Bazen na Otoci!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
burek_in_space

#676 Re: Bazen na Otoci!

Post by burek_in_space »

Zamolio bih nekoga da mi objasni u chemu je problem sa tim shorcevima za kupanje,ako ja dodjem i odluchim provesti sat vremena plivajuci,bez ikakvog zabushavanja i ne znam ni ja chega?! :-) Hvala unaprijed! :D
sarajevo63

#677 Re: Bazen na Otoci!

Post by sarajevo63 »

burek_in_space wrote:Zamolio bih nekoga da mi objasni u chemu je problem sa tim shorcevima za kupanje,ako ja dodjem i odluchim provesti sat vremena plivajuci,bez ikakvog zabushavanja i ne znam ni ja chega?! :-) Hvala unaprijed! :D
Stvara ti otpor pri plivanju, nećeš moći na olimpijadu bez dobrog vremena.
burek_in_space

#678 Re: Bazen na Otoci!

Post by burek_in_space »

sarajevo63 wrote:
burek_in_space wrote:Zamolio bih nekoga da mi objasni u chemu je problem sa tim shorcevima za kupanje,ako ja dodjem i odluchim provesti sat vremena plivajuci,bez ikakvog zabushavanja i ne znam ni ja chega?! :-) Hvala unaprijed! :D
Stvara ti otpor pri plivanju, nećeš moći na olimpijadu bez dobrog vremena.
:D

Imam jedan prijedlog za osobu koja je to pravilo uvela-predlazhem duJel izmedju mene i nje na 100m slobodnim stilom,Ta osoba u uskim kupacim gacicama,ja u shorcu-ako pobijedi on/a nema shorceva nikako,ako pobijedim ja... :D
hakazvaka

#679 Re: Bazen na Otoci!

Post by hakazvaka »

Lady Saray wrote:
hakazvaka wrote:
vesna55 wrote:Dragi forumaši,
evo sad stigoh puna utisaka sa bazena.
Platila ulaz, okupala se, razgledala i nemam bog zna kakve komentare.
Smatram da je sasvim uredu da muškarci nemogu plivati u koje kakvim boksericama. Ovo nije bazen za utući vrijeme, bazen je predvidjen za plivanje.
Sasvim je OK da i ženske oblače jednodjelni kupaći kostim, jer smatram da je to puno praktičnije od dvodjelnog kostima. Osoblje bazena je stvarno korektno i ljubazno, dobro uhodavaju se ljudi ....................
Samo nisam nigdje mogla doći do podatka koliko je koštala izgradnja ovog bazena. Čini mi se da je to tabu tema, pa se nadam da će netko od forumaša znati pronaći i takav podatak.A možda netko od forumaša zna u čijem će završnom računu biti stavka Bazeni na Otoci pa da malo pogledamo.
to ti ozbiljno?
mogu i dvodjelni, budi bez brige :lol:
vec sam bio kreno otkazivat planove za odlazak na taj Haman olimpijski bazen
munevera44

#680 Re: Bazen na Otoci!

Post by munevera44 »

hakazvaka wrote:
vesna55 wrote:Dragi forumaši,
evo sad stigoh puna utisaka sa bazena.
Platila ulaz, okupala se, razgledala i nemam bog zna kakve komentare.
Smatram da je sasvim uredu da muškarci nemogu plivati u koje kakvim boksericama. Ovo nije bazen za utući vrijeme, bazen je predvidjen za plivanje.
Sasvim je OK da i ženske oblače jednodjelni kupaći kostim, jer smatram da je to puno praktičnije od dvodjelnog kostima. Osoblje bazena je stvarno korektno i ljubazno, dobro uhodavaju se ljudi ....................
Samo nisam nigdje mogla doći do podatka koliko je koštala izgradnja ovog bazena. Čini mi se da je to tabu tema, pa se nadam da će netko od forumaša znati pronaći i takav podatak.A možda netko od forumaša zna u čijem će završnom računu biti stavka Bazeni na Otoci pa da malo pogledamo.
to ti ozbiljno?
Svaka čast skužiJO.................... :-D
Ma moš si mislit. NiĐe veze, i dalje po svim pitanjima ostaje takozvani bazen, i da još dodam tobe jarabi / bože sačuvaj ušta utukoše tolke pare.
A koji su kriteriji da neki bazen bude proglašen olimpijskim, a da ovo neznam kako nazvati na Otoci ispunjava ???????????????
Dalje nesmijem komentirati, jer iskustvo ti je čudo :run:
harač

#681 Re: Bazen na Otoci!

Post by harač »

gdje se imaju kupiti ti speedo-si hahahaha !? Bože, nije žvaka za seljaka :-)
RIZVA

#682 Re: Bazen na Otoci!

Post by RIZVA »

vidi na auto pijaci
shiz

#683 Re: Bazen na Otoci!

Post by shiz »

bazen je super, mjesečna karta od danas i lagano...
latinalover

#684 Re: Bazen na Otoci!

Post by latinalover »

kome trebaju speedo kupace ..nek mi se javi na pp

a zna li neko ovo za studente 35KM mjesec...je li to podrazumijeva 35 sati koristenja, ili mozes svaki dan za 35KM?
nesto mislim da je prva opcija
shiz

#685 Re: Bazen na Otoci!

Post by shiz »

sa mjesecnom mozes i da spavas tamo :D
madner

#686 Re: Bazen na Otoci!

Post by madner »

Ili bar da posteno odradis plivanje, a ne ko neki ko se samo zagriju i odu :D
pashica

#687 Re: Bazen na Otoci!

Post by pashica »

Platiš mjesečnu i ideš svaki dan. Ujutro nema gužve, a što je najbitnije krkana (još uvijek) nema i sva sreća ona teretana nije u stilu univerzuma. A ovi što imaju "velike" komade, i ne mogu im stati u slip gaće nek idu na terme i nek plivaju u vehabijskim bermudama. Ako su napisana takva pravila valjda ih onda treba i poštovati, a ne lajati na sve što nam ne odgovara, i još da dodam da su zaposleni stvarno gostoljubivi, jedini minus su ormarići :arrow:
scooter21ba

#688 Re: Bazen na Otoci!

Post by scooter21ba »

i sta treba ako ja imam 22cm ne mogu ici na bazen zabranjeno mi je
ili mozda da ga pustim niz nogu? onda bi bio perverznjak
sarajevo63

#689 Re: Bazen na Otoci!

Post by sarajevo63 »

scooter21ba wrote:i sta treba ako ja imam 22cm ne mogu ici na bazen zabranjeno mi je
Biznis drug, doneseš kantu i željezo i nek saljevaju stravu. :-D (zaradiš dodatno)
alphonse kauders

#690 Re: Bazen na Otoci!

Post by alphonse kauders »

scooter21ba wrote:i sta treba ako ja imam 22cm ne mogu ici na bazen zabranjeno mi je
Eh. pa iskoristi to pa zaradi za sopstveni bazen :D Scooter Lovebone, eto ti umjetničkog imena;)
Utokkha

#691 Re: Bazen na Otoci!

Post by Utokkha »

Žao mi je samo što ću neke razočarati činjenicom da sarajevski Olimpijski bazen, nije prvi olimpijski u BiH.
Takav već postoji u Novom Travniku još od prije rata (po dimenzijama odgovara olimpijskim normama, ali nije natkriven).

Pozdrav!
to sam ja

#692 Re: Bazen na Otoci!

Post by to sam ja »

Utokkha wrote:Žao mi je samo što ću neke razočarati činjenicom da sarajevski Olimpijski bazen, nije prvi olimpijski u BiH.
Takav već postoji u Novom Travniku još od prije rata (po dimenzijama odgovara olimpijskim normama, ali nije natkriven).

Pozdrav!
Pusti se te tuberanske, jedan je jedini Olimpiski bazen u BiH i zna se gdje se nalazi- na Otoci!!!!...kakav ba Travnik :-) :-) :-)
Utokkha

#693 Re: Bazen na Otoci!

Post by Utokkha »

to sam ja wrote:
Utokkha wrote:Žao mi je samo što ću neke razočarati činjenicom da sarajevski Olimpijski bazen, nije prvi olimpijski u BiH.

Pozdrav!
Pusti se te tuberanske, jedan je jedini Olimpiski bazen u BiH i zna se gdje se nalazi- na Otoci!!!!...kakav ba Travnik :-) :-) :-)
Travnik nije isto što i Novi Travnik.
A da išta znaš o geografiji svoje države, znao bi da je Novi Travnik zajedno s Vogošćom, prije rata bio najrazvijenija općina u BiH do 90. (zahvaljujući Bratstvu, odnosno UNIS-u), kada Laktaši preuzimaju taj primat.
to sam ja

#694 Re: Bazen na Otoci!

Post by to sam ja »

Utokkha wrote:
to sam ja wrote:

Pozdrav!
Travnik nije isto što i Novi Travnik.
A da išta znaš o geografiji svoje države, znao bi da je Novi Travnik zajedno s Vogošćom, prije rata bio najrazvijenija općina u BiH do 90. (zahvaljujući Bratstvu, odnosno UNIS-u), kada Laktaši preuzimaju taj primat.
Uh oprostite molim vas, nevidjeh ovo Novi..., al sta jest jest s geografijom sam kriza...preznajem :-) ....A ovaj moj predhodni post je bio malo ironican :D
neki

#695 Re: Bazen na Otoci!

Post by neki »

Pozdrav!
A koji je to levat rekao da je prvi?? Od prije rata postoje olimpijski i u Zenici, Tuzli, Lukavcu,..
Ovo je prvi u Sarajevu, u BiH sigurno nije prvi :-)
starii

#696 Re: Bazen na Otoci!

Post by starii »

lukavac ima olimpijski bazen ali na otvorenom, a tuzla ima zatvoreni bazen 25m, mislim da zenica ima isto olimpijski bazen..za travnik nisam siguran..u banjaluci i trebinju mislim da su isto olimpijski bazeni..tako da je sarajevo mozda zadnje koje je dobilo olimpijski bazen..jebiga mozda neko do sad nije vidio još olimpijski bazen..al sta ces...nismo svi isti... :roll:
Utokkha

#697 Re: Bazen na Otoci!

Post by Utokkha »

neki wrote:

Pozdrav!
A koji je to levat rekao da je prvi?? Od prije rata postoje olimpijski i u Zenici, Tuzli, Lukavcu,..
dosta da pogledaš web stranicu Bazena na Otoci (prvi u BiH), prethodne vijesti na SA-X portalu, i pojedine komentare po forumima.
neki

#698 Re: Bazen na Otoci!

Post by neki »

Utokkha wrote:
neki wrote:

Pozdrav!
dosta da pogledaš web stranicu Bazena na Otoci (prvi u BiH), prethodne vijesti na SA-X portalu, i pojedine komentare po forumima.
Pa kad su levati u upravi bazena..eto koliko se razumiju u posao koji obavljaju
Daphna

#699 Re: Bazen na Otoci!

Post by Daphna »

Dragi moji forumaši, mislim da više uopšte nije bitno ko je prvi imao bazen... Važno je da ga sada imamo u ovom gradu i da svi istinski zaljubljenici u plivanje, svi koji žele naučiti plivati, sada imaju priliku za to!

Često se ovdje komentarisalo o izvjesnim procentima ne plivača u školama, na fakultetima... Nije to do ne postojanja bazena! Onaj ko želi nešto, naći će način da to i ostvari! Onaj ko je želio naučiti plivati to je uradio do 7 ili 10te godine... Nije čekao da se kao neplivač upiše na faks!

Problem je što je jako malo naše mladeži zainteresovano za takav vid iskorištavanja svog slobodnog vremena! Plivanje, biciklizam, planinarenje... Bilo šta! Znate i sami o čemu govorim...
d2

#700 Re: Bazen na Otoci!

Post by d2 »

ako nije politika onda je religija, ako nije ni religija onda je lokalna netrpeljivost :run:
Post Reply