Bazen na Otoci!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Daphna

#551 Re: Bazen na Otoci!

Post by Daphna »

sarajevo63 wrote:Bazen radi. Počeo danas. Danas i sutra besplatno.
E onda ide ovako -
studenti, đaci, rvi, penzioneri - 1 sat 2,00KM. 2 sata 3,5KM, dnevna 5,00KM
odrasli - 1 sat 4,00KM, 2 sata 7,00KM, dnevna 10,00KM
Što se mene, kao studenta, tiče cijene mi odgovaraju u odnosu na Terme recimo... Naročito dnevna jer je velika razlika između 5 km dnevno i 13 km dnevno... I druga stvar, nadam se da ću na Otoci moći plivati, ali baš plivati... što je na Termama praktično nemoguće!
sarajevo63

#552 Re: Bazen na Otoci!

Post by sarajevo63 »

Vjecitiistudent, Gec je ovako govorio, 27.08.2008.:
sarajevo63 wrote: "Cijene svih usluga bazena, teretane ili saune trebale bi biti iste, odnosno dvije marke po satu, dakle na posjetiocima je da izaberu šta će koristiti, odnosno koji će paket odabrati“, naglašava Gec.
Veze s temom al Tuzla i Jajce imaju bežični inetrnet.
Daphna wrote:
sarajevo63 wrote:Bazen radi. Počeo danas. Danas i sutra besplatno.
E onda ide ovako -
studenti, đaci, rvi, penzioneri - 1 sat 2,00KM. 2 sata 3,5KM, dnevna 5,00KM
odrasli - 1 sat 4,00KM, 2 sata 7,00KM, dnevna 10,00KM
Što se mene, kao studenta, tiče cijene mi odgovaraju u odnosu na Terme recimo... Naročito dnevna jer je velika razlika između 5 km dnevno i 13 km dnevno... I druga stvar, nadam se da ću na Otoci moći plivati, ali baš plivati... što je na Termama praktično nemoguće!
Studente, skidam kapu. Pogotovo ako ti sama sebi obezbjeđuješ pare radom preko studentskih servisa. Raspitaj se malo koliko studenata ne zna plivati. Pa onda poslije toga pitaj nekog starijeg kako je bilo samo malo ranije. Na DIF-u su svi morali plivati. Na svu sreću mi nimo morali razmišljati o izgradnjama olimpijskih bazena. Radilo se, nije se trabunjalo. A današnja generacija, nažalost zna samo za Jablaničko il Neum, doduše Makarska je malo Sarajevo.
I da, u pravu si, na Termama se ne može plivati. U bazenu Otoka će se moći i roniti.
alcho

#553 Re: Bazen na Otoci!

Post by alcho »

Eh...znam da ce me sad svi napasti, ti ovakav, ti onakav...al stvarno moram da kazem da vise volim otici jednom godisnje u skuplji bazen nego jednom mjescno u jeftini. Jeftino = krcato i stvarno se ne zelim kupati u bazenu sa jos 6000 ljudi istovremeno.

Image
sarajevo63

#554 Re: Bazen na Otoci!

Post by sarajevo63 »

Što bi te napadali, mi živimo u demokratskom društvu. Samo mala primjedba, ako se ne ljutiš, procenat neplivača je procentualan, a posjete sa slike koju si postavio možemo očekivati kad nam dijaspora dođe da malo vidi šta ima novoga.
Secer_033

#555 Re: Bazen na Otoci!

Post by Secer_033 »

sarajevo63 wrote:Što bi te napadali, mi živimo u demokratskom društvu. Samo mala primjedba, ako se ne ljutiš, procenat neplivača je procentualan, a posjete sa slike koju si postavio možemo očekivati kad nam dijaspora dođe da malo vidi šta ima novoga.

HAhaha, jedva cekam da dodjem....a jos mi je pred vratima. Pa visit cu tamo... :lol: :lol:
Ali_G

#556 Re: Bazen na Otoci!

Post by Ali_G »

Sta ja znam, cijene za djake, studente i tu populaciju su pristupacne. Poredjenje sa Termama nema logike, jer dole ne mozes plivati. Ne znam kako to fura po svijetu, al meni su ovi olimpisjki bas za rekreativce, a ne za brcakanja + zatvoreni tip. Mozda da smanje malo za ove odrasel.
nokia6170

#557 Re: Bazen na Otoci!

Post by nokia6170 »

nije mi jasan koncept tog bazena...mislim cemu dnevna karta, koja joj je svrha..taj bazen nije za suncanje, brckanje, rostiljanje, drobljenje raznoraznih grickalica, sendvica i slicno... vec za plivanje...ko to moze plivati duze od sat vremena ili dva maximalno?

za brckanje sluze terme i njima slicni bazeni koji su napravljeni za neplivace...bazen otoka je za one koji hoce da plivaju i bojim se da se ovi sto upravljaju bazenom malo gube u svojoj koncepciji.
Lady Saray

#558 Re: Bazen na Otoci!

Post by Lady Saray »

nokia6170 wrote:nije mi jasan koncept tog bazena...mislim cemu dnevna karta, koja joj je svrha..taj bazen nije za suncanje, brckanje, rostiljanje, drobljenje raznoraznih grickalica, sendvica i slicno... vec za plivanje...ko to moze plivati duze od sat vremena ili dva maximalno?

za brckanje sluze terme i njima slicni bazeni koji su napravljeni za neplivace...bazen otoka je za one koji hoce da plivaju i bojim se da se ovi sto upravljaju bazenom malo gube u svojoj koncepciji.
uze mi slova s tastature... guzva ce i biti zbog ovih familijarnih izleta
clav

#559 Re: Bazen na Otoci!

Post by clav »

Cijene su korektne. Vidjet cemo kakva ce biti higijena i kakvo ce biti stanje oko guzve. A zbog ovog odugovlacenja oko radova, krova, dimenzija i stepenista(ne znam jel neko od vas prohodao po tribinama pa da zna o cemu govorim) bi neko morao snositi posljedice.
Ne mora biti guzva zbog dnevne karte. U Minhenu na gradskom olimpijskom bazenu je slicno oko cijena(mislim da je bilo oko 4 EUR-a za studente/djake dnevno). Nije bilo prepuno, ali je bilo puno Turaka :D
sarajevo63

#560 Re: Bazen na Otoci!

Post by sarajevo63 »

clav wrote:Cijene su korektne. Vidjet cemo kakva ce biti higijena i kakvo ce biti stanje oko guzve. A zbog ovog odugovlacenja oko radova, krova, dimenzija i stepenista(ne znam jel neko od vas prohodao po tribinama pa da zna o cemu govorim) bi neko morao snositi posljedice.
Ne mora biti guzva zbog dnevne karte. U Minhenu na gradskom olimpijskom bazenu je slicno oko cijena(mislim da je bilo oko 4 EUR-a za studente/djake dnevno). Nije bilo prepuno, ali je bilo puno Turaka :D
Ko je i kada snosio posljedice u ovom gradu? Toliko o posljedicama.
Ja nisam negativna osoba, ali znam da ovdje ljudi samo čuju vijest, stresu se i nastave, do slijedeće vijesti. Dobro je, nije se desilo meni. Pogubna je svijest naroda. A oni koji bi trebali i morali snositi posljedice upravo i opstaju i računaju na glupe bosance, iz reda sva tri konstitutivna + ostali.
I da, u pogonu je most na Otoci. Kad budete išli na bazen, nemojte gledati u korito Miljacke jer izvođači radova se nisu mogli dosjetiti da očiste isto. To je nadležnost nekih drugih. Živjeli!
Secer_033

#561 Re: Bazen na Otoci!

Post by Secer_033 »

Guzva se moze lako rijesiti. Pusti nekoliko ljudi svaki sat u bazen i svaki sat nova grupa.
Tako je i na zapadu. Hoces lekcije plivanja, izvoli 3 puta sedmicno od 19.00 do 20.00 npr.
Ljeti dati djeci i penzionerima prednost po danu.
I treba se uvesti mogucnost rezervacija, jest malo birokratski ali fercera. Nece biti guzve.
shiz

#562 Re: Bazen na Otoci!

Post by shiz »

Maloprije preplivah desetak-petnaest kilometara tamo... :D
Do nedjelje gratis.
Nedostaje dosta toga i prilično je mazija unutra.
Lady Saray

#563 Re: Bazen na Otoci!

Post by Lady Saray »

ima li guzve?
shiz

#564 Re: Bazen na Otoci!

Post by shiz »

Lady Saray wrote:ima li guzve?
Ne uopće, desetak ljudi.
sarajevo63

#565 Re: Bazen na Otoci!

Post by sarajevo63 »

shiz wrote:Maloprije preplivah desetak-petnaest kilometara tamo... :D
Do nedjelje gratis.
Šta ti se ne sviđa?
munevera44

#566 Re: Bazen Otoka

Post by munevera44 »

Image[/quote]
faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaato čuvaj obrazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Jel bilo vako šta :lol: :lol: :lol: :lol:
sarajevo63

#567 Re: Bazen na Otoci!

Post by sarajevo63 »

Zaboga vesna, pa nisu gejziri, to je samo mazija bazen.
Krigla_Sa

#568 Re: Bazen na Otoci!

Post by Krigla_Sa »

Ne znam dali se negdje spominjalo u temi,fakat ne mogu sve citati ali me zanima dali je neko pitao za cijene mjesecnog koristenja teretane i dali se uz placenu teretanu moze koristiti i bazen :) Kako bi dobro bilo da je neka normalna cijena pa covjek ode malo trenira,pa malo pliva... :)
shiz

#569 Re: Bazen na Otoci!

Post by shiz »

sarajevo63 wrote:
shiz wrote:Maloprije preplivah desetak-petnaest kilometara tamo... :D
Do nedjelje gratis.
Šta ti se ne sviđa?
Ne dopada mi se što garderobni ormarići nisu pokriveni video nadzorom i siguran sam da će tu biti velikih problema zbog krađe.
Dosta je hladno unutra.
Nema nigdje sata, što je važno jer se po njemu i naplačuje.
Pristup gostima nije na adekvatnom nivou.
Web stranica nije završena i ljudi ovako lutaju tragajući za informacijama.
Cjenovnik usluga,sa raznim kombinacijama, se ipak može dobiti na recepciji.
Vjerujem da će se ove stvari popraviti dok se sve to još malo "uhoda". Do njih je...
sarajevo63

#570 Re: Bazen na Otoci!

Post by sarajevo63 »

Hvala. Ne sekiraj se za video nadzor. Staviće oni zaštitare ja l će nekom ponudit posao, da još malo peru....
madnessa

#571 Re: Bazen na Otoci!

Post by madnessa »

sarajevo63 wrote:Hvala. Ne sekiraj se za video nadzor. Staviće oni zaštitare ja l će nekom ponudit posao, da još malo peru....
ajd makar im voda nije daleko... :x
Daphna

#572 Re: Bazen na Otoci!

Post by Daphna »

Ja sad došla sa kupanja... Nemam većih zamjerki. Čak nije bilo ni hladno kao što shiz kaže. Čuh u razgovoru dvojice spasilaca da je 27 stepeni unutra... Meni poslije plivanja bilo toplo, pa se zadržavala uglavnom u vodi... Jedino je hladno blizu ulaza, tako da ta mjesta treba izbjegavati!

Meni se čine svi prilično uslužni, čistačice odgovaraju na sva moguća pitanja, pokazuju, objašnjavaju... Čiste non-stop, tako da sam ja po pitanju higijene zadovoljna. Prilazili neki tipovi da pitaju kako nam se dopada, kako smo zadovoljni, bla-bla.

Gužve, na moju veliku radost nije bilo, konstantno desetak ljudi u bazenu. Negdje trećinu bazena, poprijeko, čine staze tako da se tu može fino plivati bez da ti iko smeta.

Meni bilo super, plivala 2 i pol sata i sutra aBd opet!
shiz

#573 Re: Bazen na Otoci!

Post by shiz »

Daphna wrote:Ja sad došla sa kupanja... Nemam većih zamjerki. Čak nije bilo ni hladno kao što shiz kaže. Čuh u razgovoru dvojice spasilaca da je 27 stepeni unutra... Meni poslije plivanja bilo toplo, pa se zadržavala uglavnom u vodi... Jedino je hladno blizu ulaza, tako da ta mjesta treba izbjegavati!

Meni se čine svi prilično uslužni, čistačice odgovaraju na sva moguća pitanja, pokazuju, objašnjavaju... Čiste non-stop, tako da sam ja po pitanju higijene zadovoljna. Prilazili neki tipovi da pitaju kako nam se dopada, kako smo zadovoljni, bla-bla.

Gužve, na moju veliku radost nije bilo, konstantno desetak ljudi u bazenu. Negdje trećinu bazena, poprijeko, čine staze tako da se tu može fino plivati bez da ti iko smeta.

Meni bilo super, plivala 2 i pol sata i sutra aBd opet!
Eto napretka za jedan dan. Ma čitaju oni ovaj forum garant :)
Lady Saray

#574 Re: Bazen na Otoci!

Post by Lady Saray »

joj jes meni danas bilo dobro :D 4-5 ljudi u bazenu... pusto... milina :D
shiz

#575 Re: Bazen na Otoci!

Post by shiz »

Lady Saray wrote:joj jes meni danas bilo dobro :D 4-5 ljudi u bazenu... pusto... milina :D
Jednodijelni? :P
Post Reply