Bazen na Otoci!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lady Saray

#776 Re: Vaši prijedlozi za olimpijski bazen Otoka?

Post by Lady Saray »

culturismo wrote:Molio bih Vas da date svoj odgovor na slijedeća pitanja.
1. Trebaju li rekreativci plivati zajedno sa plivackim klubovima i vaterpolistima (objasniti zasto da ili ne sta je po vama rješenje)?
2. Šta mislite da li bi bilo dobro da nošenje plivačke kape bude obavezno?
3. Da li bi bilo dobro da se uvede noćni termin jednom sedmično (koji dan po vama)...npr za djevojke gratis a muski placaju i do koliko sati?
4. Da li mislite da li ima previše pravila na bazenu i šta vam se od tih pravila svidza a sta ne?
5. Šta mislite o fitnesu i teretani?
6. O osoblju bazena?
7.Razno???

1. sto da ne... ako imaju slobodnu traku i niko nikome ne smeta nek plivaju...
2. da ali ako ce biti na bazenu neke za posuditi za one koji nemaju pa da ne budu vraceni radi kapice, pa kad kupe nek koriste svoje a ako ne zele kupiti ili zaborave nek onda znaju da vec kad je obavezno bazen obezbjedjuje kapicu
3. ne... bolje produziti radno vrijeme bazena ili svaki dan ili bar radne dane jer iza 5 je uzas... svi klubovi, djeca i oni s posla nagrnu u isti termin
4. pravila su ok kad bi se sva postovala... npr ako su tusevi za zene, a i b dio ormarica za zene onda nek tako i bude a ne da mi pod tusem neizivljeni balavci dobacuju
5. definitvno treba vise traka za trcanje i veca teretana s vise sprava
6. ok su
7. FENOVI! kakav je bazen bez fena? FENOVI POD OBAVEZNO!
8. obratiti paznju na bespotrebno zauzimanje traka od onih koji dodju da se brckaju i pricaju pa zauzmu 2 trake i komsijski opletu uz rub bazena... ako krenes uzeti traku otplivaju jednu duzinu da te otjeraju i onda zasjednu uz drugi rub bazena... brckanje, pricanje ok ali u onom sirokom dijelu bez traka ili jos bolje u onom plitkom bazenu :D
pashica

#777 Re: Bazen na Otoci!

Post by pashica »

@culturismo da nisi slučajno zaposlenik bazena pa ovako prikupljaš podatke :D
Daphna

#778 Re: Vaši prijedlozi za olimpijski bazen Otoka?

Post by Daphna »

1. Trebaju li rekreativci plivati zajedno sa plivackim klubovima i vaterpolistima (objasniti zasto da ili ne sta je po vama rješenje)?
3. Da li bi bilo dobro da se uvede noćni termin jednom sedmično (koji dan po vama)...npr za djevojke gratis a muski placaju i do koliko sati?
4. Da li mislite da li ima previše pravila na bazenu i šta vam se od tih pravila svidza a sta ne?
6. O osoblju bazena?
7.Razno???
1. Mislim da bi trebalo odvojiti termine za rekreativce i plivačke klubove... Jer meni smeta gužva, a došla sam na rekreaciju. Jeste da bi to možda stvorilo zbrku, dođeš pa ne možeš plivati... Ali i ovako me svako malo istjeraju iz onog manjeg bazena ili iz neke trake jer kao to je za škole plivanja... Kao zakupljen termin! Mada, sada već znam kada su plivači tu pa izbjegavam njihove termine.

2. Oduvijek sam bila protiv kapica... Ali od neko veče sam zagovornik obaveznog nošenja kape! Zašto? Zato što se vlasi kose mogu vidjeti na površini vode... Zato što mi se zaplete nečija duga plava, smeđa ili crna vlas oko prstića... I smeta mi dok plivam! Zato što se vlasi mogu vidjeti na svakom mogućem i nemogućem mjestu i prosto je odvratno... I mislim da bi na bazenu trebali obezbijediti besplatne kapice... koje zadužiš pa vraćaš pri izlasku!

3. Ovaj prijedlog mi bezze, eno noćni termin na Termama... :mrgreen:

4. Meni pravila ne smetaju! Smeta me što se uvijek nađe neki idiot koji se pravi pametan... pomenu neko gore one balavce koji se tuširaju pod tuševima za žene... Iako lijepo piše :x TUŠEVI ZA ŽENE! U čemu je fol? Po meni, pravila ponašanja sasvim ok...

5. U teretani nisam bila... Fitnes? Izgleda nekako siromašno ali ok je, zadovoljava potrebe prosječnog konzumenta!

6. Ok.

7. Razno?! Koliko vremena imate? Ovo razno moglo bi se preimenovati i u primjedbe... A toga je mnogo! Ne na bazen, uslugu, osoblje već na raju koja dole dolazi! Kulture nigdje... Kao da svi namjerno ne rade onako kako piše u pravilima i kakko bi trebalo! VODU ČEŠĆE MIJENJATI! Redovno sam dole i vidim promjenu... Voda je fuj!

Ako piše OBAVEZNO SKIDANJE OBUĆE prije ulaska u kabine, pa brate skini obuću! Zar je to toliko teško? Ili možda treba prljati kabinu na taj način? Pa one čistačice ne mogu očistiti koliko pojedini mogu isprljati!

Smeta me što raja ne nosi papuče! Pa odu do wc-a (ako uopšte i idu :x ), gaca tamo, ko zna gdje, i vrati se u bazen... A pri tome još preskoče onaj dio sa hlorom... Pobogu hladna voda... I kao da je ta voda sa hlorom postavljena eto čisto onako da se neko maltretira! A ne da se unište kojekakve bakterije, mikroorganizmi... :x

Smeta me što se raja ne tušira prije ulaska u bazen! Otkuda ja znam kada si se ti zadnji put tuširao/la, šta si radio/la prije dolaska dole... Daj makar prođi ispod onog tuša :x

I još jednom, češće mijenjati vodu i raditi na kulturi ponašanja posjetitelja! Apelujem :mrgreen: Predzadnji put kada sam bila navukla sam neki osip... Sada zadnji put slušam pod tušem dvije djevojke kako se žale na osip, svrbi, i nešto se zagledaju :mrgreen: Dajte ljudi da ne postane onaj bazen leglo zaraze i mjesto na kojem se lako može pokupiti kakva dermatološka infekcija!
jennisjoplin

#779 Re: Bazen na Otoci!

Post by jennisjoplin »

culturismo wrote:
pashica wrote:@culturismo da nisi slučajno zaposlenik bazena pa ovako prikupljaš podatke :D
Zaposlen sam u JP OLIMPIJSKI BAZEN OTOKA SARAJEVO i bitno mi je da znam šta mislite o bazenu,voljan sam pomoći i imam uticaja da se neke stvari promijene ukoliko je to opravdano i moguće.Također nemam magični štapić da pravim čuda.Za sve što vam smeta imate knjigu žalbi pa pišite (ostavite ime i prezime ,adresu kako bi vam mogli odgovoriti ).

smije li se pisati i ćirilicom? :)
mericak

#780 Re: Bazen na Otoci!

Post by mericak »

Joj ljudi moji kako pišete o tim dlakama i osipu, ja nemam želju ni da probam otići :shock: . Jednom sam virnula kroz prozor i čini mi se tamo sve jedno na drugom. Sad mi sve skupa zvuči ko jedna velika zarazna bara.... :cry:
Jara

#781 Re: Bazen na Otoci!

Post by Jara »

@culturismo, pliiiz, kad je najmanja gužva ( ne mogu da upratim :D ) ?
mahalas505

#782 Re: Bazen na Otoci!

Post by mahalas505 »

culturismo wrote:
mericak wrote:Joj ljudi moji kako pišete o tim dlakama i osipu, ja nemam želju ni da probam otići :shock: . Jednom sam virnula kroz prozor i čini mi se tamo sve jedno na drugom. Sad mi sve skupa zvuči ko jedna velika zarazna bara.... :cry:
Iza pulta recepcije se mozete informisati o ispravnosti vode o kojoj vodi brigu KANTONALNI HIGIJENSKI ZAVOD jedina razlika ove i vode na izvoru VRELA BOSNE je što je ova toplija, barem oni tako kazu (oni snose odgovornost). provjerava se dva puta sedmicno.sto se tice guzve najveca je izmedzu 18,00 i 21,00h kao i svugdje.Ako zelite izbjeci trazite drugi termin. Ja plivam svaki dan u tom bazenu i nemam nikakvih problema, pa djeca koja treniraju tamo imaju treninge svaki dan po 2 sata. da ima problema pojavilo bi se do sad, nema razloga za PANIKU!!!
Tipicno jedno nakaradno razmisljanje(vidi gore boldirano), i slucaju neke zaraze niko nece biti kriv. Zar nije osoblje to koje radi svakodnevno na bazenu, i prvo koje treba da uoci nedostatke, i eventualno iste pokusa otkloniti ukoliko su u mogucnosti?
Iz prijasnjih komentara moglo se zakljuciti da kvalitet vode mozda nije na zadovoljavajucem nivou, i samim tim osoblje nakon zalbi korisnika, trebalo bi da reaguje da se uradi nesto po tom pitanju.
LadyXY

#783 Re: Bazen na Otoci!

Post by LadyXY »

Ono sto zakljucih iz vasih postova je da na taj bazen idu ppci koji ne znaju ni sta je bazen, ni kako se u njemu ponasati...
Ako odem moracu gledati muskice u ofirnim uskim gacama...(i to sa losim tijelima i stomacima koji bibaju, najvjerovatnije :S)
Voda nije posebno cista, te osim nerviranja radi ovoga gore navedenog jos cu i neku alergiju pokupiti...

A zakljucujem i da su radnici, bez obzira na to su ok, ne vode bas puno racuna o krsenjima pravila...

Dobro - jos jedan tipicni bosanski bazen, svi u nasem gradu su ovakvi, bilo bi cudo da je ovaj drugaciji.... :roll:
pashica

#784 Re: Bazen na Otoci!

Post by pashica »

Stvarno se zaraza brzo širi, svakim danom bazen sve puniji :D ne pričajte gluposti bez veze, ovdje ljudi znaju samo da kritikuju, a najgori su oni koji nisu ni hlor pomirisali :lol:
Bullet Tooth Tony

#785 Re: Bazen na Otoci!

Post by Bullet Tooth Tony »

LadyXY wrote:Ono sto zakljucih iz vasih postova je da na taj bazen idu ppci koji ne znaju ni sta je bazen, ni kako se u njemu ponasati...
Ako odem moracu gledati muskice u ofirnim uskim gacama...(i to sa losim tijelima i stomacima koji bibaju, najvjerovatnije :S)
Voda nije posebno cista, te osim nerviranja radi ovoga gore navedenog jos cu i neku alergiju pokupiti...

A zakljucujem i da su radnici, bez obzira na to su ok, ne vode bas puno racuna o krsenjima pravila...

Dobro - jos jedan tipicni bosanski bazen, svi u nasem gradu su ovakvi, bilo bi cudo da je ovaj drugaciji.... :roll:
Koliko si puta bila na bazenu ?

hahaha koje li gluposti ......
hakazvaka

#786 Re: Bazen na Otoci!

Post by hakazvaka »

LadyXY wrote:Ono sto zakljucih iz vasih postova je da na taj bazen idu ppci koji ne znaju ni sta je bazen, ni kako se u njemu ponasati...

:lol: :lol: :lol:
cek
moram opet
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sto mrzim ove sto pricaju na suho..

evo sad sam se vratio sa bazena.. malo mi se cini komplikovano, al bez brige, to je do moje dezorijentiranosti :-) . Voda, nidje veze, sasvim cista. Ni dlaka ni nicega.. Bilo po 3 u jednoj traci, i po mojim shvatanjima, ono guzve vidjelo nije.

Isplivo se lijepo, osusio kosu zacas (meni bolje ono nego na termama, ono na termama je nemoguce koristiti, a na ovom osusio za 5 minuta (s obzirom da imam duzu kosu) ). Lijepo rjesene narukvice itd.
Jedino me zeza sto imam osjetljive oci, pa kad sam otiso u Merkur da pojedem nesto, smio bi se kladiti, da je onaj konobar bio siguran da sam nadrogiran (ono krvave oci, jedva hodam :D :D ).

Osoblje mi se dopada, oni cuvari nisu nesto mrgudi :-) i ne skidaju oci sa vode ..

Mislim da cu svaki drugi dan na trening dole po sat vremena.

Sada, imal ko da meni lijepo objasni sta je mjesecna, mogu uc kad ocu i kolko hocu ??
Lady Saray

#787 Re: Bazen na Otoci!

Post by Lady Saray »

hakazvaka wrote: Isplivo se lijepo, osusio kosu zacas (meni bolje ono nego na termama, ono na termama je nemoguce koristiti, a na ovom osusio za 5 minuta (s obzirom da imam duzu kosu) ). Lijepo rjesene narukvice itd.
Jedino me zeza sto imam osjetljive oci, pa kad sam otiso u Merkur da pojedem nesto, smio bi se kladiti, da je onaj konobar bio siguran da sam nadrogiran (ono krvave oci, jedva hodam :D :D ).

Osoblje mi se dopada, oni cuvari nisu nesto mrgudi :-) i ne skidaju oci sa vode ..

Sada, imal ko da meni lijepo objasni sta je mjesecna, mogu uc kad ocu i kolko hocu ??
s mjesecnom svaki dan koliko hoces ali 1 ulazak, tako meni rekose ... mozes biti cijeli dan ali nema ono ujutro i navece treninzi

a ne skontah ovo gore za susenje... ja sam do sad nosila svoj fen ali nisam isla od utorka pa jesul' to stavili fenove ili su i uvijek bili samo ja ama bas nikad ne vidjoh ni jedan i ne znam gdje stoje :D
hakazvaka

#788 Re: Bazen na Otoci!

Post by hakazvaka »

Lady Saray wrote:
hakazvaka wrote: Isplivo se lijepo, osusio kosu zacas (meni bolje ono nego na termama, ono na termama je nemoguce koristiti, a na ovom osusio za 5 minuta (s obzirom da imam duzu kosu) ). Lijepo rjesene narukvice itd.

s mjesecnom svaki dan koliko hoces ali 1 ulazak, tako meni rekose ... mozes biti cijeli dan ali nema ono ujutro i navece treninzi

a ne skontah ovo gore za susenje... ja sam do sad nosila svoj fen ali nisam isla od utorka pa jesul' to stavili fenove ili su i uvijek bili samo ja ama bas nikad ne vidjoh ni jedan i ne znam gdje stoje :D
ma govorim za svoj fen :-)

hvala na info o mjesecnoj :D
Sunrise00

#789 Re: Vaši prijedlozi za olimpijski bazen Otoka?

Post by Sunrise00 »

6. O osoblju bazena?
7.Razno???
Koja je caka :shock: Ne smijemo imati gornji dio? :lol: :lol: :lol:
hakazvaka

#790 Re: Vaši prijedlozi za olimpijski bazen Otoka?

Post by hakazvaka »

Sunrise00 wrote:
6. O osoblju bazena?
7.Razno???
Koja je caka :shock: Ne smijemo imati gornji dio? :lol: :lol: :lol:
to nije samo na nocnom :-) :-)
mericak

#791 Re: Bazen na Otoci!

Post by mericak »

Da li se mogu nositi dvodijelni kupaci kostimi? Ja cuh da ne mogu, pa mi malo cudno...
pashica

#792 Re: Bazen na Otoci!

Post by pashica »

Mogu i dvodjelni, to raja bez veze priča, samo je muškim zabranjeno u šorcevima (bilo kakvim)
mericak

#793 Re: Bazen na Otoci!

Post by mericak »

Hvala
wendy

#794 Re: Bazen na Otoci!

Post by wendy »

a zna li se razlog zbog kojeg muskarci ne smiju u sorcevima?!?!? sta, samo speedo prolazi? hahaha
Koshpa

#795 Re: Bazen na Otoci!

Post by Koshpa »

wendy wrote:a zna li se razlog zbog kojeg muskarci ne smiju u sorcevima?!?!? sta, samo speedo prolazi? hahaha

Zato sto "uposlenik" ( citaj papak ) koji radi dole ne zna da postoje i kupaci sorcevi :D :dance: :bih:
pashica

#796 Re: Bazen na Otoci!

Post by pashica »

Šorc koji je širok, na kojem se iznosi puno vode i kvasi okolo, čime se stvara maximalno klizavo tlo. Šorc u kojem gelipteri igraju lopte, košarke, nose po ulici pa onda u bazen i kad se desi neka boleščina onda su krivi uprava i zaposlenici bazena. Kupaće gaće su dio opreme za plivanje (sportsko), a bazen je olimpijski sportski, nije za brčkanje i sunčanje :arrow:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#797 Re: Bazen na Otoci!

Post by mIRCerka »

pashica wrote:Šorc koji je širok, na kojem se iznosi puno vode i kvasi okolo, čime se stvara maximalno klizavo tlo. Šorc u kojem gelipteri igraju lopte, košarke, nose po ulici pa onda u bazen i kad se desi neka boleščina onda su krivi uprava i zaposlenici bazena. Kupaće gaće su dio opreme za plivanje (sportsko), a bazen je olimpijski sportski, nije za brčkanje i sunčanje :arrow:
Jedno je kultura ponasanja na bazenu (sve ovo za sorc sto si navela) drugo je ko fol odredjivanje necega...
onda se ni na olimpijskim planinama ne bi smjelo skijati osim ako niste u savezu nekom, ili ne daj boze otici gore i uzivat u suncu...
Bullet Tooth Tony

#798 Re: Bazen na Otoci!

Post by Bullet Tooth Tony »

mIRCerka wrote:
pashica wrote:Šorc koji je širok, na kojem se iznosi puno vode i kvasi okolo, čime se stvara maximalno klizavo tlo. Šorc u kojem gelipteri igraju lopte, košarke, nose po ulici pa onda u bazen i kad se desi neka boleščina onda su krivi uprava i zaposlenici bazena. Kupaće gaće su dio opreme za plivanje (sportsko), a bazen je olimpijski sportski, nije za brčkanje i sunčanje :arrow:
Jedno je kultura ponasanja na bazenu (sve ovo za sorc sto si navela) drugo je ko fol odredjivanje necega...
onda se ni na olimpijskim planinama ne bi smjelo skijati osim ako niste u savezu nekom, ili ne daj boze otici gore i uzivat u suncu...
Meni nije jasno mircerka sta si ovime rekla....

Evo recimo smije se skijat a smije li se sankati po skijaskoj stazi ??

Mislim za sve imaju neke norme,ne znam sta raji toliko tesko pada oblacenje tih kupacih gaca/boxerica
pashica

#799 Re: Bazen na Otoci!

Post by pashica »

Svaka kuća ima svoja pravil, treba ih poštovati i o njima ne treba raspravljati!
SAAdnan

#800 Re: Bazen na Otoci!

Post by SAAdnan »

Pashica je u pravu. Problem u sorcu je to jer ima postavu na kojoj se skupljaju bakterije, a po normama Olimpijskih bazena u njima se zabranjeno kupati,i ne znam sto vam to toliko smeta... da nije tako onda bi raja pricala..."eto Olimpijski bazen a nide veze"
Naucite se ljudi vec jednom da postujete pravila..u saobracaju..kad cekate u redu...kao i ovdje pa onda na nas nece gledati kao zadnji sljam
Post Reply