by violentjack »

Koliko puta sam cuo ovdje ima li Crnaca u Bosni..i da li je Bosna u Africi..a neka je rekla znam ja gdje Bosne..to je blizu Rusije :-)
Satriani

Post by Satriani »

Taaaa ceeeeeeee Zagreb! :lol:
Prince

#13 Re: BBC: Sarajevo, glavni grad Hrvatske

Post by Prince »

_MaYa_ wrote:BBC inace gledam ,doduse ne ovaj s vjestima nego BBC PRIME koji pun dokumentarraca i zanimljiv...nooo

a

Mayo, ne može biti lapsuz javiti se iz Sarajeva uživo i pratiti izbore u Hrvatskoj. I u Sarajevu si bila otvorena biračka mjesta, ali zašto nisu otišli u Zagreb?
Btw, novinar bi morao znati sve glavne gradove, bar u Evropi, i normalno bi bilo da se malo informišu prije nego počnu komentarisati tako važne vijesti.
whow

Post by whow »

violentjack wrote:Koliko puta sam cuo ovdje ima li Crnaca u Bosni..i da li je Bosna u Africi..a neka je rekla znam ja gdje Bosne..to je blizu Rusije :-)
Pa po tome kako se ponasamo i privredujemo i nije naka razlika izmedu Balkana i Afrike .Ovdje naravno ne mislim razvijenije africke drzave koje su nas odavno prevazisle. Dakle ako nas i porede sa Afrikom onda to treba smatrati komplimentom a ne uvredom - ja ovo ozbiljno.
spiel4

#15 Re: BBC: Sarajevo, glavni grad Hrvatske

Post by spiel4 »

,

eeee.tu se nesto iza brda valja,nebi oni samo tako jednostavno rekli da je Sarajevo glavni grad hrvatske
zlata

Post by zlata »

Ja sam cula...da je Banja Luka trebala biti glavni grad Hrvatske.
Edin H.

Post by Edin H. »

Sta je da je, provalili su se!
Cazinjan, trbao bi im poslati e-mail, pa nek majmuni nauce gdje je Sarajevo!
zlata

#18 Re: BBC: Sarajevo, glavni grad Hrvatske

Post by zlata »

Prince wrote:
_MaYa_ wrote:BBC inace gledam ,doduse ne ovaj s vjestima nego BBC PRIME koji pun dokumentarraca i zanimljiv...nooo

a

Mayo, ne može biti lapsuz javiti se iz Sarajeva uživo i pratiti izbore u Hrvatskoj. I u Sarajevu si bila otvorena biračka mjesta, ali zašto nisu otišli u Zagreb?
Btw, novinar bi morao znati sve glavne gradove, bar u Evropi, i normalno bi bilo da se malo informišu prije nego počnu komentarisati tako važne vijesti.
Ja sam svjedok...da ne znaju glavne gradove...a jos studiraju medjunarodne odnose. Jel'cudo sto Englezi salju svoje pedagoge u Bugarsku, Cesku, Sloveniju, Koreju, i Tajvan?....da otkriju "tajne" ucitelja tih zemalja...ciji ucenici godinu za godinom...postizu vrhunska mjesta...po kvalitetu skolstva i opcem znanju ucenika.
violentjack

Post by violentjack »

zlata wrote:Ja sam cula...da je Banja Luka trebala biti glavni grad Hrvatske.
Jeste za PAVELICA..on je naveliko razmisljao da preseli glavni grad u Banja Luku iz Zagreba..ali eto nije mu nekako sudba dozvolila
violentjack

Post by violentjack »

Glupost ja znam vise ljudi i nacija neko vecina

Jednom sam pricao sa jednom Afganistancem..pa sam mu detaljnu ozjasnio historiju njeghove zemlje i etnicke zajednice..covjek je bio sokiran koliko znam :shock:

Pakistancu sam pricao o proslosti njegove zemlje pod idejnim vodom Jinah Moha mmad Ali..ustanovio je modenu drzavu Pakistan iz Indijskog subkontinenta

:D Jos ga pitam jel Suni ili Sia..jel iz Karacija..Pesavara..ili nekog drugog kraja poput Fajzalabada ili Ravalpindija..pa onamo sok na licu

Tako i Kineze zezam sa Ming dinastijama..pobudale..a oni su ko fol''pametni'' :lol:
tenor

Post by tenor »

Ma to su englezi garant culi pjesmu Sarajevo ispod Trebevica bit ces opet ante pavelica,pa im se malo pomjesalo
Ili da negledaju u grah pa vide buducnost
violentjack

Post by violentjack »

Englezi nisu bas muzikalno nadareni..ok Beatlesi su iz Uk..a i Cat Stevens je bio dio bar produkt pop kulture Uk

Stones su nekako izlizani..aah tu su uvijek i Sex pistolsi :oops:
botulin

Post by botulin »

Tornjak

Post by Tornjak »

whow wrote:
violentjack wrote:Koliko puta sam cuo ovdje ima li Crnaca u Bosni..i da li je Bosna u Africi..a neka je rekla znam ja gdje Bosne..to je blizu Rusije :-)
Pa po tome kako se ponasamo i privredujemo i nije naka razlika izmedu Balkana i Afrike .Ovdje naravno ne mislim razvijenije africke drzave koje su nas odavno prevazisle. Dakle ako nas i porede sa Afrikom onda to treba smatrati komplimentom a ne uvredom - ja ovo ozbiljno.
A budale :shock:
elviss83

Post by elviss83 »

kako smo mi fini ljudi
da se mozda ovakva tema pojavila na iskonu samo zagreb glavni grad BiH
odma bi bilo komentara tipa pa i nije to greska sve je to hrvatska... isto i sa srbijom
a vidis mi se zajebavamo
e pa bicu ko oni

......................................................................................................
naravno da je sarajevo glavni grad hrvatske ... hrvatska je pokrajina u bosni i hercegovini
.......................................................................................................
Post Reply